Dotaznik pro zajemce o osvojeni psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.9.2017 23:05

...ten pocit, kdyz vam na webpes do oka padne fenka a i po precteni popisu povahy atd. mame pocit ze jo, ze to je ona... - prijde odstavec:
DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE: V případě zájmu o adopci, prosím, o vyplnění dotazníku na tomto odkaze https://www.survio.com/survey/d/A8J0V4J7P8T9W1Z3P%20 ...

A vy po jeho procteni vite, ze tohle bohuzel nedate.

13.9.2017 23:38

Škoda, že nemají a b c d..v tom adopotovatelným dotazníku
zkusila bych 50 různých verzí
a jednou by to vyšlo

Pokud máte (měli jste) psa, prosím, uveďte následující.
Pokud ne, proč jej již nemáte?
Je v útulku ? Přiznejte se.
úterý

Lhal(a) jste někdy v dotazníku ?
nutíte mě k tomu

Pokud by bylo na vybrané zvíře vícero zájemců, proč bychom pro něj jako pěstouna měli vybrat právě vás?
pěttisíckorunčeských

Byl(a) jste někdy na ifauna.cz ?
ano
Co říkáte na plyšové psy ?
ano.

14.9.2017 00:18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Škoda, že nemají a b c d..v tom adopotovatelným dotazníku
zkusila bych 50 různých verzí
a jednou by to vyšlo

Pokud máte (měli jste) psa, prosím, uveďte následující.
Pokud ne, proč jej již nemáte?
Je v útulku ? Přiznejte se.
úterý

Lhal(a) jste někdy v dotazníku ?
nutíte mě k tomu

Pokud by bylo na vybrané zvíře vícero zájemců, proč bychom pro něj jako pěstouna měli vybrat právě vás?
pěttisíckorunčeských

Byl(a) jste někdy na ifauna.cz ?
ano
Co říkáte na plyšové psy ?
ano.

...bez ironie to nejde :)

Po otazce na adresu a "Jméno vybraného psa"...

Kde žijete?
mesto
vesnice
jine + popis

Čemu dáváte přednost?
pes
fena
nezalezi mi na tom
jine

...wtf

K předchozí otázce, posím, uveďte důvod proč dáváte přednost feně nebo psovi.
?

Kolik hodin bude zvíře zůstavat samo doma?
...za zivot? Prvni stredu v mesici?

Jakou náplň dne by u vás zvíře mělo?
... pozor - zbyva 1500 znaku

Kde bude zvíře spát?
...juknu do vestecky koule, bo tusim, ze na pripravenem pelisku to nebude...

Bude-li adoptované zvíře doma nečistotné, jak budete postupovat?
...uklizet + zbyva 1 493 znaku

Bude-li Vámi vybrané adoptované zvíře doma ničit věci, jak budete postupovat?
...uklizet + zbyva 1 493 znaku.

14.9.2017 06:52
scylla

XXX.XXX.150.32

...ten pocit, kdyz vam na webpes do oka padne fenka a i po precteni popisu povahy atd. mame pocit ze jo, ze to je ona... - prijde odstavec:
DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE: V případě zájmu o adopci, prosím, o vyplnění dotazníku na tomto odkaze https://www.survio.com/survey/d/A8J0V4J7P8T9W1Z3P%20 ...

Aneb proč jde bohužel hodně lidí raději pro psa k množákovi než do útulku a proč psi zůstávají ve spolcích.

14.9.2017 07:28
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Kamarádka kdysi v "záchvatu" pomáhat psům z útulku takový nějaký podobný dotazník vyplnila (obsahoval asi 50 otázek, včetně dotazu - popište den psa) a odeslala. Dodnes se jí nikdo neozval. Už je to asi 4 roky.

Fenka, co Vám padla do oka, je to střapaté odrostlé štěně?

14.9.2017 07:41

Jestlipak si MSOZ - Útulek Mělník uvědomuje, že vyžadováním vyplnění tohoto dotazníku dělá psům, které chce umístit, medvědí službu? Mě by spolehlivě odradili, i kdyby se mi tímto spolkem nabízený pes líbil sebevíc.

14.9.2017 08:44
koňadra

XXX.XXX.102.231

Ve všech těch útulcích, kde chtějí podobné stupidní dotazníky, nejsou normální. Dělají snad ještě větší lustrace než u adopce dětí. Zbývá jen posílat zájemce na psychotesty.
Jejich cílem asi je, aby si opravdu nikdo psa nevzal.
Kdyby někdo chtěl po mně vyplnit takový dotazník, hodila bych jim ho na hlavu a vzala bych si raději psa z inzerátu, je jich i tak dost, kdy se lidi chtějí zbavit štěňat i dospělých psů za směšné peníze, nebo i zdarma (o peníze by mně ale primárně nešlo). U psa od majitele alespoň rámcově vím, co pes umí, čím si prošel, jak na tom je s výchovou a výcvikem. Samozřejmě, že stávající majitel (když se potřebuje psa zbavit) třeba negativa zatají, ale i tak o psu vím víc než o tom z útulku.
Neberu argumenty majitelů útulků, že nechtějí dát psa každému, kdo přijde. Myslím si, že kdo už do útulku pro psa přijde, tak ho opravdu chce a většinou ví, do čeho jde. Kvůli tomu, že tam přijde pár blb.ců, kteří opravdu nevědí, do čeho jdou, nebudu dělat problémy té většina normálních zájemců. Jde snad jen o to, aby v útulku korigovali to, jestli lidi chtějí nějakého aktivního psa, tak aby jim nedali 12-ti letého dědečka, psa z kotce do bytu a naopak apod.
Chovám psy už mnoho let, prodala jsem desítky (možná stovky) štěňat a ještě dnes si netroufám vždy a v každém případě odhadnout, jaký zájemce opravdu bude páníček pro moje štěně. Udělala jsem zkušenost, že ti, co nejvíce na štěňata žvatlají a vykládají, jak se bude mít krásně, jak s ním budou pracovat, jezdit na výstavy... a nakonec s bídou dají psu nažrat. Ale i tak se najdou výjimky. A v útulku to poznají?

14.9.2017 14:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jak v tom útulku poznají, že nelžu, když dotazník vyplním?
A jak mě chtějí donutit, abych je pak pustila k sobě domů?
A budou mě opravdu pravdivě informovat o tom, co je vybraný pejsek zač nebo mi "strčí" pejska který je zrovna "na řadě" k adopci?

14.9.2017 14:45

Ten dotazník je samozřejmě hloupost, každý si tam napíše co chce. Ale brala jsem si, pravda už před několika lety, z tohohle útulku pejska a sem tam tam dávám nějaké věci pro pejsky a můžu říct že se tam o zvířata starají příkladně. Kvůli pejskovi nás nikdo neotravoval s nějakými kontrolami, bylo to v klidu.

14.9.2017 17:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ten dotazník je samozřejmě hloupost, každý si tam napíše co chce. Ale brala jsem si, pravda už před několika lety, z tohohle útulku pejska a sem tam tam dávám nějaké věci pro pejsky a můžu říct že se tam o zvířata starají příkladně. Kvůli pejskovi nás nikdo neotravoval s nějakými kontrolami, bylo to v klidu.

Takže je to vlastně hloupost, která odradí některé lidi.
Nakoukla jsem na jejich stránky, pejsky mají prezentované dobře. Poplatek není přehnaný. Jen tedy ten dotazník.

14.9.2017 17:48

Jo, já je můžu jen doporučit. Žádný problémy novým majitelům nedělají, o psech podají objektivní informace a předají je v slušném zdravotním stavu. Co slyším od lidí z okolí, kteří si tam psi brali, tak byli všichni spokojení.

14.9.2017 21:57

Fiona.Praha napsal(a):
Kamarádka kdysi v "záchvatu" pomáhat psům z útulku takový nějaký podobný dotazník vyplnila (obsahoval asi 50 otázek, včetně dotazu - popište den psa) a odeslala. Dodnes se jí nikdo neozval. Už je to asi 4 roky.

...ne, to ne. To je na nas moc krasny :).

14.9.2017 22:26
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

"Při jaké životní situaci, byste byli nuceni se s adoptovaným zvířeteme rozloučit a zvíře vrátit zpět do útulku?"

Když umřu...

14.9.2017 23:06

barevnalentilka napsal(a):
"Při jaké životní situaci, byste byli nuceni se s adoptovaným zvířeteme rozloučit a zvíře vrátit zpět do útulku?"

Když umřu...

:) presne. Ale i tak vim, ze by se postarala rodina... Leda by umreli taky.
Armagedon? Ale kdo ho tam pak teda vrati, kdyz ne ja? Odpovedet v podstate nelze.

15.9.2017 06:55
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Když umřu...

Správná odpověď je:
"Při žádné životní situaci, kdybych měla jíst suché rohlíky a bydlet pod mostem, psa se nevzdám."
To je správná sluníčková odpověď, resp. taková nějaká se očekává.

15.9.2017 08:25

Na jednu stranu...
Dneska je tak jednoduchý pořídit si psa, že ten dotazník může zájemcům a začátečníkům dost pomoct v tom, že si uvědomí, co je může čekat.
Když si vzpomenu, s jakýma vědomostma jsem si psa z útulku pořídila, je to trochu div, že to dopadlo dobře. Určitě by mi tehdy pomohlo si takový dotazník přečíst a nad těma věcma se moct zamyslet.

Jasně, že ledaskdo si jde pro psa do útulku a už ledacos ví a připadá mu tohle jako zbytečnej opruz. Ale řada lidí zase neví nic kromě toho, že pes potřebuje pelech a misku, a přesto toho psa z útulku dostanou a pak zbytečně bojují, psa raději vrátí, případně ho nejdřív svou nevědomostí pořádně potrápí.
Mně to nepřijde nijak pobuřující. Pokud to někomu vadí, jistě se najde řada útulků, kde tohle nedělají.

elikk

15.9.2017 08:29
elikk

XXX.XXX.28.60

Fiona.Praha napsal(a):
Správná odpověď je:
"Při žádné životní situaci, kdybych měla jíst suché rohlíky a bydlet pod mostem, psa se nevzdám."
To je správná sluníčková odpověď, resp. taková nějaká se očekává.

Ne -to je spatna odpověď

mas mit takovou penezni zásobu nasetrenou, aby ses do pododne situace nikdy nedostala! jak jist rohliky?
když budes jist rohliky a pes si zlomi nohu -kdo mu pak zaplati drahou operaci a leceni no? kdo?
nene -ani při tehle odpovedi pes nebude :-D.

15.9.2017 08:35
sisi58

XXX.XXX.191.1

Na jednu stranu...
Dneska je tak jednoduchý pořídit si psa, že ten dotazník může zájemcům a začátečníkům dost pomoct v tom, že si uvědomí, co je může čekat.
Když si vzpomenu, s jakýma vědomostma jsem si psa z útulku pořídila, je to trochu div, že to dopadlo dobře. Určitě by mi tehdy pomohlo si takový dotazník přečíst a nad těma věcma se moct zamyslet.

Jasně, že ledaskdo si jde pro psa do útulku a už ledacos ví a připadá mu tohle jako zbytečnej opruz. Ale řada lidí zase neví nic kromě toho, že pes potřebuje pelech a misku, a přesto toho psa z útulku dostanou a pak zbytečně bojují, psa raději vrátí, případně ho nejdřív svou nevědomostí pořádně potrápí.
Mně to nepřijde nijak pobuřující. Pokud to někomu vadí, jistě se najde řada útulků, kde tohle nedělají.

Tak to bych spíš místo dotazníku vytvořila jakousi brožůrku, či desatero, co by si budoucí majitel přečetl. Pracovník útulku by se pak mohl zeptat, jestli tomu rozumí.
Něco jako když si berete štěně od chovatele, taky máte napsané, co a jak.

15.9.2017 10:15
scylla

XXX.XXX.150.32

sisi58 napsal(a):
Tak to bych spíš místo dotazníku vytvořila jakousi brožůrku, či desatero, co by si budoucí majitel přečetl. Pracovník útulku by se pak mohl zeptat, jestli tomu rozumí.
Něco jako když si berete štěně od chovatele, taky máte napsané, co a jak.

To bych neriskovala, sledovala jsem chvíli například TT a ti osvojitelům kážou takové hlouposti, že nad tím zůstává rozum stát. A také jsem se setkala s dámou, která údajně nechala vykastrovat 500 koček a pak se mě veřejně zeptala, jak se má starat po kočku po operaci, bez nadsázky. Brožurku bych opravdu na pracovnících útulku nenechávala.

15.9.2017 10:40
lavacca

XXX.XXX.63.20

Pokud byste mela opravdový zájem, tak nebudete delat z dotazníku vědu. Už jsem takový dotazník vyplňovala 2x au soukromého útulku a v pohodě nám stendo dali. Pokud ma člověk v hlavě mozek, ma to vyplněné s normálními odpověďmi za par minut a muže se těšit na chlupace.

Prvni fenku jsme si z útulku brali s tim, ze mívali jen dotazník. Druhého za 3 roky později ze stejného útulku a to už chtějí dotazník i osobní návštěvu, ze pak vyberou toho nej zájemce. Vzhledem k tomu, ze jsme od nich už měli čubu a 3 roky jim dávali pravidelně vědět, co a jak ( 2-3x ročně mailk s fotkou a krátkým povidanim), tak přišla rovnou odpověď, at dame vědět, kdy si pro pejska můžeme přijet a odvézt si ho. A to mívají na štěňata vždy hooodne zájemců, takže jsme fakt počítala s "výběrovým řízením" na dýl...

Ano, později jsem mela z městského útulku i psa, kde se skoro na nic nezeptali, jen se vyplnila adopcni smlouva, řeklo se na co je zvyklý z krmeni, apod a šlo se.

Za me - pokud mam o psa opravdový zájem, tak me nějaký dotazník neodradí...snad to děláte kvůli tomu psovi, ne?

15.9.2017 22:44

lavacca napsal(a):
Pokud byste mela opravdový zájem, tak nebudete delat z dotazníku vědu. Už jsem takový dotazník vyplňovala 2x au soukromého útulku a v pohodě nám stendo dali. Pokud ma člověk v hlavě mozek, ma to vyplněné s normálními odpověďmi za par minut a muže se těšit na chlupace.

Prvni fenku jsme si z útulku brali s tim, ze mívali jen dotazník. Druhého za 3 roky později ze stejného útulku a to už chtějí dotazník i osobní návštěvu, ze pak vyberou toho nej zájemce. Vzhledem k tomu, ze jsme od nich už měli čubu a 3 roky jim dávali pravidelně vědět, co a jak ( 2-3x ročně mailk s fotkou a krátkým povidanim), tak přišla rovnou odpověď, at dame vědět, kdy si pro pejska můžeme přijet a odvézt si ho. A to mívají na štěňata vždy hooodne zájemců, takže jsme fakt počítala s "výběrovým řízením" na dýl...

Ano, později jsem mela z městského útulku i psa, kde se skoro na nic nezeptali, jen se vyplnila adopcni smlouva, řeklo se na co je zvyklý z krmeni, apod a šlo se.

Za me - pokud mam o psa opravdový zájem, tak me nějaký dotazník neodradí...snad to děláte kvůli tomu psovi, ne?

Zajem i mozek je. Takze zavolame, dojedem se podivat a radi si popovidame o vsem, co nas i personal bude zajimat... Nas kupodivu hlavne to, jak se na fenku bude tvarit nas pes. Jak si sednou, jaka je, co ji bavi, co ji vadi, co rada, ceho se boji... Dotaznik tohle jaksi nevyresi.
Protoze cely ten proces neni jen o psovi z utulku.

16.9.2017 16:30
sisi58

XXX.XXX.191.1

scylla napsal(a):
To bych neriskovala, sledovala jsem chvíli například TT a ti osvojitelům kážou takové hlouposti, že nad tím zůstává rozum stát. A také jsem se setkala s dámou, která údajně nechala vykastrovat 500 koček a pak se mě veřejně zeptala, jak se má starat po kočku po operaci, bez nadsázky. Brožurku bych opravdu na pracovnících útulku nenechávala.

A jsme zase tam, kde jsme už 100 x byli.
Je to o lidech. Blbý člověk kdekoli, nadělá víc škody, než užitku. Ale myslet si už dopředu, že ve všech útulcích jsou tutani, kteří nedokáží napsat pro nového majitele pár rad, jak s pejskem, tak to mi nepřijde slušné.

17.9.2017 12:00
impact

XXX.XXX.55.88

Fiona.Praha napsal(a):

Ja jsem treba ted nekolik zajemcu nasla ve slozce se spamy, kam vubec nikdy nechodim. Vsem jsem se omluvila, nicmene mejly se v te slozce automaticky po 30 dnech mazou. Takze vi Buh, kolik jich skoncilo zapomenutych. Ale predpokladam, ze dostatecne inteligentni zajemce zvedne telefon a zavola, kdyz nedostane odpoved a nebude sedet dalsi ctyri roky u mejlu a cekat na odpoved.

17.9.2017 12:01
impact

XXX.XXX.55.88

Když umřu...

Spatna odpoved. Jestli chcete projit dotaznikem, mela byste si zaridit i to, kdo z rodiny si pejska vezme, kdyz zemrete.

17.9.2017 12:10
impact

XXX.XXX.55.88

Zajem i mozek je. Takze zavolame, dojedem se podivat a radi si popovidame o vsem, co nas i personal bude zajimat... Nas kupodivu hlavne to, jak se na fenku bude tvarit nas pes. Jak si sednou, jaka je, co ji bavi, co ji vadi, co rada, ceho se boji... Dotaznik tohle jaksi nevyresi.

Jenze dotaznik rovnou vyselektuje lidi, kteri nemaji vubec mozek. Bez toho, ze by se obe strany zdrzovaly jeste osobni navstevou.

Napriklad kdyz mi do mejlu napise borec, ze vi, ze dana fenka pochazi z mnozirny a ze vi, ze ma triselnou kylu, ale ze oni by nechteli s jejich pejskem stenatka kazdej rok, ale jen jednou nebo dvakrat. Tak jaksi rovnou vim, ze je naprosto zbytecny ztracet cas osobni navstevou.

Mejlovej dotaznik mate precteny za dve minuty, za dalsi dve minuty reagujete. Tak se clovek muze tahnout pres pul republiky, aby vam rekl tohle a vsechno je zbytecna ztrata casu.

Mimochodem to je realny pribeh. To se mi fakt stalo. Kdyz jsem borcovi napsala, ze v zadnym pripade, ze fena pujde do adopce jedine kastrovana, uz o ni zajem nemel.

Delat s lidma je fakt ta nejvic nejhorsi prace. A Scylla tady zas dela svatou, jak kdyby si ona neproverovala zajemce o osvojeni psa a nebo pak nevydavala nove rodine pokyny, jak se psem zachazet. Haha. Jenze ona je na to samozrejme od panaboha kvalifikovana, takze ona muze, ale vsichni ostatni jsou lempli, kteri nic neumi a nemeli by se ke psum priblizovat ani na sto metru. Chuderka mala paranoidni.

17.9.2017 12:21
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

impact napsal(a):
Ja jsem treba ted nekolik zajemcu nasla ve slozce se spamy, kam vubec nikdy nechodim. Vsem jsem se omluvila, nicmene mejly se v te slozce automaticky po 30 dnech mazou. Takze vi Buh, kolik jich skoncilo zapomenutych. Ale predpokladam, ze dostatecne inteligentni zajemce zvedne telefon a zavola, kdyz nedostane odpoved a nebude sedet dalsi ctyri roky u mejlu a cekat na odpoved.

Nedělejte z mé kamarádky nedostatečně inteligentního zájemce.
Samozřejmě, že volala, jen párkrát se dovolala, bylo jí sděleno, že dotazníků na psy je moc a že se jí ozvou. Při opakovaném dovolání se byla vždy stejná odpověď ve stylu, ať neotravuje, že se jí někdo ozve. Napsala pár emailů, těžko všechny spadly do spamu, těžko na ně někdo zapomněl odpovědět. Napsala pár SMS, nikdo nikdy neodpověděl. Psala komentáře na FB pod nabízeného psa, že má zájem, že poslala dotazník, že volala a byla odbyta, že se ozvou (komentáře byly samozřejmě smazány). Jediné, co neudělala bylo to, že se nesebrala a nejela někam přes půl republiky bez ohlášení prudit a domáhat se nějakého slušného a férového jednání a zjištění, jak to teda se psem je. Myslím, že už víc udělat nemohla.
Vážně si myslíte, že sedí a čeká už 4 roky u emailu na odpověď na psa, který byl už dávno podle FB adoptován?

17.9.2017 12:31
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

impact napsal(a):
Spatna odpoved. Jestli chcete projit dotaznikem, mela byste si zaridit i to, kdo z rodiny si pejska vezme, kdyz zemrete.

No ale rozloučit se s ním budu muset, ne? Jedině, že bych pak byla zombík, nebo tak něco :-D Ale když umřu, tak nevím, jak ho tedy posmrtně dopravím do toho útulku... Něco je blbě...Né, aha nesmím umřít :-D A jak můžu ručit za to, že se o něj postará rodina, když už budu mrtvá? Jako, že bych je chodila strašit - kontrolovat? :-D Berte mě s rezervou...

17.9.2017 12:33
scylla

XXX.XXX.150.32

impact napsal(a):
Jenze dotaznik rovnou vyselektuje lidi, kteri nemaji vubec mozek. Bez toho, ze by se obe strany zdrzovaly jeste osobni navstevou.

Napriklad kdyz mi do mejlu napise borec, ze vi, ze dana fenka pochazi z mnozirny a ze vi, ze ma triselnou kylu, ale ze oni by nechteli s jejich pejskem stenatka kazdej rok, ale jen jednou nebo dvakrat. Tak jaksi rovnou vim, ze je naprosto zbytecny ztracet cas osobni navstevou.

Mejlovej dotaznik mate precteny za dve minuty, za dalsi dve minuty reagujete. Tak se clovek muze tahnout pres pul republiky, aby vam rekl tohle a vsechno je zbytecna ztrata casu.

Mimochodem to je realny pribeh. To se mi fakt stalo. Kdyz jsem borcovi napsala, ze v zadnym pripade, ze fena pujde do adopce jedine kastrovana, uz o ni zajem nemel.

Delat s lidma je fakt ta nejvic nejhorsi prace. A Scylla tady zas dela svatou, jak kdyby si ona neproverovala zajemce o osvojeni psa a nebo pak nevydavala nove rodine pokyny, jak se psem zachazet. Haha. Jenze ona je na to samozrejme od panaboha kvalifikovana, takze ona muze, ale vsichni ostatni jsou lempli, kteri nic neumi a nemeli by se ke psum priblizovat ani na sto metru. Chuderka mala paranoidni.

Já si zájemce prověřuju možná víc než vy, ale nepotřebuju k tomu dotazníky tohoto typu. Jinak - hezky jste se popsali, výborně, sama bych to lépe nepopsala..

17.9.2017 12:40
lavacca

XXX.XXX.63.20

No a je takový problém ten dotazník vyplnit, aby rovnou v útulku věděli, ze byste mohla byt vážný zájemce? Nikdo neříká, ze nemate jet na osobní návštěvu. A ze si třeba se psem nesednou a nic z toho nebude... ale vyplnit dotazník je za me prkotina...

17.9.2017 12:43
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

No ale rozloučit se s ním budu muset, ne? Jedině, že bych pak byla zombík, nebo tak něco :-D Ale když umřu, tak nevím, jak ho tedy posmrtně dopravím do toho útulku... Něco je blbě...Né, aha nesmím umřít :-D A jak můžu ručit za to, že se o něj postará rodina, když už budu mrtvá? Jako, že bych je chodila strašit - kontrolovat? :-D Berte mě s rezervou...

Sepsat u notáře smlouvu s rodinou, že se o psa postará a pokusit se ve smlouvě vymyslet všechny možné varianty, co by se tak mohlo stát

17.9.2017 12:45
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Fiona.Praha napsal(a):
Sepsat u notáře smlouvu s rodinou, že se o psa postará a pokusit se ve smlouvě vymyslet všechny možné varianty, co by se tak mohlo stát

Jo a nejlépe s notářským zápisem s přímou vykonatelností

17.9.2017 12:49
impact

XXX.XXX.55.88

Fiona.Praha napsal(a):
Nedělejte z mé kamarádky nedostatečně inteligentního zájemce.
Samozřejmě, že volala, jen párkrát se dovolala, bylo jí sděleno, že dotazníků na psy je moc a že se jí ozvou. Při opakovaném dovolání se byla vždy stejná odpověď ve stylu, ať neotravuje, že se jí někdo ozve. Napsala pár emailů, těžko všechny spadly do spamu, těžko na ně někdo zapomněl odpovědět. Napsala pár SMS, nikdo nikdy neodpověděl. Psala komentáře na FB pod nabízeného psa, že má zájem, že poslala dotazník, že volala a byla odbyta, že se ozvou (komentáře byly samozřejmě smazány). Jediné, co neudělala bylo to, že se nesebrala a nejela někam přes půl republiky bez ohlášení prudit a domáhat se nějakého slušného a férového jednání a zjištění, jak to teda se psem je. Myslím, že už víc udělat nemohla.
Vážně si myslíte, že sedí a čeká už 4 roky u emailu na odpověď na psa, který byl už dávno podle FB adoptován?

To jste z ni udelala Vy a ne ja. Prectete si, co jste puvodne napsala.

17.9.2017 12:50
impact

XXX.XXX.55.88

V klidu, ja se tim tematem taky bavim.

17.9.2017 12:52
impact

XXX.XXX.55.88

scylla napsal(a):
Já si zájemce prověřuju možná víc než vy, ale nepotřebuju k tomu dotazníky tohoto typu. Jinak - hezky jste se popsali, výborně, sama bych to lépe nepopsala..

Ja se fakt nedivim, ze te ten Ruda nechtěl.

17.9.2017 13:05
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

impact napsal(a):
To jste z ni udelala Vy a ne ja. Prectete si, co jste puvodne napsala.

Co přesně Vás vedlo k tomu, že je moje kamarádka nedostatečně inteligentní zájemce?
To mne fakt zajímá.

Fiona.Praha napsal(a):

17.9.2017 13:10
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Jo a nejlépe s notářským zápisem s přímou vykonatelností

Přesně tak a pak doufat, že byly otázky dostatečně správně zodpovězeny a podloženy dokumenty (výpis z účtu, smlouva u notáře, atd...) a za neslušnou cenu nazývanou adopční poplatek, Vám bude pes svěřen.
Rozebíralo se to tu mockrát.
Takové dotazníky, podmínky, výběrová řízení a několikatisícové kupní ceny (nazývané adopčními poplatky) ve mne utvrdily rozhodnutí, že psa za takových podmínek nechci.

17.9.2017 13:34
impact

XXX.XXX.55.88

Fiona.Praha napsal(a):
Co přesně Vás vedlo k tomu, že je moje kamarádka nedostatečně inteligentní zájemce?
To mne fakt zajímá.

Fiona.Praha napsal(a):

Budu se opakovat - Vy jste s ni udelala nedostatecne inteligentniho zajemce, ne ja. Prectete si to po sobe cele jeste jednou.

17.9.2017 14:01
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

impact napsal(a):
Budu se opakovat - Vy jste s ni udelala nedostatecne inteligentniho zajemce, ne ja. Prectete si to po sobe cele jeste jednou.

Očividně jste nepochopila předchozí otázku - co přesně Vás vedlo k tomu, že je moje kamarádka nedostatečně inteligentní zájemce.
Ale ono je to jedno. Měla dostatečnou inteligenci na to, aby si díky přístupu konkrétního spolku pořídila "dostupného" psa bez dotazníků, podmínek a výběrových řízení a "záchvat" pomáhat psům bez domova ji přešel. Ona je spokojená a spolek asi taky.

17.9.2017 16:02
impact

XXX.XXX.195.92

Fiona.Praha napsal(a):
Očividně jste nepochopila předchozí otázku - co přesně Vás vedlo k tomu, že je moje kamarádka nedostatečně inteligentní zájemce.
Ale ono je to jedno. Měla dostatečnou inteligenci na to, aby si díky přístupu konkrétního spolku pořídila "dostupného" psa bez dotazníků, podmínek a výběrových řízení a "záchvat" pomáhat psům bez domova ji přešel. Ona je spokojená a spolek asi taky.

Myslím, že problém s chápáním tady máte Vy. Protože Vy jste kamarádku označila jako nedostatečně inteligentní. Já o ní nic takového neřekla.

Ba naopak. Pokud se nad tím zamyslíte opravdu do hloubky, tak pochopíte, že já ji naopak označila za dostatečně inteligentní. Ale jo, možná radši nemyslete. Chudáci vaše kamarádky. Napřed ji označíte jako blbaňu, co čeká čtyři roky na odpověď na mejl a ve finále o ní ještě napíšete, že je nedostatečně inteligentní.

17.9.2017 16:21
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

impact napsal(a):
Myslím, že problém s chápáním tady máte Vy. Protože Vy jste kamarádku označila jako nedostatečně inteligentní. Já o ní nic takového neřekla.

Ba naopak. Pokud se nad tím zamyslíte opravdu do hloubky, tak pochopíte, že já ji naopak označila za dostatečně inteligentní. Ale jo, možná radši nemyslete. Chudáci vaše kamarádky. Napřed ji označíte jako blbaňu, co čeká čtyři roky na odpověď na mejl a ve finále o ní ještě napíšete, že je nedostatečně inteligentní.

Ani nebudu to Vaše překrucování komentovat. Pointu jste očividně nepochopila.
Hlavně, že jste se "pobavila".
Mne jste jen utvrdila v něčem, co by se Vám určitě nelíbilo.

17.9.2017 17:04
impact

XXX.XXX.195.92

Fiona.Praha napsal(a):
Ani nebudu to Vaše překrucování komentovat. Pointu jste očividně nepochopila.
Hlavně, že jste se "pobavila".
Mne jste jen utvrdila v něčem, co by se Vám určitě nelíbilo.

Popravdě mě je naprosto a úplně šumák, co si myslí nějakej anonym z internetu. I když to má třeba neanonymní profil. Z takových žabomyších válek, urážení se a rádobyubližování z internetový diskuze, z toho už jsem dávno vyrostla.

Čím starší jsem, tím víc chápu a přijímám za své to, že to podstatné se opravdu děje venku.

A je mi líto lidí, jako jste Vy. Lidí, kteří to nepochopili a hrozně moc ty diskuze žerou a doslova je potřebují ke svému životu, protože reálně už si nedokážou vytvořit svůj názor. Jak říká naše veterinářka - lidi ztrácí zdravý selský rozum. Všechno si najdou na internetu (myšleno ironicky), na všechno potřebují kouče a poradce a zapomněli, že by měli taky myslet svým vlastním mozkem...

17.9.2017 17:33
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

impact napsal(a):
Popravdě mě je naprosto a úplně šumák, co si myslí nějakej anonym z internetu. I když to má třeba neanonymní profil. Z takových žabomyších válek, urážení se a rádobyubližování z internetový diskuze, z toho už jsem dávno vyrostla.

Čím starší jsem, tím víc chápu a přijímám za své to, že to podstatné se opravdu děje venku.

A je mi líto lidí, jako jste Vy. Lidí, kteří to nepochopili a hrozně moc ty diskuze žerou a doslova je potřebují ke svému životu, protože reálně už si nedokážou vytvořit svůj názor. Jak říká naše veterinářka - lidi ztrácí zdravý selský rozum. Všechno si najdou na internetu (myšleno ironicky), na všechno potřebují kouče a poradce a zapomněli, že by měli taky myslet svým vlastním mozkem...

Mně zase je líto Vás.
Zase jste jen potvrdila, že jste nepochopila vůbec nic.

17.9.2017 17:55

impact napsal(a):

Lidi ztrácí selský rozum - přesně to si myslím já, když čtu ten dotazník. Opravdu ten spolek ví, že se jedná o "adopci" psa, a ne o adopci dítěte?

17.9.2017 17:58
impact

XXX.XXX.195.92

Lidi ztrácí selský rozum - přesně to si myslím já, když čtu ten dotazník. Opravdu ten spolek ví, že se jedná o "adopci" psa, a ne o adopci dítěte?

To se budete muset zeptat v tom spolku a ne mě. Já s tím nemám nic společnýho... I když po pravdě si myslím, že ví, že to má čtyři nohy a je to celý chlupatý. Bylo by dost divný, kdyby to nevěděli.

17.9.2017 20:11

impact napsal(a):
To se budete muset zeptat v tom spolku a ne mě. Já s tím nemám nic společnýho... I když po pravdě si myslím, že ví, že to má čtyři nohy a je to celý chlupatý. Bylo by dost divný, kdyby to nevěděli.

No, byla to spíš řečnická otázka... I když...

18.9.2017 21:47

lavacca napsal(a):
No a je takový problém ten dotazník vyplnit, aby rovnou v útulku věděli, ze byste mohla byt vážný zájemce? Nikdo neříká, ze nemate jet na osobní návštěvu. A ze si třeba se psem nesednou a nic z toho nebude... ale vyplnit dotazník je za me prkotina...

Protoze mi je v dnesni dobe proti srsti zadavat svoje jmeno + prijmeni, adresu, telefon, vek a mail kamkoli, kde nemam jistotu ochrany osobnich udaju - pro zacatek... To neni prkotina.
Vice uz bylo napsano vyse...

Neregistrovaný uživatel

19.9.2017 11:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

A co kdybychom tedy okopírovali tuto stránku a poslali to danému útulku? třeba si řeknou že některé otázky jsou fakt stupidní a dotazník upraví...dokud jim to někdo neřekne tak se to nikdy nedozví.

Neregistrovaný uživatel

19.9.2017 11:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Victoria, jméno, bydliště atd je v dnešní době úplně v klidu dohledatelné pokud člověk chce...dokonce by neměl být problém ani někde vyplnit datum anrození, samozřejmě rodné číslo, č.ú atd by člověk udávat neměl tak jako třeba číslo OP ale základní info si myslím, že je v pohodě, pokud člověk nemá nějaké nepříjmené tajnosti...si představte že si někdo chce vzít psa z útulku a trvalé bydliště má třeba na úřadě? vyloženě od pohledu zodpovědný člověk...

19.9.2017 11:11

Protoze mi je v dnesni dobe proti srsti zadavat svoje jmeno + prijmeni, adresu, telefon, vek a mail kamkoli, kde nemam jistotu ochrany osobnich udaju - pro zacatek... To neni prkotina.
Vice uz bylo napsano vyse...

Tak to je to nejmenší. Vaše údaje již dávno někdo má, kšeftuje se s nimi a zneužívají je různé firmy nabízející cokoliv.

19.9.2017 13:51

Jestli máte o psa stále zájem, tak jim zkrátka zavolejte. Podle mojí osobní zkušenosti s tímhle konkrétním útulkem, vám tam nikdo kvůli nevyplnění připitomnělého dotazníku problémy dělat nebude a psa, pokud tam stále je, vám dají.

jolyha

19.9.2017 14:27
jolyha

XXX.XXX.229.101

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Victoria, jméno, bydliště atd je v dnešní době úplně v klidu dohledatelné pokud člověk chce...dokonce by neměl být problém ani někde vyplnit datum anrození, samozřejmě rodné číslo, č.ú atd by člověk udávat neměl tak jako třeba číslo OP ale základní info si myslím, že je v pohodě, pokud člověk nemá nějaké nepříjmené tajnosti...si představte že si někdo chce vzít psa z útulku a trvalé bydliště má třeba na úřadě? vyloženě od pohledu zodpovědný člověk...

Tak já znám paní, co má bydliště na úřadě, psy má a mají se u ní opravdu dobře. A takových lidí bude v republice fakt víc. Prostě se rozvedla, odešla z bytu, kde doposud měla hlášený trvalý pobyt a šla do podnájmu. Majitel ji tam k trvalému pobytu hlásit nechtěl (vím, že dle dnešních zákonů už je možné přihlásit se snad i sám do cizího bytu, ale na to je ona moc slušná a pokud majitel bytu nechce, respektuje to). Tak má trvalý pobyt na úřadě a rozhodně není zdaleka jediná. Proč by mělo být trvalé bydliště na úřadě problém? To fakt neznamená, že je člověk bezdomovec.

19.9.2017 15:16

jolyha napsal(a):
Tak já znám paní, co má bydliště na úřadě, psy má a mají se u ní opravdu dobře. A takových lidí bude v republice fakt víc. Prostě se rozvedla, odešla z bytu, kde doposud měla hlášený trvalý pobyt a šla do podnájmu. Majitel ji tam k trvalému pobytu hlásit nechtěl (vím, že dle dnešních zákonů už je možné přihlásit se snad i sám do cizího bytu, ale na to je ona moc slušná a pokud majitel bytu nechce, respektuje to). Tak má trvalý pobyt na úřadě a rozhodně není zdaleka jediná. Proč by mělo být trvalé bydliště na úřadě problém? To fakt neznamená, že je člověk bezdomovec.

V tom je hodně pravdy. Z doby minulé přetrvává názor : trvalé bydliště = problém nájemníka vystěhovat. Na druhou stranu bylo ( podle mě zbytečně ) zrušeno přechodné bydliště. Má s tím problém hodně lidí, žijících mimo domov.
A nakonec i v přihlašování psů to nadělalo zmatky : pes má být hlášen v trvalém bydlišti držitele. To může být v mnoha případech místo, kde pes v životě nebyl.

Přidejte reakci

Přidat smajlík