terees

XXX.XXX.203.216
Dobrý den.Kdy končí u psa středního plemene puberta a začíná být dospělým?Názory na to se různí.Moje štěně má 10 měsíců a víc teď zlobí.Skáče a hůre mě teď poslouchá.Je to pubertou?Potřebuji také vědět, od kdy mu můžu dát krmivo pro dospělé.
terees

XXX.XXX.203.216
Kolie.
terees
napsal(a):
Dobrý den.Kdy končí u psa středního plemene puberta a začíná být dospělým?Názory na to se různí.Moje štěně má 10 měsíců a víc teď zlobí.Skáče a hůre mě teď poslouchá.Je to pubertou?Potřebuji také vědět, od kdy mu můžu dát krmivo pro dospělé.
Naši psi žádnou neměli. Hodně změní hárání, dospěje tak kolem 2. roku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pubertu musí mít všichni, je to objektivní proces dospívání - tělesných i psychických změn, nevyhne se nikomu. Jenom se to ne u každého obrazí i v chování.
"Názory na to se různí"
no bodejť, není jeden pes jako druhý, přes kopírák...
"Moje štěně má 10 měsíců a víc teď zlobí.Skáče a hůre mě teď poslouchá"
zlobí? Má víc energie, tak ho dostatečně zaměstnej. Neposlouchá? Tak přidej na výcviku/výchově. Je to na tobě...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já mám velký psy...druhej-třetí...pokud se tedy vyhrabeme ze štěněčí infantility (můj nynější pes to nějak nedal ).
Já furt čekám, kdy to přijde, feně bude za chvíli 5, psovi 1, kocourovi už je deset plus...
Jednu chvíli jsem si myslela, že jsem to u feny prošvihla, protože začala najednou být jakási rozvážná - není to... tó... EMO styl? Takže už?
Kocour: né puberta je, když se zkouší, co si můžem dovolit. Jako na co? Na co to zkoušet. Prostě to udělej.