Jita&Ben
XXX.XXX.162.196
Dobrý den, jak dlouho potřebuje pes na regeneraci po kryti?Pri prvním krytí byl pes bohužel ve fene krátce a vypadl, za jak dlouho se můžeme pokusit o další krytí?Klesá s dalšími pokusy kvalita spermatu?Pes je plodný, vyzkouseny v chovu, ale při krytí trochu zbrkly.Fena ma spravne dny podle progesteronu, v Pa 7.3ng, staví se a oba mají velký zájem...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Udává se 48 hodin - tudíž krytí opakovat ob den.
napsal(a):
Udává se 48 hodin - tudíž krytí opakovat ob den.
To ale pri krytí ktoré sa podarilo a nie kvôli psovi ale kvôli fene, skôr je to totiž zbytočné pretože spermie žijú.
Opakovať nezadarené krytie môžete pokojne aj v ten deň po nejakej prestávke, my sme už nakrývali aj 2x tesne po sebe (asi s hodinovým odstupom) lebo sme si neboli istí - pes bol vo fene krátko. Nebol s tým žiadny problém. A potom je ideálne ešte prekryť po tých 48h.
Tak předpokládám, že se pes vysemenil (a proto se zadavatelka ptá), pokud ne, tak je to samozřejmě jedno.
napsal(a):
Tak předpokládám, že se pes vysemenil (a proto se zadavatelka ptá), pokud ne, tak je to samozřejmě jedno.
Historka ze života...
před cca 20ti lety se mi dostal pro mne zcela záhadným způsobem krycí pes do cvinkru k PĚTI háravkám...(1fena 11letá,1- 9ti, ostatní 3 - 6 let)
nemohl tam být déle jak 14 hod, jelikož jsem nemohl ani tušit, kterou nakryl a kterou ne, nechal jsem to na přírodě...po pěti týdnech bylo jasné, že nakryl min 2, (9ti + 4l),
po 9ti týdnech nastali porody - 4letá - 8mimin,9ti -5, a naprosto nečekaně i 11l babča - 1
takže shrnuto : během 14 hod, min 3 krytí, s výsledkem 14 štěňat jako přes kopírák
od té doby se "poučkám" o nutném čekání mezi krytím (pro psa) jen tiše usmívám
Pan Brouček
XXX.XXX.79.4
lupus4
napsal(a):
Historka ze života...
před cca 20ti lety se mi dostal pro mne zcela záhadným způsobem krycí pes do cvinkru k PĚTI háravkám...(1fena 11letá,1- 9ti, ostatní 3 - 6 let)
nemohl tam být déle jak 14 hod, jelikož jsem nemohl ani tušit, kterou nakryl a kterou ne, nechal jsem to na přírodě...po pěti týdnech bylo jasné, že nakryl min 2, (9ti + 4l),
po 9ti týdnech nastali porody - 4letá - 8mimin,9ti -5, a naprosto nečekaně i 11l babča - 1
takže shrnuto : během 14 hod, min 3 krytí, s výsledkem 14 štěňat jako přes kopírák
od té doby se "poučkám" o nutném čekání mezi krytím (pro psa) jen tiše usmívám
Čekání není nutné, jen je to tak prostě efektivnější.