Štěně 5 měsíců čůrá doma

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.9.2017 13:36
Baru25

XXX.XXX.154.32

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li je normální ze se štěně v necelých 5 měsících ještě pocura doma? Ven s ním chodíme pravidelně, venku se vycura a dostane odmenu, ale třeba hodinu po příchodu z venku se pocura a za chvíli znova. Uz nevíme co s tím, jelikož se opravdu snažíme byt důslední. V noci to vydrží klidně 8 hodin, tak nevime v čem je problém a jak ho řešit? Předem děkuji za radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.9.2017 13:39

Přečíst si řadu dalších podobných diskuzí zde, kde se lidem radí vždy to samé dokola...

18.9.2017 13:42
Baru25

XXX.XXX.154.32

Četla jsem jiz spoustu diskuzi, ale nikde jsem nenašla odpověď na moji otázku. Pokud nemáte žádnou radu, nemusíte ztrácet čas komentovanim. Děkuji.

18.9.2017 13:50
scylla

XXX.XXX.150.32

Baru25 napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li je normální ze se štěně v necelých 5 měsících ještě pocura doma? Ven s ním chodíme pravidelně, venku se vycura a dostane odmenu, ale třeba hodinu po příchodu z venku se pocura a za chvíli znova. Uz nevíme co s tím, jelikož se opravdu snažíme byt důslední. V noci to vydrží klidně 8 hodin, tak nevime v čem je problém a jak ho řešit? Předem děkuji za radu.

V noci spí. Choďte ven co nejčastěji, doma ho netrestejte, venku nijak nejásejte a pokud musíte, tak až po tom, co to dokončí a zvedne se. Choďte po probuzení, po nakrmení, po hře. Jestli čůrá často, může být nastydlé, takže bych zašla k vetovi.

18.9.2017 14:12
Baru25

XXX.XXX.154.32

Děkuji za radu.

18.9.2017 16:59
u-Žofka

XXX.XXX.231.146

Baru25 napsal(a):
Četla jsem jiz spoustu diskuzi, ale nikde jsem nenašla odpověď na moji otázku. Pokud nemáte žádnou radu, nemusíte ztrácet čas komentovanim. Děkuji.

Váš problém není nic extra.
Odpověď máte v každé druhé diskuzi.
Ale kdo se má všemi těmi diskuzemi hrabat, že.
Ono je jednodušší se zeptat, však on si někdo dá tu práci a rozepíše se extra.
Ušetří to čas (vám).

PS: Tady je to diskuzní fórum, každý může psát, co chce. Okřikování si nechte od cesty, nedělá to dobrý dojem.

18.9.2017 18:51
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Baru25 napsal(a):

Když jste doma, je vaše chyba dopustit,
aby se pes "venčil" doma !
To prostě musíte uhlídat !
Při důslednosti to umí na třech měsících.
Choďte ven často !
Vše musíte vypozorovat sama.

18.9.2017 19:20

Ve chvíli, kdy začne být štěně neklidné ( zpravidla po probuzení, po jídle...), chytněte do náruče a vyneste ven.
Nesený pes nečůrá, za chůze může. Nešením zabráníte počůrané chodbě, schodům.
Ale musí to být fofr, ne že se zamyslíte, jestli štěně opravdu chce, pak dočtete stránku, počkáte v seriálu na reklamu, obujete se, oblékáte s...musíte hned.

18.9.2017 20:46
Edánek

XXX.XXX.252.73

Baru25 napsal(a):

...chodila jsem každou hodinu v tomto věku, jinak i po nakrmení, když blblo s kočkami, když se probudilo, když začalo být zamyšlené nebo naopak neklidné - bylo to o to horší, že jsem měla dva měsíce ruku v sádře - po operaci zlomeniny v zápěstí, ale nechtěla jsem mít počůraný byt a také jsem si ho brala a beru do práce a tak by nebyly loužičky na pracovišti... štěně se to naučilo při takovéto venčení velice rychle a doma nebyl žádný malér...v noci od začátku vydrželo od zhruba půl noci do pěti až půl šesté ráno - ovšem to zase jakmile se probudilo, bafla jsem tepláky a letěl hned ven - pohled to na mně musel být děsivý pro ranní kolemjdoucí...štěněti bude koncem měsíce půl roku, chodíme už jednou za dvě až tři hodiny přes den, v noci vydrží od desíti do pěti...je to úmorné občas, ale určitě to stoj za to vydržet...

18.9.2017 23:21
Baru25

XXX.XXX.154.32

u-Žofka napsal(a):
Váš problém není nic extra.
Odpověď máte v každé druhé diskuzi.
Ale kdo se má všemi těmi diskuzemi hrabat, že.
Ono je jednodušší se zeptat, však on si někdo dá tu práci a rozepíše se extra.
Ušetří to čas (vám).

PS: Tady je to diskuzní fórum, každý může psát, co chce. Okřikování si nechte od cesty, nedělá to dobrý dojem.

Ano mate pravdu, je to diskuzni forum a kazdy si muze psat co chce, jak jste sam/a rekl/a...

18.9.2017 23:23
Baru25

XXX.XXX.154.32

Edánek napsal(a):
...chodila jsem každou hodinu v tomto věku, jinak i po nakrmení, když blblo s kočkami, když se probudilo, když začalo být zamyšlené nebo naopak neklidné - bylo to o to horší, že jsem měla dva měsíce ruku v sádře - po operaci zlomeniny v zápěstí, ale nechtěla jsem mít počůraný byt a také jsem si ho brala a beru do práce a tak by nebyly loužičky na pracovišti... štěně se to naučilo při takovéto venčení velice rychle a doma nebyl žádný malér...v noci od začátku vydrželo od zhruba půl noci do pěti až půl šesté ráno - ovšem to zase jakmile se probudilo, bafla jsem tepláky a letěl hned ven - pohled to na mně musel být děsivý pro ranní kolemjdoucí...štěněti bude koncem měsíce půl roku, chodíme už jednou za dvě až tři hodiny přes den, v noci vydrží od desíti do pěti...je to úmorné občas, ale určitě to stoj za to vydržet...

Děkuji za Vaši radu.

18.9.2017 23:28
Baru25

XXX.XXX.154.32

rapotacka11 napsal(a):
Když jste doma, je vaše chyba dopustit,
aby se pes "venčil" doma !
To prostě musíte uhlídat !
Při důslednosti to umí na třech měsících.
Choďte ven často !
Vše musíte vypozorovat sama.

Kdybych měla na práci jenom 24/7 chodit za psem a kontrolovat kazdy jeho krok, tak věřím tomu ze by se doma nevycural. Kazdopadne děkuji za prispevek do diskuze.

18.9.2017 23:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Baru25 napsal(a):
Kdybych měla na práci jenom 24/7 chodit za psem a kontrolovat kazdy jeho krok, tak věřím tomu ze by se doma nevycural. Kazdopadne děkuji za prispevek do diskuze.

Když člověk chce štěně čistotě naučit, musí tomu dát všechno
= všechen čas.
Ať už vy, nebo jiný člen rodiny.

Při důslednosti stačí týden.
A to se vyplatí.
Při nedůslednosti se to taky naučí,
ale otázka je kdy.
Na 5, na 7, na 9 měsících ?
Je lepší tomu týden (= 24/7) dát,
i na úkor všeho ostatního
a máte klid.

19.9.2017 00:14
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Baru25 napsal(a):
Ano mate pravdu, je to diskuzni forum a kazdy si muze psat co chce, jak jste sam/a rekl/a...

Rady jste hledala už v jedné, prakticky totožné, diskuzi, když jste si psa pořídila. Před dvěma měsíci. Dostala jste je tehdy i teď. Prakticky nic se nezměnilo. Očekáváte, že někdo z nás se k vám nastěhuje a psa naučí jak se doma nepočůrat? Když jsem syny kdysi odnaučovala na plenky, dala jsem jim punčošáky a nespočetně krát za den jsem se optala: Chceš čůrat? Mnohokrát vyzkusila sundat kalhoty a na chvilku na nočník. Velmi rychle pochopili, co se po nich chce. Ani týden to netrvalo. Bylo jim kolem roku.

19.9.2017 19:37
Baru25

XXX.XXX.35.235

rapotacka11 napsal(a):
Když člověk chce štěně čistotě naučit, musí tomu dát všechno
= všechen čas.
Ať už vy, nebo jiný člen rodiny.

Při důslednosti stačí týden.
A to se vyplatí.
Při nedůslednosti se to taky naučí,
ale otázka je kdy.
Na 5, na 7, na 9 měsících ?
Je lepší tomu týden (= 24/7) dát,
i na úkor všeho ostatního
a máte klid.

Přijde mi usmevne, jak se mi tu snazite naznacit, ze pejskovi nevenujeme dostatek casu nebo nejsme dost důslední aniz by jste byli součástí nasi domacnosti. Pejska mame jiz 2 mesice a venujeme se mu prakticky neustale, neni doma sam dele nez 2 hodiny a v prvnich 14 dnech jsem s nim chodila ven klidne 15x a bohuzel nepochopil co se po nem chce. Takze mi tu netvrdte, ze kazdy pes se to pri duslednosti nauci za tyden. Kdybychom byli nezodpovedni a nevenovali se mu co nejvice je to mozne, nikoho se o radu neprosim.

19.9.2017 19:44
Baru25

XXX.XXX.35.235

Janinka Bosorka napsal(a):
Rady jste hledala už v jedné, prakticky totožné, diskuzi, když jste si psa pořídila. Před dvěma měsíci. Dostala jste je tehdy i teď. Prakticky nic se nezměnilo. Očekáváte, že někdo z nás se k vám nastěhuje a psa naučí jak se doma nepočůrat? Když jsem syny kdysi odnaučovala na plenky, dala jsem jim punčošáky a nespočetně krát za den jsem se optala: Chceš čůrat? Mnohokrát vyzkusila sundat kalhoty a na chvilku na nočník. Velmi rychle pochopili, co se po nich chce. Ani týden to netrvalo. Bylo jim kolem roku.

Ano, máte pravdu, ze rady jsem hledala předtím i nyni, ale dotaz se ponekud zmenil. A opravdu neocekavam ze se k nam nekdo nastehuje, jedine co jsem ocekavala byla nejaka smysluplna rada od nekoho, kdo ma s timto zkušenosti. Jak jsem ale poznala, v těchto diskuznich forech se clovek docka rad od velmi maleho procenta lidi. Vetsina tu jen cloveka kritizuje aniz by ho jakkoliv znala a nebo znala detaily a vsechny okolnosti. Ztratila jsem po tomto chuť se na cokoliv ptat nekde v diskuzi, budit to pro me ponauceni.

19.9.2017 19:44
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Mám na to svůj názor, vy svůj...
Špatný učitel , když se mu tedy tak moc věnujete...

Učte se vysvětlovat.
Budete to potřebovat - u dětí .
Nenecháte je snad podělávat 3 -4 roky
i když... dnes to není až tak vzácné .

Kdybych měla na práci jenom 24/7 chodit za psem a kontrolovat kazdy jeho krok, tak věřím tomu ze by se doma nevycural.

Takže ?

19.9.2017 20:51
Janinka Bosorka

XXX.XXX.121.31

Baru25 napsal(a):
Ano, máte pravdu, ze rady jsem hledala předtím i nyni, ale dotaz se ponekud zmenil. A opravdu neocekavam ze se k nam nekdo nastehuje, jedine co jsem ocekavala byla nejaka smysluplna rada od nekoho, kdo ma s timto zkušenosti. Jak jsem ale poznala, v těchto diskuznich forech se clovek docka rad od velmi maleho procenta lidi. Vetsina tu jen cloveka kritizuje aniz by ho jakkoliv znala a nebo znala detaily a vsechny okolnosti. Ztratila jsem po tomto chuť se na cokoliv ptat nekde v diskuzi, budit to pro me ponauceni.

Dostala jste smysluplné rady, všichni jsme měli štěně, že. Byli jsme ve stejné situaci. Vy čekáte zázrak asi. Pokud jste si vzala týden dovolenou, věnovala se psovi po celých sedm dní a on stále čůrá doma, je více možností. Je hloupý, je nemocný, jste špatný učitel.
Výše píšete toto" Pejska mame jiz 2 mesice a venujeme se mu prakticky neustale, neni doma sam dele nez 2 hodiny a v prvnich 14 dnech jsem s nim chodila ven klidne 15x a bohuzel nepochopil co se po nem chce." Tak možná mu opravdu není shůry dáno, co s tím?

19.9.2017 21:07
Šarina

XXX.XXX.231.146

Víte, Baru25, vy se sice ptáte, ale tak nějak divně, útočně, hned lidi okřikujete, peskujete, vypadá to prostě nesympaticky.
Je tady milión diskuzí, které se týkají toho samého problému.
Všechny tyto diskuze mají jedno společné: ptají se začátečníci, kteří mají pocit, že dělají vše dobře, ale jejich problém je unikátní a ti lidi kolem jsou pitomci, kteří jim nerozumějí... Jenže neexistují žádné šíleně vzácné, zatajované, smysluplné rady, které vám zázračně poradí.
Mýlíte se. Recepty jsou stále stejné - i těch pár rad, za které tady děkujete, není nic, co by tu už milionkrát nezaznělo. Ono se nevymyslí nic jiného.
Jak bylo napsáno výše: Buď to učíte blbě, nedůsledně, nebo s nějakou chybou, nebo má štěně ještě nedovyvinutý močák, nebo je prostě "pomalejší", nebo naopak hyperaktivní a nedokáže se soustředit... možností je mnoho.
Ale určitě neexistuje žádný zázračný recept, který tady vyžadujete.

sh

19.9.2017 21:54
sh

XXX.XXX.244.143

Nepisete ani kolikrat denne s nim ted chodite. Neurazejte se, ctete a ucte se. Ted mate problem s blbym curanim, muj pes mel nehody i v pul roce, byl akcni a najednou to na nej prislo a ja si akorat rekla, sakra meli jsme jit driv... a vytrela chodbu. Vzdy je chyba na druhem konci voditka, nedela pes co chci, asi mu to vysvetluju spatne a musim na to jit jinak. Je pred Vami puberta, peklo, pripravte se na vse.

19.9.2017 21:58
Edánek

XXX.XXX.146.109

Baru25 napsal(a):
Děkuji za Vaši radu.

..není vůbec zač...ne rada spíš zkušenost vlastní...

19.9.2017 23:40
Baru25

XXX.XXX.154.32

Šarina napsal(a):
Víte, Baru25, vy se sice ptáte, ale tak nějak divně, útočně, hned lidi okřikujete, peskujete, vypadá to prostě nesympaticky.
Je tady milión diskuzí, které se týkají toho samého problému.
Všechny tyto diskuze mají jedno společné: ptají se začátečníci, kteří mají pocit, že dělají vše dobře, ale jejich problém je unikátní a ti lidi kolem jsou pitomci, kteří jim nerozumějí... Jenže neexistují žádné šíleně vzácné, zatajované, smysluplné rady, které vám zázračně poradí.
Mýlíte se. Recepty jsou stále stejné - i těch pár rad, za které tady děkujete, není nic, co by tu už milionkrát nezaznělo. Ono se nevymyslí nic jiného.
Jak bylo napsáno výše: Buď to učíte blbě, nedůsledně, nebo s nějakou chybou, nebo má štěně ještě nedovyvinutý močák, nebo je prostě "pomalejší", nebo naopak hyperaktivní a nedokáže se soustředit... možností je mnoho.
Ale určitě neexistuje žádný zázračný recept, který tady vyžadujete.

Nesnazim se nikoho peskovat, jenom odpovidam stejnym zpusobem jako ostatni odpovidaji mne. Nejen ze jsem mela dovolenou tyden, ale mela jsem dovolenou cele 3 tydny a s pejskem jsem chodila hned jak jsem mela pocit ze bude potrebovat, coz nekdy bylo i 4x za hodinu a pejsek se venku nevycural a nechal si to az na doma, jindy jsme byli venku i 2 hodiny a vycural se az doma, kdyz tohle prekonal a asi po 14 dnech co jsme ho meli zacal curat i venku, byli jsme stastni, ze to konecne pochopil, i kdyz uz cural venku, chodila jsem s nim kazde dve hodiny a nehoda doma se mu nejakou dobu nestala, az pred par dny s tím curanim doma opet zacal a to s ním chodime neustale stejne casto, tedy tak 7x denne, nekdy i casteji. Opravdu tedy nemam pocit, ze bychom se na pejska vykaslali a nedbali na to aby se cistote naucil co nejdrive, proto me svym zpusobem urazi, kdyz mi tu neustale nekdo tvrdi, ze je to spatnou vychovou a buhvi cim dalsim. Ano, mozna ano, ale v tom pripade nevím, co uz delat vic, sama mam pocit ze tomu davam maximum.

20.9.2017 00:26

Baru25 napsal(a):
Nesnazim se nikoho peskovat, jenom odpovidam stejnym zpusobem jako ostatni odpovidaji mne. Nejen ze jsem mela dovolenou tyden, ale mela jsem dovolenou cele 3 tydny a s pejskem jsem chodila hned jak jsem mela pocit ze bude potrebovat, coz nekdy bylo i 4x za hodinu a pejsek se venku nevycural a nechal si to az na doma, jindy jsme byli venku i 2 hodiny a vycural se az doma, kdyz tohle prekonal a asi po 14 dnech co jsme ho meli zacal curat i venku, byli jsme stastni, ze to konecne pochopil, i kdyz uz cural venku, chodila jsem s nim kazde dve hodiny a nehoda doma se mu nejakou dobu nestala, az pred par dny s tím curanim doma opet zacal a to s ním chodime neustale stejne casto, tedy tak 7x denne, nekdy i casteji. Opravdu tedy nemam pocit, ze bychom se na pejska vykaslali a nedbali na to aby se cistote naucil co nejdrive, proto me svym zpusobem urazi, kdyz mi tu neustale nekdo tvrdi, ze je to spatnou vychovou a buhvi cim dalsim. Ano, mozna ano, ale v tom pripade nevím, co uz delat vic, sama mam pocit ze tomu davam maximum.

Jenže veškeré možné rady na tohle téma už tu psané jsou, v těch x vláknech na tohle téma založených. Víc už vám fakt těžko někdo přes internetovou diskuzi poradí. Myslíte si, že děláte všechno správně, ale vono to nefunguje. Tak na tom "všechno správně" musíte něco změnit, vy sama, aby to fungovat začalo. Štěně může být nastydlé, to je častá příčina zvýšeného čůrání. Všímejte si taky kdy pije - pokud jí granule, potřebuje hodně pít. Když se hodně napije až po procházce, tak pak zákonitě nevydrží. Nebo je štěně trochu roztržité, má venku "moc práce", a jednoduše čůrat zapomene. Mě na tohle funguje od začátku spojit čůrání se slovem "čůrej", a u méně vzrušivých jedinců i s odměnou. Takhle když na to zapomene, mám jak mu připomenout, proč venku ráno trdlujeme ještě deset minut poté, co mi autobus ujel.
Tohle jsou ale všechno rady a variace které tu už máte dávno vypsané, teď musíte zapojit svůj mozek, dát si dostupné info dohromady a zjistit proč to nefunguje zrovna u vás. Anebo si zaplaťte nějakého psího poradce, kdo se k vám dočasně nastěhuje a vyřeší to za vás.

20.9.2017 01:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

- i 4x za hodinu a pejsek se venku nevycural a... proč jste šli tedy domů ?
, jindy jsme byli venku i 2 hodiny. No a co, nejdu dom, dokud...
kdyz tohle prekonal a asi po 14 dnech co jsme ho meli zacal curat i venku,
chodila jsem s nim kazde dve hodiny a nehoda doma se mu nejakou dobu nestala
s tím curanim doma opet zacal a to s ním chodime neustale stejne casto, tedy tak 7x denne

- není důležité jak často, ale kdy.
Prostě se to musí sledovat a vychytat!
Při pečlivosti a důslednosti hned od prvního dne,
to jde rychle.
Ale stylem : 1x venku,1x doma to fakt nepochopí
a není to tím, že je blbé...

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík