Záchrana týraných psů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.9.2017 07:20
hn..

XXX.XXX.245.251

Mám otázku - občas se na FB v různých skupinách prezentují týraní psi. Nechci se do těchto skupin přihlašovat, tak se neptám tam, ale zde - tyto skupiny jen nafotí psy na net, nebo existuje i taková, která pomůže aktivně problém řešit ? Například dojede na místo a zavolá policii ? Zatím mám dojem, že převažuje jen ten pasivní postup. Časem budu mít prostor pro potřebné psy, tak se už dopředu zajímám.

19.9.2017 08:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Moc si to idealizujete.
Jen se zamyslete, co že asi udělá policie ?
Přijedou.Dokonce hned.
Zavolaji KVS.
Přijede doktorka, "pořeší",
výsledek nula nula nic.
(před cca 4-5 lety).

19.9.2017 08:02
impact

XXX.XXX.52.83

Ano, opravdu jsou spolky, ktere tyto problemy aktivne resi a dotahuji to do konce, vcetne v soucinnosti s prislusnymi urady oficialniho zabaveni zvirat a i nasledneho potrestani pachatele.

Jmenovat je nebudu. Na iFaune by nasledne prosli neskutecnou kritikou a zumpou a to si nezaslouzi.

Janae

19.9.2017 08:08
Janae

XXX.XXX.91.92

rapotacka11 napsal(a):
Moc si to idealizujete.
Přijedou.Dokonce hned.
Zavolaji KVS.
výsledek nula nula nic.
(před cca 4-5 lety).

Já mám letošní zkušenost s policií na malém městě.
Nakonec vše milostivě sepsali (jenom dokopat je k sepsání mi trvalo dost dlouho a byla jsem za blbku) a přislíbili řešení, po pár týdnech se u mě zastavili, aby mi oznámili, že předávaj dál a opět se nic nedělo. Mezitím se problém vyřešil sám.

19.9.2017 09:27
hn..

XXX.XXX.245.251

rapotacka11 napsal(a):
Moc si to idealizujete.
Přijedou.Dokonce hned.
Zavolaji KVS.
výsledek nula nula nic.
(před cca 4-5 lety).

Že KVS nic nepořeší, s tím mám vlastní zkušenost. s policií se mi to zdá lepší. Ale spíš mám problém s tím, na co teda ty všechny spolky jsou ? Uveřejnit škaredý příběh týraných psů na FB a být hrdý na to, jak pomáhám ? A impact děkuji za naději.

19.9.2017 09:37
impact

XXX.XXX.52.83

Že KVS nic nepořeší, s tím mám vlastní zkušenost. s policií se mi to zdá lepší.
Dle me zkusenosti je lepsi to tlacit pres zastupce ORP. Pravomoci maji dost. Ale nekdy jim bohuzel hazi klacky pod nohy zakony a zakonne lhuty. No a problem je i v tom, ze si to nekdy verejnost predstavuje jak Hurvinek valku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.9.2017 09:45

hn.. napsal(a):
Že KVS nic nepořeší, s tím mám vlastní zkušenost. s policií se mi to zdá lepší. Ale spíš mám problém s tím, na co teda ty všechny spolky jsou ? Uveřejnit škaredý příběh týraných psů na FB a být hrdý na to, jak pomáhám ? A impact děkuji za naději.

Na co ty spolky jsou? Některé na to, natahat sem ze zahraničí zubožené psy a pak žebrat o prachy na jejich léčbu. Mnohdy jsou to podle fotek i popisu beznadějné případy, kterým by bylo líp, kdyby je nechali milosrdně odejít.

19.9.2017 10:05

impact napsal(a):
Že KVS nic nepořeší, s tím mám vlastní zkušenost. s policií se mi to zdá lepší.
Dle me zkusenosti je lepsi to tlacit pres zastupce ORP. Pravomoci maji dost. Ale nekdy jim bohuzel hazi klacky pod nohy zakony a zakonne lhuty. No a problem je i v tom, ze si to nekdy verejnost predstavuje jak Hurvinek valku.

Tohle IA VHJ dělá kromě DKW
BMW a NSU, KDF i MG.
Za dvě LP KTO DKW mám na GO.

19.9.2017 10:10
impact

XXX.XXX.52.83

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tohle IA VHJ dělá kromě DKW
BMW a NSU, KDF i MG.
Za dvě LP KTO DKW mám na GO.

Cha cha cha. Tak to me ted naprosto rozstrelilo.

19.9.2017 10:29

impact napsal(a):
Cha cha cha. Tak to me ted naprosto rozstrelilo.

No některé (většinu) ta zkratka ORP také
po 10 hodinovém gůglení najdeme obec s rozšířenou působností.

19.9.2017 10:34

Někde jsem četla, že ta zvířata prostě nemají kam dát
obec má pravomoc zvíře odebrat, ale kam s ním ?
pokutu vymůže jak a za 10 let ?
tady v okolí měli zabavit 8 koní, ale našli místo jen pro 4
má se za to dávat vězení, trapiči by se rozmysleli.

19.9.2017 10:39
impact

XXX.XXX.52.83

No některé (většinu) ta zkratka ORP také
po 10 hodinovém gůglení najdeme obec s rozšířenou působností.

ORP je bezne pouzivana zkratka.

Ale me rozesmalo spis to, jak se orionka nezepta a nezepta a nezepta. Radsi ze sebe udela jeste vetsi hlupanku, nez by se me zeptala.

Apropo po jeji komentari jsem zkusila google a do vteriny mi to vyhodilo hned prvni dva odkazy s vysvetlenim.

19.9.2017 18:01
sisi58

XXX.XXX.191.1

Někde jsem četla, že ta zvířata prostě nemají kam dát
obec má pravomoc zvíře odebrat, ale kam s ním ?
pokutu vymůže jak a za 10 let ?
tady v okolí měli zabavit 8 koní, ale našli místo jen pro 4
má se za to dávat vězení, trapiči by se rozmysleli.

Kauza odebraných 70 koní ve Voticích. Majitel J.Vondruška.
Obci dochází peníze na péči o ně a pablb je za vodou. Stát nepomůže a pokud se obec přestane starat, může to být trestné.

19.9.2017 18:03

impact napsal(a):
ORP je bezne pouzivana zkratka.

Ale me rozesmalo spis to, jak se orionka nezepta a nezepta a nezepta. Radsi ze sebe udela jeste vetsi hlupanku, nez by se me zeptala.

Apropo po jeji komentari jsem zkusila google a do vteriny mi to vyhodilo hned prvni dva odkazy s vysvetlenim.

Tak to prrrr, protože žiju na vsi, velice dobře vím, co to ORP je. Jen se mi ten Mládek při té příležitosti vybavil.
Jak vidno, běžně používaných zkratek je...

20.9.2017 07:46
Prestige

XXX.XXX.71.69

Tak budu za blbku a jen se zeptám ORP - Obec s rozšířenou působností?
Jinak veliký problém co se týče zákona na ochranu zvířat proti týrání a věcí o kolo něj, vidím hlavně v tom, že stát přenesl odpovědnost na obce a v tom je ten kámen úrazu, viz kausa odebrání 70 koní ve Voticích. Obce prostě většinou nemají vytvořené podmínky ( jak finanční tak prostorové), aby mohli odebrat zvířata a potom se o ně starat.A přiznejme si ani nemají dobrou vůli ty podmínky vyřešit. Ten zákon není dotaženej do konce. Toto má řešit stát ( ve spolupráci s obcemi), hlavně co se týče financování odebraných zvířat a stát se má postarat o vymáhání finančních nákladů vůči majiteli, který porušil zákon, třeba formou exekuce.

20.9.2017 07:51

Když to vezmu kolem a kolem, tak stát v podstatě selhává ve všech ( nebo v mnoha ) oblastech, které by měl řídit ( nebo aspoň dozorovat ). Ale tak jsme to vlastně chtěli, co nejslabší stát a ať se každý stará sám o sebe. Chudák týraný pes se o sebe nepostará a ty bohaté nějak nezajímá.

20.9.2017 08:30
sisi58

XXX.XXX.191.1

Prestige napsal(a):
Tak budu za blbku a jen se zeptám ORP - Obec s rozšířenou působností?
Jinak veliký problém co se týče zákona na ochranu zvířat proti týrání a věcí o kolo něj, vidím hlavně v tom, že stát přenesl odpovědnost na obce a v tom je ten kámen úrazu, viz kausa odebrání 70 koní ve Voticích. Obce prostě většinou nemají vytvořené podmínky ( jak finanční tak prostorové), aby mohli odebrat zvířata a potom se o ně starat.A přiznejme si ani nemají dobrou vůli ty podmínky vyřešit. Ten zákon není dotaženej do konce. Toto má řešit stát ( ve spolupráci s obcemi), hlavně co se týče financování odebraných zvířat a stát se má postarat o vymáhání finančních nákladů vůči majiteli, který porušil zákon, třeba formou exekuce.

Uhodila jste hřebíček na hlavičku! Ještě by to chtělo uhodit na hlavičku ta choboty, co to tak vymysleli.

Přidejte reakci

Přidat smajlík