Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.9.2017 13:13
Happy1

XXX.XXX.50.21

Ahoj,
chci se jen zeptat, jestli někdo nekrmí Eden...Jaký máte názor?

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.9.2017 14:05

Vypadají dobře, ale za 12 kg 2 tisíce

25.9.2017 14:30
Happy1

XXX.XXX.50.21

Vím, no...Ale chtěla bych krmit tím nej...

25.9.2017 14:58
Tedysek

XXX.XXX.56.238

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vypadají dobře, ale za 12 kg 2 tisíce

No zhruba stejné jako wolfsblut... Megiii zná i něco stejně dobrého ale trochu levnějšího. ;).

25.9.2017 15:48
Happy1

XXX.XXX.50.21

A nevíte co?

25.9.2017 16:01
Tedysek

XXX.XXX.56.238

To bohužel nevím. Ale když pouzijes vyhledávač v diskusi tak cti megííí... Psala to už několikrát ;).

25.9.2017 16:24
Happy1

XXX.XXX.50.21

Ok, díky...

25.9.2017 19:22

smajlík 12kg 1775 korun mi přijde tak akorát, prostě je tam oproti jiným maso.. ještě tyto:
Aatu 10kg 2236kč, Akela 10kg 1695kč, Orijen 6 rybek 11,4kg 2172kč
ale
Simpsons 80/20 FISH - čisté ryby 1449 za 12kg
chystám se na ně po sežrání Simpsons puppy a N&D kuřecích a Magnusson.. no takže za rok smajlík

nemusíte zas tolik sledovat množství masa, ale kvalitu surovin ano, výplň, antioxidanty a tak
kus krávy přihodíte kdykoli, to ostatní zrušíte těžko..

25.9.2017 20:54
Happy1

XXX.XXX.76.122

Děkuji:)
Snažím se, ale v některých složkách zatím trochu tápu, neznám správné hodnoty. Aatu teď zkouším, ale žádné nadšení není, dala jsem mu je dnes poprvé a vyzvracel celou dávku...Wolfsblut mu chutnal asi víc, tak teď večer dostal raději znovu Wolfsblut... Eden taky moc nechce, ze 3 krmení to vezme jednou...Dávám polovinu dávku granulí, zalévám vývarem a přidávám dost masa. Granule zalité vodou nechce žádné:( Je to zatím štěňátko (NO,2 měsíce), tak doufám, že snad na něco natrefím, co mu bude chutnat. Ještě zvažuji N&D, to kupuji pro kocoura a je po něm spokojenej a krásnej:) Odmítal Orijen i Aatu, ale tyhle miluje.

25.9.2017 21:25

Ochutnejte granule zalité vodou ;-)
a příchuť.. ryby, kuře, jehně,.. ?
někdo ryby nerad, jiný jedině ryby
moje štěňátko snědlo jednu dobu vše
a pak zas nic, protože když jí, nemůže hlídat kde co lítá
jsou to chudáci, štěňátka, nutíme je jíst ve chvíli, kdy se jim to vůbec nehodí
jenže kdy jim se to hodí ?
a co tak hodit jen to maso
najíst, odpočinout, ven...5x denně
a je to

granule.. kéž by si lidé řekli - on to ten pes nechce, dám mu kousek kachny smajlík
https://ulozto.cz/!rjyOE4Onburo/navod-granulemeg-pdf.

25.9.2017 21:43
Happy1

XXX.XXX.76.122

Příchuť zatím nevím..., budu sledovat:) Já vařím maso teď pořád, dostává ho, kolik sní, když vidím, že ty granule zas tak moc nevítá...Jen jsem si myslela, že kvalitní granule s masem bude chtít...Ale uvidíme. Když to nebude chtít, nebude muset:) Nejsem ten typ, co nechá psa vyhladovět a přinutí ho jíst cokoliv. To fakt ne.
Jaký máte názor na N&D v porovnání s Edenem nebo Aatu?

25.9.2017 22:00

Všecky jsou kvalitní, Aatu předražené, N&D méně masa (verze s živočišným tukem nejsou ok).. ale spolu s Wolfsblut jsou to nejlépe postavené receptury.. podle mě. Ale já su šťoura. Vadí mi moučka, "masový protein", kupa luštěnin,.. slavným recenzentům ne.. ale ne proto, že by byli hloupí, jen si nemůžou dovolit takovou "pomluvu".
Koukněte sem
https://www.allaboutdogfood.co.uk/compare-dog-foods/0997-0635-0671-1326-1537/aatu-vs-barking-heads-vs-eden-vs-essential-foods-vs-farmina
Wolfsblut je stejná továrna jako Aatu, Barking H., Essential,... není co porovnávat, ta krmiva jsou stejná, někdo má kopřivku při "obilí", mně je to jedno, granule musí fungovat kompletně, lepší trocha masa než rybí moučka, kompromisy nedělám.

25.9.2017 22:14
Happy1

XXX.XXX.76.122

Na ten odkaz jsem koukla - co ta sůl v N&D označená červeně?

25.9.2017 22:24

Happy1 napsal(a):
Na ten odkaz jsem koukla - co ta sůl v N&D označená červeně?

Strašák chlorid sodný, vypadá to blbě, co smajlík
Teoreticky je důležitý jen obsah sodíku - ok je do 0,5%. Někde jsou třeba mořské řasy a ty jsou slané hodně.
Přijde mi úplně mimo, když je sůl napsaná před ovocem a výrobce mele něco o "maso+ovoce".
Aj psi musí sodík a chlor dostat. NaCl = 40 Na,60 Cl. V N&D je něco mezi 0,3 a 0,2 procenty NaCl. Takže.. teoreticky.. by tam té soli mohli dávat i více.. ale ostatní suroviny možná sodík obsahují též, tudíž nezbývá..než se na množství Na v krmivu zeptat výrobce.
A já dám cca 5-7kg dospělému psu a pak zas jiné krmivo. Ráno dávám maso, tak kdo ví, co to vlastně dělám smajlík
Žádnými granulemi bych nekrmila nastálo.

26.9.2017 21:17
Happy1

XXX.XXX.50.21

Díky moc za vysvětlení:).

7.9.2020 09:33
Zuzka77

XXX.XXX.109.169

Mohla by som poprosit pana Milosa o radu ohladom kvalitnych granul pre 5 mesacne stena anglickeho kokra?Robime agility a hladam nieco kde je vyvazeny pomer vsetkych surovin bez mucok a nie kuracie z toho mame riedku stolicu.Pozeram Orijen alebo Eden alebo Aaatu ale fakt uz neviem za co sa rozhodnut.Nerozumiem uplne pomerom aky je spravny kedze niekde sa uvadza ze vlaknina nema byt viac ako 5% co Orijen aj Acana napr maju takisto nema byt vela lustenin a fakt som sa v tom uz stratila.Budem velmi vdacna za kazdu odpoved pripadne skusenosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík