Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.9.2017 20:04
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Pročítám starší diskuze a stejně se musím zeptat.
Jaké máte sušičky na maso?
Sháním něco co koupím nejlépe teď v pátek v Praze
Je hlavně kvůli houbám a na zkoušku pro psy maso. Protože to z krámu sušené mi prostě nežerou. A to co je pro lidi je zas pro mě moc pepřené. Tak bysme si se psy dělali svoje vlastní.
Zalíbila se mi tato: https://www.alza.cz/rohnson-r-283-d5076759.htm#popis
Ale upřímně, netuším podle čeho to porovnávat nebo co na tom "vykoukat".
Díky :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.9.2017 21:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

V diskuzích si někdy stěžovali, že se časem horkem deformují plata a při vyšším počtu plat nerovnoměrnost sušení, prý se musí každou chvíli prohazovat.

Mám Zelmer,2 stupně,4 plata a srdíčka nebo křehčí maso zvládne za 4 h. A zrovna před chvílí jsem dosušila, dingouš už padal únavou.

28.9.2017 22:23
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Https://www.kasa.cz/susicka-ovoce-rommelsbacher-da-750-bila/
Mám tuto už tři roky, suším v ní houby, maso, švestky, rajčata, hrušky, jablka. Opravdu hodně. Jsem spokojená. Nemá děrovaná plata, prý je to lepší na sušení masa a rajčat, také prý můžete na každém platě sušit něco jiného a nenačichne to.

Bosajdu

28.9.2017 23:46
Bosajdu

XXX.XXX.67.17

Mam susicku L'equipe, je kvalitni, neni sebemensi problem, da se krasne nastelovat jak zrovna potrebujete, je super, nyni uz delaji novy typ... tak snad jeste lepsi.
susim jablka, banany, atd, a super je hovezi maso. na prirodno, nebo marinovane... nema chybu, nejen pro psy

29.9.2017 08:43
Lexaurin

XXX.XXX.83.127

Německou ABC Dórrer ( prehlas o, mobil ho nemá). Vítěz z nějakého roku- naprosto super.

29.9.2017 08:52
Tedysek

XXX.XXX.56.238

Díky holky. :) snad sezeneme. Strašně se těším.

29.9.2017 09:34
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Lexaurin napsal(a):
Německou ABC Dórrer ( prehlas o, mobil ho nemá). Vítěz z nějakého roku- naprosto super.

Vypadá jako ta moje, jak ji tak vidím.

29.9.2017 10:23
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Mám nějakou ETU Karinu. Dostala jsem ji darem. Nesuším nijak často(ovoce už se neurodilo několik let ) ale myslím, že sušení masa zvládne jakákoliv průměrná sušička. Nesledovala jsem nějak kvalitu sušení, přijde mi, že suší dobře, nemá problém, že některé plato je víc, některé míň, tak myslím dobrá. Někdo sem dával tip na sušičku, která stála nějakých 7 tisíc. To jsem se musela smát, za to bych ty prachy nedala, i kdybych je přehazovala vidlema.

Accuracy

29.9.2017 10:27
Accuracy

XXX.XXX.1.226

No, asi tak. Sušička je motorek a ventilátor, kdo to má, může si sušičku spáchat i doma svépomocí. Třeba taková líheň je na výrobu náročnější - a kolik lidí je vyrobilo a s úspěchem používá.
U sušičky konkrétně bych jako první kritérium dala dostupnost a druhou peníze. Ještě bych zohlednila, jestli se dají dokoupit plata. A šlus.

29.9.2017 12:06
lu80

XXX.XXX.48.206

lesnížínka napsal(a):
Mám nějakou ETU Karinu. Dostala jsem ji darem. Nesuším nijak často(ovoce už se neurodilo několik let ) ale myslím, že sušení masa zvládne jakákoliv průměrná sušička. Nesledovala jsem nějak kvalitu sušení, přijde mi, že suší dobře, nemá problém, že některé plato je víc, některé míň, tak myslím dobrá. Někdo sem dával tip na sušičku, která stála nějakých 7 tisíc. To jsem se musela smát, za to bych ty prachy nedala, i kdybych je přehazovala vidlema.

Přesně. Já mám taky prastarou Etu... tenkrát snad ani jiný nebyly . Plata to má zprohýbaný až hrůza, ale maso usuší za odpoledne úplně v klidu. Pravda, nemá časovač a po dvou hodinách prohodím plata, ale to mi nevadí . Kdyby odešla, zase koupím nějakou bazarovku za tři kila...

29.9.2017 19:51
Tedysek

XXX.XXX.56.238

Tak máme gorenje. Nastaví se na čas i teplotu. :) tak dneska budeme zkoušet. Bígl dnes nasbíral hromadu klouzku a ovčák ZAKOPNUL o to na fotce. smajlík tak to zkusím usušit.
Jinak musím se pochlubit. Nedá mi to prostě.
V lese jsme zvedli (nevyplasili, odešla v klidu) srnu cca 5m od nás. Ovcoun dostal povel a jak on tak bígl stáli jak prikovani a nechali srnu odejít. Jsem na ně moc pyšná.

29.9.2017 20:58
Tedysek

XXX.XXX.56.238

Googlila jsem jak dlouho se houby mají sušit a docela mě překvapilo, že to bude trvat 5 až 8 hodin na 40° tak uvidíme v noci. Zítra zkusím klukům to maso. Chci zkusit hovězí. Jaký a jak ho psům susite?

30.9.2017 08:52
LájošM

XXX.XXX.14.251

Nejlíp se nám suší srdce, zvlášť hovězí jsou super.
Hlavně na sušení nespěchejte, sice to trvá dlouho, ale stojí to za to.

30.9.2017 10:09
Tedysek

XXX.XXX.54.109

LájošM napsal(a):
Nejlíp se nám suší srdce, zvlášť hovězí jsou super.
Hlavně na sušení nespěchejte, sice to trvá dlouho, ale stojí to za to.

No klidně to nechám přes večer a noc. Ale na kolik stupňů a jak dlouho?

30.9.2017 10:49
LájošM

XXX.XXX.14.251

Ono záleží na druhu a vlhkosti masa, tloušťce plátků, ale i teplotě a vlhkosti vzduchu.
Já prvně nastavuji nižší stupeň (do 40°C) a pak už třeba po hoďce dám střední a pak ten nejvyšší ( cca 60°C), chce to průběžně kontrolovat a teplotu upravovat.

elikk

30.9.2017 10:51
elikk

XXX.XXX.8.195

Maso davam na nejvyšší stupeň -70 st?
Vecer pustim a rano vypinam -tj. cca 8-9 hodin susim urcite.

Presnejsi cas zalezi na sile nakrajeneho platku a jak moc do "mrtva" chci maso ususit.
nekdy potrebuji polomekke ( pak dal skladuju v mrazaku).

30.9.2017 10:56
LájošM

XXX.XXX.14.251

Tak to já suším určitě déle než 8 hodin. Asi že nedávám hned nejvyšší teplotu, ale nechávám vodu odpařovat pomaleji.

30.9.2017 11:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

elikk napsal(a):
Maso davam na nejvyšší stupeň -70 st?
Vecer pustim a rano vypinam -tj. cca 8-9 hodin susim urcite.

Presnejsi cas zalezi na sile nakrajeneho platku a jak moc do "mrtva" chci maso ususit.
nekdy potrebuji polomekke ( pak dal skladuju v mrazaku).

Stejně.

elikk

30.9.2017 11:05
elikk

XXX.XXX.8.195

LájošM napsal(a):
Tak to já suším určitě déle než 8 hodin. Asi že nedávám hned nejvyšší teplotu, ale nechávám vodu odpařovat pomaleji.

Strasne zalezi na tom, co se susi.
tence nakrajene plice jsou za tu noc do mrtva a droli se.

vyhoda je, ze je vlastne uplne jedno, jak se co nasusi -pochoutka je uplne všechno -nezbyde nikdy nic :-D.

30.9.2017 13:11
Tedysek

XXX.XXX.54.109

elikk napsal(a):
Strasne zalezi na tom, co se susi.
tence nakrajene plice jsou za tu noc do mrtva a droli se.

vyhoda je, ze je vlastne uplne jedno, jak se co nasusi -pochoutka je uplne všechno -nezbyde nikdy nic :-D.

No naši psi právě nežerou sušené maso ze zverimexu. Já se jim moc nedivim. On glycerol, sůl a cukr na sobě asi nic moc pro ně. Tak snad domácí budou bastit. :)

Tak schválně zkusím zítra ráno dat tedy hovězí maso na hodku na 40, hodku na 55 a pak na 70 a uvidím.
Díky za rady. :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík