Pročítám starší diskuze a stejně se musím zeptat.
Jaké máte sušičky na maso?
Sháním něco co koupím nejlépe teď v pátek v Praze
Je hlavně kvůli houbám a na zkoušku pro psy maso. Protože to z krámu sušené mi prostě nežerou. A to co je pro lidi je zas pro mě moc pepřené. Tak bysme si se psy dělali svoje vlastní.
Zalíbila se mi tato: https://www.alza.cz/rohnson-r-283-d5076759.htm#popis
Ale upřímně, netuším podle čeho to porovnávat nebo co na tom "vykoukat".
Díky :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

V diskuzích si někdy stěžovali, že se časem horkem deformují plata a při vyšším počtu plat nerovnoměrnost sušení, prý se musí každou chvíli prohazovat.
Mám Zelmer,2 stupně,4 plata a srdíčka nebo křehčí maso zvládne za 4 h. A zrovna před chvílí jsem dosušila, dingouš už padal únavou.
Https://www.kasa.cz/susicka-ovoce-rommelsbacher-da-750-bila/
Mám tuto už tři roky, suším v ní houby, maso, švestky, rajčata, hrušky, jablka. Opravdu hodně. Jsem spokojená. Nemá děrovaná plata, prý je to lepší na sušení masa a rajčat, také prý můžete na každém platě sušit něco jiného a nenačichne to.
Bosajdu

XXX.XXX.67.17
Mam susicku L'equipe, je kvalitni, neni sebemensi problem, da se krasne nastelovat jak zrovna potrebujete, je super, nyni uz delaji novy typ... tak snad jeste lepsi.
susim jablka, banany, atd, a super je hovezi maso. na prirodno, nebo marinovane... nema chybu, nejen pro psy
Německou ABC Dórrer ( prehlas o, mobil ho nemá). Vítěz z nějakého roku- naprosto super.
Mám nějakou ETU Karinu. Dostala jsem ji darem. Nesuším nijak často(ovoce už se neurodilo několik let ) ale myslím, že sušení masa zvládne jakákoliv průměrná sušička. Nesledovala jsem nějak kvalitu sušení, přijde mi, že suší dobře, nemá problém, že některé plato je víc, některé míň, tak myslím dobrá. Někdo sem dával tip na sušičku, která stála nějakých 7 tisíc. To jsem se musela smát, za to bych ty prachy nedala, i kdybych je přehazovala vidlema.
Accuracy

XXX.XXX.1.226
No, asi tak. Sušička je motorek a ventilátor, kdo to má, může si sušičku spáchat i doma svépomocí. Třeba taková líheň je na výrobu náročnější - a kolik lidí je vyrobilo a s úspěchem používá.
U sušičky konkrétně bych jako první kritérium dala dostupnost a druhou peníze. Ještě bych zohlednila, jestli se dají dokoupit plata. A šlus.
lesnížínka
napsal(a):
Mám nějakou ETU Karinu. Dostala jsem ji darem. Nesuším nijak často(ovoce už se neurodilo několik let ) ale myslím, že sušení masa zvládne jakákoliv průměrná sušička. Nesledovala jsem nějak kvalitu sušení, přijde mi, že suší dobře, nemá problém, že některé plato je víc, některé míň, tak myslím dobrá. Někdo sem dával tip na sušičku, která stála nějakých 7 tisíc. To jsem se musela smát, za to bych ty prachy nedala, i kdybych je přehazovala vidlema.
Přesně. Já mám taky prastarou Etu... tenkrát snad ani jiný nebyly . Plata to má zprohýbaný až hrůza, ale maso usuší za odpoledne úplně v klidu. Pravda, nemá časovač a po dvou hodinách prohodím plata, ale to mi nevadí . Kdyby odešla, zase koupím nějakou bazarovku za tři kila...
Tak máme gorenje. Nastaví se na čas i teplotu. :) tak dneska budeme zkoušet. Bígl dnes nasbíral hromadu klouzku a ovčák ZAKOPNUL o to na fotce. tak to zkusím usušit.
Jinak musím se pochlubit. Nedá mi to prostě.
V lese jsme zvedli (nevyplasili, odešla v klidu) srnu cca 5m od nás. Ovcoun dostal povel a jak on tak bígl stáli jak prikovani a nechali srnu odejít. Jsem na ně moc pyšná.
elikk

XXX.XXX.8.195
Maso davam na nejvyšší stupeň -70 st?
Vecer pustim a rano vypinam -tj. cca 8-9 hodin susim urcite.
Presnejsi cas zalezi na sile nakrajeneho platku a jak moc do "mrtva" chci maso ususit.
nekdy potrebuji polomekke ( pak dal skladuju v mrazaku).
elikk

XXX.XXX.8.195
LájošM
napsal(a):
Tak to já suším určitě déle než 8 hodin. Asi že nedávám hned nejvyšší teplotu, ale nechávám vodu odpařovat pomaleji.
Strasne zalezi na tom, co se susi.
tence nakrajene plice jsou za tu noc do mrtva a droli se.
vyhoda je, ze je vlastne uplne jedno, jak se co nasusi -pochoutka je uplne všechno -nezbyde nikdy nic :-D.
elikk
napsal(a):
Strasne zalezi na tom, co se susi.
tence nakrajene plice jsou za tu noc do mrtva a droli se.
vyhoda je, ze je vlastne uplne jedno, jak se co nasusi -pochoutka je uplne všechno -nezbyde nikdy nic :-D.
No naši psi právě nežerou sušené maso ze zverimexu. Já se jim moc nedivim. On glycerol, sůl a cukr na sobě asi nic moc pro ně. Tak snad domácí budou bastit. :)
Tak schválně zkusím zítra ráno dat tedy hovězí maso na hodku na 40, hodku na 55 a pak na 70 a uvidím.
Díky za rady. :).