simonahav
napsal(a):
Dobrý den, koupila jsem malinkatou holčičku a chovatelka jí krmila levnými granulemi. Co by jste mi doporučily aby strava byla vyvážená a vhodná pro štěně? Děkuji za rady.
Maso, kosti, mléčné výrobky, zelenina, příloha, vnitřnosti. Nebudete mít problém s výživou, zubním kamenem a podobně jako při krmení konservami, kapsičkami a granulemi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jejda, nakrmit yorka, to by byla radost. Na co granule? Masíčko, vnitřnosti. ryby, do začátku rozmlácené jemné kuř. krky místo kostí, k tomu krátce podušenou zeleninu najemno, jako přílohu brambor. kaši nebo batát., dýně kaši, oves. vločky apod. těstoviny raději ne, já je nedávám, bylinky atd... je tolik možností. Maso dávejte v lidské kvalitě, ne krmné. Mám N.O. a taky už skoro 3 roky nekrmím krmné maso. Akorát sem tam vezmu losos ořez z filetace, makrely, sledě a tresky kupuju normálně v krámu, když jsou v akci.

simonahav
napsal(a):
Jestli se můžu zeptat kolik vás to vyjde měsíčně? Chci si pořídit RR. Ale trochu se bojím že by mě sežral
Nevím, nepočítala jsem to, ale hovězí ořez svalovinu v kuse beru za 72 kč/kg, hov. srdce 50/kg, jazyky 40, vepř. žaludek 30, ostatní vnitřnosti kupuju tak nějak náhodně, jak narazím, játra, ledviny, pajšl, hrtany apod. Např. chlazené kuřata ode dneška v Lidlu v akci za 45/kg, vezmu jich třeba 6, naporcuju, dám zmrazit. Nevím no, myslím, že se do 1200 měs. vejdu. N.O. fena 35 kg.

RTW, alergička, běžné druhy masa nemůže. Krmím ale i granule (WB) a kvalitní konzervy. Měsíčně to zhruba vychází na 3tis.