Chápu, že těch témat je tu hodně a je to stále dokola.
Prosím, jaký máte pelech pro většího psa? Chci něco bytelného, vyššího (ne jen měkká matračka), někam kam se může schoulit, a bude mu pohodlné tam ležet, aby nebyl úplně drahý, a aby nějak vypadal a dal se udržovat.
Jaké máte pelechy - foto, odkaz, atd. Moc děkuju, já už nevím, co vybrat.
Třeba něco takového. nemáte někdo?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pes se kdovíproč naučil naprosto nesmyslně uhrabávat pelechy, takže co se dá roztrhat, to neobstojí. Začal to dělat až někdy v 4-5 letech, do tý doby bez problémů (podezřívám ho, že se to naučil při jednom vandru, kdy si odhrabával v lese šišky, a od tý doby to asi dělá i tam, kde to nedává smysl).
Takže veškeré pohodlné matrace šly z domu, obvykle ve formě nadrobno natrhaných kousků.
Obstál obyčejnej proutěnej koš (tuším že za 350, -), kde má pár dek a hadrů. Tam občas zahrabe, ale spíš míň a koš drží, pár kousků se ulomilo, ale nic extra.
A druhej pelech je starej gauč notně zničenej a dohrabanej až na pružiny. Až se ho zbavíme, pes dostane starý křeslo a to by snad mohlo vydržet.
Mně se podařilo najít perfektní pelech teprve před rokem (psovi bude teď deset).
Je z http://www.dooop.eu, perfektně se udržuje, nedrží chlupy, nechytá pachy a hlavně se jako první pelech vůbec zatím ani trochu neproležel (pes ~40kg). Navíc i po roce vypadá jako nový.
Objevila jsem těď také šití na míru nejen oblečení pro velké psy, ale také pelechů. Ceny jsou více než příjemné a jelikož se tam chystám objednat pláštěnku, přemýšlím i o pelechu do auta. Ale osobní zkušenost zatím nemám.
Web: http://www.coolzada.cz/kategorie-produktu/plechy/.
Děkuju za nápady, ten od dooop vypadá dobře, ale na nás už moc drahý.
Taky mě napadlo, že bych objednala proutěný koš, a do něj třeba běžný velký polštář pro lidi s nějakým pěkným "povlečením" které bych mohla střídat a prát. Nejradši totiž holomek spí na polštáři v posteli. Což by vyšlo levně, dalo by se to udržovat, a kdyby mu do toho zlý kocour zase načůral, tak se to dá obnovit.

Naprostý souhlas, proč dávat velký prachy za ležení pro zvíře... :)
Pokud vám nebude koš ničit, okusovat, atd.
Jen pozor, pokud by měl spát v noci v koši ve stejný místnosti s vámi - ten koš i při menším pohybu celkem chrastí. Takže buď aby pes spal v jiný místnosti anebo jestli smí do postele, tak to je ideál.
My jsme na HW měli Pasadenu, ale osvědčilo se mi mít přes ten pelech přikrývku a polštář .
V Ikee jsme koupili přikrývku z dutého vlákna za 79, -, polštář za 39, - a povlečení na to také tam kolem 100, -.
Výhoda je, že si to pes ustele podle svého, jak ta peřina, tak to povlečení se dá často a bez námahy prát, rychle je to suché a když se někam jede, bere se jen toto a netahá se celý velký těžký pelech.
Nyní mám malé psy, ale povlečenou ikeáckou peřinu mají stále jako denní přehoz přes postel a sedačku.
Děkuju za nápady.
Našla jsem koš, který se mi hodí barevně do obýváku. Právě pes momentálně nemá žádný pelech, když byl malý tak měl od vietnamců za 150 takový obří, ten byl pak ale pěkně hnusný, tak jsme ho vyhodili a koupili koženkový zase od vietnamců, ten se dal dobře čistit, když na něm baštil nějakou kost. Ale samozřejmě hrozná kvalita, z čímž jsme počítali, a nakonec to byla jen taková deka, kterou počůral kocour.
Pelech bude hlavně v obýváku, nechci aby mi ležel furt jen na gauči. Pak když je zabraný gauč, tak přešlapuje a kouká na mě těma svýma psíma očima, kam si má jako lehnout, tak si lehne na zem, ale nevydrží tam dlouho, tak se mi cpe na klín.
S tím, že bude stále spát v posteli v noci s námi se asi smířím.
Ještě vybrat správnou velikost, asi budu muset změřit psa v klubíčku.
Ale za další nápady budu ráda. Jen mám ještě strach aby mi ho nedemoloval kocour.

"Ještě vybrat správnou velikost, asi budu muset změřit psa v klubíčku"
co psa...kocoura, ten pelech obsadí

"Ještě vybrat správnou velikost, asi budu muset změřit psa v klubíčku. "
Jestli to pomůže, tak my máme koš 90x60 cm a pes má v kohoutku kolem 67cm, délka zad tuším taky tak nějak,32kg - a koš je úplně přesně akorát pro něj, aby se mohl i pohodlně rozvalit.
napsal(a):
"Ještě vybrat správnou velikost, asi budu muset změřit psa v klubíčku. "
Jestli to pomůže, tak my máme koš 90x60 cm a pes má v kohoutku kolem 67cm, délka zad tuším taky tak nějak,32kg - a koš je úplně přesně akorát pro něj, aby se mohl i pohodlně rozvalit.
Jste hodná, ale asi nepomůže, já absolutně nevím kolik měří, Jen vím, že má nějakých 30kg. Ale proti vašemu je podle mě prcek, takže snad bude ta 80tka stačit, tady je fakt levný ten koš v týhle barvě, jinak jsem viděla i samotný koš přes tisíc.

"Proč si ho značkuje, když je vykastrovaný? "
protože kastrace je jenom odstranění pohlavních žláz, neznamená odstranění pohlavního pudu a protože značkování je obecně komunikace. Asi říká "to je moje"...
jinak jsem si představila, že pastevci donesu takový koš...to by bylo radosti!...to by bylo třísek na zátop!
napsal(a):
"Proč si ho značkuje, když je vykastrovaný? "
protože kastrace je jenom odstranění pohlavních žláz, neznamená odstranění pohlavního pudu a protože značkování je obecně komunikace. Asi říká "to je moje"...
jinak jsem si představila, že pastevci donesu takový koš...to by bylo radosti!...to by bylo třísek na zátop!
Já těm kočkám ještě moc nerozumím. On na mě furt mňouká, tak na něj taky mňouknu a pokračujeme koho to přestane dřív bavit, a tož naše komunikace. Já mu dám jeho, jemu to tam patří všechno, včetně mě, tak ať tomu podřadnýmu psoj nechá aspoň pelech.
No já doufám, že to nebude kousat, ale snad ne, už nekouše tak nějak nic.

Asi říká "to je moje"
nebo:
- tady je nějaké ohrožení, musím ochránit smečku (např. blbě to smrdí, je to na místě, kde proudí vzduch, atd.)
- to je fajn záchod (např. jeho vlastní záchod je málo čistej, málo po ruce, kocourem neschválené stelivo, atd.)
- a možná i ještě něco jinýho, ale to už zase já nevím.
Andrýsek3
napsal(a):
Prosím, jaký máte pelech pro většího psa? Chci něco bytelného, vyššího (ne jen měkká matračka), někam kam se může schoulit, a bude mu pohodlné tam ležet, aby nebyl úplně drahý, a aby nějak vypadal a dal se udržovat.
Koupila jsem velmi podobnej, drahej jako prase a omyvatelnej...Nyní ho používáme za vchodovejma dveřma jako "psí předkoupelnu" nebo jak to říct. Když přijdem z venku, tak na to vleze a já jí pořádně vydrbu ručníkem. Spát se jí na něm moc nechce, radši má gauč... Ale když je hlazení a provokování moc i na ní, tak má u gauče jeden pelech od vietnamců za tři kila...a tam se odebere odpočívat do klidu, nebo trucovat. Stačí bohatě... . Ale podotýkám, že naše můra už nemá tendenci pelechy ničit, kdyby se jí zachtělo rozcupuje ho za minutu. Ten drahej bytelnej a omyvatelnej by jí trval dýl...tak deset minut
Andrýsek3
napsal(a):
Já těm kočkám ještě moc nerozumím. On na mě furt mňouká, tak na něj taky mňouknu a pokračujeme koho to přestane dřív bavit, a tož naše komunikace. Já mu dám jeho, jemu to tam patří všechno, včetně mě, tak ať tomu podřadnýmu psoj nechá aspoň pelech.
No já doufám, že to nebude kousat, ale snad ne, už nekouše tak nějak nic.
Když jsem mela kočičku byl to chvíli boj zjistit co jí vadí. Nejdřív stelivo, vsechny ty silikonové a podobně neprošli, nejvíc vyhovoval obyčejný Mikeš. Pak mi začala chodit čůrat do koupelny, docela mi trvalo na to přijít. Ona nechtěla chodit čůrat do stejné bedýnky jako chodila kadit (a to jsem to hned vybírala). Takžese pořídila druhá bedýnka a bylo po problému
Jo kočičky si umí vymýšlet.
Iliena
napsal(a):
Když jsem mela kočičku byl to chvíli boj zjistit co jí vadí. Nejdřív stelivo, vsechny ty silikonové a podobně neprošli, nejvíc vyhovoval obyčejný Mikeš. Pak mi začala chodit čůrat do koupelny, docela mi trvalo na to přijít. Ona nechtěla chodit čůrat do stejné bedýnky jako chodila kadit (a to jsem to hned vybírala). Takžese pořídila druhá bedýnka a bylo po problému
Jo kočičky si umí vymýšlet.
No on zatím načůral jen na ten pelech, a bylo to brzo po přestěhování. Tak doufám, že už to neudělá, jinak se záchodem problém nemá ani když ho hned nevyberu. :).

U nás nejvíc frčí kukaně z Reedogu, což je trochu dražší záležitost, a "polštáře". To mě naopak nestálo skoro nic. Rozkrouhala jsem starou peřinu (taková ta umělá lehká bez peří), vždycky přeložila nadvakrát, aby to bylo vyšší a měkčí, a sešila. K tomu spíchla povlečení se zipem. Kompletně pratelné, lehoučké, skladné, ze strany psa maximálně oblíbené.
napsal(a):
U nás nejvíc frčí kukaně z Reedogu, což je trochu dražší záležitost, a "polštáře". To mě naopak nestálo skoro nic. Rozkrouhala jsem starou peřinu (taková ta umělá lehká bez peří), vždycky přeložila nadvakrát, aby to bylo vyšší a měkčí, a sešila. K tomu spíchla povlečení se zipem. Kompletně pratelné, lehoučké, skladné, ze strany psa maximálně oblíbené.
Koukám na ty kukaně a čekala jsem, že budou dražší. Děkuju za tip, zkusím asi nejprve ten koš s polštářem nebo dekou a uvidíme. On právě na ty pelechy taky úplně není, ale chtěla bych aby byl. i když nevím, jestli by se i do té největší vešel? Vůbec nemám odhad.
Ale už jsem ho změřila a má 60 v kohoutku.
Andrýsek3
napsal(a):
Koukám na ty kukaně a čekala jsem, že budou dražší. Děkuju za tip, zkusím asi nejprve ten koš s polštářem nebo dekou a uvidíme. On právě na ty pelechy taky úplně není, ale chtěla bych aby byl. i když nevím, jestli by se i do té největší vešel? Vůbec nemám odhad.
My právěže máme i klasickej psí pelech a byly to vyhozený peníze (naštěstí ne moc velký). Nejradši se válí v posteli, na matraci na zemi, na sedací soupravě, na starej podsedlovej dečce v předsíni, případně i na holej zemi
U nás má ovcoun plastový pelech s originál polštářem uvnitř. A nespí tam. Bígl má plastový pelech s dekou a kusem koberce. Oba pelechy obsadil bígl. Ještě mají oba kluci vlastní sedačku. Oba dva jednu svoji. A venku má bígl navíc boudu. A jelikož kluci v noci spí u postele, tak ovcoun si stáhne z postele v noci velký polštář a spí na něm a bígl má pod postelí přehoz přes postel a do něj se zahrabe. :)
No, když v petshopu koukam po pelechu, zasloužila bych si pár facek. už to není kam dávat.

Andrýsek3
napsal(a):
Potvora má v kohoutku 43 a pyramidu M. Jednou se k němu nakvartýrovala ségra a vešli se. Ale zas tak komfortní to nebylo, můj ale ustoupil dámě a šel do další. Boudy miluje, od té doby už se mi nikdy necpal pod peřinu.
Tady je skvělé video: https://www.youtube.com/watch?v=RACLGXcNHZ8&t=3s.
U mych psu se mi nejvic osvedcil ortopedicky pelech delany na miru - z bloku pametove peny jsem nechala v Purtexu vyrezat kus 100x70x8 cm a jenom dokoupila potah. Bohuzel ty radobyzdravotni pelechy co se prodavaji v eshopech se tomu nemuzou ani priblizit.
Resila jsem to uz v tomto vlaknu:
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1806347/protiotlakovy-pelech-cisteni-zubu.
U nás kromě postelí sedačky funguje plyšová boudička ze Zvěrokruhu (opravdu oblíbená) a pelechy Pasadena - http://vasezvire.cz/pelechy-pro-psy/3265-pelech-pro-psa-pasadena-mix-barev.html Jde vytáhnout náplň a krásně vyprat. Kupovali jsme na výstavě v Ostravě, letos tam ale nebyly - netuším proč.
V autě je oblíbený plyšový kruh se zvýšenými okraji - mají ho téměř všude, včetně Globusu. Taky se snadno udržuje. Když se slehla vycpávka, tak jsem doplnila.
U taťky máme ještě pelech z Lidlu - máme ho dlouho a vypadá pořád dobře - http://akce.najdislevu.cz/915290-pelisek-pro-psy.html Je to ten přední.
Koukám, že pelech Pasadena je hodně oblíbený. V Lidlu jsem vždy narazila jen na malé pelechy. No stále jsem asi rozhodnutá pro košík - je to cenově dostupné, hodí se mi do bytu, klidně bych ho tam měla jako jen doplněk, můžu koupit stejný malý Kocourkovi, a ta výpň je obnovitelná, vypratelná a můžu ji měnit dle barvy (ročního období ). Jen nevím jakou velikost? Pes má délku hřbetu i výšku v kohoutku cca 60cm, myslela jsem tak 80cm.
Po mnohaletém zkoušení všech možných pelíšků nakonec na celé čáře zvítězil tento - psi si ho oblíbili a já si nemohu vynachválit jeho údržbu. Máme tři již 5 let a vypadají stále jako nové.
http://www.zoohit.cz/shop/psi/pelisky_kose/rohove/umela_kuze/155166.
Andrýsek3
napsal(a):
Můžu doporučit tento: http://www.besishop.com/products/vodeodolny-pelech-comfy-120-x-901/
Mám NO. Krásně si tam natáhne capky. Dá se prát. Cena dobrá. Spokojenost.
Jeste k tem ortopedickym pelechum - ted jsem nasla tohle, primo blok z pametovky:
Ta cena je skvela:
http://molitan-matrace.cz/molitanove-desky/363-pametova-pena-ve-52025.html
Je potreba to rozdelit na 2 kusy a polozit na sebe, ale petistovka za opravdu ortopedickou matraci je skvela koupe. Staci nechat usit potah dle libosti anebo dokoupit. Za par korun mate kvalitu a nemusite utracet tisice za znackove radobyzdravotni pelechy pro psy :).

Postel, gauč, když je pesanum horko, tak dlažba na chodbě...pelechy jsou pro mě pasé i kdybych chtěla, protože dva pelechy pro dva velky psy zaberou docela dost místa, to už bychom se doma nehli, navíc jakoukoliv deku (což mi přišlo praktické...hodím do pračky...vyperu), kterou jsem jim dala na dlažbu, aby neměli proleženiny kloubu, shrabou na stranu a nebo si lehnou vedle...
Náš pes si lehne kam chce přespávat přes noc mu však nedovolujeme na žádné sedačce nebo posteli. Obyčejně spí vedle postele. Přes zimu mu jen vytahujeme termomatraci na které se už zvykl spát. Máme většího pejska tak má http://www.baron.cz/pes/termomatrace-0972-k-KP000002-X001375.html.
Tak pelech bychom měli. Ale teď jak ho tam naučit. řekla bych, že to musí být pohodlné, má tam náš polštář, na něm deku a on si radši lehne před něj. Učím ho tam chodit přes pamlsky, ale to tam zůstane jen nezbytně dlouhou dobu. Zase chci aby tam chodil rád a nejen proto, že ho tam pošlu.

U nás zvykání na košík trvalo určitě tak dva týdny. Zprvu to vypadalo, že ho chci přinejmenším zabít, když chci, aby do toho košíku šel. Široká škála výrazů a scén na téma "já si do toho nemůžu lehnout, nejde to".
Tak jsem to zas tolik neřešila a on si na to přišel sám.
Možná, že je ten polštář moc naducanej. Jestli máte nějaký starý deky, zkuste mu tam nejdřív dát deku, ať nemá pocit, že je košík plnej polštáře a tudíž on tam přeci už jít nemůže.

Máme dva polštáře a deku se starým pelechem od vietnamců(proležel se) v chodbě. pod jedním polštářem má psina dětskou matraci do postýlky z Alberta(vyšší molitan- takové letiště a oficiální běž na místo) pod druhým kus karimatky aby neodjížděl. Jinak gauč a dcery postel.

Andrýsek, vždyť tam vypadá spokojeně! Tak kde máš problém...
napsal(a):
Andrýsek, vždyť tam vypadá spokojeně! Tak kde máš problém...
Jo to by se kocourovi líbilo obsadit psovi všechno. Ten si tam opravdu hoví. Ale včera byl pes utahanej, tak jsem ho v polospánku nasměrovala na košík a poprvé si tam i lehnul (předtím přes pamlsky jen seděl). Tak už doufám aspoň trochu pochopil, že to není tak zlé. A vydržel tam asi 15 minut. Dám mu čas.

Buďte ráda, že v něm jen nechce být Časem si zvykne. Ten náš drak krásný psí pelech zlikvidoval během týdne a deky co má před dveřma neustále tahá po zahradě, aby je mohl kousat, ležíc přitom na sněhu Jakýkoli pokus o pelech je pro něj škoda
Ale jelikož na větší či menší část noci ho dávám domů, občas se mi ve snu zdá, že mě zalehl můj kůň. Otevřu oči a zjistím, že jsem nebyla tak daleko od pravdy

Pauza, jak já tento pohled znám...
RadimBetyna

XXX.XXX.156.5
Náš pes taky nejraději spával na našem polštáři, časem nám to i přestalo vadit.. ale když od nás před nějakou dobou dostal svůj vlastní pelíšek, tak v něm vůbec nechtěl spávat, pořád ho to táhlo do té postele :D Tak jsme mu pořídili alespoň polštář z dutého vlákna, aby se dal přece jenom lépe prát. Koupili jsme tento: http://www.lador.cz/cs/10-polstare. Dáváme ho navíc ještě do sušičky, to by náš péřový polštář asi nezvládl :D
GeminiIcey

XXX.XXX.1.20
Ten náš, i když měl pelech koupený od doby, co jsme si ho před cca2 měsíci přivezli, v něm nikdo nespal. Zato od prvního dne spí na mém polštáři mně u hlavy(přičemž já často mám tak cca roh polštáře a on ten zbytek:D obzvlášť když jde zalehnout dřív než já...XD naštěsí je malý (má cca 10kg)
Letuška

XXX.XXX.168.16
Já mám tedy koupený tento - https://www.diten.cz/ a je super. Ten náš chlupatec ho přijal s vděčností. Zatím drží - 1 rok. Tak jsem zvědavá, jestli vydrží i déle.

Letuška
napsal(a):
Já mám tedy koupený tento - https://www.diten.cz/ a je super. Ten náš chlupatec ho přijal s vděčností. Zatím drží - 1 rok. Tak jsem zvědavá, jestli vydrží i déle.
Odleť.
Keriton -
Náš pes začal taky uhrabavat pelech (ale i gauč 😳) - cca před rokem tedy v 5-6 ti letech.
Samozrejme to od něj odchytla ta mlada a hrabou oba :-)
Andrysek- Jinak mají pelíšek hodnesl podobny, co máte na obrázku. Možná menší. A kukaň . Oba mají vyndávaci vložku . Která se dá vyprat. Tahají tam hračky a po těch se vali.
Kukan je oblíbenější... vejdou se tam dva mopsi. A ještě by mohl k nim třetí 😉 Kukan je 60x60 cm
Ale vede stejně gauč 😊