Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.10.2017 11:28
PumaCZ

XXX.XXX.253.78

Zdravím,
mám dotaz na zdejší barfaře.
Včera jsem celá nadšená koupila pesanovi mražený ořez z lososa na polévku, který čítá hlavu, páteř a hrudní kosti. Šoupla jsem ho rozmrazit do lednice a dnes ráno vytáhla, abych pesanovi nechala venku maso na oběd, ale zarazilo mě, jak ostré kosti jsou. Docela mám strach mu to dát.
Tak co teď? Dáváte psům? Napadlo mě to buď zkusit rozmixovat v mixéru (ale u toho netuším, zda by se podařilo), nebo vyvařit, udělat vývar na přípravu rýže a maso obrat.
Co myslíte?
Předem děkuji za rady :).

8.10.2017 12:05
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Neměla jsem to, takže si úplně ty kosti nepředstavím, ale pokud je to zbytek páteře, tak tu bych vytáhnula, zbytek dala. Ale ona asi z nevařeného jen tak vytáhnout nejde, že? Tak bych to dala celé. Pokud není nějaká hltavka a kouše, tak by to vadit nemělo. My psu dávali vždycky všechno z kapra, ale vařené(pečené), já psům syrové taky(ale taky jen z kapra).

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.10.2017 12:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lososy ořez jsem dávala čubě celý a nic se nestalo...akorát v tu dobu měla něco se žaludkem a sežrala dva 15cm kusy z donucení a tim to končilo.

8.10.2017 12:39
PumaCZ

XXX.XXX.253.78

Právě, že moc nekousá a v podstatě rovnou polyká.
A kosti jsem se pokoušela vytahovat, ale moc to nejde.
Asi holt bude vývar :).

8.10.2017 13:21
tapina

XXX.XXX.211.215

Když to uvaříte v papiňáku, ty kosti budou rozvařené během 5min nebo možná i míň.
Taky jsem z toho měla dříve trochu strach, tak jsem to zkusila vařit. Fenu to uvařené prohání, nechce to ani moc žrát. Pes vařené ok, kocour taky. Je to strašný smrad a musí to sežrat hned, jinak do 2. dne je to šedá břečka a nechce to nikdo.
Syrové - možná si na to bude muset taky zvyknout, přece jen je to tučnější. Jestli je na kosti, ryby, zvyklý, asi by to neměl být problém. Nebo umlýt. Oni to ani nejsou pořádné kosti, spíš tuhá chrupavka.
Už kupuji jen hlavy, jen v zimě, zas to příště objednám, přes léto jsem to nedávala.

8.10.2017 14:14
pan Brouček

XXX.XXX.79.4

PumaCZ napsal(a):
Zdravím,
mám dotaz na zdejší barfaře.
Včera jsem celá nadšená koupila pesanovi mražený ořez z lososa na polévku, který čítá hlavu, páteř a hrudní kosti. Šoupla jsem ho rozmrazit do lednice a dnes ráno vytáhla, abych pesanovi nechala venku maso na oběd, ale zarazilo mě, jak ostré kosti jsou. Docela mám strach mu to dát.
Tak co teď? Dáváte psům? Napadlo mě to buď zkusit rozmixovat v mixéru (ale u toho netuším, zda by se podařilo), nebo vyvařit, udělat vývar na přípravu rýže a maso obrat.
Co myslíte?
Předem děkuji za rady :).

Můžu vás ujisti, že ryby žádné hrudní kosti nemají...

Jinak záleží co je to za psa, a na co je zvyklý.

Já ryby krmím vcelku běžně. Silná žebra občas přesekám na opravdu krátké kousky. Jediné co vyndavám, jsou ostré ploutve okounovitých ryb.

8.10.2017 14:27
PumaCZ

XXX.XXX.253.78

Papiňák nevlastním, takže tato možnost odpadá.
Akorát půjdu psovi jídlo připravit, tak uvidím, co s tím půjde udělat.
Zkusím kosti nasekat a pak se uvidí :)

P.S. Ano, vím, že ryba nemá kosti hrudní, myslela jsem kosti obklopující břišní dutinu a tohle ze mne vypadlo :) Už žiji asi příliš dlouho v zahraničí a mám holt problémy se vyjádřit :D.

8.10.2017 15:00
PumaCZ

XXX.XXX.253.78

Tak mixér to vzal více než dobře, musím uznat. Nakonec z toho měl pesan smoothie, ale i tak mu to prý chutná :)
Snad se mu tedy nikam nic nezapíchne :).

8.10.2017 15:00
PumaCZ

XXX.XXX.253.78

Ještě jednou děkuji za rady! :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík