Můj první příšerný cvičák

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.10.2017 11:31
NancyBlack

XXX.XXX.15.113

Ahoj,
píšu, protože jsem právě přišla z mého první cvičáku a jsem docela dost rozhozená.
Chtěla bych znát vaše názory na danou věc.
Přišli jsem tam, cvičitelky se mi za celou dobu skoro vůbec nevěnovali, popovídali si se mnou jen o platbě.
Měla jsem svoje štěně pustit na volno. Bylo tam ještě asi 10 pejsků.
A bez toho, aniž by cvičitelky něco věděly o tom, zda je můj pes agresivní nebo bázlivý, prostě ho jen tak nechaly běhat.
Sam měl stažené uši a ocas, chtěl se schovat a já ho musela nechat ať za ním běží celá smečka a ať na něj doráží.
To jsem nepochopila.
Měla to být socializace...
Potom mi řekli, že si nemůžu hladit cizí psy, když mám u sebe toho mého, protože prý může začít žárlit a útočit.
To jsem taky slyšela poprvé.
Potom přišel trénink chůze u nohy a ke mně.
Sam na mě pořád skákal, kousal mě do rukou, do oblečení, chtěl si hrát.
Já jsem ho zkoušela kárat slovně, ale to, co přišlo, bylo teda hrozný. Prý: "Mrskni mu přes čumák a sval ho na zem."
Ok... udělala jsem to.
Stejně to nepomohlo, nepomohlo nic, až když jsem ho silně kousla do ucha.
Jenže oni asi nepochopili, že svého psa nechci vychovávat tak, aby se mě bál.
No...prostě trest svalit na zem a plácnout přes čumák jsem teda nečekala...
Co si o tom myslíte?
Jsou i normálnější cvičáky, kde to berou úplně jinak?
Jsem fakt vyděšená.

8.10.2017 11:49
PumaCZ

XXX.XXX.253.78

Děs a běs. Už bych tam rozhodně nešla.
Napiš, odkud jsi. Určitě ti tu lidé poradí dobrý cvičák či cvičitele :).

8.10.2017 11:52
NancyBlack

XXX.XXX.15.113

Ústí nad Labem nebo Teplice. Tenhle cvičák je v Chlumci, takže bacha na to :D.

8.10.2017 11:59
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

NancyBlack napsal(a):
Ahoj,
píšu, protože jsem právě přišla z mého první cvičáku a jsem docela dost rozhozená.
Přišli jsem tam, cvičitelky se mi za celou dobu skoro vůbec nevěnovali, popovídali si se mnou jen o platbě.
A bez toho, aniž by cvičitelky něco věděly o tom, zda je můj pes agresivní nebo bázlivý, prostě ho jen tak nechaly běhat.
Sam měl stažené uši a ocas, chtěl se schovat a já ho musela nechat ať za ním běží celá smečka a ať na něj doráží.
To jsem nepochopila.
Potom mi řekli, že si nemůžu hladit cizí psy, když mám u sebe toho mého, protože prý může začít žárlit a útočit.
Já jsem ho zkoušela kárat slovně, ale to, co přišlo, bylo teda hrozný. Prý: "Mrskni mu přes čumák a sval ho na zem."
Ok... udělala jsem to.
Co si o tom myslíte?
Jsem fakt vyděšená.

No...taky bych byla. Hlavně už bych tam nepáchnula Vždycky samozřejmě upřednostňuju své psy, dostanou první kokino s tím, že řeknu: dáme i tady pejskovi kokčo jo? Všichni pejsci dostanou kokinka, když jsou hodní. Když si psa hladím a můj je u toho, tak pořád: podívej, pejsek je kámoš, ten je hodný viď, podívej, on si chce hrát...Odejdem od psa(či on od nás) a já: no ty si můj nejhodníkovější pejsek na světě, jsi hodný na pejsky, šikulka si, zlatínko moje(a pusinkuju, muchluju, chválím do nebes) Mí psi nikdy na žádného psa viditelně nežárlili přes to, že panička se vrhá na každého čokla To, že k němu pustili další psy, i přesto, že je bázlivý by mi nevadilo, protože pokud mu budete za zadkem, on se nenaučí se psy komunikovat sám, nebude to pořádně umět nikdy. Takto zjistil, že ho prostě nesežerou, když bude dávat chlácholivé signály. Způsoby trestání(a vůbec trestání) psa jsou ani nevím, jestli k smíchu či spíše k pláči, ale už bych tam nešla.

Neregistrovaný uživatel

8.10.2017 12:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

NancyBlack napsal(a):
Ahoj,
To jsem nepochopila.
Ok... udělala jsem to.
Co si o tom myslíte?
Jsem fakt vyděšená.

Dneska může mít cvičák každý idiot, proto je lepší si najít reference, a nejdřív se tam jít podívat bez psa, ať víte co tam čekat.
Nicméně nechápu, proč jste přistoupila na tu blbou hru, a místo toho, abyste svého psa podpořila, tak jste ho takhle podrazila, a nakonec to ještě vyšperkovala tím, že jste se ho pokusila sežrat zaživa...

8.10.2017 12:09
L(phi)

XXX.XXX.67.138

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dneska může mít cvičák každý idiot, proto je lepší si najít reference, a nejdřív se tam jít podívat bez psa, ať víte co tam čekat.
Nicméně nechápu, proč jste přistoupila na tu blbou hru, a místo toho, abyste svého psa podpořila, tak jste ho takhle podrazila, a nakonec to ještě vyšperkovala tím, že jste se ho pokusila sežrat zaživa...

Pravdepodobne z toho istého dôvodu, z ktorého ľudia v Milgramovom experimente dávali druhému elektrosoky aj keď to bolo už za ich hranicou čo je OK.
https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Milgramov_experiment

Je to proste v človeku zakódované, poslúchať autoritu. A výcvikár je v pozícii autority keď príde na cvičák začiatočník.

8.10.2017 14:05
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

L(phi) napsal(a):
Pravdepodobne z toho istého dôvodu, z ktorého ľudia v Milgramovom experimente dávali druhému elektrosoky aj keď to bolo už za ich hranicou čo je OK.

Je to proste v človeku zakódované, poslúchať autoritu. A výcvikár je v pozícii autority keď príde na cvičák začiatočník.

Asi tak. I já měla blbou zkušenost. Ovšem z pozice staršího, jsem poslala výcvikářku s jejíma metodama někam a důrazně jí řekla, ať se ani neopovažuje na mého psa sáhnout (řekla, že jestli jí bude čichat k feně, že ho zkope) Tak jsme si to vyjasnily a byl klid

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.10.2017 14:43

Kdysi dávno jsem se svou ovčandou taky navštívila cvičák, tehdy ještě svazarmovský...nebyla jsem schopná ovčandu naučit chodit na vodíku u nohy...byla jsem ve výcviku psů zelenáč, chtěla jsem, aby mi to někdo ukázal jak na to...to co se pak dělo byl děs a běs, cvičitel vzal čubu (osmiměsíční), zavelel k"k noze!" a vyrazil, silně korigoval vodítkem a pokud se mu připletla pod nohy, tak jí klidně šlápnul na nohu...no stačili ujít pár metrů a už jsem s fenou odcházela...
u nohy se naučila perfektně chodit na vodítku i bez vodítka...možná nám to trvalo o dost déle, než předvedenou metodou, ale bez řvaní, bez drsného škubání vodítkem a dupání psovi na packy...aby prý zjistil, že pouze na pozici "u nohy" se mu nic špatnýho nestane...takže příště bych doporučila jít se na cvičák kouknout bez psa, zjistit, zda je přístup cvičitelů vyhovující, to člověk vidí jestli je mu chování cvičitelů ke psům a majitelům příjemné nebo proti srsti a pak jít do toho...

8.10.2017 15:24
scylla

XXX.XXX.150.32

NancyBlack napsal(a):
Ahoj,
To jsem nepochopila.
Ok... udělala jsem to.
Co si o tom myslíte?
Jsem fakt vyděšená.

Promiňte, ale nechala jste mozek a odpovědnost doma nebo co? Přece je to váš pes jen vy jste odpovědná za to, co s ním děláte nebo neděláte. Takže když vám někdo radí kravinu, tak jí prosstě nedělejte. Platila jste, jste platící zákazník, tak se tak chovejte. Svoje štěně nikdy nenechávejte honit smečkou jiných psů, nikdy ho netrestejte a nebijte ho. Cvičitelky pošlete hluboko do tmy a najděte si někoho, kdo něco umí.

8.10.2017 15:25
scylla

XXX.XXX.150.32

L(phi) napsal(a):

Výcvikář není v pozici autority, výcvikář je moje placená služba a když nic neumí, tak si tu službu koupím tam, kde budu spokojená.

8.10.2017 17:00
nadja

XXX.XXX.112.238

Vy jste opravdu svého psa kousla do ucha, protože vám to někdo řekl tak nevím zda se smát nebo brečet.
Po přečtení nadpisu jsme se zprvu lekla, zda to nebylo dnes na cvičáku u nás, po čtení dál mi bylo jasné, že fakt ne, tohle se u nás naštěstí neděje Kdybys se vám chtělo si zajet směr Litoměřice, tak doražte, rádi cvičákům zlepšíme reputaci :).

Neregistrovaný uživatel

8.10.2017 18:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Jsou ale člověk musí hledat, musí taky hledat recenze, doporučení. já třeba konečně po roce cvičák našla, a jsem na max spokojená. hlavně dělejte to co se vám líbí, musíte být v pohodě aby pes byl v pohodě a nebojte se říct, že se vám něco nelíbí, nebo že to chcete jinak, je to váš pes, dobrý cvičitel ke každému přistupuje jinak. k té socializaci, jak si ji představujete? za mě je nejlepší jít třeba ven s jedním, max dvěma cizími psy co jsou v pohodě a pak přidávat další a další, já dnes na cvičáku byla první den, strávila jsem tam 2 hodiny a vystřídalo se tam 57 psů to byla socializace! a všechno v pohodě, v poklidu, nikdo se neserval, prostě paráda.

8.10.2017 18:12
scylla

XXX.XXX.150.32

Včera jsme byli cvičit, přístup super, dobré čtení psa, znalosti, otevřenost k dalším postupům, diskuse, argumenty, Žádné postupy založené na hladu psa, na používání silových postupů, fakt super. Hledejte znalé lidi.

8.10.2017 18:16
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

NancyBlack napsal(a):
Ústí nad Labem nebo Teplice. Tenhle cvičák je v Chlumci, takže bacha na to :D.

... v Teplicích ForPes (http://www.forpes.cz/)... jezdím tam na hoopers a absolvovala jsem základní seznamovací kurz... a jsem spokojená... nevyhýbají se ani socializaci plemen jako moskevský strážní apod.
... v Ústí nad Labem mám dobrou zkušenost se základními kurzy v ZKO Střekov (ale nepraktikují klasickou socializaci - spíš práci se psem - taková předpříprava na sportovní výcvik)
- ZKO Bukov - Střižák... základní kurz dobrý (podle zkušenosti mých známých), klasický cvičák už tak moc ne (výcvikáři moc řvou na psy)
- nebo Mojžíř (http://www.pozitivnimotivace.cz/), tam by měli jet 100 % pozitivní motivaci... ale zkušenosti žádné osobní ani přenesené nemám.

8.10.2017 18:20
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

... jinak já mám ultravořecha gigantických rozměrů (čuvač x rotvajler x němovčák - to vše ve vesnickém standardu) ... v ZKO Střekov mi udělali radost tím, že to neřeší a věnujou se mi jako kdybych měla cvičákovou klasiku (NO, BOM).

9.10.2017 07:17

"Jsou i normálnější cvičáky, kde to berou úplně jinak?"
Ne, já ještě žádný dobrý cvičák nenašla. Vesměs bída, hrůza, ostuda, že si za to někdo nechá platit. I blbý "sedni" dokážu psa naučit líp, než to učí tihle "cvičitelé". A ty "vědomosti" z oblasti socializace a mezipsího chování - to je doslova k pláči a to na všech cvičácích, kam jsem se psem zkusila jít.

Našla jsem doposud jen jednu osobu, která dokáže udělat cvičení se psy tak, že je to smysl dávající, zajímavý, praktický a přínosný, a to je Eva Štemberová.

9.10.2017 09:21
scylla

XXX.XXX.150.32

Přidám Ivetu Soukupovou, Kaču Hambálkovou, Elišku Stellerovou, Bernie Kainz, Lenka Schonbecková, Kateřina Mohapelová. K těm bych šla s důvěrou.

9.10.2017 09:33

Já teda s fenkou chodila jen do štěněcí školky, šlo mi hlavně o socializaci, cvičilo se jen pozitivní formou přes pamlsky, nikdy se se štěnětem netahalo, neřvalo se na ně. Když jsem nechtěla něco cvičit (třeba agility dělat nebudeme, tak mi přišlo jako nesmysl, aby štěně běhalo po kladině a přeskakovalo překážky), tak jsem řekla, že tohle my dělat nebudeme. Byla to psí škola Dogarden Šumperk.

9.10.2017 10:58
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já teda s fenkou chodila jen do štěněcí školky, šlo mi hlavně o socializaci, cvičilo se jen pozitivní formou přes pamlsky, nikdy se se štěnětem netahalo, neřvalo se na ně. Když jsem nechtěla něco cvičit (třeba agility dělat nebudeme, tak mi přišlo jako nesmysl, aby štěně běhalo po kladině a přeskakovalo překážky), tak jsem řekla, že tohle my dělat nebudeme. Byla to psí škola Dogarden Šumperk.

Jen k tomu agility: my jsme z velkýma psama taky agility dělat nemínili, ale chtěla jsem psy nějak zabavit. Klasické povely uměli už z domu a vyšší level...na to jsem neměla plemena(samojed, berňák - ani jeden nesnese nátlak, nemůže dělat obrany atd) Takže jsme dělali takové sranda agility, jen pro zábavu. Berňák nevlezl do tunelu takže měl povel okolo (aby jim ho neroztrhnul ) skákali překážky jak pro čivavy Ale píšu to proto, že ono se pak v životě hodí, když se psi naučí překonávat různé překážky. Možná chodíte jen po městě, ale my jsme turisti, v lese jsme téměř denně a tak podlez, přeskoč, i ta dovednost na kladině(kmen, úzká lávka z prkna) se hodí

9.10.2017 11:22

Tak ona se hlavně hodí v podstatě jakákoliv společná činnost, spolupráce...

9.10.2017 14:10

lesnížínka napsal(a):
Jen k tomu agility: my jsme z velkýma psama taky agility dělat nemínili, ale chtěla jsem psy nějak zabavit. Klasické povely uměli už z domu a vyšší level...na to jsem neměla plemena(samojed, berňák - ani jeden nesnese nátlak, nemůže dělat obrany atd) Takže jsme dělali takové sranda agility, jen pro zábavu. Berňák nevlezl do tunelu takže měl povel okolo (aby jim ho neroztrhnul ) skákali překážky jak pro čivavy Ale píšu to proto, že ono se pak v životě hodí, když se psi naučí překonávat různé překážky. Možná chodíte jen po městě, ale my jsme turisti, v lese jsme téměř denně a tak podlez, přeskoč, i ta dovednost na kladině(kmen, úzká lávka z prkna) se hodí

Tak třeba tunel jsme dělali, dokud se malá vešla, áčko a slalom taky. Kladina byla nějaká vachrlatá, sama jsem se nemohla soustředit strachem, že mi malá spadne. Byla tehdy moc divoká na zlaťáka, do všeho šla po hlavě. Tak jsem radši nechtěla.
Nejsme právě z města a ani ve městě moc nechodíme, sem tam zajdeme na náměstí nebo někam do restaurace ven na zahrádku, v tramvaji jela zatím jednou. Jsme právě taky turisti, skoro každý víkend na horách, ona je k neutahání, jen nevím, jestli na ni není cca 16 kiláků moc. Unavená teda není ani náhodou, to spíš já. Je hrozně divoká, se divím, že už si nezlomila nohu a taky jsem zvědavá na ty rtg v roce.

9.10.2017 16:25
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak třeba tunel jsme dělali, dokud se malá vešla, áčko a slalom taky. Kladina byla nějaká vachrlatá, sama jsem se nemohla soustředit strachem, že mi malá spadne. Byla tehdy moc divoká na zlaťáka, do všeho šla po hlavě. Tak jsem radši nechtěla.
Nejsme právě z města a ani ve městě moc nechodíme, sem tam zajdeme na náměstí nebo někam do restaurace ven na zahrádku, v tramvaji jela zatím jednou. Jsme právě taky turisti, skoro každý víkend na horách, ona je k neutahání, jen nevím, jestli na ni není cca 16 kiláků moc. Unavená teda není ani náhodou, to spíš já. Je hrozně divoká, se divím, že už si nezlomila nohu a taky jsem zvědavá na ty rtg v roce.

Nevím, kolik jí je? V půl roce jsme nechtěně dali cca 12kilometrů(zakufrovali sme) a oba psi mi skončili s panostitídou. Ale od roku jsme chodili už těch 15-20km. Teď už sme zase asi dochodili samojed má necelých 10let a artrózu, už asi 2 měsíce přes chondrosirup brutálně kulhá. Tipla bych, že se mu někam blokla ta odlomená chrupavka, co má už dávno...v zápěstí.

9.10.2017 19:22
Terven

XXX.XXX.60.157

lesnížínka napsal(a):
Nevím, kolik jí je? V půl roce jsme nechtěně dali cca 12kilometrů(zakufrovali sme) a oba psi mi skončili s panostitídou. Ale od roku jsme chodili už těch 15-20km. Teď už sme zase asi dochodili samojed má necelých 10let a artrózu, už asi 2 měsíce přes chondrosirup brutálně kulhá. Tipla bych, že se mu někam blokla ta odlomená chrupavka, co má už dávno...v zápěstí.

Jj, před léty ségra též přešvihla výletování se štěnětem retrívra a byla z toho panostitida. Utvrdilo mě to v názoru, že se štěnětem netřeba polykat kilometry, aby mělo vyžití, je pro něj přirozenější unavit se "na fleku" - hrou, blbnutím, zkoumáním okolí - vycházky jen přiměřeně.

9.10.2017 20:04

lesnížínka napsal(a):

8 měsíců, brzdím ji, snažím se, ale musela by být furt na vodítku, těch 16 km bylo před 14ti dny o víkendu, není to pořád, normálně denně cca 3,5 km + cvičení, je hrozně hyperaktivní a je to prostě fuška ji utahat. Přijdeme z venčení a otravuje 7mi letou labradorku, tahá ji za uši, běhá kolečka, prostě všechno možný Ale nezdrhá, poslouchá, přivolání ok.

Přidejte reakci

Přidat smajlík