Dobrý den :) Mám v plánu si pořizovat "amstafa" ale bydlím v paneláku. Věnovala bych mu všechen svůj čas, chodila na procházky a aby si zvykal na koně tak bych ho pomalu vodila i k mým koním. Jen nevim jestli byl nebyl velký problem s tím že bydlim v tom paneláku. Děkuji za opovědi :).
Eldaa_000000
napsal(a):
Dobrý den :) Mám v plánu si pořizovat "amstafa" ale bydlím v paneláku. Věnovala bych mu všechen svůj čas, chodila na procházky a aby si zvykal na koně tak bych ho pomalu vodila i k mým koním. Jen nevim jestli byl nebyl velký problem s tím že bydlim v tom paneláku. Děkuji za opovědi :).
Pokud ho vychováte a bude mít dost pohybu a vyžití, není s tím žádný problém.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Eldaa_000000
napsal(a):
Můžu dotaz ? Proč zrovna staford? ke koním jsou i vhodnější plemena. zajímalo by mě proč zrovna toto plemeno a jaké bude mít jiné využití kromě běhání u koní ?

rapotacka11
napsal(a):
Habe odpověděla.
Ale to nesouvisí se způsobem ubytování...
AMSTAF je přímo uváděn jako do bytu vhodný, ba by se dalo říci velmi vhodný.

napsal(a):
Ale to nesouvisí se způsobem ubytování...
AMSTAF je přímo uváděn jako do bytu vhodný, ba by se dalo říci velmi vhodný.
Spíš bych to řekla takhle. Amstaf je v určitých případech do bytu sice vhodný, ale pro většinu majitelů je naprosto nevhodný.

V protějším bytě mají stafíka a prakticky o něm nevíme, co se týče randálu.
Že chodí ven jen na krátkým vodítku je věc druhá. Ale takových psů je tu v okolí víc a nejsou to zdaleka jen stafíci.
napsal(a):
Že chodí ven jen na krátkým vodítku je věc druhá. Ale takových psů je tu v okolí víc a nejsou to zdaleka jen stafíci.
...ano to je problém hodně psů na sídlišti, navíc jich dost slýchám "brečet" když jsou páníci v práci...
napsal(a):
Když ono to OBČAS jinak nejde :( Není tak dávno, co jsem dostala sprdunk jako blázen, že jsem jen zůstala čučet, od matky dítěte, který se vyřítilo doslova odnikud a srazilo se s mým psem. Feňule dostala povel ke mě (byla asi 30m ode mě), běžela podél paneláku a z pozarohu, kam jsem neviděla ani já, ani ona, se vyřítilo z kopce absolutně nekontrolovatelně tak tříleté dítě na takové té dětské motorce a málem mi psa zmrzačilo. Ale vynadáno jsem dostala já, že na sídlišti a celkově vůbec nemá pes na volno co dělat, ať si jí okamžitě připnu na vodítko a že jinak volá policajty a že mám bejt ráda, že se malýmu nic nestalo, že ho ten pes mohl zabít (mel chudák odřenej loket a bradu, naštěstí mu dala alespoň dětskou helmu na kolo)... Na to jsem vážně neměla slov, to už je na cihlu. Můj pes, kterej poslechne, je smrtelně nebezpečná bestie pro všechny kolemjdoucí, ale její klučina (řekla bych parchant, ale ten kluk za to tak nějak nemůže, že má za mámu koho má), kterej absolutně nedbajíc nebezpečí na tý motorce lítá jako drak a to i přes vcelku frekventovanou silnici, zatímco ta bl*ka jde asi 100m za ním s cigárkem u hu*y a s mobilem pod čumákem, je naprosto bezpečný...