Hromadění plynu ve střevech, máte radu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.10.2017 19:37
shavoid

XXX.XXX.64.24

Zdravím všechny,
můj roční sheltiák má problém. Od mala byl citlivější v oblasti břicha, někdy až extrémně. Já to nicméně přisuzovala tomu, že jsem ho třeba špatně podebrala, někde mu zavadila a proto kvíkl. Nedávno se mu ale přitížilo, až ani nechtěl chodit a byl celý nahrbený. Letěla jsem na veterinu, kde dostal léky proti bolest a atb, ještě jsem trvala na sonu kvůli vyloučení cizího tělesa. Sono bylo bez nálezu až na jednu část břicha kde byl nahromaděný plyn.. Já si také po tomhle konstatování všimla, že bývá neúměrně často zdutý a to bude zjevně příčina jeho bolesti. Vet mi řekl, že ho mám dát místo masa na nějaké granule a že opět udělám sono po čase.
Koupila jsem mu Luposan sensitive a uvidíme. Mohu mu ještě nějak pomoci? Četla jsem, že je prý dobrý na nadýmání např. anýz, fenykl, kmín, či bazalka. Máte ještě nějaká doporučení, nebo případně zkušenosti? Jaká vyšetření mu ještě nechat udělat?

9.10.2017 19:49
manbea

XXX.XXX.139.247

Šeltie mívají problémy se slinivkou, tak možná zaměřte vyšetření i tímto směrem. Jinak od plynatosti pomůže úprava stravy, já mám 5 měsíční štěně, u chovatele bylo krmeno Bosch juniorem a na fakt silné nadýmání trpěl asi ještě 14 dní po příchodu k nám. Po přechodu na jiné granule a maso plynatost úplně zmizela. Možná vašemu psíkovi nevyhovuje velké množství masa. Jak přesně krmíte?

9.10.2017 19:58
shavoid

XXX.XXX.64.24

manbea napsal(a):
Šeltie mívají problémy se slinivkou, tak možná zaměřte vyšetření i tímto směrem. Jinak od plynatosti pomůže úprava stravy, já mám 5 měsíční štěně, u chovatele bylo krmeno Bosch juniorem a na fakt silné nadýmání trpěl asi ještě 14 dní po příchodu k nám. Po přechodu na jiné granule a maso plynatost úplně zmizela. Možná vašemu psíkovi nevyhovuje velké množství masa. Jak přesně krmíte?

Krmila jsem maso s přílohami. U něj ale spíše na střídačku. Ráno třeba krky, křídla, králíka, husu, kachnu.. co bylo. A večer pak měl granule, většinou Markus Muhle. On teda neprdí, jenom ho trápí ta bolestivost, dle vetky v oblasti žaludku.

9.10.2017 19:59
shavoid

XXX.XXX.64.24

On je právě celkem vybíravý, takže tu přílohu či zeleninu stejně z masa pečlivě sundal.

9.10.2017 20:27
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Mě pes prděl po granulích. Když jsme je změnili, přestal. Zkusila bych změnit značku. Prostě se stane, že jakkoliv dobré, prostě nesednou. Píšete, že zeleninu vybírá, moc nežere, tak bych ani nějak nedávala, maximálně mrkev a ledový salát na nudličky možná.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.10.2017 20:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

Můj prděl na granulích s obilím, strašně. Nej průšvih byla kukuřice. V barfu nepobírá ani vločky. Přitom může schroustat kedlubnu, nebo si dá čerstvé zelí a nic.

9.10.2017 21:01
Iliena

XXX.XXX.77.20

A co to nekombinovat? Třeba mu to prostě nesedí. Nebo mu nesedí buď granule nebo maso. Zkusila bych dávat jen jedno z toho a sledovala jestli se to nezlepší. Podrobnější vyšetření taky nebude na škodu.

9.10.2017 21:16
shavoid

XXX.XXX.64.24

Jako malý byl jen na mase, poté byl na střídačku a teď je jen na granulích. Ještě bych mu nechala udělat rozbor krve a koprologii.

9.10.2017 21:33
Iliena

XXX.XXX.21.254

shavoid napsal(a):
Jako malý byl jen na mase, poté byl na střídačku a teď je jen na granulích. Ještě bych mu nechala udělat rozbor krve a koprologii.

Aha, já myslela že teď to má taky na střídačku. No koprologií a krví se určitě nic nezkazí. Ale je zvláštní, že ho to bolí i na dotek. Možná nebude na škodu vyšetřit hlavně tu slinivku (ale to nevím jak, taky krví?), jestli si to dobře vybavuju z rtg tak je hned zespoda břicha, takže by ho mohla bolet ona?

9.10.2017 22:24
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Psala jsem na fb- ze bych vysadila pangamin a zeleninu.

. V některých případech, pokud je trávení oslabené a je spojené s nedostatkem bifidobaktérií v žaludečním traktu, může užívání Pangaminu ve velkých dávkách vyvolat nadýmání a zažívací potíže.

Přidejte reakci

Přidat smajlík