Dobrý den, nejsem zkušený chovatel a ráda bych se zeptala jaký pes bude nejvhodnější. Manželovi rodiče bydlí v RD s dvorkem, kde chovají slepice a králíky, rádi by pejska nenáchylného na nemoci, oba jsou v důchodovém věku, ale aktivní. Budeme k nim ale i jezdit s malým dítětem, tak aby byl i tolerantní. Velikost pejska bych řekla spíš střední. Moooc děkuji za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sašetka
napsal(a):
Dobrý den, nejsem zkušený chovatel a ráda bych se zeptala jaký pes bude nejvhodnější. Manželovi rodiče bydlí v RD s dvorkem, kde chovají slepice a králíky, rádi by pejska nenáchylného na nemoci, oba jsou v důchodovém věku, ale aktivní. Budeme k nim ale i jezdit s malým dítětem, tak aby byl i tolerantní. Velikost pejska bych řekla spíš střední. Moooc děkuji za rady.
Pokud chtějí jen pejska na zahradu a na občasné procházky doporučila bych nějakého hezkého voříška z útulku. když si ho vychováte od štěnátka zvykne si na domácí zvířata i na děti. Pokud chcete psa s PP tak bych asi doporučila špice, možná knírače.

Určitě bych nevolila plemeno ala torpédo, špic mě taky napadl, ale nevím jak jsou na tom s tou drubeží...a nezapomenout hlavně vychovat dítě a samozřejmě hlídat, pes by mohl dítěti ublížit i když nechce, obzvlášt horlivy pubescent.
Sašetka
napsal(a):
Napadl mne Český strakatý pes, ti bývají moc fajn a pokud jsou prarodiče ještě aktivní, měli by v něm parťáka .
Nebo nějaký to štěńátko z útulku, pokud člověk nemá to své TOP plemeno, udělá tím dobrý skutek a pejsek mu to vrátí stonásobně.

michaela_89
napsal(a):
Napadl mne Český strakatý pes, ti bývají moc fajn a pokud jsou prarodiče ještě aktivní, měli by v něm parťáka .
Nebo nějaký to štěńátko z útulku, pokud člověk nemá to své TOP plemeno, udělá tím dobrý skutek a pejsek mu to vrátí stonásobně.
Nevím jak je na tom český strakatý pes s drůbeží, přece jen má v sobě bígla.Z okolí jich tady pár znám a jsou to docela temperamentní plašani. Špic se na hlídání dvorků používal odjakživa, s drůbeží by neměl mít problém a s dětmi pokud se k němu budou chovat dobře taky ne.
michaela_89
napsal(a):
Jsem ve skupině o ČSP na FB, protože jsem o něm také uvažovala. A nikdy bych ho nedoporučovala starším lidem. Ti psi potřebuji fakt zaměstnat, jinak ničí, co je v dosahu. A někteří mají lovecké pudy, takže k drůbeží nic moc...
Ten vlci či velký spic by mohl byt fajn volba. Jsou tvarni, lovecký pud mají potlačeny krom škodne ( takže i drůbež ohlida proti predátorům). K dětem bude jak ho vychovate - jsou to šašci, věcně vysmati, takže s dětmi nebývá problém. ;).
lavacca
napsal(a):
Jsem ve skupině o ČSP na FB, protože jsem o něm také uvažovala. A nikdy bych ho nedoporučovala starším lidem. Ti psi potřebuji fakt zaměstnat, jinak ničí, co je v dosahu. A někteří mají lovecké pudy, takže k drůbeží nic moc...
Ten vlci či velký spic by mohl byt fajn volba. Jsou tvarni, lovecký pud mají potlačeny krom škodne ( takže i drůbež ohlida proti predátorům). K dětem bude jak ho vychovate - jsou to šašci, věcně vysmati, takže s dětmi nebývá problém. ;).
Já s ním nemám zkušenosti, napadl mne, protože znám dva - a oba vlastní právě starší lidé :) Tedy, starší ale pořád aktivní, takže jsou fyzicky schopni s ním něco ujít.
Jeden ten pán už je v důchodu a má na pejska čas celé dny, věnovat se mu.
Ale to už je potom individuální, co kdo od psa očekává.
O těch loveckých pudech, jsem tedy nevěděla, že mají .
Ten špic vypadá také dobře.
Podobná je ještě šiperka to jsou fajn pejsci.

pan Brouček
napsal(a):
Sranda je, jak se tady řeší plemena, lovecké pudy, vhodnost k dětem, náročnost na pohyb a výcvik, ale štěně z útulku, u kterého není úplně jasné ani jestli z toho vyroste vůbec pes, vyhovuje vždycky a pro všechno.
Moc děkuji všem za rady, moooc se mi z vašich nápadů líbil německý velký špic, ale bohužel nejde sehnat bez papírů a manželovi rodiče nemají takové finanční možnosti koupit papírového, takže asi ten voříšek, no snad někde seženeme štěňátko ( to je zase moje podmínka).
Ještě jednou děkuji za rady a hezký den.

Sašetka, domnívám se, že pro výběr plemene je podstatné to, jaký život mu hodlají nabídnout jeho budoucí majitelé a to, jací jsou jeho budoucí majitelé a nikoliv to, že k nim bude jezdit na návštěvy někdo s dítětem...o tom je výchova/výcvik, pravidla (pro všechny zúčastněné)
ale jinak jsem si tedy pro srandu vygůglila "plemena ne/vhodná k dětem", zajímavé...(třeba http://blondpes.cz/index.php/clanky/188-pes-k-dtem )
zajímavé je i to, že jsem nikde nenašla dvě "dětské chůvy" - SBT a PHP...edit: SBT jsem už našla.
Sašetka
napsal(a):
Moc děkuji všem za rady, moooc se mi z vašich nápadů líbil německý velký špic, ale bohužel nejde sehnat bez papírů a manželovi rodiče nemají takové finanční možnosti koupit papírového, takže asi ten voříšek, no snad někde seženeme štěňátko ( to je zase moje podmínka).
V minulosti poradil som záujemcovi o mladého psíka, dobrého profesionálneho chovateľa na odber mladého 6 mesačného psa. Nie, oni chceli malé šteňatko. Dokiaľ šteňa dorástlo do 6 mesiacov, vypracovali sa k poznaniu, „dobrá rada nad zlato“.
P. S.
Nemecký špic vlčí & německý velký špic? Vlčí, veľký, stredný... špic, pre lajka všetko jedno.
Pozor, vlčí nie je moc vhodný k malým deťom.

Sašetka
napsal(a):
A co chodský pes?
Chodský pes by mohl vyhovovat, pokud s ním rodiče budou alespoň trochu pracovat - dají mu nějakou činnost. K dětem je choďák super. Na domácí zvířata si zvykne a nebude jim ubližovat.

Sašetka
napsal(a):
Rodiče s ním moc na procházky chodit nebudou, ale vzhledem ke zvířectvu, bude mít pejsek stále společnost protože péče o ně zabere velkou část dne a navíc mají ještě mladšího syna, který se snažil minulého psa cvičit. No prostě typická rodina na vesnici.
Tak v tom případě choda ne. A vlastně bych nedoporučila žádného psa. Psovi se totiž lidé musí věnovat. Není to slepice či ovce, kterým stačí, že mají co žrát. Pes potřebuje podněty, činnost, procházky, výchovu (výcvik),... to vše systematicky, kontinuálně, ne nahodile a ne bez znalostí...
Manželův brácha už je dospělej, věnovat se bude. Tuhle odpověď ksem přesně čekala, při práci na zahradě mu stále někdo háže balonek nebo se mu věnuje. Ano procházky byly problém, ale bratr s ním aspoň jednou denně půjde. Jen jsem tím chtěla říct, že psi vysloveně vyžadující trénování jako např. Borderkolie úplně vhodní nejsou.
Balu, vím, že to myslíte dobře, ale pak by nemohli mít pejska ani jakýkoliv pracující lidé.

Sašetka
napsal(a):
Manželův brácha už je dospělej, věnovat se bude. Tuhle odpověď ksem přesně čekala, při práci na zahradě mu stále někdo háže balonek nebo se mu věnuje. Ano procházky byly problém, ale bratr s ním aspoň jednou denně půjde. Jen jsem tím chtěla říct, že psi vysloveně vyžadující trénování jako např. Borderkolie úplně vhodní nejsou.
Balu, vím, že to myslíte dobře, ale pak by nemohli mít pejska ani jakýkoliv pracující lidé.
"...ale pak by nemohli mít pejska ani jakýkoliv pracující lidé."
To vůbec není pravda. Po příchodu z práce je totiž potřeba se psovi věnovat. Ne jen mu mezi rytím záhonu a vyhrabáváním listí hodit občas balonek, ale opravdu se mu věnovat. Jen jemu. Samozřejmě, pokud je vám jedno, jestli bude váš pes šťastný, tak to lze dělat i jinak, třeba tak, jak píšete. Na vesnici je pes brán mnohými lidmi pořád jen jako užitkové zvíře, že?

"ale pak by nemohli mít pejska ani jakýkoliv pracující lidé"
jsem pracující (tedy do zaměstnání docházející) a se psem jdu jeden každý den na hlavní procházku 1-2 hodiny, většinou ostrým tempem ( + další menší )...
a jako pracující jsem měla psa pracovního plemene a s ním cvičila sportovní kynologii...
většina majitelů psů jsme pracující...
a tady jsou majitelé "v důchodovém věku, aktivní"...tedy a patrně do zaměstnání nedocházející...to aktivní je tedy myšleno jak? jako to házení balónku na zahradě?
JEN DO MĚ-VŠICHNI!
Snažím se jim jen pomoct, ano westíkovi se např. já věnuju tak, že na zahradě mu stále dávám nějaké úkoly, házím míček... Každý den s ním jdu aspoň na hodinovou procházku. Při práci na zahradě je stále se mnou a "pomáhá" mi. Dovoluju si říct, že to je opravdu šťastnej pes i všichni okolo to říkají a to se mu nemůžu věnovat na plno, protože mám malé miminko.
U manželových rodičů to je podobně, většinu dne tráví na dvorku kde se věnují zvířatům a samozřejmně i pejskovi, není to, že při starosti o jiné by řekli pejskovi nech mě a odstrčili ho. Pak se samozřejmně také věnují i jen mu. Jen na ty procházky s ním chodí jen manželův bratr jednou denně.
Snažila jsem se jen najít vhodnou rasu vzhledem k dítěti v rodině a aby byl pejsek jako na každé vesnici schopen i hlídat. Jen sama uznávám, že s ním nikdo nebude trénovat žádnou extrémní poslušnost, chodit na cvičák...
Co se týče těch pracujících lidí myslela jsrm to jako příklad, ne jejich situaci. Prostě práce kolem domu a dvorku je hodně, ale žádný pes rozhodně nildy nestrádal!

Sašetka
napsal(a):
JEN DO MĚ-VŠICHNI!
Snažím se jim jen pomoct, ano westíkovi se např. já věnuju tak, že na zahradě mu stále dávám nějaké úkoly, házím míček... Každý den s ním jdu aspoň na hodinovou procházku. Při práci na zahradě je stále se mnou a "pomáhá" mi. Dovoluju si říct, že to je opravdu šťastnej pes i všichni okolo to říkají a to se mu nemůžu věnovat na plno, protože mám malé miminko.
U manželových rodičů to je podobně, většinu dne tráví na dvorku kde se věnují zvířatům a samozřejmně i pejskovi, není to, že při starosti o jiné by řekli pejskovi nech mě a odstrčili ho. Pak se samozřejmně také věnují i jen mu. Jen na ty procházky s ním chodí jen manželův bratr jednou denně.
Snažila jsem se jen najít vhodnou rasu vzhledem k dítěti v rodině a aby byl pejsek jako na každé vesnici schopen i hlídat. Jen sama uznávám, že s ním nikdo nebude trénovat žádnou extrémní poslušnost, chodit na cvičák...
Co se týče těch pracujících lidí myslela jsrm to jako příklad, ne jejich situaci. Prostě práce kolem domu a dvorku je hodně, ale žádný pes rozhodně nildy nestrádal!
Uklidněte se, o nic nejde.
Vhodnější než špic velký nebo vlčí bude střední.
Sašetka
napsal(a):
Otázka je, co je pro ne hodně - bez PP se bohudíky nechovaji. I tech s PP je jak šafránu, i kdyz letos je tech vrhu Ok delší době více.
Mrkněte na :
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/79940864/Krasna-stenata-za-Vasi-cenu.php
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/80535591/Nemecky-cerny-spic-velky-s-PP.php.
Sašetka
napsal(a):
Rájka999, nebojte, jsem v klidu, jen upozorňuju na absurdnost debaty o starosti o psa, snad nejsem tyran psů a nebudu si pořizovat psa abych se o něj nestarala.
To chce klid. Někteří tady na diskuzich by psa do "normalni' rodiny nedali. Chtěla bych vidět většinu lidi, kteří mají psa a chodí normálně do prace, mají rodinu, doma nějaké to zvirectvo, atd. Jak denně lítají 2 hodiny se psem...to se proste občas nedá - nemocné dítě, potřeba zařídit něco na úřadech, atd. I přesto jsou ti psi šťastní.
Třeba nase vlci špička si vyhrala s ostatními členy smečky a pak "asistovala" prave při pracích na zahradě, pri čemž nijak nestradala.

Sašetka
napsal(a):
JEN DO MĚ-VŠICHNI!
To chce klid. To by psa nemohl mít nikdo a přitom na vesnici takhle miliony psů žijí. Psi mých prarodičů nikdyn ebyli na procházce, nikdy ve svém životě neopustili dvůr a zahradu a nemyslím si že by tím nějak strádali, takových psů je na vesnicích spousta, a mají se možná líp než ti co na flexi ně třikrát denně obejsou panelák.
Špic dle mě nestojí úplně majlant. Myslím, že by byl pro vás opravdu nejvhodnější, plemeno, které se vám třeba bude hodit a bude i bez PP, tak nakonec z něj vyroste třeba úplně jiné plemeno. Proto není asi ani nutné tu polemizovat o plemeni. Většinou asi lidé na vesnici, co chtěli psa na dvůr tak k němu přišli někde u sousedů, kde se dva dvorkový psi taky zkřížili, takže bych si sehnala takové nějaké štěně za flašku vína a neřešila plemeno. Třeba byste si jako já vybrala nějaké plemeno, koupila byste ho bez PP, a vyrostl by vám jako mě kříženec s plemenem hodně akčním nebo nevhodným k dětem, takže jak jsem řekla pak nemá cenu řešit plemeno, když to plemeno vlastně nechcete.
A to si lidi z venkova nedokáží vybrat psa, pokud
ho opravdu chtějí ?
Co když se časem nesnese s vaším psem ?
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/?q=daruji+%C5%A1t%C4%9Bn%C4%9B&psc=&okoli=25&kraj=&CenaMin=&CenaMax=&Filter1=0&Filter2=0&typ=100&stari=0.
Sašetka
napsal(a):
Oprava, nějak to na mě nereaguj
LAVACCA, to teda máte pravdu
A k té ceně, tak do pěti tisíc, vím, že je to málo, ale nechceme papíráka, na výstavy chodit nebudeme, chceme jen pohodového psa který pohlídá dům a nesežere mi děti.
U psa s PP jsou výstavy to poslední o co tam jde.
Dají se sehnat i PP psi za 5tis a méně.
U pp chovu jde hlavně o to, že je přehled o dědičných chorobách a anomaliich. Taky udržení nějakých povahových vlastnostech a určité velikosti, typu srsti.
Platíte za to, že víte co že štěněte vyroste. Ne za to že budete moct na výstavu. To můžete i s voriskem na výstavu pro vorisky.
Https://zvirata.bazos.cz/pes/?hledat=daruji+%C5%A1t%C4%9Bn%C4%9B&rubriky=zvirata&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&Submit=Hledat&kitx=ano.
A než jim něco vyberete, poraďte se tady,
abyste jim nepřivedla třeba haskynu...
rapotacka11
napsal(a):
Https://zvirata.bazos.cz/pes/?hledat=daruji+%C5%A1t%C4%9Bn%C4%9B&rubriky=zvirata&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&Submit=Hledat&kitx=ano.
A než jim něco vyberete, poraďte se tady,
abyste jim nepřivedla třeba haskynu...
Https://zvirata.bazos.cz/inzerat/80408660/Daruji-stene-krizence.php
Třeba tenhle
Tak ono to "rejpání" ohledně pp není úplně od věci. Chcete plemeno, které je dlouhodobou selekcí vyšlechtěno tak, že je vhodné k dětem. Jenže lidi, kteří "chovají" psy bez pp, se nějakou selekcí vůbec nezabývají. Takže klidně do svého "chovu" pustí psa, který je na děti agresivní (a třeba se o tom ani neví, protože žije u někoho, kdo děti nemá). A z roztomilého štěňátka vám vyrostě nevyzpytatelný agresor, kterého ani nikdo nebude cvičit, protože bude jen dělat společnost na zahradě, takže nebude šance tenhle problém odstranit. Takže problémový pes pofrčí z domu :)
Osobně bych se přimluvila za adopci již dospělého mladého psa z útulku. U ročního psa už je mnohem více zřejmá povaha a to, jestli se k dětem bude hodit nebo ne. Jsou i útulky, kde se psům věnují a vědí o nich vše - dokážou vám poradit, jestli se pro vaše rodiče hodí nebo ne. Můžou si ho vzít na zkoušku a kdyby se jim něco nezdálo, do útulku ho zas vrátit... U štěněte bez pp nebo z útulku (to už je úplně fuk) je to vždycky loterie, kde netušíte vůbec nic o vzhledu, povaze ani zdraví psa v dospělosti.
Samik49, komentář ohledně PP jsem brala jako podnětný a navrhnu to rodičům. Ke zbytku vašeho komentáře: Když bude pes agresivní, první co udělám, je, že se poradím s odborníkem, nikdy bych hned psa neposlala pryč. Štěně chci proto, aby si pd mala zvyklo na ostatní zvířátka i mého syna. To u staršího psa také nemůžeme zaručit, kolikrát mají psi z útulků špatnou zkušenost, s tím i mají rodiče zkušenost, pokousal jim celou rodinu a odborník doporučil utracení. Za štěněte ho mučili a už mu to nešlo vytěsnit z hlavy.
Pane rastislave, nevím proč tak ryjete! Myslela jsem si, že píšu dotaz na stránky kde si lidé pomáhají a vyměňují zkušenosti o pejskách, ale někteří si tu viditelně jen honíte ego nad nezkušenýma. Chtěla jsem jen poradit o výběru rasy, ač vím, že každý pejsek je jiný, ale přece jen, některá rasa je spíš domácí, jiná ven, některá k dětem jiná ne. Ano neuvědomila jsrm si, že mít PP neznamená jen předurčení k výstavám, ale i plno dalších věcí a mooooc ráda jsem se poučila. Jen proto, že nemám tolik zkušeností se psy nejsem nezpůsobilá je chovat!
Těm co se mi snažili pomoct moooooc děkuji, pomohli jste mi!
A už mě prosím nechte!
To asi ne, nejste nezpůsobilá, ale...
ze svého okolí známe, že holčina, (třeba i nevěsta)
vidí u "starých" dvůr a ráda by si udělala radost,
pořídí jim ve své dobrotě pejska, jistě po něm taky
touží (ti staří), udělá program zbytku rodiny:
ráno ho vyvenčí děda, po práci švagr - žádný problém, že .
Oni mají možná etapu života se psem už za sebou.
Potřebují li ho, jistě si ho opatří i bez "kynologických"
znalostí, jen pomocí selského rozumu sami.
Umírá jim už druhej vlčák na kloubní onemocnění, na která často trpí. Pes na dvůr patří i podle nich, jen nevědí jakou rasu a nejsou ty typy, co by si hledali jinou rasu, ptali se mě co bych doporučila a já nevěděla. Já jsem přidala jen podmínku aby měl rád děti. To štěně je společný názor.
Nepřijde mi, že by vás tu někdo urážel nebo se k vám choval neslušně. Zatím to tu je pohoda klídek, když mrknete na jiná vlákna, jakmile se zmíní PP a bez PP a že pes nebude denně cvičit, tak už to tam lítá. Nečertěte se, myslím, že vám tu mnoho lidí dobře poradilo. Rapotacka je ironická pořád, tu úplně vypouštějte, chce rýpat. Taky jsem citlivka, on se člověk na těch diskuzích aspoň dokáže trochu obrnit. Ten špic bude super si myslím, tak když každý něco na stěně přispěje, tak to treba pujde. Nevím to přesně, ale Špicové nejsou tak drazí? Do těch 10 tisíc seženete. Já bych se přimlouvala klidně za nějakého křížence, budete mít stejnou "nejistotu" jako u bez PP psa.
Neříkám že uráží, ale sarkastické poznámky by si rapotacka mohla odpustit, stejně tak komentáře o svéprávnosti švagra naprosto nejsou na místě. O komentářích jestli vůbec psa ano nebo ne ani nemluvím. Přijde mi to zbytečný a nenechám si to líbit, nejsem žádná kozena do které si budou zmínění rejpat. Jestli je to jinde horší tak to je smutné a hlavně zbytečné!
Sašetka
napsal(a):
Pane rastislave, nevím proč tak ryjete! Myslela jsem si, že píšu dotaz na stránky kde si lidé pomáhají a vyměňují zkušenosti o pejskách, ale někteří si tu viditelně jen honíte ego nad nezkušenýma. Chtěla jsem jen poradit o výběru rasy, ač vím, že každý pejsek je jiný, ale přece jen, některá rasa je spíš domácí, jiná ven, některá k dětem jiná ne. Ano neuvědomila jsrm si, že mít PP neznamená jen předurčení k výstavám, ale i plno dalších věcí a mooooc ráda jsem se poučila. Jen proto, že nemám tolik zkušeností se psy nejsem nezpůsobilá je chovat!
Těm co se mi snažili pomoct moooooc děkuji, pomohli jste mi!
A už mě prosím nechte!
Osobne som rád, že Vám niektoré príspevky pomohli. Avšak musíte si uvedomiť, že diskutujete s cudzími dospelými nie s vlastnými deťmi, či príbuznými, ktorí Vám zobú z ruky.
Chovu zdar! Foto net - Niečo málo pre dobrú náladu.
Sašetka
napsal(a):
Neříkám že uráží, ale sarkastické poznámky by si rapotacka mohla odpustit, stejně tak komentáře o svéprávnosti švagra naprosto nejsou na místě. O komentářích jestli vůbec psa ano nebo ne ani nemluvím. Přijde mi to zbytečný a nenechám si to líbit, nejsem žádná kozena do které si budou zmínění rejpat. Jestli je to jinde horší tak to je smutné a hlavně zbytečné!
Jukněte na ten inzerát velkeho špice z toho Mělníka - za 6 tisíc s PP je super nabídka. My nemít teď malinke miminko, tak do nej jdu. Chci buď velkeho černého nebo vlciho špice, ale lepší až na jaře až na nej bude více času. I kdyz tenhle ve me hloda... :)
A jinak vlci spic s PP se pohybuje cenově kolem 8-10 tisíc. Osobně doporučuji koukat na spojení starého německého typu, hodně se krizi s keeshondem a ti jsou měkčí v povaze plus mají náročnější srst na údržbu.
PS: Mame u našich i 2 křížence z útulku brané jako štěňátka a krasne si zvykli na drubez, kočky, atd. co mame doma. Malou dcerku jeste neviděli, ale myslím, ze to bude Ok. I kdyz čubina cizi děti moc nemusí - je původem, jak jsme se zpětné dozvěděli, z cikánské osady na Slovensku, kde ji děti zle tahaly, atd. takže kdyz slyší deti hodně hlucet - zvlášť kdyz jich je víc, je nastražena a čeká, co bude... ale myslím, ze pokud by ji dítě přímo nervalo, ze by stejne nic neudělala.

lavacca
napsal(a):
PS: Mame u našich i 2 křížence z útulku brané jako štěňátka a krasne si zvykli na drubez, kočky, atd. co mame doma. Malou dcerku jeste neviděli, ale myslím, ze to bude Ok. I kdyz čubina cizi děti moc nemusí - je původem, jak jsme se zpětné dozvěděli, z cikánské osady na Slovensku, kde ji děti zle tahaly, atd. takže kdyz slyší deti hodně hlucet - zvlášť kdyz jich je víc, je nastražena a čeká, co bude... ale myslím, ze pokud by ji dítě přímo nervalo, ze by stejne nic neudělala.
No, při takovém původu psa bych byla při jeho styku s dítětem hodně opatrná. Kdo ví, co tam fena zažila a co se jí může vybavit...
napsal(a):
No, při takovém původu psa bych byla při jeho styku s dítětem hodně opatrná. Kdo ví, co tam fena zažila a co se jí může vybavit...
To víte, ze ji budeme hlídat, aby se nestalo něco zlého. ;) Brali ji odtamtud v 7 týdnech, tak snad si nic tak šíleného nepamatuje, i kdyz kdoví no... uvidíme až s malou pojedeme k našim, co na ni bude říkat. Takhle mela akorát tendenci mi onuchavat tehu brisko. :) Jako zbytek smečky. Zvlášť Lumpik ( druhé stendo z útulku) byl z břicha a toho, ze se sem tam hybné u vytržení. Nejradši by mi sedel v klíně. :).
Děkujeme. :) No jo, ja to nechtěla zakriknout - prvni 3 mesice byly náročné ( byla jsem nonstop u škopku :/ ). Ale musím malou pochválit - je zlata, naji se, prebalime a spinka. :)
Nase krizenka malého knirace byla taky cele tehu přilepena u břicha a poslouchala, co mrnous uvnitř. :) Akorát ke konci tehu se ji už fakt na tom klíně blbe sedelo - nějak se nemohla vejit. :D.

lavacca
napsal(a):
Ano,3.10. se nám narodila dcerka. :).
Tak já popřeju hlavně ať je malá zdravá a ať vás moc "nezlobí"
lavacca
napsal(a):
Děkujeme. :) No jo, ja to nechtěla zakriknout - prvni 3 mesice byly náročné ( byla jsem nonstop u škopku :/ ). Ale musím malou pochválit - je zlata, naji se, prebalime a spinka. :)
Nase krizenka malého knirace byla taky cele tehu přilepena u břicha a poslouchala, co mrnous uvnitř. :) Akorát ke konci tehu se ji už fakt na tom klíně blbe sedelo - nějak se nemohla vejit. :D.
...jak se tak hezky říká Pán bůh požehnej...hodně zdraví a pohody celé rodince...