Jak naučit, aby si lehnul na bok a vydržel

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.10.2017 16:01
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Zadání jasné, jak byste naučili psa, aby si lehnul na bok a v klidu v té poloze na povel vydržel?
Nějak se mi nedaří ho dostat do té polohy, abych ho za to mohla i odměnit pochválit. Dělá vše možné na té zemi, aby tu ňamku dostal, ale ne si lehnout na bok. Začínáme z klasického lehu a pak ho pamlskem snažím navést, ale to překulení se na ten bok úplně neproběhne, snažím se ho i přidržet (jemně), ale to taky moc nefunguje. Nechci ho odradit. Děkuju.

18.10.2017 16:10
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Dělala jsem to jak vy, ale pochopila to hned, teď mám spíš problém, že se lehá jen takto :-D.

18.10.2017 16:13
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Lorie161 napsal(a):
Dělala jsem to jak vy, ale pochopila to hned, teď mám spíš problém, že se lehá jen takto :-D.

Hmmm..
On je natvrdlý..asi.. nebo já

18.10.2017 16:33
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Andrýsek3 napsal(a):
Hmmm..
On je natvrdlý..asi.. nebo já

Zkuste to na měkkém povrchu, třeba je citlivka :-D.

18.10.2017 17:36
karo2702

XXX.XXX.172.116

Já jsem nejdřív naučila válet sudy a pak jsem jí jen ve správný moment zastavila. Teď nemá problém ani se sudama a v poloze mrtví pes vydrží pěkně dlouho bez hnutí. A pochopila to opravdu velice rychle

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.10.2017 17:41

A "bříško" dělá, ukazuje? Fena umí "bříško ukaž, klošáky pochytáme" a pak už udělá "hají" a leží na boku.

18.10.2017 17:47
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Tyo jsem asi mizerný učitel. Uměl válet sudy, ale dostaly jsme se do fáze, kdy to šlo stejně jen s motivací pamlsku, a pak jsem se na to vyprdla, protože to nebylo potřeba. Takže ani nevím, jestli by to teď zvládnul, aleeee to se taky ani bok tak úplně nedostal z lehu, udělal takový rychlý kotoul na druhou stranu. On celkově na ty blbinky moc není, nebo na to nejsem já?

18.10.2017 17:56
m i s i c k a

XXX.XXX.98.180

Učila jsem svého psa cviky podle této slečny, a šlo nám to velmi dobře. Má mnoho videí - nejjednodušší jsou cviky když sjedete úplně na konec - takové ty základní

https://www.youtube.com/channel/UCVq_KMYP-QKFAjaedU6uJaA/videos

je tam i jak udělat mrtvolu smajlík Přeji mnoho úspěchů.

18.10.2017 18:04
Tedysek

XXX.XXX.47.22

Pokud se neprekuli, tak dáváš pamlsek moc blízko nebo dalo jak vzhledem k lopatce tak i k páteři. ;) jinak to lze ještě jinak. V rámci hry "na rvačku" s paničkou. Opravdu si musí být pes jistý, že je to hra. A prostě ho prevalis a okamžitě pamlskujes. :).

18.10.2017 18:05
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

m i s i c k a napsal(a):
Učila jsem svého psa cviky podle této slečny, a šlo nám to velmi dobře. Má mnoho videí - nejjednodušší jsou cviky když sjedete úplně na konec - takové ty základní

https://www.youtube.com/channel/UCVq_KMYP-QKFAjaedU6uJaA/videos

je tam i jak udělat mrtvolu smajlík Přeji mnoho úspěchů.

Děkuju, Šikovná mladá slečna. Když ona toho psa prostě překulí, mě ten můj nenechá překulit. ona na toho svého položí ruku přes celé tělo a on se pomalu otočí sám. Můj by začal vyšilovat, kam to s ním točim tak asi nacvičíme to.

18.10.2017 19:39
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Andrýsek3 napsal(a):
Děkuju, Šikovná mladá slečna. Když ona toho psa prostě překulí, mě ten můj nenechá překulit. ona na toho svého položí ruku přes celé tělo a on se pomalu otočí sám. Můj by začal vyšilovat, kam to s ním točim tak asi nacvičíme to.

No ale sám od sebe tak snad někdy leží ne? Tak přijdu a uhladím ho na zemi, chválím, pamlskuju. Jak si to pojmenujete, je jedno. U nás je to s tím, že se dělá mimi. Jak píše Orionka, jdem kontrolovat kloše a klíšťáky, česat, tak zavelím: Miško, udělej mimi, jdeme česánkovat..a už leží Lehni je normálně, když se třeba někde zastavíme a kecáme, tak ať si mezitím odpočine(a neotravuje ) ale na boku je: uděláme mimi. Na záda, ukázat pupík je Husain Bolt Protože jak mě chce nalákat na podrbání břicha a muckání se, tak se rozplácne na záda a vždycky jednu přední packu natáhne a druhou pokrčí a ještě vyštěkne...stejně, jako to dělal Bolt po doběhu(to vítězné gesto ) Teď mu vždycky říkám: co děláš puppy, mimčo a Husaina?

18.10.2017 20:08
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

lesnížínka napsal(a):
No ale sám od sebe tak snad někdy leží ne? Tak přijdu a uhladím ho na zemi, chválím, pamlskuju. Jak si to pojmenujete, je jedno. U nás je to s tím, že se dělá mimi. Jak píše Orionka, jdem kontrolovat kloše a klíšťáky, česat, tak zavelím: Miško, udělej mimi, jdeme česánkovat..a už leží Lehni je normálně, když se třeba někde zastavíme a kecáme, tak ať si mezitím odpočine(a neotravuje ) ale na boku je: uděláme mimi. Na záda, ukázat pupík je Husain Bolt Protože jak mě chce nalákat na podrbání břicha a muckání se, tak se rozplácne na záda a vždycky jednu přední packu natáhne a druhou pokrčí a ještě vyštěkne...stejně, jako to dělal Bolt po doběhu(to vítězné gesto ) Teď mu vždycky říkám: co děláš puppy, mimčo a Husaina?

Trochu jsem se do těch ňuňu slov zamotala. Ale rozumím, v posteli mu to jde a povel máme "hají". Tak snad si to spojí, a pak to bude zvládat i na zemi.

19.10.2017 12:07
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Andrýsek3 napsal(a):
Trochu jsem se do těch ňuňu slov zamotala. Ale rozumím, v posteli mu to jde a povel máme "hají". Tak snad si to spojí, a pak to bude zvládat i na zemi.

Já s nima jinak nemluvím(ani s cizíma, to už je zvyk prostě ) a když na ně začnu mluvit normálně(jako-že před lidma, abych nebyla za úlné pako ) tváří se vyplašeně a zmatkují, že je něco blbě
No tak vidíte, takže požívejte pořád stejné slovo, na stejný, povel" a je to

19.10.2017 12:40

Andrýsek3 napsal(a):
Zadání jasné, jak byste naučili psa, aby si lehnul na bok a v klidu v té poloze na povel vydržel?
Nějak se mi nedaří ho dostat do té polohy, abych ho za to mohla i odměnit pochválit. Dělá vše možné na té zemi, aby tu ňamku dostal, ale ne si lehnout na bok. Začínáme z klasického lehu a pak ho pamlskem snažím navést, ale to překulení se na ten bok úplně neproběhne, snažím se ho i přidržet (jemně), ale to taky moc nefunguje. Nechci ho odradit. Děkuju.

Zkusila bych to postupně. Nechtít po něm hned celé provedení cviku a až pak odměnit, ale odměňovat jakékoliv pokusy (něco jako při klikr tréninku, ale s tím, že vy v tomhle případě budete navádět pamlskem, ale budete odměňovat i malé pokusy, které se aspoň trochu budou blížit požadovanému cviku). Např. když při navádění pamlskem pes bude mít tendenci si alespoň maličko lehnout na ten bok - tj. natočí hlavu za pamlskem, prokrmím, vyvalí kejtu smajlík na stranu - prokrmím, trochu se sesune na bok - prokrmím, lehne si úplně - prokrmím strášně moc nějakým jackpotem a pak k tomuhle hotovému prvku teprve přidám slovní povel a postupně odbourávám pomoc pamlskem, až si začne pes lehat sám bez navádění.

19.10.2017 13:11
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Děkuji moc, dnes jsme se dostali po asi třetím opakování, že zvládnul lehnout na bok asi na vteřinu, pak ale hned vypálí nahoru, jak kdyby ho střelili. Ale udělal to třikrát po sobě, takže úspěch. Tak ještě postupně, aby to v klidu na ty zemi vydržel. Je pravda, že mu většinou déle trvá, než se něco naučí, ale pak to dělá dobře a je šikovný, celý já.

Přidejte reakci

Přidat smajlík