Dobrý den, máme 9ti letého psa, poslední dobou se neustále drbe a má po celém těle oslintaná místa kde se kouše. V létě jsme to házeli na sametky, kterých máme vždycky plnou zahradu, ale teď už dávno nejsou a on se stále drbe. Blechy to nejsou, místa vždy kontroluji, a nenašla jsem ani žádnou vyrážku nebo cokoliv. Jinak se chová normálně.
Nevíte co s tím?
Blechy to být klidně můžou. Letos jsou prý v ČR v nebývalém množství, prakticky každý koho znám s nimi bojuje. Ony nemusí být přímo ve psovi, náš pes (malý bílý 3kg pejsek) se drbal strašně, při koupeli jsem sice žádnou nenašla, ale pozůstatek - několik zrníček blešího trusu mě uvedl do reality.
Důkladně odblešte psa i prostředí ve kterém žije..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Asi vám nezbyde nic jiného, než se obrátit na veterináře.
Možností je totiž hodně a než je všechny metodou pokus omyl vyzkoušíte, tak ten pes může taky pojít stářím a do smrti se drbat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Enter
napsal(a):
Kožní plísně. Vet udělá stěr z postižené kůže a pod mikroskopem snadno vidí, oč jde. Léčí se většinou koupelemi ve speciálním šamponu. Může to být i forma svrabu. Vytrhává si v těch místech srst, nebo jsou tam lysiny?
Dermatofytóza není doprovázena svěděním. Leda v případě druhotné bakteriální infekce.