Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.10.2017 19:15
katerin.s.

XXX.XXX.173.65

Jak odnaučit psa kadit na dlažbu?
Nemyslím na procházkách, myslím tím doma, ve svém revíru.
Máme dva vlkodavy, mají veliký prostor k žití, plochu travnatou i s dlažbou, ale nechápu proč, jeden z těch dacanů kadí prostě přímo na dlažbu. Nejenom, že kolem chodící lidé jsou u nás vítáni hromadou (a vlkodav má fakt velkou hromadu:D), ale na dlažbě pak chtě nechtě zůstávají fleky a fakt nedobře to vypadá.
Máte nějaký tip, jak je naučit, aby kadili prostě na trávník?

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.10.2017 19:35

Také nám to jeden pes dělával, začal z ničeho nic ale než jsem se odhodlala s tím něco dělat, zas ho to přešlo.Záleží také kolik už těm vašim psům je, ale asi bych to prostě hlídala a postupovala jako při výchově štěněte, metod jak naučit je víc.K tomu ještě pokud to dělá výhradně na dlažbu, tak bych z toho něco málo sebrala a dala na trávník, není to ale zaručené ale může ho to víc nasměrovat.Naši psi pak i s oblibou chodili k dnes už bývalému septiku, kde cítili to naše...Hlavně je třeba včas vše z trávníku sbírat, tam kde je naděláno, tak mnozí tam v tom už prostě šlapat nechtějí a jdou na čisté

23.10.2017 19:53
katerin.s.

XXX.XXX.173.65

Sebrat a dát na trávník jsme zkoušeli, nepomáhá.
Jejich výtvory sbíráme ráno a večer, takže nemůže dojít ani k tomu, že by nechtěli chodit tam, kde je toho už příliš:///.

23.10.2017 20:20
Lorie161

XXX.XXX.66.112

katerin.s. napsal(a):
Sebrat a dát na trávník jsme zkoušeli, nepomáhá.
Jejich výtvory sbíráme ráno a večer, takže nemůže dojít ani k tomu, že by nechtěli chodit tam, kde je toho už příliš:///.

Venčit venku, ne na zahradě.

24.10.2017 04:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

24.10.2017 09:24
katerin.s.

XXX.XXX.252.111

No...to je řešení neřešení :D Celý den jsou psi venku, když my jsme v práci. Jak jim mám vysvětlit, aby drželi svěrač než se vrátíme? :D:D.

24.10.2017 09:32

- dlažbu znepřístupnit, alespoň na čas, než si odvykne
- venčit dostatečně často mimo zahradu (tak, jak to děláme my, co máme psy doma - a žádné kupy nás den co den nevítají)...psi si na venčení mimo při pravidelném režimu zvyknou
- režim krmení (ovlivňuje čas potřeby).

24.10.2017 09:53
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
- dlažbu znepřístupnit, alespoň na čas, než si odvykne
- venčit dostatečně často mimo zahradu (tak, jak to děláme my, co máme psy doma - a žádné kupy nás den co den nevítají)...psi si na venčení mimo při pravidelném režimu zvyknou
- režim krmení (ovlivňuje čas potřeby).

No tak takhle nějak jsem to myslela smajlík. Ráno s nimi jít ven a ne že je vypustím na zahradu a jdu do práce.

24.10.2017 10:03

Připojím se s dotazem - naučili jste někdo psa stát na místě při velké potřebě? Mně se to nepodařilo a pes mi u toho putuje, prostě popochází, trousí. Na procházkách, kde se vyprazdňuje z 99%, je mi to fuk, ale na zahradě je to občas zážitek. Tam se vyprázdní sice jen když má průjem, ale začne na travnatém pásu a pak popochází a trousí a výsledkem je komplet zaflákaná kamenná příjezdovka.
Občas, když průjmuje venku, si při popocházení zaliská zadní nohy a tak už jsem mockrát přemýšlela, jak ho přimět při velké stát. Povel "stůj" zná, ale v tomhle případě na něj nereaguje.

24.10.2017 10:42

Připojím se s dotazem - naučili jste někdo psa stát na místě při velké potřebě? Mně se to nepodařilo a pes mi u toho putuje, prostě popochází, trousí. Na procházkách, kde se vyprazdňuje z 99%, je mi to fuk, ale na zahradě je to občas zážitek. Tam se vyprázdní sice jen když má průjem, ale začne na travnatém pásu a pak popochází a trousí a výsledkem je komplet zaflákaná kamenná příjezdovka.
Občas, když průjmuje venku, si při popocházení zaliská zadní nohy a tak už jsem mockrát přemýšlela, jak ho přimět při velké stát. Povel "stůj" zná, ale v tomhle případě na něj nereaguje.

Tak aspoň krmte tak aby neprůjmoval.Možná má s tím vyprazdňováním nějaký zdravotní problém, těžko takto posoudit, poradou u veta nic nezkazíte.Naši psi tohle dělali když snědli něco, co jim prostě nesedlo, pak je to dráždilo a oni se to tím pochodováním prostě snažili nějak urychlit.

24.10.2017 10:43
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Můj popochází jen občas. Když tam má trávu a bobek ho nechce pustit Průjmy už nás naštěstí opustily...Venku kadí u cesty, zadkem do keřů. Někdy, když právě popojde mu bobek vypadne zpátky na kraj cesty. Tak ho kopnu do keřů aby do něj náhodou někdo nešlápnul. V zahradě kadí jen, když náhodou nejdem ten den už ven. Taky do keřů, občas do kytek. Mám obrovkou zahradu, takže to málokdy najdu. Na nízký trávník jsem je učila nekadit právě i proto, aby je nelákalo kadit lidem do předzahrádek.

24.10.2017 11:31

Tak aspoň krmte tak aby neprůjmoval.Možná má s tím vyprazdňováním nějaký zdravotní problém, těžko takto posoudit, poradou u veta nic nezkazíte.Naši psi tohle dělali když snědli něco, co jim prostě nesedlo, pak je to dráždilo a oni se to tím pochodováním prostě snažili nějak urychlit.

Ano, záměrně krmím, aby průjmoval, protože ignoruju zdravotní problém a k vetovi mě nikdo nedostane...
Víte, není nutné vždycky napsat něco, jen aby člověk přispěl.

24.10.2017 11:39

Ano, záměrně krmím, aby průjmoval, protože ignoruju zdravotní problém a k vetovi mě nikdo nedostane...
Víte, není nutné vždycky napsat něco, jen aby člověk přispěl.

To si jako děláte co?Myslíte si že jsem nějaká vševidoucí a vím o vás a vašem psovi vše? Tak se neptejte a nebude vám ani nikdo odpovídat a snažit se poradit. Možná že ten pes průjmuje zrovna z vás soudě podle toho jak se chováte tady

24.10.2017 12:05

To si jako děláte co?Myslíte si že jsem nějaká vševidoucí a vím o vás a vašem psovi vše? Tak se neptejte a nebude vám ani nikdo odpovídat a snažit se poradit. Možná že ten pes průjmuje zrovna z vás soudě podle toho jak se chováte tady

No, já vidím dotaz: Naučili jste někdo psa stát na místě při velké potřebě?
A odpověď: Kmrte pořádně, jděte k vetovi.

24.10.2017 12:09
scylla

XXX.XXX.150.32

Já teda nechávám psa, aby se vyvenčil tak, jak mu vyhovuje. Nevím, proč bych mu do toho kecat, když se nevečenčí doma.

24.10.2017 12:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Teď jsem si ještě uvědomila. Když průjmoval druhý pes, který byl v té době už vážně nemocný, tak také u toho popocházel. Možná to s tím průjmem přímo souvisí protože, když tento pes má řidší bobky(tzn.první je dobrý, ale za ním už je to měkké) taky minimálně přešlápne. Tvrdé bobky vyplkne šup, šup, než mrknu, ale ty řidší jsou prostě problém (no, i u lidí, že ).

24.10.2017 12:22
Lexaurin

XXX.XXX.83.127

Tomu se rika debata o hov...ě

24.10.2017 12:22

lesnížínka napsal(a):
Teď jsem si ještě uvědomila. Když průjmoval druhý pes, který byl v té době už vážně nemocný, tak také u toho popocházel. Možná to s tím průjmem přímo souvisí protože, když tento pes má řidší bobky(tzn.první je dobrý, ale za ním už je to měkké) taky minimálně přešlápne. Tvrdé bobky vyplkne šup, šup, než mrknu, ale ty řidší jsou prostě problém (no, i u lidí, že ).

Dobrá, ale to by popocházel jen u průjmu, jenže on pochoduje pořád. Vlastně i u značkování, často "odchází", zatímco ještě nedokončil značku. Jakoby neměl stání a honem rychle potřeboval být jinde.
Zdravotní původ to nemá, proto jsem se ptala na to naučení. I když myslím, že už se s tím smířím. Není to štěně a jak říká Scylla, nebudu mu do toho kecat. Smířím se s tím, že budu umývat

24.10.2017 12:23
Lexaurin

XXX.XXX.83.127

Jinak psum do toho take nekecám. Jsem rada jako scylla, ze se vyprázdni venku..
Na, zahradě se mi jedna fena nevykadi, tak klasicky venčím.

24.10.2017 13:13

No, já vidím dotaz: Naučili jste někdo psa stát na místě při velké potřebě?
A odpověď: Kmrte pořádně, jděte k vetovi.

To ale není celý dotaz, že?To jsem v odpovědi snad dobře také naznačila že-naši psi tohle dělali, když...-takže co jiného asi tak mohli dělat než že u toho dřepěli, sedí, -pro vás stojí na místě, pokud nemají problém Takže otázka pro vás, jak poznám, že jsem ho to naučila, když sedí dá se říct pokaždé No taková kravina to učit mě za ty roky fakt ještě nenapadla, tak nemůžete čekat ani odpověď a ještě se divíte, že na to přímo neodpovím a jako sranda se mě vaše otázka moc nejevila, a že těch srandistů a podivných individuí tu už bylo

24.10.2017 13:16
scylla

XXX.XXX.150.32

Většina psů při téhle činnosti stojí a popcházení většinou znamená nějaký zažívací nebo jiný problém.

24.10.2017 14:25

katerin.s. napsal(a):
No...to je řešení neřešení :D Celý den jsou psi venku, když my jsme v práci. Jak jim mám vysvětlit, aby drželi svěrač než se vrátíme? :D:D.

Měla jsem psy, kteří se venčili zásadně na procházce, mimo zahradu.
I když byli na zahradě celý den, prostě ve svůj čas stáli u vrátek.
Teď mám psici, která je naučená "za potok", "káďo uděláme za potokem, pod strom". Na zahradě udělá hromadu jen vyjímečně.
A na zahradě v trávě by mi to vadilo skoro stejně jako na dlažbě. Jít věšet prádlo a šlápnout si...děti vběhnou do trávy a šlápnou si...
Voďte je pravidelně venčit, tak jako byste byli v paneláku a naučí se.

24.10.2017 16:37
Lorie161

XXX.XXX.66.112

scylla napsal(a):
Já teda nechávám psa, aby se vyvenčil tak, jak mu vyhovuje. Nevím, proč bych mu do toho kecat, když se nevečenčí doma.

Samozřejmě, že je nejlepší do toho psovi nekecat, ale pokud je pes, který s prominutím se.. na zeď baráku, tak to fakt tak nenechám. Ale u nás je to lidem jedno, takže na to pěkně ser..:-D.

24.10.2017 16:56
impact

XXX.XXX.195.92

katerin.s. napsal(a):

To je úplně jednoduchý. Vemte je na procházku předtím, než jdete ráno do práce. Střeva se pohnou, psi se vykadí. A na zahradě bude čisto.

24.10.2017 18:13

Lexaurin napsal(a):
Tomu se rika debata o hov...ě

Dám tomu korunu, todle téma je už vyčerpané: naší feně "smrdí" prdízna, no není to přímo smrad, je to takový "dámský odér". Pípou to není, je to o patro vejš, to mám zmapované. Občas, když jí zadnici meju-otírám vystříkně žlázka...ona když zadnici úplně zrelaxuje, jsou jí vstupy žlázek vidět, občas i znečistí místo ležení...(minulá fena mi to děla jen v největším blahu, zrelaxovaná, na mě na zádech natažená )
Psina je cítit, když si lehne pod gauč nedej bože když zadnicí na gauči šermuje u mojí hlavy...nepozoroval jste to taky někdo u své feny?

Přidejte reakci

Přidat smajlík