Uživatel s deaktivovaným účtem

Napište, jakou dietu pes potřebuje, takhle těžko radit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já mám zkušenost jen s granulemi Specific CKD Heart & Kidney Support, ale jen na srdeční nedostatečnost. Asi bych radši vařila, na netu najdete spoustu receptů.
http://psidieta.cz/jaterni-dieta-pro-psy-3-zakladni-recepty-ktere-zvladnete-doma/.
Také jsem řešila stravu při problémech s játry.
Komerční diety psovi rozjely kožní obtíže, takže jsem na zdejší doporučení začala krmit Wolfsblut Wild Duck, Cold River a Dark Forest.
Bohužel však ani při dvojnásobné dávce granulí pes nepřibíral a spíše hubl, vše v podstatě zase vykadil (obrovské hromady třeba i 5x denně), proto jsem mu začala vařit "obídky", které sestávají z rozvařené rýže (vařím tak hodinu a půl úplně na kaši a dělám ji na tři dny), syrové zeleniny a ovoce a jako protein dávám porůznu buď kvalitní masovou konzervu (půlku malé), polotučný tvaroh, vajíčka a syrové maso (hlavně kuře a ryby).
Vařené se mi velmi osvědčilo, protože pes už většinou kadí "jen" třikrát denně celkem adekvátní hromádky a hlavně se konečně krásně zakulatil. Navíc má najednou mnohem více energie. Z přirozené stravy si totiž tělo více vezme, jelikož je mnohem stravitelnější.
Kromě diety se mi ještě velmi osvědčily doplňky stravy: Essential N, Silymarin Duo a MYCOMEDICA BetaGlukan (účinná látka ß-1,3/1,6 D-glukan).
Hodně štěstí a ať zdraví pejskovi slouží co možná nejdéle.
Martina74
napsal(a):
Jeeee děkuji vám moc, ano to je ono s tim vyprazdňováním máme taky takový problém, je to malý pes a kolikrát žasnu kde se to v něm bere. tak to vypadá, že začneme opravdu vařit, jen nevím kolik toho dávat na porci.
Začněte odhadem na 2-3% jeho váhy. A pak psa sledujte. Jestli nepřibírá, nehubne, jestli není stále hladový nebo naopak nedojídá. A podle toho přidejte/uberte. To chytnete "do oka" během pár dní, nebojte. A dávala bych mu teda danou dávku rozdělenou na půl ráno/večer.