Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

N

27.10.2017 13:57
N

XXX.XXX.240.44

Dobrý den, mám takový problém s naším pitbulem. Máme ho v bytě společně ještě s mopsí slečnou a jsou z nich super parťáci. Věnujeme jim každou volnou chvilku a dělám všcehno proto aby byli co nejspokojenější. Vždycky bylo všcehno v pohodě a když jsme odešli do práce, doma v pohodě vydrželi a nikde nebyl žádný problém. Dokonce pracuji jen na poloviční úvazek, takže se doma s přítelem dost střídáme a pejsci jsou sami doma max.5 hodin. Samozdřejmě než odejdeme jdou pejsci ven a hned jak přijdeme také. Poslední měsíc se však děje to, že jakmile odejdeme, náš pitbul běží do naší postele a pomočí jí, zpravidla polštáře, kde máme hlavu. Když jsem měla prádlo z postele v pračce a ustlali jsme si na gauči, dokonce pomočil i ten. A někdy pomočí jen mopsici pelech. Tohle se děje ikdyž odejdu jen na 20 minut. Ne tedy pokaždé, ale za poslední měsíc to naše postel schytala snad 6x, gauč 2x a mopsí pelech ani nepočítám. Jakmile dojdeme domů pit nás vítá a má šílenou radost, chodí se k nám mazlit, jinak se chová naprosto normálně. Mohl by pes z ničeho nic začít trpět takovýmito úzkostmi? Vím jistě, že chtít se mu nemůže. Máte s tím někdo zkušenost? Máte někdo zkušenost s nějakým psím psychologem? Budu moc vděčná za každou radu, jsem už zoufalá.

Neregistrovaný uživatel

27.10.2017 14:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

A co třeba zdravotní problém? nehledejte hned psychologa a už vůbec ne třeba magorka Desenského, nechte psa vyšetřit, ať vezmou, krev, moč...vyloučí zánět ledvin, močáku atd...řekněte vetovi trápení a pak to dejte sem co vám řekl...rozhodně to není ale jen tak.

27.10.2017 15:04
Nathaliej

XXX.XXX.240.43

Mě je právě divné jaká místa si an to močení vybírá, když ví že to nesmí. Říkám si že kdyby měl nějaký zdravotní problém, tak močí normálně na zem. :(.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.10.2017 15:16

Toho veta navštivte...a já bych se teda ještě osobně zamyslela nad tím, co je jinak...jestli se něco nezvyklého neudálo, pro vás třeba bezvýznamného, ale pro psa to tak být nemusí...prostě si nemyslím, že zdravý pes, do té doby bezproblémový, začne jen tak
"mírnyx- týrnyx" dělat takovýhle věci...

27.10.2017 15:44
Mat

XXX.XXX.7.35

Není pitbulovi třeba okolo 18 měsíců, nebo 2 let, mohlo by to souviset s dospíváním. To, že "by to nedělal na taková místa, " kdyby to mělo zdravotní příčinu není pravdu. Psi se většinou snaží venčit nejdále od místa, kde tráví nejvíce času, může mu to zrovna vycházet na tu postel.

27.10.2017 15:45
Nathaliej

XXX.XXX.240.43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Toho veta navštivte...a já bych se teda ještě osobně zamyslela nad tím, co je jinak...jestli se něco nezvyklého neudálo, pro vás třeba bezvýznamného, ale pro psa to tak být nemusí...prostě si nemyslím, že zdravý pes, do té doby bezproblémový, začne jen tak
"mírnyx- týrnyx" dělat takovýhle věci...

Na konci srpna jsme byli týden na dovolené, psa měl u sebe můj otec. Po návratů domů byl ale normální a tohle začalo až měsíc na to..tak navím jestli by to mohlo mít nějakou souvislost

27.10.2017 15:58
Nathaliej

XXX.XXX.240.43

Ještě k těm zdravotním problémům, vždycky když chce ven, tak si umí říct. Proto myslím, že bych si všimla, kdyby pískal nějak moc často že se mu chce čůrat :(.

27.10.2017 16:03
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A co třeba zdravotní problém? nehledejte hned psychologa a už vůbec ne třeba magorka Desenského, nechte psa vyšetřit, ať vezmou, krev, moč...vyloučí zánět ledvin, močáku atd...řekněte vetovi trápení a pak to dejte sem co vám řekl...rozhodně to není ale jen tak.

Zdravotní problém bych vyloučila-tohle je řeč psího rozpoložení daného tvora.

27.10.2017 16:07
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Rozepište se více o tom, v jakém věku jsou pesani, jak dlouho spolu bydlíte všichni, zda je, či není některý kastrovaný apod.Nemáme moc informací, z kterých by se dalo poradit.Já osobně se zeptám-Kde mají psi své místo?Spí s vámi v postelí?Smí všude po bytě, nebo mají vymezený prostor?Pokud jste na pohovce, či posteli, čeká, než jej vyzvete, že smí k vám, či prostě vyskočí a válí se jako by se nic nestalo a vše směli?Jaký je denní režim a náplň práce?

27.10.2017 16:27
Nathaliej

XXX.XXX.240.43

gitule vrtule napsal(a):
Rozepište se více o tom, v jakém věku jsou pesani, jak dlouho spolu bydlíte všichni, zda je, či není některý kastrovaný apod.Nemáme moc informací, z kterých by se dalo poradit.Já osobně se zeptám-Kde mají psi své místo?Spí s vámi v postelí?Smí všude po bytě, nebo mají vymezený prostor?Pokud jste na pohovce, či posteli, čeká, než jej vyzvete, že smí k vám, či prostě vyskočí a válí se jako by se nic nestalo a vše směli?Jaký je denní režim a náplň práce?

Pittovi je rok a půl mopsici je půl roku, oba máme od štěnětě, Pitta budeme kastrovat. Mopsice je strašně fixovaná jak na nás tak právě na pitbula, takže chce být pořád na někoho znás přilepená. Pitbul je narozdíl od ní dost samostaný, ale každý večer a ráno se přijde pořádně pomazlit, přes den mazlení nijak nevyžaduje.
Psi mají své místo v obýváku kde mají každý svůj pelíšek, ale malá stejně spí jen u velkého. Pitbul si ale klidně rád zdřímne i v kuchyni na zemi. Mohou se pohybovat po celém bytě. Do postele nesmí v žádnem případě a na gauč jen pokud je vyzveme, což dělá spíš přítel, já to nerada vidím.
Každé ráno jdeme na zahradu kde tedy běhají na volno min.20 minut, když se vrátíme z práce domů jdeme na delší procházku do parku a nebo na louku kde opět běhá na volno, aportuje klacek.
Potom jdeme ještě 2x nebo 3x na zahradu. Vždy když sme na zahradě tak házíme klacek, psi se honí, hrají si. Doma si k nim snažím každý den sednout mazlit se snima, hrát si s jejich hračkama.

27.10.2017 16:56
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Nathaliej napsal(a):
Pittovi je rok a půl mopsici je půl roku, oba máme od štěnětě, Pitta budeme kastrovat. Mopsice je strašně fixovaná jak na nás tak právě na pitbula, takže chce být pořád na někoho znás přilepená. Pitbul je narozdíl od ní dost samostaný, ale každý večer a ráno se přijde pořádně pomazlit, přes den mazlení nijak nevyžaduje.
Psi mají své místo v obýváku kde mají každý svůj pelíšek, ale malá stejně spí jen u velkého. Pitbul si ale klidně rád zdřímne i v kuchyni na zemi. Mohou se pohybovat po celém bytě. Do postele nesmí v žádnem případě a na gauč jen pokud je vyzveme, což dělá spíš přítel, já to nerada vidím.
Každé ráno jdeme na zahradu kde tedy běhají na volno min.20 minut, když se vrátíme z práce domů jdeme na delší procházku do parku a nebo na louku kde opět běhá na volno, aportuje klacek.
Potom jdeme ještě 2x nebo 3x na zahradu. Vždy když sme na zahradě tak házíme klacek, psi se honí, hrají si. Doma si k nim snažím každý den sednout mazlit se snima, hrát si s jejich hračkama.

U něj se v tom případě jedná-dovolím si napsat to, co je dle mne opravdu důvodem- o strach, úzkost, stres a nejistota.V tomto případě "buďte ráda", že nedemoluje vybavení, protože tohle pitové umí dokonale.Na místě by určitě nebylo od věci, spojit mu samotu s psím kámošem bez přítomnosti páníčků s nějakým příjemným podnětem, věcí, hračkou apod.Určitě bych ovšem začala omezením možnosti se pohybovat v ložnici, kde močí a v obýváku, kde dělá to samé.

27.10.2017 17:42
Nathaliej

XXX.XXX.122.245

gitule vrtule napsal(a):
U něj se v tom případě jedná-dovolím si napsat to, co je dle mne opravdu důvodem- o strach, úzkost, stres a nejistota.V tomto případě "buďte ráda", že nedemoluje vybavení, protože tohle pitové umí dokonale.Na místě by určitě nebylo od věci, spojit mu samotu s psím kámošem bez přítomnosti páníčků s nějakým příjemným podnětem, věcí, hračkou apod.Určitě bych ovšem začala omezením možnosti se pohybovat v ložnici, kde močí a v obýváku, kde dělá to samé.

Bohužel máme obývací pokoj s kuchyní volně průchozí, v obývací pokoji jsou schody do spacího patra, na schody něco dávám aby nemohl vylézt ale zase se bojím aby nespadl a většinou to co dám na schody prostě schodí a chodba s koupelnou jsou řešeny šoupačkami, které si umí otevřít :( zase se mi nechce ho zavírat do nějaké klece.
Můžu se jště zeptat, jak je možné že tohle vypuklo až ted? A přijde mi že z ničeho nic.
Taky mi přijde že oni si spolu hrají jenom když sme doma my a že když jsou tu sami, mopsice spí, má to na háku a on tu vyvádí neplechu no :(.

27.10.2017 18:08
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Nathaliej napsal(a):
Bohužel máme obývací pokoj s kuchyní volně průchozí, v obývací pokoji jsou schody do spacího patra, na schody něco dávám aby nemohl vylézt ale zase se bojím aby nespadl a většinou to co dám na schody prostě schodí a chodba s koupelnou jsou řešeny šoupačkami, které si umí otevřít :( zase se mi nechce ho zavírat do nějaké klece.
Můžu se jště zeptat, jak je možné že tohle vypuklo až ted? A přijde mi že z ničeho nic.
Taky mi přijde že oni si spolu hrají jenom když sme doma my a že když jsou tu sami, mopsice spí, má to na háku a on tu vyvádí neplechu no :(.

Podle toho, jak máte schody řešené, bych zkusila dětskou zábranu roztahovací tam nějakým způsobem upevnit.Klec neřeší důvod toho, proč to dělá, ale zabrání jeho značkování jen, takže to je -teď mě tu někteří asi ukamenují-jedna z posledních možností, jak danou situaci řešit.Vy potřebujete odstranit jeho stres a stesk, který toto v něm vyvolává a pak dělá to, co dělá.Zkuste zapřemýšlet, co má rád, co se mu líbí, s čím si rád hraje a nemá to stále u sebe, může si s tím hrát třeba jen za odměnu apod.Zapřemýšlejte, jak podle svých nejlepších a nejjednošších možností mu váš pobyt mimo byt můžete zpříjemnit natolik, aby jste to odbourala u něj.Napadá vás něco konkrétního?

27.10.2017 18:39
Nathaliej

XXX.XXX.122.245

gitule vrtule napsal(a):
Podle toho, jak máte schody řešené, bych zkusila dětskou zábranu roztahovací tam nějakým způsobem upevnit.Klec neřeší důvod toho, proč to dělá, ale zabrání jeho značkování jen, takže to je -teď mě tu někteří asi ukamenují-jedna z posledních možností, jak danou situaci řešit.Vy potřebujete odstranit jeho stres a stesk, který toto v něm vyvolává a pak dělá to, co dělá.Zkuste zapřemýšlet, co má rád, co se mu líbí, s čím si rád hraje a nemá to stále u sebe, může si s tím hrát třeba jen za odměnu apod.Zapřemýšlejte, jak podle svých nejlepších a nejjednošších možností mu váš pobyt mimo byt můžete zpříjemnit natolik, aby jste to odbourala u něj.Napadá vás něco konkrétního?

Určitě nějaký klacek nebo vepřovou nohu..u té vydrží ležet a kousat dokud ji nezlikviduje ale vždycky sem mu ji dávala jen na zahradě, kvuli nepořádku a zápachu nohy no..ale asi jí tedy dáma doma. Jen je mi divné, že má úzkosti i přesto, že tu má tu mopsici, takže uplně sám není :(.

27.10.2017 18:50

Já si nemyslím, že to je stres a stesk, prostě si chodí občurat svuj rajon-šmejdí když nejste doma, tady je to moje. Já bych to řešila počihámím si na psa při jeho čurací akci(pokud to jde) a důsledně mu to zatrhla...(stres nestres, stesk nestesk, takhle se doma se psem žít nedá, mít vše očurané).

27.10.2017 18:54
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

- za poslední měsíc to naše postel schytala snad 6x,
gauč 2x
a mopsí pelech ani nepočítám

27.10.2017 19:43

Jo očůrané vše si nedovedu ani představit.Přikláněla bych se k tomu občůrávání rajonu, mám podobné zkušenosti hodně z minula, kdy pes začal taky v tomto věku ale s tím že to dělal na rohy zdi v chodbě a ještě dřív než jsme stihli odejít.Jeho výraz u toho byl úplně jasný a to rozhodně ne zoufalý, že odcházíme, spíš takový-tak teď tady velím já .Pomohlo jen to mu to rázně rozmluvit pokaždé jak začal, přestalo to ale za jak dlouho, to už moc nepamatuju, týdny určitě.

27.10.2017 19:43
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já si nemyslím, že to je stres a stesk, prostě si chodí občurat svuj rajon-šmejdí když nejste doma, tady je to moje. Já bych to řešila počihámím si na psa při jeho čurací akci(pokud to jde) a důsledně mu to zatrhla...(stres nestres, stesk nestesk, takhle se doma se psem žít nedá, mít vše očurané).

Když značkuje takhle jen v nepřítomnosti, tak se domnívám, že nejde o teritorium, protože pes, kterej si dělá hranice by značkoval i v přítomnosti pána-nejednou zde byly diskuse, že počůral i pánovi nohu apod.doma.

Přidejte reakci

Přidat smajlík