Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.11.2017 17:59
peett

XXX.XXX.214.190

Jaký máte názor na vyoperování análních žláz k vůli častým zánětům? Naše fenka 4leta na to trpí. Nepomáhá pravidelně vymačkávání ani vyplachování. Prý ještě existují nějaké tabletky na to. Ty by sme nejdříve vyzkoušeli, ale kdyby nepomohly tak by asi bylo lepší je dát pryč úplně. Neustále tahá zadek po zemi a snaží se tam dostat a kousat v blízkosti. Pravidelné bývá odčervená takže tam problém není. (Samozřejmě sme to už konzultovali s veterinářem). Za 14 dní jdeme na kontrolu po vyplachování před dvěma dny.
Děkuji za rady a názory.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.11.2017 18:09

peett napsal(a):
Jaký máte názor na vyoperování análních žláz k vůli častým zánětům? Naše fenka 4leta na to trpí. Nepomáhá pravidelně vymačkávání ani vyplachování. Prý ještě existují nějaké tabletky na to. Ty by sme nejdříve vyzkoušeli, ale kdyby nepomohly tak by asi bylo lepší je dát pryč úplně. Neustále tahá zadek po zemi a snaží se tam dostat a kousat v blízkosti. Pravidelné bývá odčervená takže tam problém není. (Samozřejmě sme to už konzultovali s veterinářem). Za 14 dní jdeme na kontrolu po vyplachování před dvěma dny.
Děkuji za rady a názory.

Když není zbytí a žlázky jsou změněné zánětem, jsou tam píštěle... ale považuji tento zákrok, společně s oboustrannou mastektomií, mezi ty nejméně komfortní z hlediska hojení pro to zvíře. Celý ten zákrok je nic moc i pro veterináře. A máte tam vždycky riziko inkontinence stolice.

Prostě dělá se to na houby, hojí se to na houby. A musí to dost bolet, si představte, že máte vypreparovaný něco z podkoží v bezprostřední souvislosti s konečníkem, takže na hojící se tkáň jde poměrně značný tlak pokaždé, když kálíte.

Takže pro mě je tahle operace poslední, co bych chtěla dělat, a poslední, co bych přála jakémukoliv zvířeti, ale někdy prostě samotný stav žlázek přináší tolik utrpení, že operací se unaví. Ovšem za to nepovažuju zánět za rok, ani dva záněty za rok, ale opravdu chronický zánět s píštělí, kdy klidový stav neexistuje.

4.11.2017 20:17
Pupča

XXX.XXX.54.33

Zdravím, my máme podobný problém s fenou, také trpí na časté záněty a velmi ji anální žlázky trápí. Veterinář nám ze stejného důvodu, jako popisovala výše bodlinka operaci nedoporučil. Zkusili jsme jí koupit žvýkací tablety Glandex (to největší balení za cca 2000Kč...šílená pálka, ale říkali jsme si, třeba to pomůže), bohužel po měsíci užívání bez zjevného zlepšení. Tak nad operací také pořád uvažuji, ale zatím to ještě nějak zkusíme vydržet, veterinář říkal, že máme zkoušet i různě měnit stravu, že to někomu prý pomůže...tak zkusíme uvidíme.
U našeho již zesnulého hafana trpasličího pudlíka jsme žlázky vyoperovat nechali, protože mu zanícené žlázky způsobovaly otevřené vředy u řitního otvoru a bylo to pro něj velmi bolestivé, od operace bylo vše v pořádku bez jakýchkoli následků. Takže mě na jednu stranu láká nechat fenu operovat, když by již také neměla žádné problémy, ale to riziko špatného hojení, bolestivosti a uniku stolice mě zase silně od operace odrazuje...

4.11.2017 20:19

Měla jsem vyžlázovanou fretku- freťáka (i vykastrovanej). Tenkrát to bylo ještě možné. Hojilo se to velice dobře, byla to doktorova první operovná fretka (je moc dobrý chirurg) na fretce jsem nepozorovala diskomfort. (úprava stravy, vynechání kostí a.t.d.) Tím neříkám, že bolestivé to je být nemůže.

4.11.2017 21:01
dadu

XXX.XXX.61.94

Jedna moje čivavka na záněty žlázek taky trpěla. Až když jsme udělali výplach antibiotiky (2x), tak to přestalo a měla klid. Velššpringršpaněl mé tchýně měl žlázky vyoperované a byl v pohodě a bez problémů.

4.11.2017 22:49
dark

XXX.XXX.244.143

A zkouseli jste tedy zmenu stravy? Nebo hledal vubec veterinar pricinu opakovanych zanetu? Neco ty zlazky nuti k nadmernemu vytvareni sekretu?

4.11.2017 22:51
dark

XXX.XXX.244.143

Takze ja bych do operace sla az bych vycerpala vsechny moznosti. Totalni zmena stravy, bez chemie, pohyb, podpora imunity, bylinky, konzultace jinde...

5.11.2017 00:41
peett

XXX.XXX.214.190

A čím tedy krmit? Bereme od veterináře granule Nutram (vím není to nejlepší) ale ani špatne a ji právě chutnají. Dřív ji nechutnaly žádné tak sem ráda že žere. Krmit jen masem např? Syrové/vařené? Syrové nikdy nechtěla.

5.11.2017 02:00
dark

XXX.XXX.244.143

Zkuste to varene, kdyz syrove nechce. Kure, ryze, mrkev... a uvidite co to udela. Moc bych to neprehanela s pestrosti, zeleninu bych davala dobre stravitelnou, obcas ovoce + olej ( ostropestrcovy, lneny, konopny). A ze zacatku bych nepridavala zadne vitaminy, proste dietka jak pro male dite.
Nutram jsou dobre granule, ale je to "umela" strava.

5.11.2017 06:30
peett

XXX.XXX.214.190

No ona ovoce vůbec nikdy nechtěla žrát. Dřív sme ji vařili maso a to právě nechtěla tu rýží ani mrkev taky sme to zkoušeli. Je strašně vybíravá :( ale začala mít průjmy tak nám bylo doporučeno právě ať začnem krmit granulemi.
A jaké jsou granule Calibra? Ty nám taky nabízel
A jakou roli má na to ten pohyb jak tady někdo zmínil jestli se můžu zeptat?

5.11.2017 06:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

peett napsal(a):
No ona ovoce vůbec nikdy nechtěla žrát. Dřív sme ji vařili maso a to právě nechtěla tu rýží ani mrkev taky sme to zkoušeli. Je strašně vybíravá :( ale začala mít průjmy tak nám bylo doporučeno právě ať začnem krmit granulemi.
A jaké jsou granule Calibra? Ty nám taky nabízel
A jakou roli má na to ten pohyb jak tady někdo zmínil jestli se můžu zeptat?

Ke krmení/průjmům. Dávala jsem jako přílohu rýži, je dietní, že. Ale průjmy byly stále. Jednou mi rýže došla, dala jsem ovesné vločky, průjmy ustaly. Ťuk, ťuk.
Jinak vše ostatní zůstalo stejné.
Takže to vypadá, že problematickou složkou KD byla rýže. Může to být? Dotaz pro znalé.

5.11.2017 10:59
dark

XXX.XXX.244.143

Mozne je vsechno. Taky zalezi v jakem pomeru bylo maso, jak tucne, s ryzi atd.
Dalsi moznost jsou konzervy a dalsi moznost co nejkvalitnejsi granule ( Anameat, Essential food...). Calibra je na stejne urovni jako Nutram. Je zde spoustu diskuzi na tema nej granule.
Nebo se obratte s radou jeste na strankach bonoda.cz.

5.11.2017 11:07
dark

XXX.XXX.244.143

Https://www.drmouse.cz/analni-zlazky/

V clanku jsou zakladni veci, ktere muzete vyzkouset. Da to trochu prace a chce to trpelivost.

5.11.2017 18:35
Enter

XXX.XXX.158.148

sisi58 napsal(a):
Ke krmení/průjmům. Dávala jsem jako přílohu rýži, je dietní, že. Ale průjmy byly stále. Jednou mi rýže došla, dala jsem ovesné vločky, průjmy ustaly. Ťuk, ťuk.
Jinak vše ostatní zůstalo stejné.
Takže to vypadá, že problematickou složkou KD byla rýže. Může to být? Dotaz pro znalé.

Měla jsem psa alergického na rýži. Zjištěno prick testy u veterináře. Takže to možné je...

5.11.2017 19:32

Moji psi po vařené rýži průjmují, v granulích ji snesou líp, ale kočky na stejné receptuře kuře s rýží průjmovaly strašně. Za mě dieta pro psa je syrové nekuřecí "maso" a nejlépe nic k tomu, když už tak něco neobilného a rozvařeného na kaši, a když je potřeba do něj nacpat obilí, tak bych asi začala prosem a ovsem. Ale každý pes je jiný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík