Granule pro aktivního psa - Essential, Carnilove či jiné?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.11.2017 10:53
jdusiproradu

XXX.XXX.74.232

Zdravím :). Jdu si k Vám pro radu, protože už opravdu nevím co vybrat. Dva dny prolézám internet a hledám informace, ale stále se ne a ne dopídit k volbě vhodného krmení pro nás. Poradíte?

Pes, cca 3 roky, velký, ale atletický kříženec (stavbou těla jako ohař, RR a pod). Historii psa neznám, mám jej doma cca dva měsíce, stále má lehčí podváhu, ale už nic dramatického. Za tu dobu u mě přibral a nasvalil, takže nepotřebujeme akutně řešit žádný problém. Doteď byl u mě na BARFu, ale odmítá mi žrát jakékoli přílohy. Zamaskuju pouze minimální množství rýže do velkého množství mletiny. Zkoušela jsem i variantu, že mu budu misku po chvíli brát, když nebude chtít žrát a nabízela jsem to samé několik dní. Tři dny nežral, pak jsem vyměkla a dala mu kus masa bez přílohy. Pes má ale opravdu velký energetický výdej a díky tomu, že mi odmítá přílohy, zeleninu i ovoce se bojím předávkování bílkovinami a rozhodla jsem se přejít na kvalitní granule. Druhý můj pes má z důvodu alergie granule Brit, na kterých prospívá bez vyrážky (na mase na vyrážku dost trpěl). Když jsem zkusila dát i tomuto psovi Brit granule, jen se zaprášilo a pustil se do nich s obrovskou chutí. Asi byl celý život granulemi krmen a vypadá, že by mu toto krmení nevadilo a mě by, popravdě, ušetřilo spoustu času, nervů a starostí.

Pes se mnou týdně naběhá minimálně 100 km, spíš víc. Jedná se o běh u kola či canicross, případně turistiku. Takže zápřah dle mého větší, než je takový standard. Proto jsem koukala na nějaké granule pro aktivní psy - jednak vzhledem k zátěži a druhak vzhledem k tomu, že by mu nějaké to kilčo nahoru ještě prospělo.

Zatím vítězí granule Essential Stamina - 12,5 kg pytel za cca 1300 Kč

Dále jsem pak koukala na granule Carnilove, které se také tváří dobře, ale nejsou určené přímo pro aktivní psy, bylo by potřeba asi vyšší, než doporučené dávkování - 12 Kg za cca 1200 Kč

Dále jsem koukala na granule Brit Care Endurance, ale Essential se mi líbí více a cenový rozdíl není zas tak markantní.

Které granule by jste zvolili? Případně doporučte nějaké jiné, do max 1500 Kč za velký pytel. Pes nemá žádné obtíže, je zdravý, aktivní, s dostatkem energie i elánu.

Moc díky!

8.11.2017 13:01
manbea

XXX.XXX.70.116

S Ess máme jen ty nejlepší zkušenosti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.11.2017 17:09

Nepřecházejte jen na granule, naš pes taky přílohy v mase nežere, můžu to max. postrouhat mrkví. kupodivu si trochu rýže dá jen tak, to samé s vařeným bramborem, těstovinama. Ovoce zeleninu žere taky jen tak...takže když vařím přílohu trochu psovi do misky odložím. jde to hned sníst a i bez masa. Maso má večer. Ráno dostane hrnek granulí a během dne granule jako pamlsky, často spolu posnídáme chlebík nebo rohlík, buchtu. Takže příloh je až až.

8.11.2017 19:21
jdusiproradu

XXX.XXX.74.232

Mě přílohy nežere vůbec. Maximálně pokud zamaskuju jedno zrnicko rýže, jednu ovesnou vločku či kousek těstoviny do kila mletiny :D. Nedej bůh nějakou zeleninu nebo ovoce. Pokud to bylo nastrouhané, poctivě to vybral, pokud jsem to rozmixovala a přimíchala k mletemu masu, nezral to. Když vidí kelímek granulí, může se zbláznit radostí. Tak to asi nebudu lámat přes koleno (ať už to mé či jeho) a koupíme granule. S přílohou ve stylu rohlíku, chleba nebo dokonce buchty bych určitě spokojená nebyla :).

8.11.2017 21:01
Luciandthewolf

XXX.XXX.102.254

Carnilove je dost našláplej proteinama, zvlášť řada pro velké plemena, nicméně znám hodně psů, kterým tohle krmení dost nesedlo. Myslím, že na výkrm by byl super v kobminaci s masínem nejlépe hovězím. Já mám fenku, který se mohlo na žebrech prát jak na valše, no a nakonec nám pomohlo krmit brit care- endurance nastřídačku s Calibra HA energy a do toho dávat kuřecí stehna, krky, křídla, skelety a sem tam nějaké orgány.Misku má neustále plnou, prtože, kdybych jí dávala podle dávkování na obale, tak mi asi brzo sejde na hlad. A dvakraá denně jí tam šoupnu masíno. (I když mě tu někdo ukamenuje občas jí zaleji granule olivovým olejem, bílým jogurtem či tvarohem, aby ji víc chutnalo). A nešetříme piškotama při výcviku či procházce. Čubinka nabírá a konečně nevypada jak reklama na hladovku. Prostě podle mého názoru občas, když se člověk neřídí, tím co pes smí a nesmí je to pro zvíře lepsí než když má pes vše navážené na gram atp. :)

9.11.2017 12:06
ainu

XXX.XXX.144.43

Skoda ze musite opustit BARF :( pokud se jedna o granule, tak ja osobne mam s Essential Foods ty nejlepsi zkusenosti. Presli jsme na ne z Orijenu. Cena vynikajici, slozeni superpremiovky. Navic jako zdroj mineralu chelaty (vyssi ucinnost a vyuzitelnost), coz byva vetsinou u drazsich produktu. Jeste obsahuji i glukosamin a chondroitin, pro vyzivu kloubu. Pes skvele prospiva, srst ma nadhernou a odpad v pohode.

Krmime EF uz nekolik let, pes je aktivni krizenec foxteriera/aljasskeho malamuta.

9.11.2017 20:43

Ten Essential je fajn.
Hubenoura bych krmila barf + grancle.
Pes pribira po sacharidech a ty v granulich jsou vlastne idealni doplněk smajlík

9.11.2017 22:10
jdusiproradu

XXX.XXX.74.232

Panejo! Moc všem děkuji za slušné a solidní rady. Popravdě jsem se trochu bála kritiky a komentářů proč opouštíme BARF. Granule už mám objednané, tak jsem zvědavá, jak budou prospívat. Jinak on není vyloženě hubeňour. Za tu krátkou chvíli co ho mám opravdu pěkně přibral, nasvalil a už je váhově asi někde na pomezí lehké podváhy a ideální hmotnosti. A to u mě má opravdu velký fyzický zápřah, ale je to mladý aktivní pes a pohyb miluje. Myslím, že přibírá především díky tomu, že se dostal do psychické pohody.

Tak ještě jednou díky za cenné rady a snad budou granule chutnat :).

9.11.2017 22:44

Mám fenu na mase, ale dávám i sem tam granule i když je musí mít ochucené. Měla jsem už různé značky, ale na Essential nedám dopustit. Myslím že velmi dobrý poměr kvalita-cena. Teď mám rybí,
a jelikož mám psa venkovního, na zimu beru Ess. staminu. Myslím, že jste vybrala dobře a pesan se vám po nich spraví, kor, když budete střídat s masem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík