Zakládám toto oddechové téma abychom se mohli navzájem inspirovat co vše dáváme pesanům ke kousací zábavě.
Můj pejsek střední velikosti hrozně rád hlodá - takže mu dávám šunkové kosti, pak má rád některé sušené smrady (střívka, plíce, králičí ouška), zbytek většinou nechce. Hračky hlodat nechce. Co ještě by se dalo vyzkoušet? Dávate i syrové kosti? Jaké? Kde je kupujete?
barevnalentilka
napsal(a):
Zakládám toto oddechové téma abychom se mohli navzájem inspirovat co vše dáváme pesanům ke kousací zábavě.
Můj pejsek střední velikosti hrozně rád hlodá - takže mu dávám šunkové kosti, pak má rád některé sušené smrady (střívka, plíce, králičí ouška), zbytek většinou nechce. Hračky hlodat nechce. Co ještě by se dalo vyzkoušet? Dávate i syrové kosti? Jaké? Kde je kupujete?
Jelení paroh.
Ovčák má legální par bot které likviduje když chce něco demolovat. Jinak kupujeme v řeznictví hovězí harfu (8, -/kg) nebo vepřová žebra či co to je (12, -/kg) a tak. U nás v řeznictví vědí přesně co se kupuje psům a dávají to za luxusní ceny a nechávají na tom i docela dost masa. :) jinak hovězí noha nebo kančí ucho je super. Ale parohy naše psy neberou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Paroží, paroží, paroží. Srnčí, jelení. Daňka měl jen jednou, nečekaně ho schroustnul za čtvrt hodiny a málem se ucpal. Samozřejmě moje blbost, nečekala jsem to. Buvol jen pod dohledem - silné části od kořene, které jsou pro trubku bezpečnější, ale i tak hrozí, že se odloupne větší plocha.
napsal(a):
Paroží, paroží, paroží. Srnčí, jelení. Daňka měl jen jednou, nečekaně ho schroustnul za čtvrt hodiny a málem se ucpal. Samozřejmě moje blbost, nečekala jsem to. Buvol jen pod dohledem - silné části od kořene, které jsou pro trubku bezpečnější, ale i tak hrozí, že se odloupne větší plocha.
Dančí parohy jsou měkké. Jelení nařežu na pile na 20cm kousky, vydrží měsice.

jahodapavel
napsal(a):
Dančí parohy jsou měkké. Jelení nařežu na pile na 20cm kousky, vydrží měsice.
Jste myslivec?
Máme v historické lovecké kuchyni desateráka i s lebkou a ten můj na to furt mlsně kouká. Pod parožím jsme měli ještě kožešinu z divočáka, ale na tu už se dávno mrkli moli, to by nezůstalo jen u koukání. Kráva je dobrý tip, ta by se dala sehnat.

U nás vedou velké hovězí kosti a klouby...
napsal(a):
Jste myslivec?
Máme v historické lovecké kuchyni desateráka i s lebkou a ten můj na to furt mlsně kouká. Pod parožím jsme měli ještě kožešinu z divočáka, ale na tu už se dávno mrkli moli, to by nezůstalo jen u koukání. Kráva je dobrý tip, ta by se dala sehnat.
Nejsem, ale od známých se dá sehnat. Ty rohy jsou horší. dnes se odrohovévají telata.
barevnalentilka
napsal(a):
Dávám kosti jedině syrové, nikdy tepelně opracované a pomalu sušený tvrdý chleba, který rozkoušou, ale nežerou, je to krásné čištění na zuby.

dadu
napsal(a):
Tvrdý chleba je dobrý, zbaští ho. Hovězí kosti jen doma - venku je hned zahrabává. Venku kouše dřevo - nejraději měkké - udělá z něj třísky a tak máme v létě čím roztápět gril Jen musím vždy obejít celý dvůr a posbírat to
jo, taky máme dobrovolníka na vyrábění třísek. Vždycky mi asistuje při práci a čeká, který odřezek jí bude vydán k druhotnému zpracování. Zrovna dneska jsem jí dovezla celou tašku z práce. Jedlé kousací mlsky jsou pryč do pár minut. Jen půlroční Trixie má starou vysušenou spodní čelist z krávy, už to žužlá pár měsíců.

Co vše na kousání?
aktuálně - manžel : "auuu, to je moje noha..."
takže i tak...
manbea
napsal(a):
I tak jste šťastný člověk. To já za kilo vyloupaných vlašáků do vánočního pečení vysolím 280, - Kč.
To byl dárek od zákazníka. Doufám že bude stačit, protože z našich 3 ořechů se urodilo nula nula nic a z toho jsem vylouskala tak 20g
Liskace se urodilo, ale z obou stromů vše odnesly veverky.
Jinak bych taky zaplakala nad koupí ořechů.
Koneckonců zaplacu nad koupí pekanovych ořechů.400g stojí tolik co kilo vlasaku.
jahodapavel
napsal(a):
Víte co může ve střevech udělat skořápka, nedá se to poznat na RTG.
Pověz mi o tom. Ovčák skořápky nežere, jen vnitřek. Navíc je zvyklý na syrovou stravu. Tak co mu to udělá?
Ještě mi řekni že měl být už dávno mrtvý když sežere komplet vajíčko i se skořápkou co mu čerstvé dávají občas sousedi přímo od slepic.
A pes je živý, zdravý a šťastný. :).

Skořápka z vejce se asi stráví, myslím.. je to jen nějaký vápník, to žaludek rozleptá
ořechová nevím, asi ne..ale pes úplně blbý není, vybere ořechy anebo si řekne - vyloupej to !
ale s těmi klacky.. by pes teda nemohl nic, protože můj už si zapíchl do patra i kost z kuřete
syrového
děláme z nich debully
bígl: vyměním zákazníky, mně nosí křepelčí vajíčka, furt dokola, a mně to nechutná ani jednou.
napsal(a):
Skořápka z vejce se asi stráví, myslím.. je to jen nějaký vápník, to žaludek rozleptá
ořechová nevím, asi ne..ale pes úplně blbý není, vybere ořechy anebo si řekne - vyloupej to !
ale s těmi klacky.. by pes teda nemohl nic, protože můj už si zapíchl do patra i kost z kuřete
syrového
děláme z nich debully
bígl: vyměním zákazníky, mně nosí křepelčí vajíčka, furt dokola, a mně to nechutná ani jednou.
Mám bígla, žere ořechy i se skořápkou, jednou sežrala ořech celý- ucpání střeva.
napsal(a):
syrového
děláme z nich debully
No tak ovcoun je sikovny a chytrý. Kdybych chtěla skládat puzzle tak z těch kousků slozim fakt celou skořápku z oříšků. Bígl ten je ještě chytřejší, počká až na hotové cukroví a bude o něj usilovat. Zejména plněné ořechy mu chutnají nejvíc.
Zákazníky nevymenim
Krepelci vajíčka bych brala Teda vsema deseti. To musí být dobrota.
jahodapavel
napsal(a):
Mám bígla, žere ořechy i se skořápkou, jednou sežrala ořech celý- ucpání střeva.
Taky znám případ bígl+pecka meruňky + papírový kapesník = 15tis operace, bez půlky střev ale žije.
Můj bígl přežil už fakt hodně, tak bych nečekala, že by se mu cokoliv stalo. Úplně blbej a sebevrah už není. Chráním naše psy jak malé děti, ale že bych z toho dělala úplnou kovbojku to ne. Nemůžeme žít v desinfikovane bublině.
Kovbojku ze života snadnedělám, dřevo neřeším, dřevo je venku všude, kosti krmím, ale vlašských ořechů se bojím hodně, možná i víc než kaštanů a o těch se tu už psalo.
Existenci vlašáků před fenou tajím. Miluje cokoli kulatého na hraní, takže by z nich určitě byla nadšená - spolknout ho celý musí být ještě horší než ten kaštan. A úlomky jsou fakt hnus, i pokud by nic v trávicím traktu nenapáchaly, musí být radost je kadit.
napsal(a):
syrového
děláme z nich debully
..teď ukazovali jak jeden pán chovající křepelky, suší skořápky jejich z vajec, namele je na jemno přidává tuším že kávovou lžičku do jídla - prý úžasný zdroj vápníku...myslím, že se dá dohledat - už jsem i vzpomněla - Receptář Ládi Hrušky minulý víkend... pořad hrozný, ale tahle reportáž zajímavá...

Edánek
napsal(a):
..teď ukazovali jak jeden pán chovající křepelky, suší skořápky jejich z vajec, namele je na jemno přidává tuším že kávovou lžičku do jídla - prý úžasný zdroj vápníku...myslím, že se dá dohledat - už jsem i vzpomněla - Receptář Ládi Hrušky minulý víkend... pořad hrozný, ale tahle reportáž zajímavá...
A Hruška to snědl, předpokládám
"jednoduchý, rychlý, levný recept na skořápky".
Terven
napsal(a):
Kovbojku ze života snadnedělám, dřevo neřeším, dřevo je venku všude, kosti krmím, ale vlašských ořechů se bojím hodně, možná i víc než kaštanů a o těch se tu už psalo.
Existenci vlašáků před fenou tajím. Miluje cokoli kulatého na hraní, takže by z nich určitě byla nadšená - spolknout ho celý musí být ještě horší než ten kaštan. A úlomky jsou fakt hnus, i pokud by nic v trávicím traktu nenapáchaly, musí být radost je kadit.
No, já neříkám že má zrat skořápky, ale on je nežere a eventuálně by se poučil. Ale jelikož máme ořešáky na zahradě, tak to nemám šanci ani uhlídat. Jsem ráda že to umí poctivě louskat. :).
Tedysek
napsal(a):
No tak ovcoun je sikovny a chytrý. Kdybych chtěla skládat puzzle tak z těch kousků slozim fakt celou skořápku z oříšků. Bígl ten je ještě chytřejší, počká až na hotové cukroví a bude o něj usilovat. Zejména plněné ořechy mu chutnají nejvíc.
Zákazníky nevymenim
Krepelci vajíčka bych brala Teda vsema deseti. To musí být dobrota.
Křepelčí vajíčka jsem dostala 2x a vždy to pro nás (mě a ml. syna) bylo jako za trest Nejsme na ně zvyklí, takže nám nijak zvlášť nechutnaly a na víc to roztloukání (syrových) a loupání (vařených) - raději bez komentáře...
dadu
napsal(a):
Křepelčí vajíčka jsem dostala 2x a vždy to pro nás (mě a ml. syna) bylo jako za trest Nejsme na ně zvyklí, takže nám nijak zvlášť nechutnaly a na víc to roztloukání (syrových) a loupání (vařených) - raději bez komentáře...
Já je ještě neměla. Žádný ze zákazníků je nemá :(
Ale jednou je snad i zkusím koupit. :).