Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

21.11.2017 07:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Zdravíčko,

představovat se asi nemusím
začíná mě zlobit nejmladší naše členka smečky (CC 1 rok) vždy byla velmi, velmi žravá až jsem měla strach, že se zadusí. Poslední cca týden nechce jíst, podstoupili jsme vyšetření, ultrazvuky, rtg, rozbor krve, psovi nic není, nemá nikde zánět, nic zapíchlého v krku ani jícnu, zuby má v pořádku, dásně taky, v žaludku ani ve střevech žádné cizí těleso.
krmím BARFem, takže prakticky denně mají v misce jiné maso, přílohy...střídáme to, třeba včera večer dostaly na večeři vařené kroupy a hovězí maso s droby všechno vyluxovala, ráno dostala zbytek krup a kuřecí a jen se v tom ponimrala. procházky mají každý den stejně dlouhé cca 5 km za každého počasí. Pes je jinak veselý, hravý až otravný
stolice v normě, čůrání taky, extrémně nepije, pokud teda neběhá jak potrhlá.
Tak proč nechce jíst? minulý týden nežrala od pátku do neděle ráno, kdy jsem to už psychicky nevydržela a jelo se na vet.pohotovost, tam se vlastně na nic nedošlo, dostala kapačku (ringerův roztok) se to myslím jmenovalo a nic víc.
Co mám dělat? Teď je v období kdy má začít mohutnět a nabírat do šířky a pokud bude držet dietu do plavek, tak z ní bude visla a ne CC.

21.11.2017 07:59
manbea

XXX.XXX.70.116

To může souviset s hormonálním systémem, některé fenky jsou citlivky. Jak je na tom s háráním, popř. falešnou březostí?

Neregistrovaný uživatel

21.11.2017 08:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

manbea napsal(a):
To může souviset s hormonálním systémem, některé fenky jsou citlivky. Jak je na tom s háráním, popř. falešnou březostí?

To jsem se včera po telefonu bavila s vetou, návštěva v neděli taky byla proto, že jsem si všimla že měla trochu výtok mléčné barvy (lekla jsem se že má zánět dělohy) hárala v půlce září, takže faleška by to být mohla, najstarší fena je na ni dost uvrčená teď, ale taky proto, že si CC neuvědomuje že už váží 1x víc než ty moje dvě bullky a její skákání a nárazy v běhu už moc nedokážou ustát. Každopádně to mohou být nějaké hormonální změny v dospívání, v to září hárala poprvé a bylo to takové spíš nehárání. napadlo nás že bychom jí ubrali jídla, denně už od léta dostává kilo masa+přílohy (rozdělené na 2x ráno a avečer).

21.11.2017 08:36
manbea

XXX.XXX.70.116

Tak to vypadá na falešku i včetně toho výtoku. Já měla HW, ta zase prakticky nic nejedla těsně před a v prvním týdnu hárání. Při faleškách hrozně nabírala, ač se jí krmná dávka nezvyšovala a pohyb spíš přibýval. Hormony hold dělají své.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.11.2017 10:04

To jestli a jak hodne pes zmohutni preci není otázka stravy smajlík

A k tomu nechutenstvi - jestli je zdravotne v poradku - a cele je to jen kolem falesky ( ma i jiné příznaky falesky?) - asi je vazne ve veku, kdy uz nepotrebuje tolika krmeni.

asi bych zkusila ji par dni davat polovicni davky. za dva-tri dny by se mela rozežrat.
když ne - dal bych hledala zdravotni problém.

21.11.2017 10:08
Iliena

XXX.XXX.25.243

Taky to vidím na falešku. Já mám normálně nenažrance, ale v období hárání a falešky je to frfňa. A vlastně stejná jak píšete nahoře, večeři většinou vyluxuje a ve snídani se ponimrá nebo se jí ani nedotkne. Dnes ráno se znechuceně podívala i na jelení páreček a ten jinak miluje (taky má teď falešku). Chápu vaše obavy, já jsem taky vždycky nervózní když takhle blbne s jídlem, zrovna teď se těším na večer abych věděla jestli bude jist... Každopádně jestli vet nic nenašla byla bych v klidu, ono to s nimi dokáže hrozně cvičit.

Neregistrovaný uživatel

21.11.2017 10:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

No právě máme tři feny doma, nejstarší měla každý hárání falešku, ta druhá dostala zánět, obě je mám už kastrované, protože Attile jsem co půl roku mazala ceciny větrovou mastí, brala z pelechu plyšáky a hlavně když viděla štěně, hned bylo její, dokonce ikdyž neměla po hárání a potkali jsme 8 týdenný štěně, spustilo se jí do druhého dne mléko, ale s jídlem problém neměla. Chiquita zas falešky neměla ale okolo 2 roku dostala právě zánět, naštěstí se to chytlo v začátku takže jsem ji taky nechala kastrovat. No upřímně na Taře asi chovat nebudem, jsem asi dost přísná a vidím na ní chybky, takže ji asi nebudeme ani uchovňovat, takže nejspíš počkám tak cca ještě 2 roky, než bude úplně "hotová" a udělám to jak u těch dvou, nechám ji vzít dělohu a vaječníky asi ponechám, ale mám pocit, že Attile právě kvůli těm hormonům braly i vaječníky, Chiquitě vaječníky nechávali kvůli hormonům, protože jí to nehaprovalo. jen jsem právě se nesetkala s tou nežravostí, no je to pro mě další nová zkušenost v chovu psů udělám to jak píšete, prostě jí dáme půlku toho so má mít, ráno dostane 250g masa a večer taky a uvidíme.
Samozřejmě ji kontroluji, ceciky (ty má ale v pohodě) i frnďu, jestli není nějaká změna, obden jí radši i měřím teplotu, jestli se něco nezměnilo.

21.11.2017 13:57

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No právě máme tři feny doma, nejstarší měla každý hárání falešku, ta druhá dostala zánět, obě je mám už kastrované, protože Attile jsem co půl roku mazala ceciny větrovou mastí, brala z pelechu plyšáky a hlavně když viděla štěně, hned bylo její, dokonce ikdyž neměla po hárání a potkali jsme 8 týdenný štěně, spustilo se jí do druhého dne mléko, ale s jídlem problém neměla. Chiquita zas falešky neměla ale okolo 2 roku dostala právě zánět, naštěstí se to chytlo v začátku takže jsem ji taky nechala kastrovat. No upřímně na Taře asi chovat nebudem, jsem asi dost přísná a vidím na ní chybky, takže ji asi nebudeme ani uchovňovat, takže nejspíš počkám tak cca ještě 2 roky, než bude úplně "hotová" a udělám to jak u těch dvou, nechám ji vzít dělohu a vaječníky asi ponechám, ale mám pocit, že Attile právě kvůli těm hormonům braly i vaječníky, Chiquitě vaječníky nechávali kvůli hormonům, protože jí to nehaprovalo. jen jsem právě se nesetkala s tou nežravostí, no je to pro mě další nová zkušenost v chovu psů udělám to jak píšete, prostě jí dáme půlku toho so má mít, ráno dostane 250g masa a večer taky a uvidíme.
Samozřejmě ji kontroluji, ceciky (ty má ale v pohodě) i frnďu, jestli není nějaká změna, obden jí radši i měřím teplotu, jestli se něco nezměnilo.

OT: proč jen dělohu? nedělá se to obráceně? vaječníky pryč a děloha zakrní, nebo se to uflajzne všecko...

Neregistrovaný uživatel

21.11.2017 16:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
OT: proč jen dělohu? nedělá se to obráceně? vaječníky pryč a děloha zakrní, nebo se to uflajzne všecko...

No já mám právě pocit, že říkala, že dělohu vezme a vaječníky nechá...ale je fakt, že teď jste mi připomněla, jak vysvětlovala, že se tam něco stáhne/sroste...je to už 6 let, napamatuji si to přesně sakryš abych tady neplácala nějaké dezinfomrace, to bych nerada...

21.11.2017 16:19
Terven

XXX.XXX.110.147

Jestli hárala v půlce září, tak bych to tipovala na tu falešku - nevím teda, jestli je při falešce normální, že má výtok, to jsem nikdy nepozorovala.
Ale fena mi při falešce nežere skoro vůbec, vždycky se mi zdá, že snad žije ze vzduchu. Takže časté doporučení ubrat z krmné dávky u nás jaksi není realizovatelné, není z čeho ubírat. Mimo falešku je žravá až až.

21.11.2017 17:49
dadu

XXX.XXX.61.94

Já mám RTW - sice psa, ale na konci května mu byl rok a dřív doslova pažravý pes najednou baštil čtvrtinu toho, co dřív. Trvalo to možná 2 měsíce, pak se opět rozežral. Kilo masa + třičtvrtě kila přílohy za den rozdělené do dvou dávek + zeleninu, občas ovoce, tvaroh, ... a stále byl hladový. Teď jsme opět na granulích a stále je nedožraný. Nechci ho nějak extrémě překrmovat, aby nebyl tlustý, ale až začne mrznout, tak mu budu ke granulím opět přidávat kilo masa denně.

21.11.2017 20:55
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

No já mám právě pocit, že říkala, že dělohu vezme a vaječníky nechá...ale je fakt, že teď jste mi připomněla, jak vysvětlovala, že se tam něco stáhne/sroste...je to už 6 let, napamatuji si to přesně sakryš abych tady neplácala nějaké dezinfomrace, to bych nerada...

Jestli můžu radit jako laik a dočasná majitelka takto vykastrované feny - nedělejte to! Feňule od této podivné kastrace, začala hárat snad každé tři měsíce, pipinu měla a i teď, když už asi přes rok nehárá pořád takovou nateklou a zdá se mi, že prostě strašně rychle zestárla, tak jako by hodně sešla, zešedivěla... Snad se vám k tomu i Bodlinka vyjádří - za odborníky.

21.11.2017 21:20
b.k

XXX.XXX.214.176

Přijde mě, že 1kg masa +přílohy je hrozně moc..
Pokud Vám vet.řekl, že je v pořádku snížila bych krmnou dávku, zvýšila aktivitu..
Nicméně více mě zaujalo Vaše vyjádření, že na ní vidíte chybky a že si tedy myslíte, že neuchovníte... a proto kastrace..?
Jednak tomuto postoji moc nerozumím, každopádně Vaše věc... ALE flintu do žita bych hned neházela co se výstav, uchovnění týká..Je to roční fena a ještě se bude měnit. Nebo už jste ji vzala na nějakou výstavu a bylo Vám řečeno, že to asi neklapne? Má vyloženě vylučující vadu z chovu?
Pokud ne a třeba i když není exteriérově dokonalá třeba má tu správnou povahu-což je stejně to nejdůležitější a byla by tedy pro chov přínosem...

21.11.2017 22:12
dark

XXX.XXX.244.143

Zkuste snidani vynechat a davejte jen veceri, pul kg masa + prilohy jak davate. Az faleska prejde rekne si o snidani, ne? Nebo ne a vecere ji bude stacit. Na nasvaleni ma jeste spoustu casu a sni si kolik bude potrebovat. A co se tyce kastrace, jestli ma ted opravdu falesku, tak bych do toho sla.

22.11.2017 00:51

"Přijde mě, že 1kg masa +přílohy je hrozně moc.. "

pro 50kg psa jsou to 2% z vahy -teda nic moc prekrmovani pro aktivniho psa -to kilo masa mi zerou psi taky.
Ale priloh uz moc nedavam teda k tomu -sem tam hrst neceho.
Nebo spis rano k snidani maji trochu grancli misto vecerni prilohy k masu

"A co se tyce kastrace, jestli ma ted opravdu falesku, tak bych do toho sla. "

ted mi mladsi fena tyden nosila doma piskaci micek - ale vubec me teda nenapadlo, ze by to mel byt duvod ke kastraci. Vlastne ani ten micek jsem ji nesebrala
O prodlouzenem vikendu mela tri tréninky a dlouhe prochazky - a je po falescce.

Neregistrovaný uživatel

22.11.2017 06:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

lesnížínka napsal(a):
Jestli můžu radit jako laik a dočasná majitelka takto vykastrované feny - nedělejte to! Feňule od této podivné kastrace, začala hárat snad každé tři měsíce, pipinu měla a i teď, když už asi přes rok nehárá pořád takovou nateklou a zdá se mi, že prostě strašně rychle zestárla, tak jako by hodně sešla, zešedivěla... Snad se vám k tomu i Bodlinka vyjádří - za odborníky.

Ty jo to mě nenapadlo, ale víte jakej teda já zas vidím rozdíl? Attile brali úplně všechno a nemá problém s únikem moči, ale Chiquitě vzali jen něco a má s tím problém, ale jen když třeba dlouho šňupe v tomto počasí na zahradě, místo vyvenčení a dom, tak pak sedne ke krbu a normálně to z ní kape ale jak se rozehřeje tak dobrý, ale neví o tom, je pod ní louže a ona necítí že to z ní kape...

Neregistrovaný uživatel

22.11.2017 06:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

b.k napsal(a):
Přijde mě, že 1kg masa +přílohy je hrozně moc..
Pokud Vám vet.řekl, že je v pořádku snížila bych krmnou dávku, zvýšila aktivitu..
Nicméně více mě zaujalo Vaše vyjádření, že na ní vidíte chybky a že si tedy myslíte, že neuchovníte... a proto kastrace..?
Jednak tomuto postoji moc nerozumím, každopádně Vaše věc... ALE flintu do žita bych hned neházela co se výstav, uchovnění týká..Je to roční fena a ještě se bude měnit. Nebo už jste ji vzala na nějakou výstavu a bylo Vám řečeno, že to asi neklapne? Má vyloženě vylučující vadu z chovu?
Pokud ne a třeba i když není exteriérově dokonalá třeba má tu správnou povahu-což je stejně to nejdůležitější a byla by tedy pro chov přínosem...

Kilo masa, není tak moc, té přílohy má trochu, ono krmíme podle toho jak pes většinou vypadá, kdyby moc přibírala ubrala bych a naoapk, ale je tak akorát. Tak k té kastraci, kdybych měla fenu co odhárá a nemá žádné věci po, jako falešku či potom náběh na zánět, tak bych kastraci neřešila, ovšem vím, jak jsem nějakých 5 let řešila právě tohle u Attily, začalo to stejně, po prvním hárání, malé příznaky falešky až to opravdu dopadlo tak, že se jí spustilo mléko při potkání štěněte venku a to si myslím, že už je hazard se zdravím psa. Tak na tomto místě si myslím že kastrace je přínos pro toho psa, ulehčení těchto situací.
Tak má rok a některé věci se už prostě "nespraví" a za mě prostě není vzhledově úplně dokonalá, sice se jako tvářit umí, to jo jak je dokonalá, ale já pokud začnu někdy asi s chovem, tak prostě pro mě asi s dokonalým psem, pokud ho někdy potkám, jako bylo by lepší kdyby ji zhodnotil sakum prdum dlouholetý chovatel, ale nezaujatý a víte jak to je...Na první výstavě nám řekli že je drobná (štěněčí výstava) a na mladých nám řekli, že je pěkná, že má vše v normě, pěknou kostru, oči, hlavu... jenže výstavy jsou jak pro ni, tak pro nás vopruz, když jsme venku nebo na cvičáku, staví se nádherně sama do postoje, jakmile dojedeme na výstavu přestane mrcha spolupracovat zgrcne se do koule, nebo hodí nohy skoro křížem, čumí na bok, místo nahoru. No jak kdyby nám to dělala naschvál, že tam prostě být nechce
posílám foto jak se umí důležitě tvářit

22.11.2017 07:43
Iliena

XXX.XXX.71.155

K té falešce, pokud by to hárání od hárání bylo horší, tak kastraci chápu. Ale je to prvně, tak bych neházela flintu do žita a počkala. U nás to bylo prvně nejhorší, nateklý cecíky, tahání hraček, nejedla, pořád nás olizovala a lezla po nás... Ale s každou další je to mírnější. Teď má čtvrtou a krom trošku zvětšených cecíků a frfňání u snídaně se chová normálně.

23.11.2017 00:32
b.k

XXX.XXX.214.66

Kilo masa, není tak moc, té přílohy má trochu, ono krmíme podle toho jak pes většinou vypadá, kdyby moc přibírala ubrala bych a naoapk, ale je tak akorát. Tak k té kastraci, kdybych měla fenu co odhárá a nemá žádné věci po, jako falešku či potom náběh na zánět, tak bych kastraci neřešila, ovšem vím, jak jsem nějakých 5 let řešila právě tohle u Attily, začalo to stejně, po prvním hárání, malé příznaky falešky až to opravdu dopadlo tak, že se jí spustilo mléko při potkání štěněte venku a to si myslím, že už je hazard se zdravím psa. Tak na tomto místě si myslím že kastrace je přínos pro toho psa, ulehčení těchto situací.
Tak má rok a některé věci se už prostě "nespraví" a za mě prostě není vzhledově úplně dokonalá, sice se jako tvářit umí, to jo jak je dokonalá, ale já pokud začnu někdy asi s chovem, tak prostě pro mě asi s dokonalým psem, pokud ho někdy potkám, jako bylo by lepší kdyby ji zhodnotil sakum prdum dlouholetý chovatel, ale nezaujatý a víte jak to je...Na první výstavě nám řekli že je drobná (štěněčí výstava) a na mladých nám řekli, že je pěkná, že má vše v normě, pěknou kostru, oči, hlavu... jenže výstavy jsou jak pro ni, tak pro nás vopruz, když jsme venku nebo na cvičáku, staví se nádherně sama do postoje, jakmile dojedeme na výstavu přestane mrcha spolupracovat zgrcne se do koule, nebo hodí nohy skoro křížem, čumí na bok, místo nahoru. No jak kdyby nám to dělala naschvál, že tam prostě být nechce
posílám foto jak se umí důležitě tvářit

Chápu, ale já bych prostě počkala.
Je opravdu moc hezká.
Puberta je prostě puberta smajlík
Nesouhlasím a to zásadně, že vykastrovat zdravou fenu jen proto, že jsem si musela u druhé feny cosi odžít...a bojím se, že "zase"...fakt ne..
Hele já Vám rozumím, když už vstoupit do toho kolotoče "chovatel"tak každý začíná s tím, že pes/fena nesmí mít ext.vadu, nesmí mít vadu charakteru... a přesně to není pravda..
Myslím si, že to víte, ovšem zde asi není normální to na plnou hubu říct..

Není rovnítko dokonalý ex a dokonalá povaha..To není možno.

Neregistrovaný uživatel

23.11.2017 06:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

b.k napsal(a):
Chápu, ale já bych prostě počkala.
Je opravdu moc hezká.
Puberta je prostě puberta smajlík
Nesouhlasím a to zásadně, že vykastrovat zdravou fenu jen proto, že jsem si musela u druhé feny cosi odžít...a bojím se, že "zase"...fakt ne..
Hele já Vám rozumím, když už vstoupit do toho kolotoče "chovatel"tak každý začíná s tím, že pes/fena nesmí mít ext.vadu, nesmí mít vadu charakteru... a přesně to není pravda..
Myslím si, že to víte, ovšem zde asi není normální to na plnou hubu říct..

Není rovnítko dokonalý ex a dokonalá povaha..To není možno.

Tak já bych hlavně nikdy nekastrovala "štěně" když už bych ji nechala vykastrovat, proto, že se problémy po hárání začali stupňovat tak opravdu nejdřív ve třech letech, jinak pokud nebudou problémy a bude mít jen takové harašení jako teď, že trucuje s jídlem, kope na zahradě jámy že by do nich spadl slon , není pro mě důvod kastrace

23.11.2017 06:49

"bude mít jen takové harašení jako teď, že trucuje s jídlem, kope na zahradě jámy že by do nich spadl slon "

"O prodlouzenem vikendu mela tri tréninky a dlouhe prochazky - a je po falescce"

tak nějak...

Přidejte reakci

Přidat smajlík