Dobrý den,
tohle se mi stalo u pejska poprvé, proto se radši ptám
Mám štěně MOK,3,5 měsíce staré. Včera jsem dávala odčervovací tabletu, teď jsem byla venčit a moc se mi nelíbí jeho stolice...Byli vidět červíci, to je jasné, ale bylo to měkčí a měkčí a ke konci úplně tekuté... Lítali jsme teď po vetech kvůli dost věcem, proto se tam hned neženu, ale nejdřív se ptám. Jinak normálně jí, nemá vyloženě průjem, hraje si, běhá, vše ok. Napadlo mě, že ho ta odčervovací tableta tedy pročistila, a proto tohle..? Je tam nějaká souvislost? Je to asi hloupý dotaz pro někoho, kdo má druhého psa ale nikdy se mi to nestalo... Máte s tím zkušenosti?
Podle mého názoru není úplně normální, že „byli vidět červíci“. Pokud odčervujete správně a pravidelně, neměla byste parazity ve stolici vidět.
Je docela možné, že štěně bylo začervené víc a ta řidší stolice je následek ne odčervení, ale právě začervení. (Po podání tablety paraziti chcípnou a odcházejí stolicí mrtví a polomrtví. Řídká stolice může být důsledek přítomnosti chcípajících škrkavek.)
Na Vašem místě bych neplašil, dal štěněti lehkou dietu nezatěžující příliš trávicí systém (vařené kuře s rýží) a počkal, až se to srovná samo. Pokud jste ale viděla červy ve stolici, bylo by dobré opakovat odčervení už za dva týdny, aby odešly škrkavky, které včera byly ve stadiu vajíček, takže na ně tablety nemohla zabrat.
Dasvo
napsal(a):
Podle mého názoru není úplně normální, že „byli vidět červíci“. Pokud odčervujete správně a pravidelně, neměla byste parazity ve stolici vidět.
Je docela možné, že štěně bylo začervené víc a ta řidší stolice je následek ne odčervení, ale právě začervení. (Po podání tablety paraziti chcípnou a odcházejí stolicí mrtví a polomrtví. Řídká stolice může být důsledek přítomnosti chcípajících škrkavek.)
Na Vašem místě bych neplašil, dal štěněti lehkou dietu nezatěžující příliš trávicí systém (vařené kuře s rýží) a počkal, až se to srovná samo. Pokud jste ale viděla červy ve stolici, bylo by dobré opakovat odčervení už za dva týdny, aby odešly škrkavky, které včera byly ve stadiu vajíček, takže na ně tablety nemohla zabrat.
Ok, moc děkuju za radu
Neregistrovaný uživatel
Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!