Tak trochu netradiční pamlsky- dávat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.12.2017 15:27
Zrzavci

XXX.XXX.174.40

Naše pošahaná madam si hodně oblíbila syrový špecle, pěkně to chroupe, ona miluje, když něco chroupe. A tak si dumám... jestli z toho nakonec neudělat zajímavej pamlsek? Je z toho fakt odvařená. Složení je vejce a tvrdá pšenice. Jenže - je tam podle mě ta mouka syrová.

2.12.2017 16:53
Enter

XXX.XXX.158.148

Jejda, to nevím, s tou moukou . Docela hezky křupou Knuspries od Josery, náš pes je má rád, a právě vždycky hezky křupnout. Jinak k netradičním pamlskům-manžela včera málem kleplo. Sedím na gauči, vedle miska s nakrájenými kousky jablek. Jeden kousek panička, jeden bordeří ďábel sedící na gauči vedle mě

2.12.2017 16:59
asurwic

XXX.XXX.37.35

Špecle jsou v obchodě předvařené.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Špecle
Také občas dávám.

2.12.2017 16:59
Zrzavci

XXX.XXX.174.40

Jojo, jablíčka jsou taky v kurzu, stejně jako okurka a mrkev. Můžu klidně cvičit na slupky od okurky :D ale z těch špeclí je fakt unešená. Hodila jsem do vyhledávače
Knuspries Josera, ale eh- nic mi to nevyjelo. Buď jen Josera, ale tam to na stránkách nemají, a nebo Knuspries, ale to jsou asi nějaký sušenky pro lidi.

2.12.2017 17:00
Zrzavci

XXX.XXX.174.40

asurwic napsal(a):
Špecle jsou v obchodě předvařené.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Špecle
Také občas dávám.

Ááááá hurá, díky! No tak se do toho pustíme, když je to předvařený, je to cajk. Pochroupe si, flekatice jedna. A taky jí to zpomalý v projevu, u ní naopak zcela nekynologicky je lepší dávat pamlsky, který jí zaberou trochu času, než je zpracuje. Dík.

2.12.2017 17:05
asurwic

XXX.XXX.37.35

Zrzavci napsal(a):
Ááááá hurá, díky! No tak se do toho pustíme, když je to předvařený, je to cajk. Pochroupe si, flekatice jedna. A taky jí to zpomalý v projevu, u ní naopak zcela nekynologicky je lepší dávat pamlsky, který jí zaberou trochu času, než je zpracuje. Dík.

Super. Alespoň nejsem jediná, kdo má psa s pošahanou chutí. Jako maso také fajn, ale na špenát, okurku, cornflakes, špecle a podobné věci nemá nic... snad jen dřevěné lisované peletky určené na zátop.

2.12.2017 18:04
Enter

XXX.XXX.158.148

Pardon, Knuspies, nějak mi tam skočil překlep . Od firmy Josera, jsou to kuličky vypadající jako granule, je to sušené kachní maso.

2.12.2017 18:19
Zrzavci

XXX.XXX.174.40

asurwic napsal(a):
Super. Alespoň nejsem jediná, kdo má psa s pošahanou chutí. Jako maso také fajn, ale na špenát, okurku, cornflakes, špecle a podobné věci nemá nic... snad jen dřevěné lisované peletky určené na zátop.

Tak u nás by jely i ty peletky na zátop. :D mám potíže s hračkama. Kdyby je jen ničila, tak dobrý, ale ona sežere klidně půlku balonku. smajlík

2.12.2017 19:12
Zrzavci

XXX.XXX.174.40

Enter napsal(a):
Pardon, Knuspies, nějak mi tam skočil překlep . Od firmy Josera, jsou to kuličky vypadající jako granule, je to sušené kachní maso.

Tak teď už jsem byla úspěšná - díky moc.

3.12.2017 00:44
dadu

XXX.XXX.61.94

Ten můj rád chroupe syrová kolínka. Ovoce a zeleninu miluje, ale musím to jíst s ním Když to dám jen jemu, tak to rozcupuje a rozkouše na malinké kousky a nechá to

3.12.2017 07:23
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Ako pamlsok to asi nemôžem použiť, ale moja vždy s chuťou vyžerie zbytky zmesky pre nosnice, keď zabudnem odložiť misku.

3.12.2017 08:52
Enter

XXX.XXX.158.148

U nás jede popcorn . Děti sledují pohádku, k tomu misku s naprskanou kukuřicí a pes v psím ráji, když na něj přijde řada

3.12.2017 13:18
saola

XXX.XXX.229.20

Zkuste nakrájet krajíček chleba na kostičky cca 1x1x1 cm nebo i větší, usušit a používat jako pamlsek. Psi to mají rádi, a ta mouka v tom alepoň prošla tepelnou úpravou, na rozdíl od syrových těstovin.

3.12.2017 13:19
saola

XXX.XXX.229.20

Enter napsal(a):
U nás jede popcorn . Děti sledují pohádku, k tomu misku s naprskanou kukuřicí a pes v psím ráji, když na něj přijde řada

Popcorn je hodně slaný, to bych psovi fakt nedávala.

3.12.2017 14:10
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Možná se ptám blbě, ale v čem je lepší mouka tepelně upravená, před neupravenou?

3.12.2017 14:25
saola

XXX.XXX.229.20

Z důvodu lepší stravitelnosti škrobů, obsažených v zrnu. Psi mají výrazně kratší trávicí systém než člověk, a pokud bychom to vzali do detailů, jsou pro ně vhodnější výrobky (jako případný pamlsek, ne samozřejmě jako základ krmné dávky - to jen pro zavilé kamenovače) z bílé mouky, ne celozrnné výrobky, stejně jako pro malé děti, protože trávení celozrnných obilovin je poměrně náročnější.
Stravitelnost obilných zrn můžete také zlepšit nakličováním, ale to se už netýká pamlsků pro psy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.12.2017 14:34
Uživatel s deaktivovaným účtem

Popcorn je i neslaný a vlastně je to podobné extrudaci, tedy stravitelné
S celozrnnými věcmi je to pravda, jde o fytáty a podobné - myslíme si kolik nejíme vitaminů a tak, ale tahle kyselina je zlikviduje, různě brání využití ostatních živin..čím obyčejnější "náplň" tím lépe pro psy, nás, pro mláďata je to nejstupidnější - více vnímající antinutrienty.
Zkrátit se to dá tak..pokud vyloženě vlákninu nepotřebujete, do "Zdravíčka" vůbec nelézt.

3.12.2017 14:37
Enter

XXX.XXX.158.148

saola napsal(a):
Popcorn je hodně slaný, to bych psovi fakt nedávala.

Je i nesolená verze

3.12.2017 15:00
Zrzavci

XXX.XXX.174.40

saola napsal(a):
Zkuste nakrájet krajíček chleba na kostičky cca 1x1x1 cm nebo i větší, usušit a používat jako pamlsek. Psi to mají rádi, a ta mouka v tom alepoň prošla tepelnou úpravou, na rozdíl od syrových těstovin.

Jojo, chleba jedem ve velký (ostatně se všema pásma, mají ho rádi jak králíci :D ), a sušený rohlíky - přijde mi to menší zlo než piškoty, není tam tolik toho cukru a ona se po nic může utlouct. Teď jen objevila ty špecle, oči jak talíře a děsně jí to baví, je to zas jiný pochroupání než sušený chleba nebo pečivo. Ale teda podávat to s rukavicemi - toooo nejde :D zůstává to na nich dost viset :D.

3.12.2017 15:01
Zrzavci

XXX.XXX.174.40

saola napsal(a):
Z důvodu lepší stravitelnosti škrobů, obsažených v zrnu. Psi mají výrazně kratší trávicí systém než člověk, a pokud bychom to vzali do detailů, jsou pro ně vhodnější výrobky (jako případný pamlsek, ne samozřejmě jako základ krmné dávky - to jen pro zavilé kamenovače) z bílé mouky, ne celozrnné výrobky, stejně jako pro malé děti, protože trávení celozrnných obilovin je poměrně náročnější.
Stravitelnost obilných zrn můžete také zlepšit nakličováním, ale to se už netýká pamlsků pro psy.

Ha díky za to info o celorznnem. to by mě nenapadlo.

4.12.2017 15:47
Enter

XXX.XXX.158.148

Zrzavci napsal(a):
Naše pošahaná madam si hodně oblíbila syrový špecle, pěkně to chroupe, ona miluje, když něco chroupe. A tak si dumám... jestli z toho nakonec neudělat zajímavej pamlsek? Je z toho fakt odvařená. Složení je vejce a tvrdá pšenice. Jenže - je tam podle mě ta mouka syrová.

Ještě skvěle křupou Gim Dog-nutri pocket, jsou to plněné křupavé kapsičky různých typů (na srst, s B komplexem). Náš pes je miluje, jenom jsou trochu větší, asi jako čtvereček čokolády, tak moc nejdou do menších kongů nebo míčků s otvory. Ale chrupají krásně

5.12.2017 08:21
inusanka

XXX.XXX.98.58

Peťo a proč je problém syrová mouka - vařená mouka? Jinak těstoviny se suší při poměrně vysokých teplotách. Jo a máme též v nabídce a podle specifikace od výrobce ( ne z Wiki) a podle doby vaření pochybuju, že by byly předvařené. Když tak mi písni.

Přidejte reakci

Přidat smajlík