Dobrý večer,
může být znakem pyometry i výtok, který je bezbarvý, vodový a nezapáchající? Nemáte zkušenost? Mám fenu,2 měsíce od hárání a tenhle výtok má. Teď mi přeběhla obývák a na podlaze kapičky. Pije dost, ale máme tu horko od topení, tak myslím, že z toho. Žere, vyprazdňuje se dobře, na procházce veselá, hravá.
Prosím o zkušenosti s výtokem u fen.
Ale vidím to na to, že zajedeme v pondělí na veterinu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Měla jsem kdysi u feny pyometru. Žádný výtok, šly jsme k veterináři se špatným zažíváním.
Veterinář, ještě jsme byly u dveří - objednejte se na hysterektomii - ale ona má problémy s trávením...Přeléčilo se zažívání. Po měsíci znovu, znovu antibiotika a po 10 dnech hysterektomie, pyometra jak hrom, na poslední chvíli ( operoval na Silvestra). Kdybych poslechla jeho původní odhad...Fena přežila.
Píšu to proto, že výtok nemusí být známkou pyometry a naopak, že pyometra může být s úplně jinými příznaky.

Na veterinu raději zajděte, udělá sono a bude jasno. Ale nemyslím si, že jde o pyometru. Měla ji moje 11 letá fena, chuť k jídlu neměla, byla celkově taková jako bez života a pila opravdu moc,4 l za den. Operace proběhla dobře, bez komplikací a bez pozdější inkontinence. Vykastrovaná byla komplet. Žila pak ještě skoro do 15 let.
paskma
napsal(a):
Dobrý večer,
může být znakem pyometry i výtok, který je bezbarvý, vodový a nezapáchající? Nemáte zkušenost? Mám fenu,2 měsíce od hárání a tenhle výtok má. Teď mi přeběhla obývák a na podlaze kapičky. Pije dost, ale máme tu horko od topení, tak myslím, že z toho. Žere, vyprazdňuje se dobře, na procházce veselá, hravá.
Prosím o zkušenosti s výtokem u fen.
Ale vidím to na to, že zajedeme v pondělí na veterinu.
Nečekala bych do pondělka, když máte toto podezření.

scylla
napsal(a):
Nečekala bych do pondělka, když máte toto podezření.
Jestli je fena veselá, hravá a žravá, tak bych to nehrotila. Jasně, záleží na možnostech zadavatelky, jak daleko má na pohotovost, jestli chce jet na pohotovost k cizímu veterináři, ke kterému nemusí mít důvěru, kdo slouží pohotovost...Ono něco jiného je to v Praze, něco jiného v Kotěhůlkách. Fenu jsem neviděla, ale podle popisu to nevypadá na život ohrožující stav. Nedávno jsem na jednom ceníku vet.ord. viděla pohotovostní příplatek 1000, -. A za to už by byla slušná porce hovězího.
Doma leží jako chudak, ale jakmile se jde na procházku nebo zasusti pamlsky, tak lita jako prdla :) Ani nemá na pohmat zvětšené břicho, na dotyk neboli, není nijak tvrde. Ten výtok je jen bezbarva vodička, bez zapachu.
Napadlo mě, jestli by to nemohlo být priznakem falesky? Ale nikdy ji teda neměla.
K veterináři zajdeme, nejspíš zítra odpoledne. Když je jinak v pohodě.

lesnížínka
napsal(a):
Feny nemám, ani jsem nikdy neměla, jen jsem to se známýma celkem často řešila. Pokud vím, tak fena s pyometrou má vždycky změněné chování. Bývá nežravá(má teplotu) je unavená a smutná...prostě nemocný pes. To jen pro info, určitě vám veterinu nerozmlouvám.
Jo, přesně tak, nežravá, smutná, bez života a teplotu měla no a hlavně to pití. Vypila by tenkrát snad rybník.

Takhle má fenka i falešku, poslední dvě...ultrazvuk vše čisté, fakt vše, komplet. Krev, vše v pohodě. Zcela zdravý pes, ale ještě se k tomu přidalo, že 2 dny nechce jíst a nemůže moc chodit, skočit na sedačku je problém, bolí ji záda, zadní nohy. Naposledy jsem vůbec neřešila, že bylo nějaké hárání, došlo mi to až u vet, když se ptala, kdy dohárala...takže jsem si to nevsugerovala... že bych ji jako šetřila, litovala. Prostě se ráno nezvedla z postele, ven šla jak na porážku a hned po vyvenčení 5 minut na zahradě zas do postele. Přišla návštěva, to je všechny hned poskáče a hrozná radost... teď radost, vrtí ocáskem, ale neskočí. Na dotek ta záda bolestivá jsou. Pokaždé vet, veškeré testy, vše ok, jen teplota trochu. Naposledy zvracení 1 celý den.
Nechala jsem si to vše na monitoru u vet vysvětlit, protože už jsem z toho fakt blbá, začla jsem je tam podezírat, že..no, víte co... ale opravdu se to opakuje po hárání. Dříve měla mléko, oteklá atd. Teď. Má i strach z hlasitých zvuků, tmy, normálně se klepe. Dělám, že to nevidím, snažím se ji proběhnout, dát lehké jídlo, záda v teple. Veškerá snaha bez odezvy. Tak je to týden a pak je zas úplně normální pes.

Jo a to ten ultrazvuk děláme obden, aby byla jistota, že se něco nerozjíždí.

+ v ten týden nevletí do ordinace, jde přikrčená a klepací... takže o vynucení si zájmu to není.
napsal(a):
+ v ten týden nevletí do ordinace, jde přikrčená a klepací... takže o vynucení si zájmu to není.
Vůbec netuším, co máte za plemeno, ani jestli jste zásadně proti kastracím(cosi mi říká, že ano?) ale ve vašem případě bych kastrovala. Z toho, co popisujete, nic dobrého nekouká...

lesnížínka
napsal(a):
Vůbec netuším, co máte za plemeno, ani jestli jste zásadně proti kastracím(cosi mi říká, že ano?) ale ve vašem případě bych kastrovala. Z toho, co popisujete, nic dobrého nekouká...
Počítám s tím, březen duben. Zbytečné kastrace fakt ne, ale tohle je.. hrůza.
A vetka vám vysvětlila, proč jí to dělá to s těma nohama? Ten zbytek, co popisujete mi přijde, jako by měla migrénu. U nás v rodině je bohužel migréna dost závažný problém, trpěla na ni babča, moje máma a tři moje sestřenice. U všech je spouštěč hormonální, začne v pubertě, vymizí s přechodem...

lesnížínka
napsal(a):
A vetka vám vysvětlila, proč jí to dělá to s těma nohama? Ten zbytek, co popisujete mi přijde, jako by měla migrénu. U nás v rodině je bohužel migréna dost závažný problém, trpěla na ni babča, moje máma a tři moje sestřenice. U všech je spouštěč hormonální, začne v pubertě, vymizí s přechodem...
Mám také migrénu... od 30 let, tak toho nechte nohy prostě bolí, zadní, protože od zad, ne ? :D
Nahrbená je a tak.
napsal(a):
Mám také migrénu... od 30 let, tak toho nechte nohy prostě bolí, zadní, protože od zad, ne ? :D
Nahrbená je a tak.
Já si to spojila s tou faleškou, proto mne to zarazilo...že jsem ještě o takovém příznaku neslyšela Blbou migrénu? Takovou tu, že nevidíte a zvracíte, třeba dva dny? Nebo vás jen bolí hlava? Já to nepodědila(taky nemusím mít všechno - po bábě jsem hluchá, to stačí ) hlava mne bolí jednou za 10let, když si přeležím krk. Máma měla léta peklo. Teď, když je jí 65, mívá už jen slabší, když veme včas pilule, tak ani nezvrací...

lesnížínka
napsal(a):
Teď si uvědomuju, že píšete od 30let. A víte, co je u vás spouštěč? Není to od páteře? Protože u nás v rodině je to časté téma, tak vím, že i tak to hodně lidí má..
U mě jsou to lidé Nevidím, nerozumím (něco jako z dálky), ale neblinkám, páč mi je líto toho jídla... Vlastně pes může mít také migrénu, asi, chudák. Když to je složité. Třeba epilepsie se zjistí jak. Vyloučí se vše ostatní. No, každopádně jsem chtěla říct, že faleška může být u některé feny fakt hnus, vet říkala, že tam měla letos takové 4ks. Byla jsem tam snad 2 hodiny, probralo se vše, včetně množíren a vet. zákona, na nic jsme nepřišli, přišli i dva vet chlapi, že nám pomůžou, no co myslíte..
napsal(a):
Jestli je fena veselá, hravá a žravá, tak bych to nehrotila. Jasně, záleží na možnostech zadavatelky, jak daleko má na pohotovost, jestli chce jet na pohotovost k cizímu veterináři, ke kterému nemusí mít důvěru, kdo slouží pohotovost...Ono něco jiného je to v Praze, něco jiného v Kotěhůlkách. Fenu jsem neviděla, ale podle popisu to nevypadá na život ohrožující stav. Nedávno jsem na jednom ceníku vet.ord. viděla pohotovostní příplatek 1000, -. A za to už by byla slušná porce hovězího.
Jestli mám pocit, že pes není v pořádku, tato fena má výtok, tak bych šla na veterinu. Ono je strašně fajn něco nehrotit, a pak pes visí na kapačkách v ohrožení života. Jedna dáma z našeho okolí také nehrotila tak dlouho, až fena uhynula. Další nehrotila zvracení psa, že prý je normální, když pes zvrací a pes měl pankreatitidu a byl pak několik dní v nemocnici..., další chytrá dáma léčila svou fenu, která sežrala ponožku, podáváním bylinných kapek, až fena uhynula... takže já bych tedy pro své čisté svědomí hrotila.

scylla
napsal(a):
Jestli mám pocit, že pes není v pořádku, tato fena má výtok, tak bych šla na veterinu. Ono je strašně fajn něco nehrotit, a pak pes visí na kapačkách v ohrožení života. Jedna dáma z našeho okolí také nehrotila tak dlouho, až fena uhynula. Další nehrotila zvracení psa, že prý je normální, když pes zvrací a pes měl pankreatitidu a byl pak několik dní v nemocnici..., další chytrá dáma léčila svou fenu, která sežrala ponožku, podáváním bylinných kapek, až fena uhynula... takže já bych tedy pro své čisté svědomí hrotila.
Jasně, něco jiného je podezření na torzi a něco jiného...např. když se pes poblinká, protože se nakouše trávy.