Uživatel s deaktivovaným účtem

Hned mám po ránu "lepší" náladu...:
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/456562-psi-veterani-z-afghanistanu-maji-byt-utraceni-vojaci-se-bouri.html.

Jo taky jsem četla...

Na základě článku v bulvárních médiích nabádáte veřejnost ke krádeži?
Hustý.
napsal(a):
Hned mám po ránu "lepší" náladu...:
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/456562-psi-veterani-z-afghanistanu-maji-byt-utraceni-vojaci-se-bouri.html.
A věřite tomu...spíš bych to viděla na akci typu jestli si je neveznete psa musíme dát do utulku nebo utratit.Jwdná se o vysloužilé a staré psi o který nikdo ani nezavadil a zřejmě i tam mají problém je umístit (a nejen ty tři o kterých píší) takže medialní kampan, hrozba utracení a ejhle obrovský zájem a díky tomu se dostane do nových rodin i spousta ostatních.

ivulka2
napsal(a):
A věřite tomu...spíš bych to viděla na akci typu jestli si je neveznete psa musíme dát do utulku nebo utratit.Jwdná se o vysloužilé a staré psi o který nikdo ani nezavadil a zřejmě i tam mají problém je umístit (a nejen ty tři o kterých píší) takže medialní kampan, hrozba utracení a ejhle obrovský zájem a díky tomu se dostane do nových rodin i spousta ostatních.
Tak zrovna v tomhle případě...Je to armáda, ti psi nejsou zrovna přestárlí. A potom, jak zachází zrovna angličtí milovníci zvířat s vysloužilými chrty...Ale bylo by hezké, kdyby to bylo tak, jak píšete a psi na základě této kampaně našli nové domovy.

U nás se to dělalo podobně, nejdříve téměř zdarma a teď byla aukce nebo co to bylo
Oni je nezabijí. Spíše před svátky nemají o čem psát.
Dojemné příběhy teď lidi navnadí nakupovat. Ne ? Kdo má čas na nějaké zprávy.
Orionko, to je sněhu, co Jdu se mrknout, esi máme sněžnice. Jinak tu strávím celý den. Na fauně.

Teď jsme přišly z venku, na sněžnice to není, jen je to nepěkně mokré a ještě toho není po kolena.
Je zvláštní na tom článku, že se tam píše, že mohou být nebezpeční pro veřejnost, nebo jak je to tam přesněji definováno a na žádosti psovodů, kteří je měli, že je adoptují zněla odpověď také ne.Je to divné.Nikdo z nás neví, jak se psi chovají, co mají za sebou, co si prožili při službě-berte v potaz, že i lidé, kteří tam sloužili apod. mají psychické problémy, tak jak to prostředí může asi ovlivnit psa psychicky taky, když zažíval to samé, co vojáci-proto bych hned nehanila, že je chtějí utratit.Ano, tak jako naše armáda a policie, nebudou živit psy, kteří jsou pro ně neperspektivní.
A upřímně, zastávám názor jako u koní-než aby se pes trápil se zařazením do běžného normálního klidného života, pokud je nebezpečný ostatním, je lepší jej uspat, než aby šel z ruky do ruky.
Dříve se o tomto nikde nepsalo, nikde se lidé kvůli tomu nehádali, neodsuzovali, prostě psy zastřelily a byl klid.Nechápu, proč má bulvár o ně takovou starost.Stejně to nikdo nevyřeší, rozhodnutí je na nich.

..."Dříve se o tomto nikde nepsalo, nikde se lidé kvůli tomu nehádali, neodsuzovali, prostě psy zastřelily a byl klid"...
Třeba proto, že se vztah ke psům někam posunul.
Pamatuju, jak na jednom táboře měl správce psa, takového voříška Punťu. Jak se sjely děti, jednou vyjel. Správce vzal rýč a odešel se psem do lesa...Bylo to jednodušší, než mu hledat na dva měsíce prázdnin umístění. Co taky se "zlým" psem, který vyjíždí na děti.

napsal(a):
..."Dříve se o tomto nikde nepsalo, nikde se lidé kvůli tomu nehádali, neodsuzovali, prostě psy zastřelily a byl klid"...
Třeba proto, že se vztah ke psům někam posunul.
Pamatuju, jak na jednom táboře měl správce psa, takového voříška Punťu. Jak se sjely děti, jednou vyjel. Správce vzal rýč a odešel se psem do lesa...Bylo to jednodušší, než mu hledat na dva měsíce prázdnin umístění. Co taky se "zlým" psem, který vyjíždí na děti.
Zase jsem odbočila...Chtěla jsem tím říct, že i pro ty vojenské psy by se umístění dalo najít...
Ale má pravdu gitule, nám nepřísluší to řešit.
To fakt nemáte jiné starosti, než řešit nějaké psy tisíce kilometrů daleko?
Myslíte, že naše armáda, Celní správa či Police nemá psy? A že se nevyřazují ze služby?
Vzhledem k tomu, že to je majetek státu, není jednoduché je někomu darovat, a dokonce ani prodat. A někdy je to třeba i mladý pes, který se jim nehodí pro výcvik.
Prostě byrokracie, která ale u majetku státu musí být.
napsal(a):
Zase jsem odbočila...Chtěla jsem tím říct, že i pro ty vojenské psy by se umístění dalo najít...
Ale má pravdu gitule, nám nepřísluší to řešit.
Psalo se na FB, že zastřeleni nebudou, jsou zatím v nějakém útulku, než jim najdou nové majitele. Mimochodem, jejich psovodi je chtěli domů, nebylo povoleno, až kampaň, za jejich záchranu umožnila toto řešení.
Můj názor je, že tito psi si na důchod vydělali, tudíž by ho měli dostat.Všichni byli státní zaměstnanci.
U pejsků v domácnostech by měl důchod zařizovat majitel.
sisi58
napsal(a):
Psalo se na FB, že zastřeleni nebudou, jsou zatím v nějakém útulku, než jim najdou nové majitele. Mimochodem, jejich psovodi je chtěli domů, nebylo povoleno, až kampaň, za jejich záchranu umožnila toto řešení.
Můj názor je, že tito psi si na důchod vydělali, tudíž by ho měli dostat.Všichni byli státní zaměstnanci.
U pejsků v domácnostech by měl důchod zařizovat majitel.
To je názor většiny rozumných lidí, co tu píšete.Ovšem je potom vidět, že o osudu některých zvířat, lidí apod. rozhodují paka.
gitule vrtule
napsal(a):
To je názor většiny rozumných lidí, co tu píšete.Ovšem je potom vidět, že o osudu některých zvířat, lidí apod. rozhodují paka.
No ano, pokoutní odstranění něčeho( někoho) je zcela něco jiného, než veřejně nařídit likvidaci. I když ten odpovědný člověk si je jistý v kramflecích, může a vrhne to na něj špatné světlo. Což může mít za následek, nikoli třeba hned, ale později, že bude ze své pozice vypoklonkován.
To je snad jediná věc, které se tito lidé bojí.
Enter
napsal(a):
To je mentalita dnešní doby. Jsi starý, už nezvládáš, je ti víc než 50 (u psů méně)? Pryč s tebou! Vidíme to při zacházení s lidmi v zaměstnání, tak proč by to mělo být jinak se psy . . Použít a zahodit...
To není mentalita doby, to je mentalita těch lidí 50+.
Dnešní generace 50+ (už se tam také pomalu blížím) je totiž dost mimo. S počítačem neumí, z jazyků špatně česky, myšlení z osmdesátých let (mají většinou pocit že e něčí povinnost je zaměstnat, a oni proto nemusí udělat nic, jen potom chodit do práce), nechuť se cokoliv nového učit (většinou se od školy nic nového nenaučili), to je nejhorší (jinak už by za ty léta po revoluci něco uměli) atd. Prostě nemá co zaměstnavateli nabídnout. Sice nemívají malé děti, to ale zase shodí větší nemocnost.
Přitom by to v tomhle věku měli být odborníci ve svém oboru s obrovskou praxí a zkušenostmi.
Ono je to potom těžké. Kdo zaměstnává lidi, ví své. Soukromá firma (a neměla by to být ani státní firma, úřad či instituce) není totiž domov klidného stáří, a když má obstát na trhu, je to každodenní boj. Takže držet někoho "na dožití" nebo spíše "na dožití důchodu" prostě nebude.
Zkuste se schválně někdy nějakého takového bez práce zeptat co umí, a co co se za posledních 20 let naučil. Odpověď je většinou ve smyslu, že je povinností státu zajistit lidem práci. To je potom těžké.
Je ale hodně lidí i třeba 60+, o které je veliký zájem, protože něco opravdu umí. A jsou od truhlářů až po kardiochirurgy.
Každý prostě svého štěstí strůjce.
pan Brouček
napsal(a):
Dnešní generace 50+ (už se tam také pomalu blížím) je totiž dost mimo. S počítačem neumí, z jazyků špatně česky, myšlení z osmdesátých let (mají většinou pocit že e něčí povinnost je zaměstnat, a oni proto nemusí udělat nic, jen potom chodit do práce), nechuť se cokoliv nového učit (většinou se od školy nic nového nenaučili), to je nejhorší (jinak už by za ty léta po revoluci něco uměli) atd. Prostě nemá co zaměstnavateli nabídnout. Sice nemívají malé děti, to ale zase shodí větší nemocnost.
Přitom by to v tomhle věku měli být odborníci ve svém oboru s obrovskou praxí a zkušenostmi.
Ono je to potom těžké. Kdo zaměstnává lidi, ví své. Soukromá firma (a neměla by to být ani státní firma, úřad či instituce) není totiž domov klidného stáří, a když má obstát na trhu, je to každodenní boj. Takže držet někoho "na dožití" nebo spíše "na dožití důchodu" prostě nebude.
Zkuste se schválně někdy nějakého takového bez práce zeptat co umí, a co co se za posledních 20 let naučil. Odpověď je většinou ve smyslu, že je povinností státu zajistit lidem práci. To je potom těžké.
Je ale hodně lidí i třeba 60+, o které je veliký zájem, protože něco opravdu umí. A jsou od truhlářů až po kardiochirurgy.
No ono to není jen dobou a věkem-za tohle všechno můžou ti, kteří nám po revoluci všechno po...ly, rozprodaly všechno co bylo státní, státu zůstala jen pošta tuším.Navíc díky tomu, že zničili na co došáhli, se lidé museli přizpůsobit těžké době.
Upřímně-za komunistů bylo líp, co se práce a peněz týká.Druhá otázka, že jsme nemohli za hranice-kdyby dote´d byly zavřené, nebyla by tu lůza a další přivandrovalci.Dříve měl práci každý, kdo ne, šel sedět za příživnitctví.
Nyní je práce málo, vesnice jsou prázdné, neb mladí zdrhají za prací.Všechno se změnilo k horšímu po 89, to je můj názor.Co z toho, že můžu za hranice, když je nebezpečno i ve vyhlášených destinacích?Lidé bez práce, se můžou podívat ne za hranice, ale leda do prázdného hrnce na plotně.
Stát za těch 28 let tak strašně ublížil sám sobě, lidem, kteří v něm žijí, že mi je hanba za všechny ty rádoby zákonodárce, kteří to zde zplundrovali víc, jak ti čmoudlí, co sem táhnou odevšad kolem.Všechno souvisí se vším.Ale rozhodující pro momentální stav byl, je a bude rok 1989 tím to peklo začalo.
gitule vrtule
napsal(a):
No ono to není jen dobou a věkem-za tohle všechno můžou ti, kteří nám po revoluci všechno po...ly, rozprodaly všechno co bylo státní, státu zůstala jen pošta tuším.Navíc díky tomu, že zničili na co došáhli, se lidé museli přizpůsobit těžké době.
Upřímně-za komunistů bylo líp, co se práce a peněz týká.Druhá otázka, že jsme nemohli za hranice-kdyby dote´d byly zavřené, nebyla by tu lůza a další přivandrovalci.Dříve měl práci každý, kdo ne, šel sedět za příživnitctví.
Nyní je práce málo, vesnice jsou prázdné, neb mladí zdrhají za prací.Všechno se změnilo k horšímu po 89, to je můj názor.Co z toho, že můžu za hranice, když je nebezpečno i ve vyhlášených destinacích?Lidé bez práce, se můžou podívat ne za hranice, ale leda do prázdného hrnce na plotně.
Stát za těch 28 let tak strašně ublížil sám sobě, lidem, kteří v něm žijí, že mi je hanba za všechny ty rádoby zákonodárce, kteří to zde zplundrovali víc, jak ti čmoudlí, co sem táhnou odevšad kolem.Všechno souvisí se vším.Ale rozhodující pro momentální stav byl, je a bude rok 1989 tím to peklo začalo.
Vzdy ma bavia vzdychy o tom, ako je prace malo. Pritom nezamestnanost je tu aktualne ultra nizka (pod aktualnych 2.9% sa v podstate ist ani neda, kedze su aj ludia co pracovat nechcu), zamestnavatelia si trhaju vlasy ze neni koho zamestnat, vsetko co robit VIE uz dakde je a musia ponukat viac, lepsie podmienky.
L(phi)
napsal(a):
Vzdy ma bavia vzdychy o tom, ako je prace malo. Pritom nezamestnanost je tu aktualne ultra nizka (pod aktualnych 2.9% sa v podstate ist ani neda, kedze su aj ludia co pracovat nechcu), zamestnavatelia si trhaju vlasy ze neni koho zamestnat, vsetko co robit VIE uz dakde je a musia ponukat viac, lepsie podmienky.
Tady nejde o to, že je nízká nezaměstnanost, tady jde o princip a o to, že jeden jedinej okamžik dokáže společnost obrátit vzhůru nohama poslat k šípku.
Já pracuji už víc jak deset let u jednoho zaměstnavatele.Znám lidi, kteří dostali důchod na záda, že se nemůžou ohnout apod. a když vidím, jak strunovou sekačkou kosí i dvě hodiny v kuse, jak ohnutí makají na svých záhoncích, tak je mi nanic.Ale boží mlýny melou stále.
Jen jsem poukázala na to, čí to je vina, že nemůžeme svádět to na jednotlivce, když společnost na tom má největší podíl, jak se s lidmi jedná, jak lidé s lidmi jednají, jak jedná stát s vlastními lidmi a co jim dovolí.Slušný člověk má v této době dosti omezené možnosti-ruku na srdce.
S praxí je to stejné.Dříve tě po škole a vyučení museli vzít, tam jsi získal práci a makal tam i 30 let, pak důchod např.Nyní chtějí praxi po těch, co mají ještě horký výučák apod.
Je to Kocourkov tahle společnost.

pan Brouček
napsal(a):
To jste tomu zas dal na p.rdel. Zkuste si domů pozvat řemeslníka 50-. Buď vůbec není a firma vám pošle ukrajinského učitele osadit okna, nebo je to takový lempl, že ho necháte obklad v koupelně 2x předělat, pak ho vyhodíte a seženete důchodce, který ještě umí.
A jen tak mimochodem, dnešním padesátníkům bylo tenkrát málo přes dvacet a byli v rozpuku mládí.
gitule vrtule
napsal(a):
Stále platí heslo: "Stát jsme my." Stát není nějaká imaginární bytost, která něco udělá dobře nebo něco doku.ví. To dělají lidi.
Moje sousedka, váš vzdálený bratranec, tetička mé kamarádky, vnuk vaší zubařky.
Na dobu za komančů vzpomínám s nostalgií, byla jsem mladá, zdravá, štíhlá a hezká. Teď už to není pravda.
Ale vrátit bych se do té doby nechtěla, ne kvůli sobě, ale kvůli synům. Ze staršího bude když Bůh dá, hnedle docent, jezdí po světě po konferencích a přednáškách a mají se se ženou dobře. Neumím si představit, že by toho dosáhl v minulém režimu. A to jsme oba s manželem tzv. "dělnického původu". Skončil by někde v kanclu a za hranice by jezdil do NDR, nikoli do USA či Anglie. A na dovolenou by jezdil na Zlaté písky ne na Nový Zéland.
Mladší je stavař, na školy nemá hlavu.Ale zase je šikovný.
A co bych nikdy neměla, jsou koně! A bez nich si už život neumím představit!

pan Brouček
napsal(a):
Jinak k vašemu výlevu můžu ještě dodat, že velké procento 60+ se dávno počítač používat naučilo. Ale umí si zorganizovat co potřebují i bez počítače, mobilního telefonu a dokonce i trefí autem na požadované místo bez navigace. Na rozdíl od těch mladších ročníků.
Jsou schopni jet a vědí jen město a telefonní číslo, pak zapomenou mobil na benzínce, ujedou dalších 100 kilometrů a jsou vedle. Nedávno si ode mne mladík půjčoval mobil přesně z tohoto důvodu. Měl výhodu, že aspoň tel.č. klienta měl na papírku, kdyby ho měl uložené v mobilu...
Oni mají všechno v googlu, mobilu, navigaci, ta starší generace i sem tam něco v hlavě.
.

sisi58
napsal(a):
Stále platí heslo: "Stát jsme my." Stát není nějaká imaginární bytost, která něco udělá dobře nebo něco doku.ví. To dělají lidi.
Moje sousedka, váš vzdálený bratranec, tetička mé kamarádky, vnuk vaší zubařky.
Na dobu za komančů vzpomínám s nostalgií, byla jsem mladá, zdravá, štíhlá a hezká. Teď už to není pravda.
Ale vrátit bych se do té doby nechtěla, ne kvůli sobě, ale kvůli synům. Ze staršího bude když Bůh dá, hnedle docent, jezdí po světě po konferencích a přednáškách a mají se se ženou dobře. Neumím si představit, že by toho dosáhl v minulém režimu. A to jsme oba s manželem tzv. "dělnického původu". Skončil by někde v kanclu a za hranice by jezdil do NDR, nikoli do USA či Anglie. A na dovolenou by jezdil na Zlaté písky ne na Nový Zéland.
Mladší je stavař, na školy nemá hlavu.Ale zase je šikovný.
A co bych nikdy neměla, jsou koně! A bez nich si už život neumím představit!
Tu vyjížďku na fotce vám opravdu závidím. Nádhera a ten pocit, Ach jo, moje mladší léta.
napsal(a):
Jinak k vašemu výlevu můžu ještě dodat, že velké procento 60+ se dávno počítač používat naučilo. Ale umí si zorganizovat co potřebují i bez počítače, mobilního telefonu a dokonce i trefí autem na požadované místo bez navigace. Na rozdíl od těch mladších ročníků.
Jsou schopni jet a vědí jen město a telefonní číslo, pak zapomenou mobil na benzínce, ujedou dalších 100 kilometrů a jsou vedle. Nedávno si ode mne mladík půjčoval mobil přesně z tohoto důvodu. Měl výhodu, že aspoň tel.č. klienta měl na papírku, kdyby ho měl uložené v mobilu...
Oni mají všechno v googlu, mobilu, navigaci, ta starší generace i sem tam něco v hlavě.
.
Akurát že odpovedáte na niečo úplne iné než bola pointa toho "výlevu". To neni o veku, to je o tom, že keď je niekto hnilý sa naučiť niečo nové, pracovať aj inak než doteraz tak to je len jeho chyba.
A to sa týka jak ľudí pred dôchodkom, tak mladých čo po vyštudovaní nejakého totálne nepoužiteľného oboru radšej ostanú nezamestnaní, než ísť robiť niečo mimo obor.
napsal(a):
Tu vyjížďku na fotce vám opravdu závidím. Nádhera a ten pocit, Ach jo, moje mladší léta.
Žádná mladá léta. Na fotce ( z loňské zimy) mi bylo 58 roků. Jedině, že byste si připomněla svá mladá léta. Víte, některé dovednosti se nezapomínají. Sice Vás po vyjížďce bude všechno bolet, ale stojí to za to!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.48
sisi58
napsal(a):
Žádná mladá léta. Na fotce ( z loňské zimy) mi bylo 58 roků. Jedině, že byste si připomněla svá mladá léta. Víte, některé dovednosti se nezapomínají. Sice Vás po vyjížďce bude všechno bolet, ale stojí to za to!
Můj známý, v době fotky 66/67 let. Byly to hobby závody a kobyla na jedno oko jako bonus slepá Co vím jezdí dodnes jen koby už je starší a zdraví neslouží tolik takže už jen couračky venku a něco málo jízdárenské práce.

sisi58
napsal(a):
Jo, myslela jsem svoje mladší léta, jezdívala jsem parkur, pak jsme se přestěhovali, tak už jen tak rekreačně. S věkem to nemá nic společného. Kdybych teď sedla na koně, je to v pohodě. Tohle se nikdy nezapomene. Bohužel svého koně mít nemůžu, takže jen tak vzpomínám. Když jdu se psem ven a vidím jezdce na koni, srdíčko se mi ůplně rozbuší. Myslím, že koňákem se člověk narodí. Jen ta krásná vůně koní. Prostě je to v něm. Manžel zkoušel jezdit rok a nějak ho to nevzalo. Práce na jízdárně byla pro něj utrpením, všechno ho bolelo, prostě koňák není.

sisi58
napsal(a):
Ještě se zeptám sisi, koukala jsem na vaše zvířata, co je to za pes a koník, jaké je plemeno?
napsal(a):
Ještě se zeptám sisi, koukala jsem na vaše zvířata, co je to za pes a koník, jaké je plemeno?
Pes je z útulku, je to buď Chodský pes nebo velmi povedený kříženec Chodského psa. Tmavá hnědka je kříženka hanoveráka a sl.noričky. Plavák je kříženec fjorda, ale s čím, to fakt nevím. Stěží znám rok narození.

sisi58
napsal(a):
Pes je z útulku, je to buď Chodský pes nebo velmi povedený kříženec Chodského psa. Tmavá hnědka je kříženka hanoveráka a sl.noričky. Plavák je kříženec fjorda, ale s čím, to fakt nevím. Stěží znám rok narození.
Hnědka na fotce i když jen kousek, je krásná, pes je podobný mému, zase není vidět celý, tak proto jsem se ptala.
napsal(a):
Hnědka na fotce i když jen kousek, je krásná, pes je podobný mému, zase není vidět celý, tak proto jsem se ptala.
Fotka kobylky je pěkná. A v době, kdy jsem fotky do vizitky dávala, jsem lepší fotku Jacka neměla. Byl tehdy hodně hubený po operaci.
L(phi)
napsal(a):
No, máte pravdu, že tu je velmi nízká nezaměstnanost, nicméně to není zásluha českého státu. Když máte za sousedy Německo s minimální mzdou okolo 40 tisíc a Rakousko s průměrnou minimální mzdou 42 tisíc (Rakušani nemají státem nařízenou min. mzdu, tohle dávají zaměstnavatelé dobrovolně), pak je jasné, že většina těch, kdo mohou, jdou pracovat jinam.
gitule vrtule
napsal(a):
No ono to není jen dobou a věkem-za tohle všechno můžou ti, kteří nám po revoluci všechno po...ly, rozprodaly všechno co bylo státní, státu zůstala jen pošta tuším.
Kdyby všechno fungovalo jako Česká pošta, která má ještě ke všemu státní zakázky a monopol na některé zásilky, tak jsme úplně v prdel-i.
Jezdí pro mně ČP, DPD, PPL a Geis, a nejde to vůbec srovnat. Pošta je symbol neschopnosti státu cokoliv provozovat.
Upřímně-za komunistů bylo líp, co se práce a peněz týká.
Ano, lemplům a neschopným rozhodně ano. Kdo se ale stará a něco umí, ten žije hodně slušně.
Dříve měl práci každý, kdo ne, šel sedět za příživnitctví.
Tenhle nástroj totality vůbec nepřipomínejte. Víte kolik lidí tímhle trpělo? Kolika lidem se pomstily tím, že museli do dolů apod. Je mi z vás na zvracení.
Nyní je práce málo, vesnice jsou prázdné, neb mladí zdrhají za prací
No nevím, u nás se všude kolem staví, i v největších dírách. Je tam klid, jdou tam chovat koně atd. Za prací jde jezdit.2-3 auta v baráku jsou dnes běžně, takže lidi nejsou závislí na veřejné dopravě, a 50km dojíždět do práce není problém. Samozřejmě staví a jezdí ti kdo něco umí. Kdo neumí či nechtějí, dělají za 10 tis. a chodí nadávat do hospody. To je ale spravedlivé.
Jen idiot který tu dobu nezažil, totální ztroskotanec, který hledá příčiny všude kolem, jen ne u sebe, a nebo soudruh, co šplhal nahoru po zádech druhých, by se vracel do té doby.
A to se nebavím o tom jak by to tu vypadalo po těch skoro 30 letech "blahobytu.
Nebo snad víte o nějaké zemi, kde to funguje?
napsal(a):
.
Já ale nepsal o "velkém procentu", ale o generaci.
napsal(a):
To jste tomu zas dal na p.rdel. Zkuste si domů pozvat řemeslníka 50-. Buď vůbec není a firma vám pošle ukrajinského učitele osadit okna, nebo je to takový lempl, že ho necháte obklad v koupelně 2x předělat, pak ho vyhodíte a seženete důchodce, který ještě umí.
A jen tak mimochodem, dnešním padesátníkům bylo tenkrát málo přes dvacet a byli v rozpuku mládí.
To je otázka výběru. Packaly najdete v každém oboru, to o věku není.
Stavěl jsem za poslední 4 roky 2 domy, a většinu dělali kluci (podle mne) cca 35 let.
Důchodce bych si do baráku nepustil. Většinou neznají nové technologie, neorientují se v materiálech na trhu, a když před nimi řeknete laser nebo dilatace, často neví o čem mluvíte.
Ale výjimky jsou, to ano.
pan Brouček
napsal(a):
To je otázka výběru. Packaly najdete v každém oboru, to o věku není.
Stavěl jsem za poslední 4 roky 2 domy, a většinu dělali kluci (podle mne) cca 35 let.
Důchodce bych si do baráku nepustil. Většinou neznají nové technologie, neorientují se v materiálech na trhu, a když před nimi řeknete laser nebo dilatace, často neví o čem mluvíte.
Ale výjimky jsou, to ano.
Zase to není o věku, ale tom kterém člověku.
pan Brouček
napsal(a):
No ono to není jen dobou a věkem-za tohle všechno můžou ti, kteří nám po revoluci všechno po...ly, rozprodaly všechno co bylo státní, státu zůstala jen pošta tuším.
Kdyby všechno fungovalo jako Česká pošta, která má ještě ke všemu státní zakázky a monopol na některé zásilky, tak jsme úplně v prdel-i.
Jezdí pro mně ČP, DPD, PPL a Geis, a nejde to vůbec srovnat. Pošta je symbol neschopnosti státu cokoliv provozovat.
Upřímně-za komunistů bylo líp, co se práce a peněz týká.
Ano, lemplům a neschopným rozhodně ano. Kdo se ale stará a něco umí, ten žije hodně slušně.
Dříve měl práci každý, kdo ne, šel sedět za příživnitctví.
Tenhle nástroj totality vůbec nepřipomínejte. Víte kolik lidí tímhle trpělo? Kolika lidem se pomstily tím, že museli do dolů apod. Je mi z vás na zvracení.
Nyní je práce málo, vesnice jsou prázdné, neb mladí zdrhají za prací
No nevím, u nás se všude kolem staví, i v největších dírách. Je tam klid, jdou tam chovat koně atd. Za prací jde jezdit.2-3 auta v baráku jsou dnes běžně, takže lidi nejsou závislí na veřejné dopravě, a 50km dojíždět do práce není problém. Samozřejmě staví a jezdí ti kdo něco umí. Kdo neumí či nechtějí, dělají za 10 tis. a chodí nadávat do hospody. To je ale spravedlivé.
Jen idiot který tu dobu nezažil, totální ztroskotanec, který hledá příčiny všude kolem, jen ne u sebe, a nebo soudruh, co šplhal nahoru po zádech druhých, by se vracel do té doby.
A to se nebavím o tom jak by to tu vypadalo po těch skoro 30 letech "blahobytu.
Nebo snad víte o nějaké zemi, kde to funguje?
Je mi z vás na zvracení- už jste si ulevil, nerada bych, aby vás to drželo i přes Vánoce, to zadržované zvracení kdyby jste potřeboval, mám doma lavor, ale spíš by vám nestačil, takže pak leda vana.

pan Brouček
napsal(a):
Já ale nepsal o "velkém procentu", ale o generaci.
Zase kecáte, znám spoustu lidí 50+, kteří umí s PC daleko líp, než ti mladí, kteří si často ani neumí naformátovat tabulku v Excelu. A totéž je to o schopnosti domluvit se cizím jazykem. Zkuste si přijít na poštu nebo do banky a spustit na ty mladé holky německy nebo anglicky, jak se domluvíte. Vždy je to o konkrétních lidech, ne o věkové skupině, ta vůbec nevypovídá nic o tom, jestli člověk něco umí nebo je ochoten se něco učit.
A ještě k té češtině - dovolím si tvrdit, že nejlépe česky umí právě věková skupina 50+. To, co slyším a čtu v dnešní době od VŠ vzdělaných lidí, je katastrofa, a slyšíme to už i v tv zpravodajství.

"To, co slyším a čtu v dnešní době od VŠ vzdělaných lidí, je katastrofa, a slyšíme to už i v tv zpravodajství."
Na VŠ v seminární práci opravila 15ti letá holčina 16 hrubých chyb na A4.
Mladý ing. je schopný napsat Pithagorova věta - jen dva malé příklady.
Ti 30- mají jen nezřízené sebevědomí ( pochopitelně ne všichni, to p.Br. tu řeší generace ).

napsal(a):
"To, co slyším a čtu v dnešní době od VŠ vzdělaných lidí, je katastrofa, a slyšíme to už i v tv zpravodajství."
Na VŠ v seminární práci opravila 15ti letá holčina 16 hrubých chyb na A4.
Mladý ing. je schopný napsat Pithagorova věta - jen dva malé příklady.
Ti 30- mají jen nezřízené sebevědomí ( pochopitelně ne všichni, to p.Br. tu řeší generace ).
Měla jsem problém ve firmě mlaďochum po VŠ vysvětlit, že "ozubené kola" jsou blbost

Teď jsem narazila na požadavky ke státní maturitě z ČJ - část literatura. Sami si vyberou 20 knih,10 děl našich a 10 děl světových spisovatelů, ty si napíší do seznamu četby a na jiné autory a jejich díla se jich nebudou ptát...Bez komentáře.
( Jestli to tak není, ať mě čerství maturanti vyvedou z bludu, já to slyšela od maturanta ).

Maturanta nemám, takže nevím, kluk je zatím v sextě. Ale co tak od něho vím, učitelé jsou rok od roku čím dál více k té četbě benevolentnější, protože ví, že děcka nečtou.
napsal(a):
Maturanta nemám, takže nevím, kluk je zatím v sextě. Ale co tak od něho vím, učitelé jsou rok od roku čím dál více k té četbě benevolentnější, protože ví, že děcka nečtou.
Chyba rodičů, která je ke škodě jejich dětem.Člověka, který čte, jde rychle poznat. Lepší slovní zásoba, kvalitnější vyjadřování, větší přehled, hlubší znalosti.

sisi58
napsal(a):
Chyba rodičů, která je ke škodě jejich dětem.Člověka, který čte, jde rychle poznat. Lepší slovní zásoba, kvalitnější vyjadřování, větší přehled, hlubší znalosti.
...já jsem ročník 67...za mně povinnou četbu na střední početla babička a máma a dělaly výpisky...pravdou je, že jsem ale byla v knížkách pořád co jsem se naučila číst a je to tak dodnes a přelouskala jsem kde co, jen tu povinnou jsem prostě mimo jedné dvou nedala...

napsal(a):
...já jsem ročník 67...za mně povinnou četbu na střední početla babička a máma a dělaly výpisky...pravdou je, že jsem ale byla v knížkách pořád co jsem se naučila číst a je to tak dodnes a přelouskala jsem kde co, jen tu povinnou jsem prostě mimo jedné dvou nedala...
Ono ani tak nejde o povinnou, spíš o to, že ( podle mé informace ) jim k maturitě stačí znát 10 autorů ( když si od každého napíšou dvě díla ) a to je žalostně málo.
A je pravda, že čtení rozvíjí myšlení, fantazii, provokuje ty mozkové buňky...
( Starší ročníky - zkuste si vzít do ruky milovanou knížku z dětství - nakonec i mládí - a vrátit se k ní. A ona bude najednou nějaká vybrakovaná, jiný překlad ?, co to s ní udělali ?...U mě to šl tak daleko, že jsem nově vydanou knihu srovnávala s tou původní, kterou jsem získala v antikvariátu - byly stejné, do písmenka, jen já ten příběh měla v hlavě bohatší...Ale musí tam být opravdu odstup mnoha let, ne, že se k ní každý rok vracíte ).