Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.12.2017 15:06
rapotacka11

XXX.XXX.32.221

Na FB - Psí štěstí
hledají 2 psy z Kolínska, asi stafordy, mají tam i foto.

5.12.2017 11:27
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

rapotacka11 napsal(a):
Na FB - Psí štěstí
hledají 2 psy z Kolínska, asi stafordy, mají tam i foto.

To jsou té paní, co nabízí z 10 už 40 tisíc jako odměnu?

5.12.2017 11:30
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

gitule vrtule napsal(a):
To jsou té paní, co nabízí z 10 už 40 tisíc jako odměnu?

Už nabízí 100 000 Kč.

5.12.2017 11:41
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Andrýsek3 napsal(a):
Už nabízí 100 000 Kč.

Já na to koukala včera na bazoši tuším a bylo tam 40, tak je má asi ráda no pejsky, taky bych na peníze asi moc nekoukala, kdyby se mi něco podobného stalo

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.12.2017 12:56

Sto tisíc nabízela už předevčírem, těžko říct jestli je někdo neukradl, bude to teď možná znít hnusně ale já bych v případě, že by mě utekli psi, tak bych si spíš první připravovala peníze na možnou škodu jimi způsobenou, pokud je teda nemá pojištěné, na výkup čili odměnu by mě pak už nezbylo

5.12.2017 13:38
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Sto tisíc nabízela už předevčírem, těžko říct jestli je někdo neukradl, bude to teď možná znít hnusně ale já bych v případě, že by mě utekli psi, tak bych si spíš první připravovala peníze na možnou škodu jimi způsobenou, pokud je teda nemá pojištěné, na výkup čili odměnu by mě pak už nezbylo

Tak inteligentní člověk si pojistí zvířata, přeci jen to nejsou věci, které kam je položíme, tak je tam najdeme, pokud je tedy někdo neukradne.Pak zbývá na nálezné.

Neregistrovaný uživatel

5.12.2017 13:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Já si myslím, že jí je někdo ukradl na FB tohle koluje už strašně dlouho, vůbec si nedokážu představit jak paní musí být, úplně ji lituji, protože je to pro mě nepředstavitelné doufám, že se jí vrátí domů... pak kolovalo upozornění na bílou dodávku, co právě kradla z pozemků psy typu bull bůh ví na co, jestli na zápasy, nebo na množení, nebo nevím na co prostě, nechápu to, proč se kradou psi...

5.12.2017 14:29
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já si myslím, že jí je někdo ukradl na FB tohle koluje už strašně dlouho, vůbec si nedokážu představit jak paní musí být, úplně ji lituji, protože je to pro mě nepředstavitelné doufám, že se jí vrátí domů... pak kolovalo upozornění na bílou dodávku, co právě kradla z pozemků psy typu bull bůh ví na co, jestli na zápasy, nebo na množení, nebo nevím na co prostě, nechápu to, proč se kradou psi...

Bílá dodávka je pravděpodobně Facebookový Hoax. Není nijak podloženo, že by to o údajné bílé dodávce byla pravda. Lidé akorát šíří paniku a poškozují tak lidi, vlastníci bílou neoznačenou dodávku.
Neříkám však, že to nemůže být postaveno na reálném základu, protože psi se opravdu kradou, a opravdu se mluvilo o ztrátách mnoha bull psů ze zahrad, údajně na psí zápasy.
Nevím, co je pravda a co ne, ale nedokážu si představit tu bezmoc, a finanční nabídce se nedivím.

6.12.2017 18:15
Enter

XXX.XXX.158.148

Majitelka dnes podala trestní oznámení na neznámého pachatele.

Neregistrovaný uživatel

6.12.2017 19:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Enter napsal(a):
Majitelka dnes podala trestní oznámení na neznámého pachatele.

moc jí přeji aby svoje "miminka" měla zpět u sebe!

Neregistrovaný uživatel

21.12.2017 10:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.245

21.12.2017 10:19
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Taky jsem ráno četla Ani si tu hrůzu nedovedu představit. Už jen to, že možná, kdyby ho našli za půl hodiny, třeba by přežil Snad někde nenajdou stejně i fenku Alespoň ta, kdyby byla v pořádku...Taky držím palce.

21.12.2017 10:32

lesnížínka napsal(a):
Taky jsem ráno četla Ani si tu hrůzu nedovedu představit. Už jen to, že možná, kdyby ho našli za půl hodiny, třeba by přežil Snad někde nenajdou stejně i fenku Alespoň ta, kdyby byla v pořádku...Taky držím palce.

Držet palce můžeme, ale...Jestli utekli spolu a fena není u někoho doma, je její šance na přežití mizivá.
GPS na krku by byla nedocenitelný pomocník. Ale doma na zahradě by ji stejně na krku neměli.
Ale měl by ji mít ( když dnes ta možnost je ) každý pes, který se vzdaluje od majitele.

21.12.2017 10:51
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Držet palce můžeme, ale...Jestli utekli spolu a fena není u někoho doma, je její šance na přežití mizivá.
GPS na krku by byla nedocenitelný pomocník. Ale doma na zahradě by ji stejně na krku neměli.
Ale měl by ji mít ( když dnes ta možnost je ) každý pes, který se vzdaluje od majitele.

Také jsem o GPS uvažovala, ale nakonec to dopadlo tak, že pes je stejně na flexině. Ráno na obchůzce potoka ne, ale zatím nikdy ještě neutekl tak daleko, aby se během pár minut neobjevil a vzhledem k tomu, že je mu bvezmála 10, tak snad už ani nezdrhne. Pokud ano, sejme ho spíš auto a na to by mu byla GPS stejně k ničemu. Ano, na zahradě je bez obojku, samojed ho celodenně mít nemůže.

21.12.2017 15:15
Enter

XXX.XXX.158.148

Ach jo, chudák, vidím to bledě

21.12.2017 21:56
Tedysek

XXX.XXX.37.92

Chudák pes. :(.

30.5.2019 20:05
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

rapotacka11 napsal(a):
https://www.facebook.com/ema.xjezevcika.9?__tn__=%2CdCH-R-R&eid=ARDd-_wz7naUpGFl0W_1lwVqqq7_AVrwNb7AezQ0hI4-t-NA69CQQiMWzNIehGR14_4WVufNZ2YawQUx&hc_ref=ARTpD2gLpauG5isgYcP6Yf86XU5vWK0LCMOtt2NY9m_8GypEWYvw0cthIst5r9GWEo0&fref=nf&hc_location=group

Nefachčí to

30.5.2019 22:41
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

Mně to jde.
Je to na FB na :
Ema Xjezevčíka
Je tam foto křížence v autě, zřejmě to fotil nálezce.
Fenku hledají od léta.

30.5.2019 22:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já jsem asi blbá, ale když to někdo sdílel na FB, tak jakto, že nevědí kdo?

edit. : Tak pardon, už to čtu http://hledasefenaemicka.cz/?fbclid=IwAR3-Rq5yHjez937RGITYdXxWta7klxDIsiR2KHLsZA9nFl7qECM_OmcRpxg

Jinak tedy samozřejmě přeji, aby se fenka vrátila domů. Pro "majitele", který ji má teď to bude asi taky těžké. Pamatuji si, jak kdysi strejda našel zanedbaného, zacuchaného, vyhublého pudla. Chvíli po tom, co jim umřela fena. Sestřenka, dítě, z něho byla nadšená. V tu dobu FB nebyl, jen se poptali po okolí, psa nikdo neznal a vypadal jako tulák nebo vyhozený. Tak si ho nechali. Dali ho ostříhat, vykrmili ho. Byl to super pes. Jenže za pár měsíců si pro psa přijel původní majitel - z okolní vesnice, ani už nevím, jak na to přišel. No tak na jednu stranu měli radost, pes pána hned poznal, ale taky jim to bylo líto a bylo to pro ně těžké, zvykli si.

31.5.2019 12:08

Já teda nevím, jaká je běžná praxe, ale když jsme si brali pejska z útulku, běžela nějaká lhůta, ve které pes ještě patřil předchozímu majiteli. Poté již pes právně patřil nám.
Jestli je Ema ztracená už skoro rok, předpoklad je, že je u někoho v rodině.... nebylo by lepší nechat to tak a pořídit si jiného parťáka?

31.5.2019 12:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No ona asi v útulku nebyla, protože předpokládám, že v útulku by i načetli čip. Spíš ji někdo našel a rovnou si ji nechal, dal známým. Nevím jestli jste to četla - její fotka byla sdílena na FB, takže ji nejspíš někdo má doma.

A i když je to rok, tak majitelé chápu, že jí pořád chtějí zpátky... Kdyby se mi ztratil pes a věděla bych, že ho má někdo doma, taky bych ho chtěla zpátky a neřekla si, že je to už rok, že jim ho nechám a pořídím si jiného..

31.5.2019 12:44

marcelaamax napsal(a):
No ona asi v útulku nebyla, protože předpokládám, že v útulku by i načetli čip. Spíš ji někdo našel a rovnou si ji nechal, dal známým. Nevím jestli jste to četla - její fotka byla sdílena na FB, takže ji nejspíš někdo má doma.

A i když je to rok, tak majitelé chápu, že jí pořád chtějí zpátky... Kdyby se mi ztratil pes a věděla bych, že ho má někdo doma, taky bych ho chtěla zpátky a neřekla si, že je to už rok, že jim ho nechám a pořídím si jiného..

Jasně, já bych taky svého psa chtěla zpátky. Ale mám právě dojem, že po tak dlouhé době je to už na dobré vůli nového majitele. Že předchozí majitelé už na fenku po právní stránce ztratili nárok.

Pokud by se mi něco podobného stalo, bylo by pro mě aspoň útěchou, že pes žije a má novou rodinu. Taky by mohl vběhnout někde pod auto a umírat dlouhé hodiny ve škarpě

31.5.2019 12:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Vzhledem k tomu, ze za fenku křížence nabízejí částku, za kterou by si mohli koupit pět nových psů, tak jim na ni asi hodně záleží.

Určitě lepší, nez aby ji přejelo auto, to jo. Ale i tak je chápu, ze pořád pátrají dál.

Jak je to po právní stránce netuším - kdyby fena byla z útulku, tak uz by asi byla majetkem nového majitele. Ale takhle si myslím, ze se to může brát i jako odcizení, když ji nenechali ani přečíst čip.

31.5.2019 12:52

marcelaamax napsal(a):
Vzhledem k tomu, ze za fenku křížence nabízejí částku, za kterou by si mohli koupit pět nových psů, tak jim na ni asi hodně záleží.

Určitě lepší, nez aby ji přejelo auto, to jo. Ale i tak je chápu, ze pořád pátrají dál.

Jak je to po právní stránce netuším - kdyby fena byla z útulku, tak uz by asi byla majetkem nového majitele. Ale takhle si myslím, ze se to může brát i jako odcizení, když ji nenechali ani přečíst čip.

Až k částce jsem to nedočetla.

Čip je možná nenapadl, ale úmysl odcizit tam asi nebyl, když zveřejňovali tu fotku na FC, ne?

31.5.2019 12:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Až k částce jsem to nedočetla.

Čip je možná nenapadl, ale úmysl odcizit tam asi nebyl, když zveřejňovali tu fotku na FC, ne?

Nabízejí za ni 50 000.

No úmysl to treba nebyl, třeba to mysleli dobře, mysleli si, ze je vyhozena. Ale z právního hlediska nevím - kdyz ma čip registrovany na původního majitele, tak je asi i po roce pořád jeho, ne?

31.5.2019 13:03

marcelaamax napsal(a):
Nabízejí za ni 50 000.

No úmysl to treba nebyl, třeba to mysleli dobře, mysleli si, ze je vyhozena. Ale z právního hlediska nevím - kdyz ma čip registrovany na původního majitele, tak je asi i po roce pořád jeho, ne?

Tak jsem to schválně vygooglila.

Nalezení psi se hlásí na obecní úřad v lokalitě, kde byli nalezeni. Chce-li si nálezce psa ponechat, pak dle nového NOZ původní majitelé ztrácejí vlastnické právo JIŽ PO 2 MĚSÍCÍCH!!!
V případě, že je pes předán do útulku, je lhůta dvojnásobná, tedy 4 měsíce.

Pokud fena jako nalezenec na úřadě hlášena nebyla, je stále v majetku původních majitelů. V případném sporu by se to bralo jako zatajení cizí věci.

Ještě odkaz - https://muj-pravnik.cz/pravni-rezim-zatoulaneho-psa/

31.5.2019 13:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Zvláštní, že v útulku je ta lhůta delší, řekla bych, že najít ztraceného psa v útulku bude jednodušší a rychlejší, než ho najít u někoho doma.

No jo, ono je taky možné, že nález psa nahlásili, ale nikdo se čipem nezabýval. A nebo že čip "cestoval" a psa čtečkou neprojeli všude.

Je to sice těžký, ale když se vžiji do člověka, který jí má teď doma, tak i kdyby po právní stránce už byla jeho, tak já bych ji na jeho místě vrátila. Původní majitelé ji měli 6 let, on ji má necelý rok...

31.5.2019 13:19

marcelaamax napsal(a):
Zvláštní, že v útulku je ta lhůta delší, řekla bych, že najít ztraceného psa v útulku bude jednodušší a rychlejší, než ho najít u někoho doma.

No jo, ono je taky možné, že nález psa nahlásili, ale nikdo se čipem nezabýval. A nebo že čip "cestoval" a psa čtečkou neprojeli všude.

Je to sice těžký, ale když se vžiji do člověka, který jí má teď doma, tak i kdyby po právní stránce už byla jeho, tak já bych ji na jeho místě vrátila. Původní majitelé ji měli 6 let, on ji má necelý rok...

Plyne z toho poučení při zaběhnutí psa nespoléhat na čip a FB, ale zkontaktovat všechny obecní úřady v okolí. Ty budou mít přehled o všech hlášených nalezencích v útulcích i mimo ně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík