Uživatel s deaktivovaným účtem

Hrozně se bojím o svého psa.
Od soboty nejí, zvrací pěnu a hlen, skoro ani nepil. V neděli se to trochu zlepšilo, ale začal průjem a apatie.
Ráno začaly křeče. Šli sme k vetovi, změřil teplotu, glukózu a vše v normě. Sliznice dobré. Pesan dostal injekce, a na infuzi byl asi 1,5 hod. Prý teď na ostravsku řádí epidemie střevní infekce, ale po infuzi se prý pejskům uleví. Měla jsem ale zavolat kdyby se mi něco nezdálo.
Při odpoledním venčení měl už krvavý průjem a pořád křeče. Volala jsem k vetovi, a pak jsme měli přijít, jenže pes se odmítal i jen postavit. Nakonec sme z mamkou vystlali velkou tašku z Ikei a nesli psa v ní.
Dostal další infuzi s antibiotiky a léky na bolest, pak pro jistotu ještě glukózu a injekčně analgetika. Odnášeli sme ho zase v tašce, ale před domem jsme ho daly na zem aby se mohl vyčurat, ale byl asi příliš mimo, a skoro nedokázal dojít ani těch pár kroků domů.
V chodbě se složil a už nedokázal vztát, tak sem ho musela donést až do pelíšku, a od té doby tam jen leží a spí nebo mžourá.
Vet říkal, že pokud by to nebyla ta viróza co litá mezi psy, tak mu sice může udělat další vyšetření, ale bylo by to velmi nákladné a jeho vysoký věk hraje proti němu, ale měla bych uvažovat o uspání. Prozatím to prý ale nevypadá kriticky.
Vaše zkušenosti?
Moje zkušenost, fena 9 let, krvavý průjem, zvracení vpodstate co 10min. Dehydratace, apatie. První vet konstatoval selhání jater nebo ledvin po požití jedu na krysy(pes byl už týden jen pod dohledem a na vodítku) Dostala nějakou injekci. Ale vše pokračovalo. Dávala jsem vodu po kávových lžičkách co 5 min. A vždy vyblila. Druhý vet konstatoval okamžitě koronavirus. Dal atb a zlepšení vpodstate hned.
Starý pes může mít sníženou imunitu a můžou mu hrozit ty samé potíže jako štěněti.
Můžu říct, že v životě jsem se o fenu tolik nebála (dokud nepřišla jiná ještě horší zpráva)
Než přijel odvoz na první veterinu po cca půl hodině co začalo feně být zle, myslela jsem že to nepřežije. Další půl hodina k vetovi... No nikdy více už to zažít fakt nechci.
Moje jediná rada zní: jiný veterinář.

Buď bojovat, nebo nechat utratit. Pokud váš veterinář nechce bojovat a nechce ani zjišťovat, co tomu psovi je - a od toho se odvíjí co pak s tím - tak musíte k jinému. odběr krve a základní rozbor krevního obrazu a základní biochemie - jak fungují játra, ledviny - nestojí tisíce.

Také infuze hodina a půl, to může být málo, pokud chudák nežere, nepije, ale zvrací a má průjem. může být klidně už pěkně sušený.
napsal(a):
Hrozně se bojím o svého psa.
Od soboty nejí, zvrací pěnu a hlen, skoro ani nepil. V neděli se to trochu zlepšilo, ale začal průjem a apatie.
Ráno začaly křeče. Šli sme k vetovi, změřil teplotu, glukózu a vše v normě. Sliznice dobré. Pesan dostal injekce, a na infuzi byl asi 1,5 hod. Prý teď na ostravsku řádí epidemie střevní infekce, ale po infuzi se prý pejskům uleví. Měla jsem ale zavolat kdyby se mi něco nezdálo.
Při odpoledním venčení měl už krvavý průjem a pořád křeče. Volala jsem k vetovi, a pak jsme měli přijít, jenže pes se odmítal i jen postavit. Nakonec sme z mamkou vystlali velkou tašku z Ikei a nesli psa v ní.
Dostal další infuzi s antibiotiky a léky na bolest, pak pro jistotu ještě glukózu a injekčně analgetika. Odnášeli sme ho zase v tašce, ale před domem jsme ho daly na zem aby se mohl vyčurat, ale byl asi příliš mimo, a skoro nedokázal dojít ani těch pár kroků domů.
V chodbě se složil a už nedokázal vztát, tak sem ho musela donést až do pelíšku, a od té doby tam jen leží a spí nebo mžourá.
Vet říkal, že pokud by to nebyla ta viróza co litá mezi psy, tak mu sice může udělat další vyšetření, ale bylo by to velmi nákladné a jeho vysoký věk hraje proti němu, ale měla bych uvažovat o uspání. Prozatím to prý ale nevypadá kriticky.
Vaše zkušenosti?
..dělali jsme vyšetření krev + moč u UZ několikrát po sobě a zase tak drahé to nebyl - pokud si pamatuji, tak 2000 korun týdně to nepřetáhlo...
Kdysi jsme týden jezdili na infuze, každý den rozbor, pokaždé jiný veterinář ( byla to klinika dost velká), infuze dlouhé, manipulace s padesátikilovým psem. Byl i na své plemeno ještě "mladý", bojovali jsme. Po týdnu se vrátil manžel z kliniky s obojkem a řekli jsme si, že příště si rozmyslíme, zda a jak se zachovat. Nenechala bych starého psa trpět. Pokud je toto jediný zdravotní problém, vyměnila bych doktora a bojovala, pokud je těch problémů více, pomohla bych mu odejít.
Prapodivny pristup veterinare, okamzite bych jela k jinemu.
Kdyz muj tehdy 16let hafan mel podobne problemy, jeli jsme na Vetcentrum Stodulky. Tam dostal infuze (cca 5 hodin) dokud mu evidentne nebylo o mnoho lepe a mohl chodit, udelal se kompletni krevni rozbor a byl zjisten tezky zanet.
Druhy den opet povinne infuze (pejsek spal s nami doma), pomohlo to a jeste dostal leky na doleceni.
Takto ma vypadat spravny postup a pece o maroda, vezmete hafana a jedte na jinou veterinu, nez bude pozde. Preji hodne stesti!