Potřebovala bych trochu poradit. Našli jsme týranýho jorkšírského teriéra...byl strašně zanedbaný, nebyl asi ani jednou stříhaný protože měl všude cucky chlupů, měl strašně dlouhé drápy. Našli jsme ho na ulici a strašně se bojí lidí . Tak jsme si ho vzali domů a ostříhali jsme ho. Určitě navštívíme veterináže. Ale vrtá mi hlavou jestli by jsme to neměli nikam nahlásit? Druhá věc je že má furt vyplazený jazyk. Mohlo by to být třeba kvůli tomu že není odčervený a nebo to je jen vrozená vada? Furt chodí a kňučí a já nevím co mám dělat, protože se bojí lidí tak mi příjde blbé jo okřikovat. A ještě jedna věc, má problém s tím se vyprázdnit a proto mě napadá jestli to kňučení není kvůli tomu že ho bolí bříško . Je tady někdo ochotný mi poradit? Ráda bych si ho nechala tak potřebuju vědět jak ho dát zase do kupy
Psa vemte co nejdřív k veterináři, může mít bolesti břicha, problémy se zubama, cokoliv. A stejně se musí odčervit a naočkovat. U veterináře zkontrolujte, jeslti nemá tetování v uších nebo ve slabinách a nebo jestli nemá čip. Ze zákona je pes nalezený pes jako každá jiná nalezená věc a taková věc se má odevzdat na obecním úřadě nebo na policii. Ale obvykle se psama se to dělá tak, že se to nahlásí na obec, veterináře, nejbližší útulek, prostě tam kde se bude ptát ten co by ho sháněl. A dobře si promyslete, jeslti si ho skutečně chcete nechat, pokud se bojí jak říkáte, bude s ním hodně práce, aby mohl jakžtakž relativně normálně fungovat, od takové bojácnosti k agresi je jen kousek.
potkan
napsal(a):
Potřebovala bych trochu poradit. Našli jsme týranýho jorkšírského teriéra...byl strašně zanedbaný, nebyl asi ani jednou stříhaný protože měl všude cucky chlupů, měl strašně dlouhé drápy. Našli jsme ho na ulici a strašně se bojí lidí . Tak jsme si ho vzali domů a ostříhali jsme ho. Určitě navštívíme veterináže. Ale vrtá mi hlavou jestli by jsme to neměli nikam nahlásit? Druhá věc je že má furt vyplazený jazyk. Mohlo by to být třeba kvůli tomu že není odčervený a nebo to je jen vrozená vada? Furt chodí a kňučí a já nevím co mám dělat, protože se bojí lidí tak mi příjde blbé jo okřikovat. A ještě jedna věc, má problém s tím se vyprázdnit a proto mě napadá jestli to kňučení není kvůli tomu že ho bolí bříško . Je tady někdo ochotný mi poradit? Ráda bych si ho nechala tak potřebuju vědět jak ho dát zase do kupy
Může to tak být, jděte na veterinu ihned.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nález psa musíš bezodkladně nahlásit na obec.
rapotacka11
napsal(a):
Jednou (dávno) psala paní do Pes přítel,
že se jí zaběhl jork. Byl sníh, našla ho mrtvého.
Pak jí nějaká baba řekla, že ho potkala, šel k ní,
odehnala ho. Byl (za den) urousaný, hnusný zpustlý.
Baba měla taky jorka!
Bála, aby něco nechytli...nechala ho napospas osudu.
Jak ta ženská zlobrině dopadla? Doufám tedy, že dopadla. Pokud nechci z nějakého důvodu pomoci, ohlásím, že se něco takového děje.
My máme dobré městské strážníky. Když je problém s volným psem, zasahují. Jednou jsem s nimi naháněla jalovičku. Jedouc na koni, dobytčeti jsem, na rozdíl od strážníků, stačila. Dopadlo to dobře, jalůvka se neporušená vrátila do stáje. A přijeli na zavolání během chvilky.
Vyplazený jazyk mívají psi, kterým chybí přední zuby. Jazyk se prostě nemá o co zapřít, tak trčí z tlamky ven. Nicméně pokud má problém s kálením, neváhejte a skutečně jděte na veterinu.
Vím, jaký je zákon a co by se mělo... Ale! Jestli je pes evidentně zanedbaný a ve špatném stavu, přiznávám zcela upřímně, že bych majitele nijak příliš aktivně nesháněl.
Na druhou stranu, jak už někdo výše psal, bázlivý pes může být velký výchovný oříšek. Zvlášť, pokud je to zvíře starší (soudě podle toho, že nejspíš nemá zuby).
Dejte prosím vědět, jak to nakonec všechno dopadlo!