Uživatel s deaktivovaným účtem

Zrzavci
napsal(a):
Přesně tak, rozemleté maso, k tomu jemně nastrouhanou zeleninku a má vystaráno. Vajíčko, tvaroh, žervé... Ale proboha, jak to, že osmiletý pes už nemá zuby?
Mrňata na to trpí. Znám pár čivav a jorků, co jsou bez zubů už od 5 let.
Nibbleof
napsal(a):
Zdravím,
poradíte prosím čím krmit 8 letého jorkšírka, je už rok po operaci zůstali mu vlasně jen tesáky a vzadu tak tři zuby. Ale granule normálně, jí. Nicméně potřebuje co možná nejmenší..
Děkuji za radu.
Pidigranulky ma Wolfsblut a N&D treba. Zalivam dedulovi vyvarem a v pohode. Suche vzdy zhltl a vyzvracel.
napsal(a):
Mrňata na to trpí. Znám pár čivav a jorků, co jsou bez zubů už od 5 let.
Bože to je strašný, co jsme s těma psama udělali. Všichni naši psi měli doposud plnej chrup do posledních svých dnů. Krom Blaňulíny, ta přišla s tím, že dva zuby měla pryč. A kámen se jí odporoučel poté co jsem ji převedla na maso a kosti.

Zrzavci
napsal(a):
Bože to je strašný, co jsme s těma psama udělali. Všichni naši psi měli doposud plnej chrup do posledních svých dnů. Krom Blaňulíny, ta přišla s tím, že dva zuby měla pryč. A kámen se jí odporoučel poté co jsem ji převedla na maso a kosti.
Njn, a to si vemte, že zuby nejsou ten nejhorší důsledek "šlěchtění" psů. Jazyk visící z tlamičky a holé dásně jsou ještě pohoda, která psa neohrozí na životě, když se řeší včas.
Zrzavci
napsal(a):
Přesně tak, rozemleté maso, k tomu jemně nastrouhanou zeleninku a má vystaráno. Vajíčko, tvaroh, žervé... Ale proboha, jak to, že osmiletý pes už nemá zuby?
Má velký předkus. Zuby čistíme.
Veterinář říkal že tady ty malé plemena na to docela trpí.
Dostal zánět a už se s tím nedalo nic moc dělat.

Krmte úplně normálně... fakt to není problém. Bez zubů se pes nažere mnohem líp než se zuby co se viklají.
Obávám se že připravovat každý den ráno i večer je nad moje možnosti
Ve skutečnosti to vůbec není tak náročné, jak se zdá. Zhruba jednou za měsíc nebo za dva si připravím balíčky do mrazáku. Večer potom balíček vyndám z mrazáku, ráno dám půlku do misky a večer zkrmím druhou. Příprava balíčků na měsíc mi zabere něco přes hodinu, tj. zhruba 2-3 minuty na přípravu denní dávky. Pohoda. Navíc u jorkšíra by nebyl problém s místem v mrazáku. A taky menší balíčky určitě zaberou míň času.
napsal(a):
Njn, a to si vemte, že zuby nejsou ten nejhorší důsledek "šlěchtění" psů. Jazyk visící z tlamičky a holé dásně jsou ještě pohoda, která psa neohrozí na životě, když se řeší včas.
Ale jo, já vím, však se mezi psama pohybuju docela dlouho, ale čas od času mě to dostane, buldoci co neujdou krok, malý psi co jim nesrůstá lebka, psi co kulhají od štěněte... nemají zuby, mají dvacet operací... no nic, to byl prostě jen povzdech, omlouvám se zadavatelce, ta s tím těžko něco udělá. Jen pro svého psa může něco udělat.

Zrzavci
napsal(a):
Ale jo, já vím, však se mezi psama pohybuju docela dlouho, ale čas od času mě to dostane, buldoci co neujdou krok, malý psi co jim nesrůstá lebka, psi co kulhají od štěněte... nemají zuby, mají dvacet operací... no nic, to byl prostě jen povzdech, omlouvám se zadavatelce, ta s tím těžko něco udělá. Jen pro svého psa může něco udělat.
Zadavatelka už udělala, řešila s vet. Bez zubů, ale také bez souvisejících zdravotních problémů. Kosti krouhat asi nebude, ale jinak bude žrát v podstatě normálně.
Nibbleof
napsal(a):
Zdravím,
poradíte prosím čím krmit 8 letého jorkšírka, je už rok po operaci zůstali mu vlasně jen tesáky a vzadu tak tři zuby. Ale granule normálně, jí. Nicméně potřebuje co možná nejmenší..
Děkuji za radu.
Mletým masem, žloutky s tvarohem, rybí piliny, do toho doplňky a trošku vápníku, když nemůže kosti.
Nibbleof
napsal(a):
Myslíte si, že kdybych krmila občas granulemi a občas opravdu tím masem a zeleninou (nař granule ráno a večer to připravovat bylo by to fajn?
Obávám se že připravovat každý den ráno i večer je nad moje možnosti.
Připravíte si jídlo večer, část dáte do ledničky, ráno ohřejete na pokojovou teplotu, podáte. Jaké nad vaše možnosti? Krmím dvakrát denně 5 psů a 9 koček, než jdu do práce, dojíždím přes 100 km a nad moje možnosti to není.
K...
napsal(a):
Obávám se že připravovat každý den ráno i večer je nad moje možnosti
Ve skutečnosti to vůbec není tak náročné, jak se zdá. Zhruba jednou za měsíc nebo za dva si připravím balíčky do mrazáku. Večer potom balíček vyndám z mrazáku, ráno dám půlku do misky a večer zkrmím druhou. Příprava balíčků na měsíc mi zabere něco přes hodinu, tj. zhruba 2-3 minuty na přípravu denní dávky. Pohoda. Navíc u jorkšíra by nebyl problém s místem v mrazáku. A taky menší balíčky určitě zaberou míň času.
Většina dobrých rad již byla řečena, osobně bych se přikláněla k opuštění krmení granulí u bezzubého psa a přešla bych na maso, zeleninu a přílohy, případně konzervy, vše jemně krájené nebo mixované, pokud by to bylo třeba. Psi granule nepolykají celé, alespoň trochu je vždy pokoušou, takže v tomhle bude mít handicap. Výše zmíněné krmivo, šťavnaté, s vyšším obsahem vody má pro staršího psa vždy vyšší přínos než miska suchých granulí. Dávka takového krmení pro jorkšíra je z hlediska financí o ničem a v rozpočtu běžné rodiny, kde se standardně vaří, náklady na suroviny ani nepoznáte a vždy máte něco malého pro psa k dispozici.

Nibbleof
napsal(a):
Myslíte si, že kdybych krmila občas granulemi a občas opravdu tím masem a zeleninou (nař granule ráno a večer to připravovat bylo by to fajn?
Obávám se že připravovat každý den ráno i večer je nad moje možnosti.
Panebože, to vůbec nechápu, jak lidi zlenivěli. Nezlobte se, ale připravit jídlo pidi yorkovi třeba na 2 dny dopředu, není přece žádný problém. Připravuju denně jídlo pro 35 kg N.O: a jde to. Jo, zabere to trochu času, je to delší, než nasypat granule do misky, ale není to nic hrozného.
York je opravdu v klidu, ja si 2-3x mesicne pripravim maso pro 40kg psa a pak uz jen vytahuju z mrazaku. Zeleninu a prilohu chystam dle potreby cerstvou. Je to narocnejsi nez nasypat granule, ale zkuste to a uvidite, ze to stoji za to. Pes nebude potřebovat tolik pit, bude mit vice energie, hezkou srst a treba mu to prodlouzi i zivot. Varianta rano granule a vecer maso by taky sla, casem granule treba uplne odbourate.
Mr.Snoopy12

XXX.XXX.82.43
Dobry den,mam 12ti leteho civavaka,na trhani zoubku byl uz 2x,rozhodne nedavat tvrdou stravu,veterinar mi rekl,ze musim varit a mixovat,kolinka uvarim kousek kur.prsicka ve vyvaru rozmixuju a pak pridam trochu oleje,a pejskovi chutna,pribral dokonce 30dkg😁.To same s ryzi,kuskus,mlete maso,veprove,hlavne aby mel stale cistou vodu.
Krmím masem NF, madam si se stářím řekla, že večerní granule už nechce, takže ráno i večer maso s přídavkama. K tomu domácí tři kocouři a venku zkrmím ráno tři čtvrtky toulavkám. Ráno mi příprava zabere tak 15 minut, ob den uvařím a dodám syrové, co syrové žere. Po nakrmení koček jdeme ven a po návratu má svoje. Než to sní jsem připravená do práce. Alespoň se pořádně rozpohybuju
Eva090

XXX.XXX.241.99
ja som za stavnate masove pate brit monoprotein to istotne uzuje
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!