Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.12.2017 23:04
Izi

XXX.XXX.239.106

Vaše debaty na téma osrstěný peruánec mě nadzvedla. Jestli si někdo zakládá chov, tak ať to řeší s papírem o OP.To je v pořádku.Toho dotyčného nebo ji, upozorňuju, že jsou také lidé, kteří si pořizují psí pro lásku k nim a tak mi není lhostejné, jak může na těchto stránkách psát o utracení.., nebo o podřadné rase.Tomu člověku bych nesvěřila ani psa plyšového, ten nemá mezi pejskaři místo.Mám tříletou fenečku osrtěného peruánce, a je to nejúžasňějši pes co jsme měli.Je chytrá, rychlá, hodná a miluje všechny co patří k rodině.Když je s námi venku, tak nás zastavují a ptají se na ni, tak jsme na ni pyšní. Myslím, že všichni psí, ať jsou s OP nebo křížeci si zaslouží naší pozornost a lásku, protože nám ji mnohonásobně vrací.

11.12.2017 00:16
Luciandthewolf

XXX.XXX.52.134

Co je papír o OP?

11.12.2017 00:58
Izi

XXX.XXX.239.106

OP= překlep PP snad na vysvětlení stačí.

11.12.2017 07:37
Luciandthewolf

XXX.XXX.52.134

Tak záleží jestli máte bez pp z útulku nebo 'po nekom' nebo rovnou od ''chovatelky'', v takovém případě asi nehodlám rozebírat, že nejde jen o to, že fenku nechcete do chovu, ale i riziko po zdravotní stránce.

11.12.2017 16:52
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Zadavatelko, přiznám se, že jsem Váš výkřik vůbec nepochopil. Můžete to nějak přiblížit, nebo dát odkaz na diskuzi, která nabádá k zabíjení osrstěných peruánů?

12.12.2017 11:42
Izi

XXX.XXX.32.156

Pejsek je přímo od chovatelky.A to špatné bylo napsáno na téchto stránkách, na které nechodim, ale hledala jsem pejska pro kamarádku, tak jsem na to narazila.

12.12.2017 14:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.253

A Vy už máte OP ?

12.12.2017 15:37
balisek

XXX.XXX.131.211

Ať čtu jak čtu, Váš příspěvek nedává ani v nejmenším smysl. Proč by měl někdo nabádat k utrácení osrstěných peruánských psů?

Po genetické stránce je každý peruánský naháč heterozygot - tj. je vybaven jedním genem pro bezsrstost a jedním genem pro normálně utvářenou srst. Pokud jsou totiž přítomné dva bezsrsté geny, plod je neživotaschopný a umírá ještě v rámci nitroděložního vývoje.

Tudíž v každém vrhu - včetně vrhu ze spojení dvou nahých jedinců; se narodí jak nahatá, tak osrstěná štěňata (zhruba v poměru 2:1)!

Peruánský naháč osrstěný je od roku 2013 FCI plně uznanou varietou, dostává plnohodnotné PP a lze ho vystavovat na CACIB výstavách. V chovu hraje nezastupitelnou roli, jelikož připařování osrstěných jedinců jednak zajišťuje heterozygotnost a tedy i životaschopnost vrhu a také zlepšuje stav chrupu (nahý gen se váže s tzv. CED - ektodermální dysplazii ovlivňující kvalitu utváření chrupu).

Osrstěné peruány nikdo neutrácí, akorát se prodávají poměrně levně, jelikož nejsou tolik atraktivní jako nahatí jedinci.

Takže prosím NEPLÁCEJTE HLOUPOSTI!

13.12.2017 01:31
Izi

XXX.XXX.239.106

Moc děkuju za vyčerpávající vysvětlení. Jen doufám, že si to přečte i ona osoba.

14.12.2017 07:33
pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Vaše debaty na téma osrstěný peruánec mě nadzvedla.

Čí debaty? Proč píšete v hádankách?
Výraz "podřadná rasa" vyhledávání nenajde, a téma "Peruánský naháč osrstěný" je 6 let staré.

Přidejte reakci

Přidat smajlík