Border kolie v bytě a na zahradě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.12.2017 21:36
Scarletty

XXX.XXX.1.176

Zdravím všechny,
obracím se na vás kvůli dotazu, který si pokládám delší dobu. Může borderka být zároveň v bytě i na zahradě?
Už od svých šesti let jsem toužila mít border kolii, ale chtěla jsem počkat, než budu na vysoké, abych na ni měla dostatek času. Teď se blíží maturita a jeden známý plánuje vrh borderek s pp. Začínám pomalu plánovat co a jak, kde bude borderka pobývat a jak ji zabavím.
Vrtá mi hlavou, kam ji umístit. Bydlíme v rodinném domku s velkou zahradou, kde se teď nachází starší fenka bígla. Myslíte, že by borderka mohla být v mé přítomnosti v bytě a jinak venku na zahradě? Neznám nikoho, kdo by držel psa zároveň venku i vevnitř, proto se obracím na ty, kteří s tím mají zkušenost.
O plemeni jsem si toho zjistila hodně a jsem připravená věnovat pejskovi většinu volného času s agility a dog Frisbee.
Předem děkuji za všechny rady a tipy jak ohledně držení psa v bytě a na zahradě, tak ohledně konkrétního plemena border kolie.
Přeji všem hezký večer.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.12.2017 06:46
Uživatel s deaktivovaným účtem

No, zároveň to fakt nejde...nemůže být zároveň doma a zároveň venku

Jinak se domnívám, že mnoho lidí včetně mě má psa část dne doma a část venku (i když ten můj si z toho venku chodí domů dle libosti - od jara do podzimu je otevřeno, přes zimu děláme vrátného).
Já mám psa doma v době naší nepřítomnosti ( a v zimě spí doma), jinak je venku s přístupem domů.

Moc si s tím hlavu nedělej, štěně měj stejně doma a pak se to nějak vytříbí...

12.12.2017 07:02
scylla

XXX.XXX.150.32

Scarletty napsal(a):
Zdravím všechny,
obracím se na vás kvůli dotazu, který si pokládám delší dobu. Může borderka být zároveň v bytě i na zahradě?
Už od svých šesti let jsem toužila mít border kolii, ale chtěla jsem počkat, než budu na vysoké, abych na ni měla dostatek času. Teď se blíží maturita a jeden známý plánuje vrh borderek s pp. Začínám pomalu plánovat co a jak, kde bude borderka pobývat a jak ji zabavím.
Vrtá mi hlavou, kam ji umístit. Bydlíme v rodinném domku s velkou zahradou, kde se teď nachází starší fenka bígla. Myslíte, že by borderka mohla být v mé přítomnosti v bytě a jinak venku na zahradě? Neznám nikoho, kdo by držel psa zároveň venku i vevnitř, proto se obracím na ty, kteří s tím mají zkušenost.
O plemeni jsem si toho zjistila hodně a jsem připravená věnovat pejskovi většinu volného času s agility a dog Frisbee.
Předem děkuji za všechny rady a tipy jak ohledně držení psa v bytě a na zahradě, tak ohledně konkrétního plemena border kolie.
Přeji všem hezký večer.

Vše vyřeší psí dveře, pes si bude chodit domů a ven, jak bude chtít.

12.12.2017 18:32
Enter

XXX.XXX.158.148

Myslím, že zrovna borderka to vyřeší za vás. Bude chtít být tam, kde budete vy. Jsou to závisláci a mají jednoho pána. Náš puberťák jde s omluvným pohledem sám na zahradu, když se topí v kamnech, je mu vedro a chce se ochladit. Ale i tak leží u vchodu nebo na terase. Jinak je přes den s kocoury na zahradě a v noci chrní vevnitř s námi, cestuje po domě...Připravte se, že vás bude sledovat a všude doprovázet, např. v noci na WC . Při klidném a citlivém zacházení jsou to úžasní a milující psi...

Přidejte reakci

Přidat smajlík