Ahojda,
nemáte někdo nápad jak odnaučit psa zbytečně vyřvávat, když to dělá jen v naší nepřítomnosti a nejsme tedy schopni ho u toho "nachytat"? V naší přítomnosti naopak neštěká vůbec na nic a v žádné situaci, takže ani nejsme schopni naučit povel "štěkej" a "ticho". Protištěkací obojek bereme jako krajní a poslední možnost, ke které se opravdu uchýlit nechceme, pokud to půjde jinak.
Předem děkuji za rady, jak zkusit odnaučit, nezajímá mě, jestli mi kdokoliv z Vás vlastnictví psa neschvaluje
Rok a půl stará kříženka hw a labradora, vyřvávala prý na sousedku už v létě, když ta byla na zahradě a to prý po celou dobu, co tam sousedka byla a soustavně. Teď prý řve pokud jde někdo po chodníku, dokud štěká jiný pes v ulici apod. Tohle všechno nám sousedka vmetla dnes, jinak bychom řešili dříve. Mladá je na zahradě s maminou, ta prý sotva jednou blafne. Stejně tak je prý slyšet řev i z domu, pokud jsou tam zavřené. Pokud jsme doma, tak je klid ve všech kombinacích psice venku, my doma, psice i my na zahradě, psice i my doma. Jinak ven na zahradu se obě těší a chodí tam ochotně. V noci je klid. Maximálně starší ojediněle blafne. To i sousedka potvrdila, že v noci bez problémů.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ona ta psice asi žádné zaměstnání nemá, že...?
Leeee
napsal(a):
Rok a půl stará kříženka hw a labradora, vyřvávala prý na sousedku už v létě, když ta byla na zahradě a to prý po celou dobu, co tam sousedka byla a soustavně. Teď prý řve pokud jde někdo po chodníku, dokud štěká jiný pes v ulici apod. Tohle všechno nám sousedka vmetla dnes, jinak bychom řešili dříve. Mladá je na zahradě s maminou, ta prý sotva jednou blafne. Stejně tak je prý slyšet řev i z domu, pokud jsou tam zavřené. Pokud jsme doma, tak je klid ve všech kombinacích psice venku, my doma, psice i my na zahradě, psice i my doma. Jinak ven na zahradu se obě těší a chodí tam ochotně. V noci je klid. Maximálně starší ojediněle blafne. To i sousedka potvrdila, že v noci bez problémů.
Něco podobného se stalo nám.
Máme psa z útulku na Vánoce třetí rok. První rok byl doma v pohodě. Pak se prý, podle domovníka, začaly množit stížnosti, že štěká a vyje. Divné. Já ho slyšela, za ty 3 roky štěkat 3 x. Kdyby štěkal na ulici a já ho neviděla, nepoznám, že je to náš pes.
Nicméně, vzhledem k tomu, že bydlíme v paneláku, jsem to začala řešit. Zorganizovala jsem sousedy, aby mi hlásili, kdy štěká a kdy ne. Posílali mi sms. Jack někdy štěkal, někdy ne. Divné. Byla jsem na prášky.
Problém se vyřešil tak, že po úrazu jsem byla rok na nemocenské a je klid. To ale není to, kvůli čemu to píšu.
Nakonec jsem zjistila, že ten domovník postával vždycky za našimi dveřmi, popř.přikládal na ně ucho, aby slyšel, co pes dělá. Což si Jack nemohl nechat líbit a štěkal na něj. Který normální pes by to nedělal?
Takže si, než budete něco řešit zjistěte, jestli a nakolik je tvrzení sousedky pravda, než si sešikanujete psa.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Pokud bydlíte v RD a pes štěká na zahradě na sousedy nebo na kolemjdoucí lidi, tak štěká protože hlásí/hlídá, pokud když se nic okolo neděje a je v klidu, tak ten pes je naprosto v pořádku...pokud štěká ve vašem domě a sousedi to slyší na ulici, nebo na zahradě a nesousedíte spolu úplně na těsno, jakože by vašeho psa slyšeli, když jsou u sebe doma, tak mi nějak uniká co ta sousedka jako řeší...? řešili jsme kdysi podbnou věc, sousedi měli NO, co řval nons top, ikdyž nikde nikdo nebyl tak vyl a štěkal jak šílený, ale pak se přišlo na to, že je prostě nemocný, párkrát dostal záchvat a jsou bez psa, tenkrát řval celé noci, že jsme byli nevyspaní měli ho kousek od naší ložnice nonstop venku...to je ale úplně jiný případ, přece vám nějaký soused na zahradě nemůže zakázat aby váš pes na něj štěkal, vždyť to je normální...bůh ví, jestli ta sousedka mu dřív něco neudělala a je na ni třeba vysazenej, nebo zda ho kolem plotu nějak neprovokuje...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud bydlíte v RD a pes štěká na zahradě na sousedy nebo na kolemjdoucí lidi, tak štěká protože hlásí/hlídá, pokud když se nic okolo neděje a je v klidu, tak ten pes je naprosto v pořádku...pokud štěká ve vašem domě a sousedi to slyší na ulici, nebo na zahradě a nesousedíte spolu úplně na těsno, jakože by vašeho psa slyšeli, když jsou u sebe doma, tak mi nějak uniká co ta sousedka jako řeší...? řešili jsme kdysi podbnou věc, sousedi měli NO, co řval nons top, ikdyž nikde nikdo nebyl tak vyl a štěkal jak šílený, ale pak se přišlo na to, že je prostě nemocný, párkrát dostal záchvat a jsou bez psa, tenkrát řval celé noci, že jsme byli nevyspaní měli ho kousek od naší ložnice nonstop venku...to je ale úplně jiný případ, přece vám nějaký soused na zahradě nemůže zakázat aby váš pes na něj štěkal, vždyť to je normální...bůh ví, jestli ta sousedka mu dřív něco neudělala a je na ni třeba vysazenej, nebo zda ho kolem plotu nějak neprovokuje...
To je samozřejmě pravda, také nám to přijde, že sousedka přehání, nicméně pokud na ni řve klidně hodinu v kuse (prý) při jejím pohybu na její zahradě, tak chápu, že ji to obtěžuje. Evidentně jí prostě naše mladá vadí a hledá chyby, ale nic to nemění na tom, že to sousedským vztahům příliš neprospívá. Pokud by jen blafala na procházející, je to za nás Ok, ale to soustavné vyřvávání bychom řešit chtěli. Samozřejmě pokud je to pravda, což se dost těžko zjišťuje prostě nevíme, jak tu situaci teď řešit, ale určitě čím dřív, tím lépe.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Leeee
napsal(a):
To je samozřejmě pravda, také nám to přijde, že sousedka přehání, nicméně pokud na ni řve klidně hodinu v kuse (prý) při jejím pohybu na její zahradě, tak chápu, že ji to obtěžuje. Evidentně jí prostě naše mladá vadí a hledá chyby, ale nic to nemění na tom, že to sousedským vztahům příliš neprospívá. Pokud by jen blafala na procházející, je to za nás Ok, ale to soustavné vyřvávání bychom řešit chtěli. Samozřejmě pokud je to pravda, což se dost těžko zjišťuje prostě nevíme, jak tu situaci teď řešit, ale určitě čím dřív, tím lépe.
No mě spíš příjde divný, že když jste třeba v domě a pes na zahradě a sousedka jde na svou zahradu, tak pes by přeci měl reagovat, tak jak ona vám popisuje, tzn. měla by začít hlásit/štěkat...pokud to nedělá, tak pochybuji že řve když doma nejste, tomu bych nevěřila, přece pes když většinou štěká na něco, tak to hlásí i v přítomnosti majitele...nebo ve skryté přítmonosti (vy doma, pes na zahradě). asi bych v klidu sousedce řekla, že jste sama osobně větší intenzitu štěkání nezaregistrovala, ale že byste to samozřejmě ráda řešila, ale nevíte jak, když prostě jste psa při tom vyřvávání nepřistihly...jak je ta sousedka stará? co kdyby jste se třeba domluvili, že by ji natočila na telefon, když teda tak řve? a pak si všímejte, jak daleko stojí od plotu sousedka atd...to je taky hodně důležitý, taky máme sousedy a musím říct, že pokud se přiblíží k našemu společenému plotu na 3 metry okamžitě tam jsou všechny tři a sousedy zase se snaží jakoby zahnat do, pro ně bezpečené vzdálenosti, jinak když si dělají něco na zahrádce, sečou trávu atd, jen polehávájí naši psi kolem plotu a sledují situaci, nic víc.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No mě spíš příjde divný, že když jste třeba v domě a pes na zahradě a sousedka jde na svou zahradu, tak pes by přeci měl reagovat, tak jak ona vám popisuje, tzn. měla by začít hlásit/štěkat...pokud to nedělá, tak pochybuji že řve když doma nejste, tomu bych nevěřila, přece pes když většinou štěká na něco, tak to hlásí i v přítomnosti majitele...nebo ve skryté přítmonosti (vy doma, pes na zahradě). asi bych v klidu sousedce řekla, že jste sama osobně větší intenzitu štěkání nezaregistrovala, ale že byste to samozřejmě ráda řešila, ale nevíte jak, když prostě jste psa při tom vyřvávání nepřistihly...jak je ta sousedka stará? co kdyby jste se třeba domluvili, že by ji natočila na telefon, když teda tak řve? a pak si všímejte, jak daleko stojí od plotu sousedka atd...to je taky hodně důležitý, taky máme sousedy a musím říct, že pokud se přiblíží k našemu společenému plotu na 3 metry okamžitě tam jsou všechny tři a sousedy zase se snaží jakoby zahnat do, pro ně bezpečené vzdálenosti, jinak když si dělají něco na zahrádce, sečou trávu atd, jen polehávájí naši psi kolem plotu a sledují situaci, nic víc.
No já nevim, já upřímě řečeno bych sama asi kvetla, kdyby sousedka si v klidu dělala něco na zahrádce a můj pes by po celou dobu ječel jak ne lesy. Sousedka je na své zahradě a snad si může v klidu dělat svoje věci aniž by po ní štěkal sousedovic pes.
Možná by pomohlo sousedku a pejska seznámit:) Aby pesan věděl, že ona je kámoš a nemusí ji vyštěkávat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Luciandthewolf
napsal(a):
No já nevim, já upřímě řečeno bych sama asi kvetla, kdyby sousedka si v klidu dělala něco na zahrádce a můj pes by po celou dobu ječel jak ne lesy. Sousedka je na své zahradě a snad si může v klidu dělat svoje věci aniž by po ní štěkal sousedovic pes.
Možná by pomohlo sousedku a pejska seznámit:) Aby pesan věděl, že ona je kámoš a nemusí ji vyštěkávat.
Já si tady poseldní dobou připadám jak kdybych byla snad z jiného světa...nebo lidi okolo mě jsou z jiného světa, proboha, kde píšu, že sousedi když si dělají něco na zahrádce tak pes lítá kolem plotu a řve? Nebo kde je napsaný, že to ten pes dělá před těmi majiteli? Mám dojem, že paní/slečna, píše, že si sousedka stěžuje, ale přitom když jsou doma, tak pes je v klidu...nebo čtu něco jiného?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já si tady poseldní dobou připadám jak kdybych byla snad z jiného světa...nebo lidi okolo mě jsou z jiného světa, proboha, kde píšu, že sousedi když si dělají něco na zahrádce tak pes lítá kolem plotu a řve? Nebo kde je napsaný, že to ten pes dělá před těmi majiteli? Mám dojem, že paní/slečna, píše, že si sousedka stěžuje, ale přitom když jsou doma, tak pes je v klidu...nebo čtu něco jiného?
Pisete, ze vase psy susedku vyhanaju od plotu ked sa priblizi na 3 a menej metrov.
To je za mna teda podobne neakceptovatelne, idealne v mestskom nudlopozemku 12m, od jedneho plota nesmie ist na 3m lebo susedove psy, druheho suseda pes bude reagovat uz na 4m, tak si pekne moze behat na zvysnych 5m sirky pozemku hore dole
L(phi)
napsal(a):
Pisete, ze vase psy susedku vyhanaju od plotu ked sa priblizi na 3 a menej metrov.
To je za mna teda podobne neakceptovatelne, idealne v mestskom nudlopozemku 12m, od jedneho plota nesmie ist na 3m lebo susedove psy, druheho suseda pes bude reagovat uz na 4m, tak si pekne moze behat na zvysnych 5m sirky pozemku hore dole
L(phi)
napsal(a):
Dobře Vy úplně jsem si to představila...
Luciandthewolf
napsal(a):
Souhlasím. Zkusila bych je seznámit, aby pesan přestal na sousedku štěkat, ona by vždy na něj mohla klidně a mile promluvit, když bude na zahradě apod. My řešili problém, že pes štěkal celou dobu na sousedku, když v létě zalévala hadicí. Náš pes totiž miluje vodu a chtěl by pod hadicí běhat . Museli jsme ho v tuto dobu zavřít, když jsme nebyli doma, pes štěkal a sousedka to brala s humorem (vysvětlili jsme jí situaci)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
L(phi)
napsal(a):
Tak to by mě asi taky vadilo brala jsem to dle toho, jak to vypadá u nás...společný plot máme jen kousek a právě tam moc sousedi ani nechodí, jen zřídka, proto to naši začnou hlásit, jinak je samozřejmě na zahradě vidí a nereagují na ně...ale v husté zástavbě s minimem zahrady by to vážně bylo na palici...já jsem se jen divila, kde prostě lucieandthewolf vzala tu větu, kdyby sousedka si v klidu dělala něco na zahrádce a můj pes by po celou dobu ječel jak ne lesy kterou jsem nidke nezmínila. Jen to, že pokud se sousedi přiblíží k plotu víc, než jsou naši psi schopni akceptovat. Dle mě je tohle chování v pořádku, vykouknu ven co se děje, psy oslovím, odvolám, pochválím, dám jim volno a tím to končí, oni své splnili a tak by to dle mě mělo být...
Sousedka je starší, takže natáčení mobilem moc nevidím. Také mi přijde dovné, že když jsme doma a psice na zahradě, tak nic, ale zase jí nechci nařknout z toho, že si vymýšlí (to by si asi stěžovala na oba psy?). A seznámení je dobrý nápad, jenže v naší přítomnosti psice na sousedku jen civí a mlčí. No a sousedka rozhodně nemá zájem se s ní blíže seznamovat, nedej bože ji snad hladit. Ráda bych při tom mladou přistihla abych si udělala vlastní obrázek, tak to s manželem zkusíme nějak vymyslet přes kameru. Jinak máme sice celkem velkou zahradu, ale je to taková nudle, stejně jako u sousedů, takže společný plot je opravdu dlouhý a záhonky má sousedka tak 2m od něj. Pochopila bych tedy nějaké to blafnutí, ale pak už by vyřvávat nemusela a mohla by pozorovat tiše.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
A další sousedy nemáte že byste se zaptala i jich? Jestli náhodou neregistrují větší štěkot vašich psů když nejste doma?

HW to dělá.
Když jste doma, prostě blafne, dost možná si toho ani nevšimnete a pokud "narušitel" doslova nevleze na váš pozemek, nechá ho být.
Když hlídá o samotě, tudíž dělá to, k čemu byl vyšlechtěn, je ostřejší a dost štěká.
Nám taky mnoho lidí tvrdí, že pozná, kdy nejsme doma podle toho, jak na pes reaguje.
Naštěstí u nás je doma pořád někdo, takže nám to nevadí.
Možná by pomohla ta zábrana, aby si uvědomil, to není moje, to nehlídám.
Nejsem si jistá, jestli by pomohlo uplácení psa ze strany sousedky, pokud byste byli doma, pes by si vzal úplatek a byl by jak milius, pokud by byl pes sám, provděpodobně by sousedce vzal piškot i s rukou.

Pomohlo by se psem pracovat, obecně i cíleně.
aneleh
napsal(a):
A nebylo by jednodušší zahradit váš plot? udělat dřevěný, nebo takovou tu zelenou síťovinu, případně vysadit živý plot?
Plot částečně zakrytý je, ale asi to nijak nepomáhá. Zakrytý není na zadní části zahrady, kde už záhonky nejsou. Vysadit živý plot můžeme, ale není to moc rychlé řešení. Nicméně děkuji za radu.

Leeee
napsal(a):
Což se samozřejmě neděje, že? Jojo křišťálová koule je super pomocník přesně takovéhle "rady" jsou úžasně konstruktivní.
A jak to mám vědět, co se "děje či něděje"? Tu křišťálovou kouli fakt nemám a nic o jakékoliv práci tady zatím nepadlo...pokud chci psa něco naučit, tak s ním musím pracovat, že...
napsal(a):
HW to dělá.
Když jste doma, prostě blafne, dost možná si toho ani nevšimnete a pokud "narušitel" doslova nevleze na váš pozemek, nechá ho být.
Když hlídá o samotě, tudíž dělá to, k čemu byl vyšlechtěn, je ostřejší a dost štěká.
Nám taky mnoho lidí tvrdí, že pozná, kdy nejsme doma podle toho, jak na pes reaguje.
Naštěstí u nás je doma pořád někdo, takže nám to nevadí.
Možná by pomohla ta zábrana, aby si uvědomil, to není moje, to nehlídám.
Nejsem si jistá, jestli by pomohlo uplácení psa ze strany sousedky, pokud byste byli doma, pes by si vzal úplatek a byl by jak milius, pokud by byl pes sám, provděpodobně by sousedce vzal piškot i s rukou.
Je pravda, že mamina také měla za mlada tendence štěkat na sousedy, ale protože na ně blafala i před námi, tak jsme s tím dokázali pracovat a jak jsem říkala, na ni si nikdo nestěžuje. Ale mladá se před námi tváří, že ani štěkat neumí. Nedaří se nám ji rozštěkat při žádné hře, pokud jsme s ní neštěká na nic (pzáci, popeláři, pošťačka), takže na ni nemůžeme použít nic z toho co fungovalo u maminy. Uplácení je dobrý nápad, je po mňamkách jak divá. Jen budu muset zastihnout sousedku ve vstřícné náladě . Každopádně díky za radu, toto nás nenapadlo.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A další sousedy nemáte že byste se zaptala i jich? Jestli náhodou neregistrují větší štěkot vašich psů když nejste doma?
Jen pak přes ulici a ti všici mají svoje psy, kteří navíc štěkají poměrně dost i v noci, takže to nijak nesledují. Ptala jsem se jedné maminky na mateřské a ta si ničeho neobvyklého nevšimla. Prostě podle ní každou chvíli nějaký pes v okolí blafe, ale nic hrozného.
napsal(a):
A jak to mám vědět, co se "děje či něděje"? Tu křišťálovou kouli fakt nemám a nic o jakékoliv práci tady zatím nepadlo...pokud chci psa něco naučit, tak s ním musím pracovat, že...
Takže proč se ptát, lepší je rovnou předpokládat, že psice jsou 24/7 zavřené buď doma nebo na zahradě a nikdo se jim nevěnuje?
Už jsem tu psala, že u maminy jsme to zvládli, takže aspoň minimální práce se psem asi byla . S holkama trávíme čas, učíme jak provozní povely, tak blbůstky, jaro až podzim prakticky denně plavou, v zimě se soustředíme více na pohyb po souši nad rámec běžných vycházek, aby jim plavání nechybělo, na procházkách mají kromě cvičení a her s námi i dost prostoru na vlastní hry, několikrát týdně je na část procházky oddělujeme (střídáme si je) abychom mohli pracovat i individuálně na tom, co které z nich tolik nejde, nebo ji více baví. O víkendech (minimálně jednou za měsíc v zimě, jednou za 14 dní v létě) výlety nejen s procházkou, ale i s různými a různě velkými skupinami kamarádů (s dětma i bez). Doma jsou s námi vždy ráno, než jdeme do práce a večer po procházce, pokud s nimi nejsme my na zahradě. Přes noc jsou doma když chtějí, což je v létě minimálně, v zimě častěji. To je asi tak v kostce. Jo a přímo ke štěkání, mamina ho umí na povel, rozeznává i štěkni = jednou (na slovní povel i gesto) a povídej, no povídej = štěkej do povelu ticho (opět povel i gesto na obojí). Snad je to takhle dostatečně přehledné.
sisi58
napsal(a):
Veškeré rady tady, se odvíjejí od toho, že sousedka mluví pravdu.
Je to opravdu tak?
Dokud to nezjistíte, psa neřešte.
Pokud to pravda není, ztrácím tu všichni čas.
Pokud to pravda bude, můžeme vážně řešit, jak na to, aby pes neštěkal, když ji vidí.
No čekala bych, že kdyby si vymýšlela, tak si bude stěžovat na oba psy, ne jen konkrétně na jednoho...ale je pravda, že potvrzeno to nemám.

Leeee
napsal(a):
Jen pak přes ulici a ti všici mají svoje psy, kteří navíc štěkají poměrně dost i v noci, takže to nijak nesledují. Ptala jsem se jedné maminky na mateřské a ta si ničeho neobvyklého nevšimla. Prostě podle ní každou chvíli nějaký pes v okolí blafe, ale nic hrozného.
Nejde dat nekam kamera?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Leeee
napsal(a):
Tak já na vašem místě to napřed pořádně prošetřím, než bych začala psa předělávat, zahradu a nevím co... A ta sousedka si chodí stěžovat po celé ulici když štěkají psi i tam? Nebo je vyloženě vysazená na tu jednu vaši fenku? Neprpvedla ta fenka někdy té paní něco? Nebo nemá z ní třeba nakonec strach? Když na ni přes plot doráží a štěká?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak já na vašem místě to napřed pořádně prošetřím, než bych začala psa předělávat, zahradu a nevím co... A ta sousedka si chodí stěžovat po celé ulici když štěkají psi i tam? Nebo je vyloženě vysazená na tu jednu vaši fenku? Neprpvedla ta fenka někdy té paní něco? Nebo nemá z ní třeba nakonec strach? Když na ni přes plot doráží a štěká?
No já se to s ní snažila více rozebírat, právě třeba to, že si dáváme pozor aby naši psi nevyřvávali v noci a to ona odkejvala a říkala, že problém není v noci, ale ve dne, když se pohybuje po zahradě. Takže mi přijde, že jde vyloženě konkrétně o tuto fenku. Co my víme, tak si navzájem nic neprovedly. Je samozřejmě možné, že se jí fena bojí, nebo jí paní prostě vadí, ale před námi to nedává najevo, to mi právě nejde na rozum proč na ni tedy aspoň neblafne, když jsme doma.
Leeee
napsal(a):
Natáhněte na plot mezi vámi nějaké zastínění. Štěkat na kolemjdoucí bude, protože se zjevně nudí. Nebo feny zavřete do domu a máte po problému.