Hárání a pobyt na horách

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.12.2017 10:23
Delfina30

XXX.XXX.41.102

Dobrý den, prosím mám 8měs.fenku zl.retrievera.Od září máme zaplacené hory od 23.12.-27.12.Fenka mi začala včera poprvé hárat.Je to větší kompex kde určitě budou i další pejsci.Jde mi o to, aby chudáci nebyli z toho nějak bláznívý, když jí ucítí.Já si jí samozř.pohlídám, ale jde mi i o ostatní, první fenku ted 9let máme léta kvůli zdr.problémům vykastrovanou, tak jsem trošku rozhozená, jak to vyřešit.Doma jí nechat nechci, je to závislák, bereme je všude sebou.Děkuji za radu, jak to řešíte vy?Hezký den.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.12.2017 10:48

..určitě bych jí kvůli takové s prominutím "blbině" jako je dovolená kastrovat nedala, pokud k tomu není zdravotní důvod... prostě bych si tam zavolala, kolik tam mají přihlášeno psů a pak se poradila s veterinářem - nevím, určitě tady poradí lépe... no my kvůli psům a nyní kočkám jezdíme jenom na chalupu, a tohle jsem tam tedy řešit nemusela...tak ať Vám to vyjde...

18.12.2017 10:56
Delfina30

XXX.XXX.41.102

Nene tuto uchovnuji kastrovat nebudeme, pouze tu 9letou jsme před léty kastr.ze zdr.důvodů, proto vůbec nevím, jak se mám zachovat.Děkuji moc.

18.12.2017 10:58

Delfina30 napsal(a):
Nene tuto uchovnuji kastrovat nebudeme, pouze tu 9letou jsme před léty kastr.ze zdr.důvodů, proto vůbec nevím, jak se mám zachovat.Děkuji moc.

...ono možná se na místě domluvit a snad bude pochopení, že by jste chodila jinou trasu než oni, ale na druhou stranu, vždyť sídliště je plné psů a fen. které občas hárají a nikdo to neřeší, jen prostě se řekne pozor fena hárá a majitel se psem se vydá jiným směrem...

18.12.2017 11:09
Delfina30

XXX.XXX.41.102

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...ono možná se na místě domluvit a snad bude pochopení, že by jste chodila jinou trasu než oni, ale na druhou stranu, vždyť sídliště je plné psů a fen. které občas hárají a nikdo to neřeší, jen prostě se řekne pozor fena hárá a majitel se psem se vydá jiným směrem...

Ano máte pravdu, bydlíme v domě se zahradou, tak člověk tak neuvažuje, vím, že i v zahraničí nevadí kolikrát na výstavách ani, že fena hárá, u nás na výstavách ano, to je i napsané, že se nemůže zúčastnit.

18.12.2017 11:12

Delfina30 napsal(a):
Ano máte pravdu, bydlíme v domě se zahradou, tak člověk tak neuvažuje, vím, že i v zahraničí nevadí kolikrát na výstavách ani, že fena hárá, u nás na výstavách ano, to je i napsané, že se nemůže zúčastnit.

...tak uvidíte jak to uvidí jiní a co Vám napíší...

18.12.2017 11:40
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Delfina30 napsal(a):
Dobrý den, prosím mám 8měs.fenku zl.retrievera.Od září máme zaplacené hory od 23.12.-27.12.Fenka mi začala včera poprvé hárat.Je to větší kompex kde určitě budou i další pejsci.Jde mi o to, aby chudáci nebyli z toho nějak bláznívý, když jí ucítí.Já si jí samozř.pohlídám, ale jde mi i o ostatní, první fenku ted 9let máme léta kvůli zdr.problémům vykastrovanou, tak jsem trošku rozhozená, jak to vyřešit.Doma jí nechat nechci, je to závislák, bereme je všude sebou.Děkuji za radu, jak to řešíte vy?Hezký den.

Je od vás hezké jak jste ohleduplná, sama fenu nemám, ale na druhou stranu, pokud někam jedu se psem, tak počítám i s tím, že tam budou háravky. Určitě bych kvůli tomu nerušila zaplacené hory, jen bych se snažila s majiteli ostatních psů vyjít vstříc, domluvit se. Ono taky záleží kam přesně jedete - pokud je to hotel se společnou restaurací, nebo nějakou společenskou místností tak se asi moc nevyhnete.

Ještě me napadá zeptat se veterináře na nějaký přípravek, po kterém pes fenu tolik necítí. Vím, že jsou i takové spreje, ale podle mě to nebude nic moc dobrého pro zdraví feny, takže to bych fakt konzultovala s veterinářem.

18.12.2017 11:47
Delfina30

XXX.XXX.41.102

marcelaamax napsal(a):
Je od vás hezké jak jste ohleduplná, sama fenu nemám, ale na druhou stranu, pokud někam jedu se psem, tak počítám i s tím, že tam budou háravky. Určitě bych kvůli tomu nerušila zaplacené hory, jen bych se snažila s majiteli ostatních psů vyjít vstříc, domluvit se. Ono taky záleží kam přesně jedete - pokud je to hotel se společnou restaurací, nebo nějakou společenskou místností tak se asi moc nevyhnete.

Ještě me napadá zeptat se veterináře na nějaký přípravek, po kterém pes fenu tolik necítí. Vím, že jsou i takové spreje, ale podle mě to nebude nic moc dobrého pro zdraví feny, takže to bych fakt konzultovala s veterinářem.

Ano je to hotel se spol.restaurací, zkusím napsat na hotel kolik mají přihl.pejsků, i když neví zda feny, nebo psy, ale budu v obraze.No příroda je příroda, myslela jsem, že se začne hárat tak v roce, né v osmi měsících, nic nenadělám.Jen jsem neměla nikdy pejska samce, tak nevím co to s nima dělá, jen vím co občas lidi píšou, že jsou neklidní, vejou v noci, no chudáci, snad to proběhne v klidu ten pobyt, nerada bych někoho naštvala.

18.12.2017 11:52
lupus4

XXX.XXX.92.90

Přestříkněte ji vždy než půjdete ven (a budouli tam nějací psi) nějakým šíleným parfémem zadek (ala ruskej zájezd) a to by mělo psy odradit, pokud nebude zrovna v nejlepším (ty kritické 3-4 dny) - to pak nefunguje nic, než "ostraha na 110%"

18.12.2017 11:55
Delfina30

XXX.XXX.41.102

lupus4 napsal(a):
Přestříkněte ji vždy než půjdete ven (a budouli tam nějací psi) nějakým šíleným parfémem zadek (ala ruskej zájezd) a to by mělo psy odradit, pokud nebude zrovna v nejlepším (ty kritické 3-4 dny) - to pak nefunguje nic, než "ostraha na 110%"

No budeme tam zrovna 7-11den hárání.Děkuji.

18.12.2017 13:07
inusanka

XXX.XXX.98.58

Já bych napsala na hotel, aby vás ubytovali co nejblíže vchodu, abyste ji netahala po celém hotelu.

18.12.2017 16:04

inusanka napsal(a):
Já bych napsala na hotel, aby vás ubytovali co nejblíže vchodu, abyste ji netahala po celém hotelu.

Asi budu za hulváta, ale řídila bych se heslem : "Kdo se moc ptá, moc se dozví". Bůhví, co si majitel hotelu představí pod pojmem "hárá", uvidí zakrvácené chodby, koberce...Možná tam ani jiný pes nebude, vás zbytečně odmítnou, storno neuznají, přijdete o hory i o peníze. Však nemusíte feny do jídelny vodit, nechávat je na pokoji, práh přestříknout a pak už je na majitelích ostatních ( imaginárních ) psů, aby nenechali rozdrápat dveře.
( Také jsme byli na dovolené v zařízení " ano se psy v pohodě, ale do jídelny nám je nevoďte).

Přidejte reakci

Přidat smajlík