Wvendy
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost se psím samotářem. Je naučený s námi spát v posteli ale už 5 den chodí spát na noc na gauč. Když jo voláme tak nereaguje, ale přez den se od nás ani nehne.. nemáte s tím někdo zkušenosti ?
Nenapsala jste, kolik mu je, co je to za rasu...Začala topná sezona, třeba je mu v posteli horko. A jinak: mám také samotáře a je mu také horko. Několik desítek minut byl se mnou i doma, ale pak chtěl jít ven a radši nás sleduje jen přes okno a podřimuje. Bude mu 10.
Wvendy
napsal(a):
Je to 9ti měsíční Yorkshire, to mě taky napadlo ale přez den spí v posteli úplně v pohodě. Večer s námi je do té doby než se zhasne a pak se přesune na gauč.
Tak tomu vedro nebude A nehárá někde v baráku fenka? Teď je období hárání a možná ji v obyvču slyší(cítí) líp
Uživatel s deaktivovaným účtem

Wvendy
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost se psím samotářem. Je naučený s námi spát v posteli ale už 5 den chodí spát na noc na gauč. Když jo voláme tak nereaguje, ale přez den se od nás ani nehne.. nemáte s tím někdo zkušenosti ?
A proč z toho děláte takovou kovbojku? Není snad jedno, kam ten pes jde spát? Proč by mělo být jeho povinností spát s vámi v posteli?

Wvendy
napsal(a):
Já to neberu tak, že je to jeho povinnost, jen mi to přišlo z ničeho nic zvláštní.
Tak se mu prostě na gauči spí líp. nebo chce spát zrovna na gauči a za týden bude spát na koberci a za dalších 14 dní zase v posteli. ale fakt o nic nejde a vůbec nic to neznamená.

Naše minulá fena během noci vystřídala několik míst na spaní, prakticky měla 3 pelechy, které během noci obešla. Začala u nás v ložnici a střídala...
Současná fena také střídá, začne na gauči, pak jde s dcerou a během noci si přijde lehnout na "místo" v obýváku a.t.d. (já psy v posteli nemám z čistě praktického hlediska- chlupy, bordýlek a psi si neustále přelehávají a to mě budí, naše buli si nelehne vedle vás, ale i na vás a mít na hlavě najednou přes 20kilo je šok)

Buďte ráda, že se z postele odstěhoval. Navíc takový drobek, měla bych strach, že ho v noci zalehnu ( nakopnu, shodím ) - a on možná má ten pocit taky.
(Když byl syn maý, taky se mi stěhoval v noci do postele. Ku podivu, jako dospělý už to nedělá ).

napsal(a):
Buďte ráda, že se z postele odstěhoval. Navíc takový drobek, měla bych strach, že ho v noci zalehnu ( nakopnu, shodím ) - a on možná má ten pocit taky.
(Když byl syn maý, taky se mi stěhoval v noci do postele. Ku podivu, jako dospělý už to nedělá ).

Wvendy
napsal(a):
On už to takový drobek není. Na 9ti měsících má 4,5kg
Hmm, standard uvádí hmotnost do 3,2 kg...

Můj pes spal od štěněte pod peřinou. V dospělosti mu začalo vadit, když se někdo hnul, tj. rušil. Začal významně vzdychat, vylezl, přemotal se, zase zavzdychal a padnul zpátky. Ke třetím narozeninám dostal kukaně, jedna šla do postele. Od té doby pod peřinu nevlezl, ačkoliv přes den je přísavka. Má svůj klid a spokojeně prospí noc.
On je celkově mimo standart všechny Yorky co znám jsou bázlivý a on je úplný opak... Třeba tak dopadl můj byt, když jsem byla hoďku na nákupu.. tak jsem místo kytek dala na okno deku a vše je ok..
Moje čivavy taky vyžadují kočičí přehled.
Čivavák je ostříhán zdůvodu, že se vyválel v nějakem mazutu nebo asfaltu. S vyholenými zády vypadal jak postižený.

Wvendy
napsal(a):
On je celkově mimo standart všechny Yorky co znám jsou bázlivý a on je úplný opak... Třeba tak dopadl můj byt, když jsem byla hoďku na nákupu.. tak jsem místo kytek dala na okno deku a vše je ok..
Tak on to hlavně není york, že...

Ruzena_Ruzova
napsal(a):
A teď si uděláme anketu:
A) kdo tomu - věří
B) kdo tomu- nevěří
C) kdo si ťuká na čelo a má chuť poslat odkaz na rozdíly mezi průkazu původu FCI a ostatními
D) koho rozesmálo "s papírama"
E) hele svátky klidu a míru za krkem... kašlem na to!
Ale nechte toho. Uši mu stojí, což ho činí jorkovatějším psem než 90% jokšírů. A pokud není bojácný, tak to je taky velké plus pro to zvíře.
Ruzena_Ruzova
napsal(a):
A teď si uděláme anketu:
A) kdo tomu - věří
B) kdo tomu- nevěří
C) kdo si ťuká na čelo a má chuť poslat odkaz na rozdíly mezi průkazu původu FCI a ostatními
D) koho rozesmálo "s papírama"
E) hele svátky klidu a míru za krkem... kašlem na to!
Proč by to podle Vás neměl být York?

Wvendy
napsal(a):
S papírama...
S jakýma papírama? S průkazem původu FCI?

Nechci tady teď rozjíždět debatu ohledně PP, jen se chci na něco zeptat, jestli tady jsou chovatelé - vím, že v chovu módních mrňat typu jork, čivava apod. je to ve spoustě případů spíš produkce a není tam vždycky všechno košer, ale je v FCI chovu opravdu možné, aby prošel pes s velkou váhovou odchylkou oproti standardu? Jestli má zadavatelka PP (myslím tím FCI), jak tvrdí, může fena tak váhově mimo projít? Nedávno jsem potkala fenu čivavy, hezkou, v kondici, ale sakra velkou. Podle majitelky 4 kg, zbonitovaná FCI.
napsal(a):
Nechci tady teď rozjíždět debatu ohledně PP, jen se chci na něco zeptat, jestli tady jsou chovatelé - vím, že v chovu módních mrňat typu jork, čivava apod. je to ve spoustě případů spíš produkce a není tam vždycky všechno košer, ale je v FCI chovu opravdu možné, aby prošel pes s velkou váhovou odchylkou oproti standardu? Jestli má zadavatelka PP (myslím tím FCI), jak tvrdí, může fena tak váhově mimo projít? Nedávno jsem potkala fenu čivavy, hezkou, v kondici, ale sakra velkou. Podle majitelky 4 kg, zbonitovaná FCI.
No tak u čivav do nedávna byl právě spíš požadavek uchovňovat větší feny než psy. Podměrky pod 2-2,3 kg šanci neměly. Ale horní limit 4 kg mi fakt příjde moc. Kvalitní psi (samci) se většinou pohybují ve váhové kategorii 2,2-2,9 kg... víc jak tříkilového jsem nezažila, nebo ho přehlédla - určitě by neměl dobré hodnocení na výstavě. Můj dlouhosrstý výstavní čivavák se podle období pohybuje ve váhovém rozmezí 2,3-2,5 kg. Druhý, vyřazený z chovu - těžší vada skusu (netruchlím - kupovala jsem již s vadou) - má lehce přes 3 kila a je od pohledu o dost větší než výstavák. A to výstavák má takovou víc načechranou srst. Druhý - vadný - je i co do figury spíš jak fena - delší rámec, takže 4 kg fena mi fakt příjde moc. Leda, že by je pustili do chovu z důvodu zdravotních - problémy s porodem.
napsal(a):
Většina větších uchovněných čivav jsou z dovozu - dovezené dospělé a uchovněné v zemi, odkud jsou dovezení. Já osobně jsem nikdy nenakryla pejskem větším (těžším) jak 2,3kg.