Sladkovodní ryby - zkrmování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.12.2017 21:54

Dobrý den, jelikož jsme před týdnem a dnes zabíjeli dva kapry, zbyly vnitřnosti a z dnesniho dokonce (asi) jikry.
Prý sladkovodní ryby nee, kvůli enzym thimalaze ci jak se to jmenuje, kde se nachází ten enzym?
Ve žluči?
Kdyby byl nějak extra nebezpečný tak abych jsem se mu tomu vyhla.

Diky za všechny rady/odpovědi

23.12.2017 11:18
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Sladkovodní ryba má v sobě látky(stejně jako bílek) který ničí vitamin B1(tedy thiamin) Pokud rybu uvaříte, zničíte ho varem, takže je to buď jak buď. Vitamín B1 zase dostane v další dávce masa či zeleniny, takže buďte bez obav To se týká spíš rybářů, kteří by měli tendence krmit tak psa třeba denně(přebytky) Jednou týdně ho sladkovodní ryba 100% nepoškodí.

23.12.2017 11:42
Luciandthewolf

XXX.XXX.52.249

Vám psi žerou sladkovodní ryby? Já zkoušela dát čubě kapra a vyplivla mi to a když jsem jí soupla vnitřnosti, tak se mi v nich začala válet

23.12.2017 12:08

Luciandthewolf napsal(a):
Vám psi žerou sladkovodní ryby? Já zkoušela dát čubě kapra a vyplivla mi to a když jsem jí soupla vnitřnosti, tak se mi v nich začala válet

Jo žere sice ze začátku na to cumela že chci otrávit ale jelikož mym pomocníkem je kočka a menší čuba tak stačilo říct "Míšo na" v tu chvíli mi větší čuba ukousla ruku, pri normální večerní dávce jsem řekla "Rózo dej si masíčko" od této doby se v tom nerejpá a žere vše (teda krom zeleniny, obilovin a ovoce(jablko žere, většinou) tohle všechno má jinak za trest).

23.12.2017 13:09

Mě pes při vánočním šílenství sežral komplet vše na rybí polévku, tragedie, u nás rybí s rohlíkovýma krutonkama musí být....
Nejlepší ryba pro psa je, když si jí může sám v rybníku najít, samozřejmě chcíplou, tu sežere rychlostí světla. Naše psice má ráda ještě rybky čerstvé při výlovu, takové ty čudly.

23.12.2017 15:47
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Luciandthewolf napsal(a):

Ne-e, nežere. Syrovou ani náhodou, protože máme ryby u baráku v jezeře a prostě jak to asi cítí pořád, tak si nemyslí, že je to k jídlu. I když pstruh vysokčí na molo a nedokáže se dostat do vody(a chcípne) nesežere ho ani kočka, natož pes. Vloni jsem mu hlavu uvařila a hezky snědl. Letos s velkou slávou(dostali jsme ji od mámy) jsem ji uvařila taktéž a dva dny mu to muž nosí, ani do toho nerýpnul. Zavezu to mamčině feňuli, ta má maso jednou za uherský rok tak snad to sežere.

Přidejte reakci

Přidat smajlík