Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.12.2017 05:23
Kristina1234

XXX.XXX.226.24

Zdravím mam takový problém.. máme doma psa a je strašně ustekany hlavně v noci je to šílený a když ho okriknu aby byl ticho tak nepřestává a štěká si dal jen tak.. nejhorší je že nemá na co štěkat.. nevím co sním už mi začínají doma říkat že ho mám dát do útulku ale to já nechci.. ráda bych ho to odnaučila ale nic na něj nezabírá.. pejsek nám tu zůstal po babičce a já nemám sílu na to dát ho pryč jak mi říkají doma... Doma máme další 3 psy a ty jsou bez problémů.. děkuji za rady :).

27.12.2017 06:06
scylla

XXX.XXX.150.32

Slyší dobře? Okřikování nepomůže, chce to odvést pozornost. On na něco štěká, i když vy to neslyšíte, nevidíte, on ano. Jak se jinak chová, je sebevědomý nebo spíš ustrašený?

27.12.2017 07:20
Kristina1234

XXX.XXX.13.238

Slyší dobre. Je to takový mazel ze všeho má radost.. ustrašený se mi nezdá. Měla ho babička a ta tě výchově moc nedala. Já jsem ho naučila základní povely co neuměl.. ale stim štěkáním si nevím rady dělal to předtím i babičce a ta holka za to trestala a to já nechci.. hodně stěkal když babička umřela ale to jsme přikládaly tomu že se mu stýská... A teď prostě štěká i když nemá důvod.

27.12.2017 07:24
scylla

XXX.XXX.150.32

On ho má, jinak by neštěkal. Chtělo by to ho vidět, jak reaguje, jak reagujete vy, na dálku se těžko radí. Zkuste vysledovat, při jaké příležitosti štěká a jeho chování předejít tím, že mu dáte nějaký povel, odvedete pozornost.

27.12.2017 07:29
Kristina1234

XXX.XXX.13.238

Zpozorovala jsem že štěká na zeď kde nic není... Já se snažím na něj moc nekřičet ale obcas už to ji ale nejde... Například on takhle steka na tu zeď a já za ním přijdu pohladim ho řeknu mu že tam nic není a on se začne mazlit..

27.12.2017 07:58
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Kristina1234 napsal(a):
Zpozorovala jsem že štěká na zeď kde nic není... Já se snažím na něj moc nekřičet ale obcas už to ji ale nejde... Například on takhle steka na tu zeď a já za ním přijdu pohladim ho řeknu mu že tam nic není a on se začne mazlit..

Někteří budou asi psát, že tam třeba vidí ducha babičky ale spíš je mu smutno a vyžaduje si víc pozornosti. Byl sám a měl babičku jen pro sebe, u vás má další psy, což je dobré, ale už není opečovávný jedináček, což je pro něj velká změna.

27.12.2017 08:14
Kristina1234

XXX.XXX.13.238

Oni nejsou všichni pohromadě mám u sebe jen jeho a moji fenku..2 pejsky mají rodiče nahore. Oboum se věnují stejně aby ani jeden nestrádal.. akorát když jdu nahoru k rodičům tak ho sebou neberu jelikož tam všechno ocurava.. ještě bych mohla zjistit jak se chová když nejsem doma ale mamka tam za nimi chodí..

27.12.2017 08:39
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Asi bývate v rodinnom dome, nemohli by byť za tou stenou, alebo pod myši? Mne tak reagovala fenka

27.12.2017 08:51
scylla

XXX.XXX.150.32

Kristina1234 napsal(a):

Určitě to neřešte křikem, protože on štěká a vy se tím křikem přidáte. Zkuste ho vyrušit mechanicky, třeba vodítkem, které bude mít neustále připnuté. Tím nemyslím žádné škubání nebo tak, ale jen upoutání pozornosti. A když štěká, nechvalte ho za to, nebo se to upevní. Naopak mu věnujte pozornost, když se chová dobře.

27.12.2017 09:12
sisi58

XXX.XXX.191.1

Štěká když je tma? Nebo i když se svítí? Když s ním nejste nebo i v Vaší přítomnosti? Základem je, zjistit proč. Jak píše scylla, určitě má důvod i kdyby jen ten, že se nudí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík