Zdravím mam takový problém.. máme doma psa a je strašně ustekany hlavně v noci je to šílený a když ho okriknu aby byl ticho tak nepřestává a štěká si dal jen tak.. nejhorší je že nemá na co štěkat.. nevím co sním už mi začínají doma říkat že ho mám dát do útulku ale to já nechci.. ráda bych ho to odnaučila ale nic na něj nezabírá.. pejsek nám tu zůstal po babičce a já nemám sílu na to dát ho pryč jak mi říkají doma... Doma máme další 3 psy a ty jsou bez problémů.. děkuji za rady :).
Slyší dobre. Je to takový mazel ze všeho má radost.. ustrašený se mi nezdá. Měla ho babička a ta tě výchově moc nedala. Já jsem ho naučila základní povely co neuměl.. ale stim štěkáním si nevím rady dělal to předtím i babičce a ta holka za to trestala a to já nechci.. hodně stěkal když babička umřela ale to jsme přikládaly tomu že se mu stýská... A teď prostě štěká i když nemá důvod.
Kristina1234
napsal(a):
Zpozorovala jsem že štěká na zeď kde nic není... Já se snažím na něj moc nekřičet ale obcas už to ji ale nejde... Například on takhle steka na tu zeď a já za ním přijdu pohladim ho řeknu mu že tam nic není a on se začne mazlit..
Někteří budou asi psát, že tam třeba vidí ducha babičky ale spíš je mu smutno a vyžaduje si víc pozornosti. Byl sám a měl babičku jen pro sebe, u vás má další psy, což je dobré, ale už není opečovávný jedináček, což je pro něj velká změna.
Oni nejsou všichni pohromadě mám u sebe jen jeho a moji fenku..2 pejsky mají rodiče nahore. Oboum se věnují stejně aby ani jeden nestrádal.. akorát když jdu nahoru k rodičům tak ho sebou neberu jelikož tam všechno ocurava.. ještě bych mohla zjistit jak se chová když nejsem doma ale mamka tam za nimi chodí..
Kristina1234
napsal(a):
Zpozorovala jsem že štěká na zeď kde nic není... Já se snažím na něj moc nekřičet ale obcas už to ji ale nejde... Například on takhle steka na tu zeď a já za ním přijdu pohladim ho řeknu mu že tam nic není a on se začne mazlit..
Určitě to neřešte křikem, protože on štěká a vy se tím křikem přidáte. Zkuste ho vyrušit mechanicky, třeba vodítkem, které bude mít neustále připnuté. Tím nemyslím žádné škubání nebo tak, ale jen upoutání pozornosti. A když štěká, nechvalte ho za to, nebo se to upevní. Naopak mu věnujte pozornost, když se chová dobře.