Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.12.2017 15:21
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Zajímal by mne váš názor na štěněčí granule Carnilove.Máte někdo zkušenosti?Složení se mi zdá přiměřené a bez zbytečných příměsí.

28.12.2017 16:13
Luciandthewolf

XXX.XXX.10.197

Moje se z nich strašně podělávala.. když jsem pracovala ve zveráči, tak mi spousta lidí říkalo, že s nimi mají podobný problém..ale našli se i tací, kterým to vyhovovalo. Ale bylo jich rozhodně míň než těch, kteří museli přejít na jiné protože Carnilove jim fakt nesedl.

4.1.2018 13:25
psíchovatelka

XXX.XXX.152.250

Sama krmím jinýma granulkama, ale přítel dává svojí borderce Carnilove už od štěněte a bez problému, obtíže s bobkama vůbec nemá. Vybral si ho právě kvůli tomu složení - maso, bylinky, ovoce... žádný obiloviny ani brambory. Doporučil mu ho prý tenkrát jeden musher, který takhle krmil svoje huskouny...

4.1.2018 17:03
pyr

XXX.XXX.25.153

A co zkusit maso? Pokud chcete kvalitní krmivo (tím, že se ptáte na Carnilove, tak asi ano), maso je tou nejlepší možností. Složení budete mít přímo před sebou.

4.1.2018 19:58
saola

XXX.XXX.228.41

Asi tak, proč nezkusit maso plus něco k tomu? Zvlášť pro velkého psa.
"Líbí" se mi příspěvek psichovatelky výše - vybrali si Carnilove kvůli složení - prý maso atd. Já tam tedy žádné maso nevidím, jen masokostní moučku (přesněji masovou moučku). To si fakt představujete, že je to maso - ve smyslu jako kus svaloviny?
Masové a masokostní moučky jsou samozřejmě zdrojem krmných živočišných bílkovin. Hlavní surovinou jsou konfiskáty, jatečný odpad a živočišné odpady ze zpracování hospodářských zvířat obecně, takže pařáty, běháky, peří, hlavy, vnitřnosti, různé "divné" kousky...Kdybyste tohle měli na stole v kuchyni, co z toho byste dali psovi do misky? Řekla bych, že možná tak ty hlavy...
Jako chápu, že krmit psa stejkem je blbost, ale proč mu nezajistit krmivo v lidsky akceptovatelné kvalitě?
No, ale hlavně že v těch granulích bývají bylinky, tapioka a hydrolyzované skořápky (spíše asi tedy mají na mysli chitinové krunýře, ach jo) korýšů...na to lidi slyší, stejně jako na 0,0008% brusinek a borůvek.

4.1.2018 20:15
Terven

XXX.XXX.110.147

psíchovatelka napsal(a):
Sama krmím jinýma granulkama, ale přítel dává svojí borderce Carnilove už od štěněte a bez problému, obtíže s bobkama vůbec nemá. Vybral si ho právě kvůli tomu složení - maso, bylinky, ovoce... žádný obiloviny ani brambory. Doporučil mu ho prý tenkrát jeden musher, který takhle krmil svoje huskouny...

Stejně jako saolu mě napadlo, kde je v Carnilove to maso- jak tak projíždím jednotlivé receptury, všude vidím moučky...
Ono to u granulí chce kliknout si přímo na složení, mám podezření, že dost lidí se spokojí s obecným popisem, viz třeba
http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/carnilove/611527
ten samozřejmě vždycky působí úžasně.

4.1.2018 21:39
tapina

XXX.XXX.138.12

saola napsal(a):
"Líbí" se mi příspěvek psichovatelky výše - vybrali si Carnilove kvůli složení - prý maso atd. Já tam tedy žádné maso nevidím, jen masokostní moučku (přesněji masovou moučku). To si fakt představujete, že je to maso - ve smyslu jako kus svaloviny?
Masové a masokostní moučky jsou samozřejmě zdrojem krmných živočišných bílkovin. Hlavní surovinou jsou konfiskáty, jatečný odpad a živočišné odpady ze zpracování hospodářských zvířat obecně, takže pařáty, běháky, peří, hlavy, vnitřnosti, různé "divné" kousky...Kdybyste tohle měli na stole v kuchyni, co z toho byste dali psovi do misky? Řekla bych, že možná tak ty hlavy...
Jako chápu, že krmit psa stejkem je blbost, ale proč mu nezajistit krmivo v lidsky akceptovatelné kvalitě?
No, ale hlavně že v těch granulích bývají bylinky, tapioka a hydrolyzované skořápky (spíše asi tedy mají na mysli chitinové krunýře, ach jo) korýšů...na to lidi slyší, stejně jako na 0,0008% brusinek a borůvek.

Lidi dneska celkem fandí homeopatii, třeba to je tím. Čím míň tím víc

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2018 21:48

saola napsal(a):

On ale nastává problém spíš jinde, že ty masokostní moučky jsou konzervované, vetšinou něčím "jedovatým" ( no zase to tak já neřeším, vzhledem k délce života psa)
Jinak ano, jiné granule dokáží obsahovat maso ve smyslu svalovina (sušené a následně pomleté a ihned zpracované.).

5.1.2018 11:05
assil

XXX.XXX.72.105

saola napsal(a):

Pařáty, peří atd. musí být v granulích označeno jako vedlejší produkty, do masokostní moučky se smí dávat jen vnitřnosti tuším. Nařízení EU rozepisující jednotlivé ingredience je platné už docela dlouho, proběhlo i tady na fauně odkaz, takže možno dohledat.

5.1.2018 12:06

Masokostní moučka se nepoužívá. Jen "masová". Dle jejího přesně popsaného druhu může obsahovat třeba: pařátky, střeva včetně obsahu, kuchyňský odpad, svalovinu, a tak podobně.
Peří nesmí být nikde. Ani moc kostí, jak se na návsi povídá, protože jsou požadavky na popel a fosfor a tak vůbec.
Ale vyrábí se například drůbeží protein, což je to samé jako moučka, a právě Carnilove toto obsahuje, tato surovina je extrahovaná z kostí a peří.
Prostě taková legrace na zákazníky. No tak co mají dělat, nemají na maso stroje.
Jinak samozřejmě se toto vše "zvláštní", ale i maso, označuje jako vedlejší produkty.
Nejlépe se na krmiva, které neznají pojem "maso" vykašlat, nemusíte pak řešit nic.
Mimochodem, maso není svalovina. Je to svalovina s kůží a určitým procentem tuku a pojivovou tkání.

Lidsky akceptovatelné... a ono to existuje, fakt. Jsou společnosti, které používají jen suroviny vhodné pro lidi.

Copak je to za otázku "co z toho byste dali psovi" ?
Já vše, z toho Vašeho výpisu, kromě peří. Aby se nezakuckal. Co jiného má pes jíst, když ne hlavy, nožky ? Vžyť to je samý neupravený nekonzervovaný protein, mozek třeba.
Blbé je, že slepice má takový malinký, no.

12.1.2018 12:26
psíchovatelka

XXX.XXX.49.35

Terven napsal(a):
Stejně jako saolu mě napadlo, kde je v Carnilove to maso- jak tak projíždím jednotlivé receptury, všude vidím moučky...
Ono to u granulí chce kliknout si přímo na složení, mám podezření, že dost lidí se spokojí s obecným popisem, viz třeba
http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/carnilove/611527
ten samozřejmě vždycky působí úžasně.

A to je problém? ono v granulích čerstvé maso nikdy nebude, vždycky projde nějakou úpravou. Podrobněji rozepsané to máte zde: https://www.krmimkvalitne.cz/myty-a-fakta-o-cerstvem-mase-a-masove-moucce-v-granulich-pro-psy-a-kocky/
A pokud se kouknete na složení (např. zde https://www.carnilove.cz/cs/dogs), tak si myslím, že ano, Carnilove jsou fajn. Důkazem mi je i to, co následně ze psa vychází.

12.1.2018 12:41

psíchovatelka napsal(a):
A to je problém? ono v granulích čerstvé maso nikdy nebude, vždycky projde nějakou úpravou. Podrobněji rozepsané to máte zde: https://www.krmimkvalitne.cz/myty-a-fakta-o-cerstvem-mase-a-masove-moucce-v-granulich-pro-psy-a-kocky/
A pokud se kouknete na složení (např. zde https://www.carnilove.cz/cs/dogs), tak si myslím, že ano, Carnilove jsou fajn. Důkazem mi je i to, co následně ze psa vychází.

Nejde o čerstvé maso, nýbrž o chemii.

17.1.2018 20:17

Taky nám tyhle granule nesedly, měl po nich průjem a proto jsme je ani nedobraly. Vyměnily jsme za jiné a hned to bylo lepší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík