Dobrý den,
Vím že tohle téma již tu jednou bylo, ale ráda bych ho obnovila. Máme 4 měsíční štěně čivavy, doma ho máme necelé 3 týdny. Pejsek je hodně učenlivý, už umí sedni a dát pac. Problém je že nechce chodit ven. Jak vidí vodítko, tak zdrha. Vydrží celou noc necurat, pak se venku hned vyprázdní, ale jak jdeme během dne a to chodíme hodně často, tak už nic neudělá a většinou si to nechá na doma. Chodím ho venčit na společný dvůr, kde není moc cizích psů, ale on se všeho boji a nějak se nedokáže soustředit na venčení. Co jsem měla štěňata tak ty byly venku v pohodě. Máte nějakou radu?
Lifia
napsal(a):
Dobrý den,
Vím že tohle téma již tu jednou bylo, ale ráda bych ho obnovila. Máme 4 měsíční štěně čivavy, doma ho máme necelé 3 týdny. Pejsek je hodně učenlivý, už umí sedni a dát pac. Problém je že nechce chodit ven. Jak vidí vodítko, tak zdrha. Vydrží celou noc necurat, pak se venku hned vyprázdní, ale jak jdeme během dne a to chodíme hodně často, tak už nic neudělá a většinou si to nechá na doma. Chodím ho venčit na společný dvůr, kde není moc cizích psů, ale on se všeho boji a nějak se nedokáže soustředit na venčení. Co jsem měla štěňata tak ty byly venku v pohodě. Máte nějakou radu?
Jo, nechodit na společný dvůr, ale ven, mezi lidi, do provozu. Nechlácholit, neutěšovat, ale poskytnout mu oporu, nenechat ho napadat od jiných psů, řídit jeho kontakty s lidmi, se psy, radit mu, podporovat ho. Hodně mazlit, mluvit na něj, postupně ho vést k takovým úkolům, které se mu podaří a stoupne mu sebevědomí. Choďte se na věci dívat, sahejte na ně, mluvte s lidmi, hlaďte si cizí psy, prostě jděte mu příkladem.
Lifia
napsal(a):
No právě ze na ten dvůr cp vim chodí tak jeden, dva a je to velky dvorek. Bohuzel vsude v okolí je psů značně více. Ale uz udelal bobek na misto, kde ho predtim udělal, ale musela jsem ho na to misto donest. Tak snad se to brzy zlomí:).
Nic se nebude lámat, když budete psa izolovat a podporovat v bázlivosti, bude to stále horší a horší, choďte ven.
Dobry den. Tak se vracim k tématu. Pejsem uz krasne cura venku. Uz temer 14 dni se doma nevycural. V noci krasne vydrzi. Co.je vsak.problem ze doma dela bobek. Venku se vycura a přijdeme domu a udela bibek stale na to same misto, ktere vzdy pak potru octem. Nekolikrat se mu to podarilo venku ale spis nahoda. Na prochazce se mu to povedlo jednou.
Tak.nevi. co s tim.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lifia
napsal(a):
Dobry den. Tak se vracim k tématu. Pejsem uz krasne cura venku. Uz temer 14 dni se doma nevycural. V noci krasne vydrzi. Co.je vsak.problem ze doma dela bobek. Venku se vycura a přijdeme domu a udela bibek stale na to same misto, ktere vzdy pak potru octem. Nekolikrat se mu to podarilo venku ale spis nahoda. Na prochazce se mu to povedlo jednou.
Tak.nevi. co s tim.
Otázka je, jak dlouho jste venku...dle mého pejsek velkou potřebu koná po nějakém pohybu, laicky si to představuju, že "rozhejbá" střeva...ale doba za kterou se to stane je dle mého pozorování různá...
např. můj pes pravidelně koná už když ujdeme tak 200-300 metrů, fena naopak prakticky až se vracíme z ranní prochajdy takže po 3/4 hodině až hoďce a půl...
Jinak afgán, přestože jinak učenlivý a doma se mu nehody moc nestávali ani jako štěndu, tak byl schopnej udělat bobek doma ještě v půl roce, ale zcela výjimečně...
Já bych doporučila, pokud na to máte čas udělat prochajdu tak dlouhou dokud pejsek bobek neudělá, obzvláště ráno...protože večer se napapá, pak spinká, no a pak si myslím, že ráno to musí ven...