Psí granule - Prosím o radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.1.2018 20:10
Lesáková

XXX.XXX.212.84

Dobrý večer, jistě tady je mnoho pejskařu, tímto vás prosím o radu.Máme doma psa kříženec Německá doga (cca rok a pul).Pejsek má hodně střevní potíže (prujem ), bydlíme v bytě takže to je někdy je to opravdu hrozné stávat dvakrát za noc venčit.Dříve jsme kmili masem ( BARF vše v pořádku), ale bylo to časově náročné, proto bych chtěla kmit granule + někdy maso..Také je zřejmě hodně vybíravý.Prosím vás ma tady někdo tuto zkušenost? Značky krmiv : Taste of the Wild - Hovínko řidčí a hlavně ho to starašně prohánelo ven (hodně kakal) ale, chutnalo... Brit - Nežere je schopen misku desetkrát vysypat na zem, také jsem mu tam přidávala maso, ale vybral... Fitmin - Hrozný průjem, ale chutná Jaké krmivo máme ještě vyzkoušet ? Probiotika moc nepomáhaly.Snažím se zjistit, pokud tu má někdo stejnou zkušenost... Nárážky si prosím nechte pro sebe, radeji ani nepiste. Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.1.2018 20:21

Jak dlouho jedl Taste, kolik, které přesně, ani po týdnu se to neupravilo ?
dtto Fitmin a pamlsky.

5.1.2018 20:28
Lesáková

XXX.XXX.212.84

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jak dlouho jedl Taste, kolik, které přesně, ani po týdnu se to neupravilo ?
dtto Fitmin a pamlsky.

Asi měsíc, nic se nezlepšovalo,.. Měl něco s Lososem (junior) potom s jehněčím.

5.1.2018 20:38

Lesáková napsal(a):
Asi měsíc, nic se nezlepšovalo,.. Měl něco s Lososem (junior) potom s jehněčím.

Omlouvám se, ale potřebuji to vědět přesně, jestli máme rozluštit, co mu vadí.
Mám teda zatím tajný tip na tuk. Všude je drůbeží, kuřecí. Přírodní aroma je také kuřecí.
Losos a jehně od Brita nebo.. ?
Víte, chtělo by se dopátrat, jestli jedl něco pořád s rýží nebo brambory, kuřetem nebo rybou. Ať můžeme vyřadit, co mají společného.
Pak najdeme granule, které budou mít pravý opak, a je to v suchu.
Pes, podlaha, a tak všechno.

5.1.2018 20:43

Po Taste má problémy spousta psů. Fitmin nevím, ale svému bych ho taky nedala. Jako štěně a mladý pes míval trochu rozhozené trávení a nakonec jsme skončili u lehčích receptur - bezobilné Barking Heads, jehněčí Marpy a některé Wolfsbluty. Kombinujeme s barfem a bobky perfektní. Ještě poznámka, taková zvláštní věc - kuřecí může syrové nebo vařené, ale jakmile je stopa po kuřeti v granulích, tak už je to skoro na průjem. Jinak samozřejmě po barfu z něj nejde skoro nic, po granulích chodí o mnoho více a častěji.

5.1.2018 20:55
Lesáková

XXX.XXX.212.84

Omlouvám se, ale potřebuji to vědět přesně, jestli máme rozluštit, co mu vadí.
Mám teda zatím tajný tip na tuk. Všude je drůbeží, kuřecí. Přírodní aroma je také kuřecí.
Losos a jehně od Brita nebo.. ?
Víte, chtělo by se dopátrat, jestli jedl něco pořád s rýží nebo brambory, kuřetem nebo rybou. Ať můžeme vyřadit, co mají společného.
Pak najdeme granule, které budou mít pravý opak, a je to v suchu.
Pes, podlaha, a tak všechno.

Takže první jsem zkoušela Taste of the Wild - To bylo jehněčí (junior ), potom jsem mela další pytel (toho samého akorát to bylo s lososem..) Složení Taste of the Wild ( jehněčí ): Bizon (bizoní maso), jehněčí moučka (dehydrované jehněčí maso), batáty, vaječné výrobky sušené, protein z hrachu, hrách, brambory, řepkový olej, vedlejší výrobky z rajčat, pečená zvěřina (maso ze zvěřiny), hovězí maso, lněné semínko, bramborová vláknina, přírodní aroma (kuřecí játra a srdce), rybí moučka (z mořských ryb), lososový olej (zdroj DHA), chlorid sodný 0,4%, sušené kořínky čekanky, extrakt z juky, rajčata, borůvky, maliny, sušený produkt fermentace enerococcus faecium, lactobacillus acidophilus, lactobacillus casei, lactobacillus plantarum, trichoderma longibrachiatum... Brit byl o něco lepsí než ten Taste.. nechodil tak často kakat, opravuji se, hovínko mel mnohem lepší, docela asi i dobrý, ale vůbec to nechtěl jíst davala jsem mu do toho maso atd. dávala jsem mu tam vepřové (přemražené), hovězí a kuřecí, ale vždy to vybral, dokonce jsem mu to namáčela v kuřecí polívce.. Byl to Brit PREMIUM EXTRA LARGE (kuřecí), ale opravdu to nežral,...Tet jsem zkusila ten Fitmin (strasně mu chutná), potom má opravdu hrozný průjem už mě kadil vodu. Včera měl dietu těstoviny a syrové kuřecí krky

5.1.2018 21:00
Lesáková

XXX.XXX.212.84

Po Taste má problémy spousta psů. Fitmin nevím, ale svému bych ho taky nedala. Jako štěně a mladý pes míval trochu rozhozené trávení a nakonec jsme skončili u lehčích receptur - bezobilné Barking Heads, jehněčí Marpy a některé Wolfsbluty. Kombinujeme s barfem a bobky perfektní. Ještě poznámka, taková zvláštní věc - kuřecí může syrové nebo vařené, ale jakmile je stopa po kuřeti v granulích, tak už je to skoro na průjem. Jinak samozřejmě po barfu z něj nejde skoro nic, po granulích chodí o mnoho více a častěji.

Děkuji, asi zkusíme ty Marpy,..

5.1.2018 21:41

Taste jsou z hrachu a mají moc vlákniny. Brit je z obilí (jako rýže v dietě přece) a tak nějak má vše ok. Až na tu kvalitu teda. Tak má ten pejsek radši asi normální granule, žádné výstřelky.
Ollie radí dobře, úplně normální krmiva - Marp holistic a Wolfsblut úplně nejlepší, protože tam jsou jen brambory a žádné nesmysly typu "aroma", pytel hrachu a přepálený tuk.
Možná mu sedne obilí.
Barking i Wolfsblut mají i rýžové varianty.
Co ten Fitmin, bezobilný ?

5.1.2018 21:51
Lesáková

XXX.XXX.212.84

Taste jsou z hrachu a mají moc vlákniny. Brit je z obilí (jako rýže v dietě přece) a tak nějak má vše ok. Až na tu kvalitu teda. Tak má ten pejsek radši asi normální granule, žádné výstřelky.
Ollie radí dobře, úplně normální krmiva - Marp holistic a Wolfsblut úplně nejlepší, protože tam jsou jen brambory a žádné nesmysly typu "aroma", pytel hrachu a přepálený tuk.
Možná mu sedne obilí.

Děkuji za pomoc Paní nám ve zverimexu poradila Fitmin dog for life (pro starší pejsky, prý by po tom nemusel mít prujem, ale má).Fitmin, bezobilný to jsem ještě nezkoušela,.. Koukala jsem na ten Marp a asi ho zkusím koupit. Protože ten Brit mu opravdu nechutnal,.. A Fitmin ten je pro nej myslím nejhorší (co se týče hovínka), ale zase mu strašně chutná...

5.1.2018 21:53

Možná mu sedne obilí.

Ony i ty Barkingy s "dobrými" obilovinami bývají v pohodě. Mého obilí nadýmá, ale větším a vůbec klidnějším psům obecně sedí. I citlivkám.

5.1.2018 22:29

Jo, větším to sedí, je to zajímavé.
Marp je super. Mi ta jejich politika je sympatická, že žádné zbytečnosti a polopravdy a tak.
Chce se říct, kupte malé balení, na zkoušku. Ale on je to nějaký mamut, ne ?
Mám docela odolný zvěřinec, ale z Fitminu i hladová kočka utekla. Opravdu utekla. Ne jako že utekla jako utekla, ale i utekla. K sousedům.
Ten tuk, takový fuj.. legrace by byla, kdyby se zjistilo, že pytel granulí byl špatně skladovaný/skoroprošlý, tj. žluklý. Jenže mi tak žlukle voní tyto všechny podobné.
Tak to je rada jak sviňa, co.

Ne, fakt, zpracování (kvalita surovin a teplota) + skladování dělá hodně.

Tož. Ať to klapne, přeju.

5.1.2018 22:35
Lesáková

XXX.XXX.212.84

Marp je super. Mi ta jejich politika je sympatická, že žádné zbytečnosti a polopravdy a tak.
Mám docela odolný zvěřinec, ale z Fitminu i hladová kočka utekla. Opravdu utekla. Ne jako že utekla jako utekla, ale i utekla. K sousedům.
Ten tuk, takový fuj.. legrace by byla, kdyby se zjistilo, že pytel granulí byl špatně skladovaný/skoroprošlý, tj. žluklý. Jenže mi tak žlukle voní tyto všechny podobné.

Moc moc vám dekuji, ... Zkusím tedy Marp

5.1.2018 23:29
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já k tomu všemu taky přihodím: měla jsem dva velké psy rozdílných ras. Granule žrali celkem jakékoliv, ale byli tak nějak nežravky celkově, rozhodně se po nich nezaprášilo. Od štěňat měli často průjmy(či spíše řídká hovínka, rozpatlaná) Vyměnili jsme granule od chovatelky za další a další a další...během dvou let snad dvacet druhů...těch nejlepších na tehdejším trhu. A pořád stejný výsledek. Nakonec jsem se pokusila o BARF - ovšem k syrovému se mi odmítli vůbec přiblížit, či to plivali, když jsem jim to vnutila rukou. Tak jsem začala vařit a po měsíci průjmy přestaly. Teď už je jen jeden pes a jí některá masa i syrová a zaprůjmuje ve chvíli, kdy kvůli hárání nežere, či je právě několik dní po sobě jen na granulích, Jinak má granule raděj než to maso tak je dostává na rozežrání

6.1.2018 00:30
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Naše mladší průjmovala od štěněte, byla i na kapačkách a nikdo pořádně nevěděl co jí vadí. A konečně klid, našla jsme krmivo které žere a co z ní padá je o, průjem neměla od srpna . Určitě jí vadí kuřecí, měla jsme podezření i na rýži. Granule co jí sedí jsou Barking heads. Měla jehně s rýží a ok, losos taky ok ale ten jí nejede ted žere nějakou dobu kachnu a ok, v záloze mám krůtu tak sjme zvědavá. Zkoušela jsme i Marp, průjem neměla ale šlo z ní toho hodně a pak už je enchtěla BH chutnají a i sedí. Chce to zkoušet, já už vždy věděla že to nesedí, ráno vše ok a v poledne už řídké a odpoledne z ní stříkala voda . Je malá a když sjme viděla to množství co z ní šlo tak u dogy to musí být masakr . Já jsme vždy říkala vědět co jí vadí. I jsme chtěla na alergo testy a ted když je ok tak to zatím neřešíme. Bylo to o nervy, už nějakou váhu má ale je drobnější než by měla být ale proti tomu jak vypadala když byla na kapačkách ted vypadá pěkně

6.1.2018 06:46
scylla

XXX.XXX.150.32

Lesáková napsal(a):
Dobrý večer, jistě tady je mnoho pejskařu, tímto vás prosím o radu.Máme doma psa kříženec Německá doga (cca rok a pul).Pejsek má hodně střevní potíže (prujem ), bydlíme v bytě takže to je někdy je to opravdu hrozné stávat dvakrát za noc venčit.Dříve jsme kmili masem ( BARF vše v pořádku), ale bylo to časově náročné, proto bych chtěla kmit granule + někdy maso..Také je zřejmě hodně vybíravý.Prosím vás ma tady někdo tuto zkušenost? Značky krmiv : Taste of the Wild - Hovínko řidčí a hlavně ho to starašně prohánelo ven (hodně kakal) ale, chutnalo... Brit - Nežere je schopen misku desetkrát vysypat na zem, také jsem mu tam přidávala maso, ale vybral... Fitmin - Hrozný průjem, ale chutná Jaké krmivo máme ještě vyzkoušet ? Probiotika moc nepomáhaly.Snažím se zjistit, pokud tu má někdo stejnou zkušenost... Nárážky si prosím nechte pro sebe, radeji ani nepiste. Děkuji

Krmení normálním jídlem jednoho psa je časově náročné? Chápu, že nasypat misku granulí je pro vás pohodlnějsí, ale proč má vaši pohodlnost odnášet pes a jeho zažívání? Krmivo se přece nikdy nezkouší, zdraví pes je přednější před vaší pohodlností, nezlobte se. Krmte normálním jídlem, rozmrazit maso, nastrouhat trošku zeleniny a smíchat to v misce je otázka minut. Krmím normálním jídlem 7 psů a zabere mi to i s přípravou 15 minut.

6.1.2018 06:47
scylla

XXX.XXX.150.32

Rozhodně nezkoušejte dvacet krmiv různých značek, rozházíte mu zažívání tak, že může být do konce života na dietě a na lékách, opravdu se nevyplatí hazardovat se zdravím psa kvůli pohodlnosti.

6.1.2018 07:59
Tedysek

XXX.XXX.37.92

scylla napsal(a):
Krmení normálním jídlem jednoho psa je časově náročné? Chápu, že nasypat misku granulí je pro vás pohodlnějsí, ale proč má vaši pohodlnost odnášet pes a jeho zažívání? Krmivo se přece nikdy nezkouší, zdraví pes je přednější před vaší pohodlností, nezlobte se. Krmte normálním jídlem, rozmrazit maso, nastrouhat trošku zeleniny a smíchat to v misce je otázka minut. Krmím normálním jídlem 7 psů a zabere mi to i s přípravou 15 minut.

7 psů za 15minut? Mě dva psi zabrali půl hodiny. A donekonečna mýt mixér a pod taky nic moc. :-/.

6.1.2018 08:33

Tedysek napsal(a):
7 psů za 15minut? Mě dva psi zabrali půl hodiny. A donekonečna mýt mixér a pod taky nic moc. :-/.

..jestli Vy se s tím moc necrcáte

6.1.2018 08:57

Myslím. že by mohl sedět Marp holistic lamb grain free, https://www.spokojenypes.cz/marp-holistic-lamb-12-kg/ nebo něco od Essential https://www.spokojenypes.cz/granule-pro-psy/?par=znacka%7Cessential-foods. Nautical nebo Estate living. Stejně si myslím, že psovi s tak rozhašeným trávením, granule moc sedět nebudou. Budete zkoušet jednu značku, pak další a další a až se bude zdát, že je to to pravé ořechové, pes to přestane žrát, Ani si nedovedu představit krmit zvíře jedněma granulema celý život. Zkuste jíst celoživotně pytlíkové polévky z Vitany apod. instantní jídla. Občas snad neuškodí, ale furt? Taky mám 35 kg psa a 5 let už je na mase ať syrovém, vařeném ke krmení granulema furt, bych se už nevrátila. Jo, taky občas dostane do misky granule, musí mít ochucené masem, aby je žrala, holé nesní žádné, mohly by být pozlacené, ale to je max 2x za14 dní. Ale, každého věc. Popřemýšlejte a stravu nějak vhodně sestavte podle jeho potřeb.

6.1.2018 09:05
saola

XXX.XXX.228.41

Pro zadavatelku - Taky dost dobře nechápu, proč tvrdě trváte na granulích, když psovi evidentně nedělají dobře. Připravit jídlo pro jednoho psa je časově velmi jednoduché, pokud máte mrazák - ať už krmíte syrovým nebo vařeným, je možné jednotlivé porce masa třeba na týden dopředu nachystat, zamrazit a postupně jen včas vyndat a nechat rozmrznout. Přidat čerstvou nebo krátce podušenou zeleninu a přílohu a máte to. Pokud vaříte i pro rodinu, ta chvilka pro psa se v tom ztratí.
Ad Tedýsek a mytí mixéru - na rychlé zpracování zeleniny mám na lince tyčový Bosch s nádobou a víkem, přetvořit mrkev, celer, petržel a spol na kousky o velikosti 1 - 2 mm je otázka 10 sekund, pak vyklepnete z misky, opláchnete a máte hotovo - nevím, co s tím děláte za obřadysmajlík

6.1.2018 11:29
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

saola napsal(a):
Pro zadavatelku - Taky dost dobře nechápu, proč tvrdě trváte na granulích, když psovi evidentně nedělají dobře. Připravit jídlo pro jednoho psa je časově velmi jednoduché, pokud máte mrazák - ať už krmíte syrovým nebo vařeným, je možné jednotlivé porce masa třeba na týden dopředu nachystat, zamrazit a postupně jen včas vyndat a nechat rozmrznout. Přidat čerstvou nebo krátce podušenou zeleninu a přílohu a máte to. Pokud vaříte i pro rodinu, ta chvilka pro psa se v tom ztratí.
Ad Tedýsek a mytí mixéru - na rychlé zpracování zeleniny mám na lince tyčový Bosch s nádobou a víkem, přetvořit mrkev, celer, petržel a spol na kousky o velikosti 1 - 2 mm je otázka 10 sekund, pak vyklepnete z misky, opláchnete a máte hotovo - nevím, co s tím děláte za obřadysmajlík

Ještě přidám, že zeleninu nijak moc nečistím, rozhodně neškrabu. Umyju, aby na ní nebylo doslova nalepené bláto(mám svoji) a nastrouhám. Pro jednoho psa je to i na ručním struhadle otázka 5minut. Dám ji povařit, mezitím nakrájím maso na kousky a pak přeliju tím zeleninovým vývarem. Průběžně jak se zelenina vaří, tam hodím třeba nasekaná dýňová semínka, mák apod., do hotového zamíchám trochu řasy nebo rybího oleje, lupení salátu, či různé bylinky. Se vším všudy bych si tipla tak 10minut. Ale neměřím to, já mám čas, tak je mi to jedno. Ale nemám ani děti, pracuju doma, tak nemám nárok kecat o tom, kdo má či nemá mít kolik času. Těžko posuzovat něčí možnosti...

6.1.2018 14:23
Lesáková

XXX.XXX.212.84

7 psů a 15 min. ? Aha, máme pejsky tři (dva velké a jednoho malého )..

Přidejte reakci

Přidat smajlík