Uživatel s deaktivovaným účtem

Těžko říct, u nás se líná už zhruba tři měsíce. Fakt je, že moc nevyčesávám, tak to asi bude i tím.

PumaCZ
napsal(a):
Zdravím,
ráda bych se zeptala, zda se pes zbláznil jen mně, nebo se pes i někoho jiného rozhodl, že už se žádná zima nechystá, proto netřeba udržovat zimní kožich :).
Nejen vám. Z naší kavkazanky lítají kusy srsti, jako by čekala parné léto. Marně jí domlouváme, aby si kožich ještě nechala .
PumaCZ
napsal(a):
Zdravím,
ráda bych se zeptala, zda se pes zbláznil jen mně, nebo se pes i někoho jiného rozhodl, že už se žádná zima nechystá, proto netřeba udržovat zimní kožich :).
Jakmile začala zima, ovcoun začal linat. Jakmile se teď oteplilo tak ovcoun navazuje srst. Myslím, že si myslí, že je od protinožců.

Pes začal línat těsně před vánoci...on teda začíná vždycky trochu dřív, ale to trochu dřív je až tak konec ledna začátek února, ale on začíná měnit srst dříve i před zimou a to v srpnu...fena je držák a konzervativní začíná líná v řádných oficiálních termínech "jaro a podzim". Což v praxi znamená, že jakmile dolíná pes bude tak týden - čtrnáct dní pauza a začne fena
edit: dnes jsem mu jen z jednoho boku vyčesala chlupů tolik, že by smečka čivav měla kvalitní zimní oděv, divim se, že už není plešatej

Z mého psa nic nelítá, zato nám tu ale už asi týden po ránu řvou ptáci.

Terven
napsal(a):
Tak ono nevím jak u psů, ale třeba u koní je línání ovlivněno nikoli teplotou, ale délkou světelného dne.
Takže je úplně normální, že někteří koně ztrácejí zimní srst už po slunovratu
Jo, pastevec už se chystá na změnu času, rozhodl se, že ta pravá doba na budíček je kolem třetí ráno...
budíka mám na 4:45...zabít!
a to línání-leden je vždy ta správná doba
napsal(a):
Jo, pastevec už se chystá na změnu času, rozhodl se, že ta pravá doba na budíček je kolem třetí ráno...
Mně zabíjí už jen ta myšlenka, že by mně někdo budil ve tři
Díky bohu pesan vstavá dříve než já jen o víkendu a to po osmé, do půl deváté až deváté čumí z okna a pak se jde ven
napsal(a):
U nás je to naopak - když já někdy vstávám ve 4.15., tak nevěří fena...a dneska jsme se hrabaly z postele skoro v půl devátý a to ne, že by chtěla ona, ale mně už to bylo blbý
S tím slunovratem - ono ač se nám to zdá divný, většina věcí v přírodě se neřídí venkovní teplotou, ale délkou světelného dne - rašení, přepeřování, přesrsťování, tahy ptáků...my máme pocit, že zima teprve začala, pravda je taková, že příroda se už pomalu probouzí

"když já někdy vstávám ve 4.15., tak nevěří fena"
tak to mi pastevec ten budík ve 4:45 taky nevěří, šťastně a tvrdě usnouc kolem té čtvrté

napsal(a):
Tak my jsme se zase naopak nějak rozespali...když jdu do práce a potřebuju s nima ráno na prochajdu, tak je v pět doslova tahám z postele a když se nevstává, tak chrupou do osmi...do půl devátý a to normálně vstávali kolem půl sedmý...
V tomhle byl nej pes můj afgán, ten spal dokud spali jeho lidi a bylo jedno jestli se vstávalo v sedm nebo jestli si panička (chronickej nespavec) chtěla dospat a vstala až v jedenáct dopolko...ten by snad vydržel spát do dvou odpoledne...