Potrebuji poradit - hárání

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.1.2018 21:56
Petra a Luckynka

XXX.XXX.236.1

Dobry den, mam fenku labradora a kamaradka psa ani jedna je nemame vykastrovany.Nechavame je na volno a mame strach aby se nespojili.Proto potrebuji poradit.
A moje fenka se uz poprve v zivote harala, uz se nehara.
Ale toho psa pritahuje i tak.Kdyz by se fenka uz 2tydny neharala a spojili by se.Zabrezne fenka?ja se radsi zeptam nez aby bylo pozde.nechceme prirode nejak moc zasahovat do prirozeneho mnozeni.proto potrebujeme radu. fenka byva na nej i agresivni a je z toho potom rvacka.Muzeme je nechat volne si uzivat sexu, nebo je mame hlidat.To ja hlidam kdy se hara.Dekuji moc za odpovedi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.1.2018 22:31

I v době harání to bývá jen pár dnů, kdy fenka může zabřeznout. Takže se nemusíte bát, ale i tak bych rozhodně nenechala psa na fenu naskakovat. Vaše kamarádka by psa měla vždy shodit a zarvat NE, pes by se měl naučit ovládat.

Neregistrovaný uživatel

13.1.2018 22:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
I v době harání to bývá jen pár dnů, kdy fenka může zabřeznout. Takže se nemusíte bát, ale i tak bych rozhodně nenechala psa na fenu naskakovat. Vaše kamarádka by psa měla vždy shodit a zarvat NE, pes by se měl naučit ovládat.

Otázkou je, jestli zadavatelka vúbec ví, jak dlouho hárání trvá, jaké má projevy - spousta laiků si myslí, že fena hárá když barví, a vůbec netuší že naopak fena v nejlepším už většinou nekrvácí, A soudě podle dotazu, tak zadavatelka spadá přesně do této kategorie

13.1.2018 22:42

Obecně fena zabřezne v době ovulace, což je cca 2 týden hárání (hárá 3 týdny).
Naše fena některým psům voněla i měsíc po hárání, byla z toho dost "otrávená", jak se jí psi snažili nakrývat a pokud pes její snahy nerespektoval domluvila jsem se s majitelem druhého psa, že si pohrají jindy, až pes nebude otravovat. Než si pokazit kamarádství psů raději se ho na čas vzdát.

14.1.2018 06:04
scylla

XXX.XXX.150.32

Petra a Luckynka napsal(a):
Dobry den, mam fenku labradora a kamaradka psa ani jedna je nemame vykastrovany.Nechavame je na volno a mame strach aby se nespojili.Proto potrebuji poradit.
A moje fenka se uz poprve v zivote harala, uz se nehara.
Ale toho psa pritahuje i tak.Kdyz by se fenka uz 2tydny neharala a spojili by se.Zabrezne fenka?ja se radsi zeptam nez aby bylo pozde.nechceme prirode nejak moc zasahovat do prirozeneho mnozeni.proto potrebujeme radu. fenka byva na nej i agresivni a je z toho potom rvacka.Muzeme je nechat volne si uzivat sexu, nebo je mame hlidat.To ja hlidam kdy se hara.Dekuji moc za odpovedi.

Jste tam od toho, abyste v době hárání důsledně oddělovali, aby nedošlo k nakrytí. Jste tam od toho, abyste psa nenechali fenu otravovat, aby se ona nemusela bránit sama.

14.1.2018 10:56
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Z dotazu jsem pochopila, že psi spolu kamarádí. Zadavatelko, když se zrovna nehárá, jsou spolu ti dva rádi? Můj pes má takových kamarádek několik. Když hárají(či kolem té doby) pochopitelně otravuje, snaží se naskočit. Psa usměrňuju, aby to nebylo vyloženě otravné, ale věřte tomu, že nejefektivnější je, když mu to dá jasně najevo sama fenka. Nikdy za 10let se mi nestalo, aby z toho byla rvačka. Nevím, jestli je některé plemeno až tak zmagořené, že se kvůli tomu serve pes s fenou, ale u normálních psů jsem to nikdy nezažila. Asi tři kámošky jsou taky labradorky. Že se fena ožene, je naprosto normální reakce. Taky fenkám vždycky škádlivě říkám: nenech ho, kousni ho do zadku, ať neotravuje

14.1.2018 12:03
Petra a Luckynka

XXX.XXX.236.1

Samozdrejme ze vim jak se fenka dlouho hara.

14.1.2018 12:08
Petra a Luckynka

XXX.XXX.236.1

Ano psi jsou kamaradi, ale moje fenka kdyz ji mam na voditku zacne byt agresivni na toho psa.No a prave ten pes nepribehne ani na zavolani, moje vzdy pribehne.Tady je ten problem s tim psem.fence je 1rok a 3 mesice, a psovi je 1rok a 9 mesicu.My spolecne chodivame pesky na cvicak a nechame aby se psi vyblbli.mame na ne ohlavky aby nebyli ma sebe agresivni, ale jak si nam to nepomaha.Fenka miva kosicek a vrcela a stekala na neho jako kdyby ho nemela.

14.1.2018 12:09
Petra a Luckynka

XXX.XXX.236.1

Ona je agresivni i kdyz nehara.

14.1.2018 12:11
Petra a Luckynka

XXX.XXX.236.1

Dekuji za rady, ale prosim vas nekritizujte me a nepiste ze zadavatelka asi nevi jak se dlouho fenka hara.Od tech lidi jsem se o radu neprosila.Děkuji za pochopeni.

14.1.2018 12:25
scylla

XXX.XXX.150.32

Ano psi jsou kamaradi, ale moje fenka kdyz ji mam na voditku zacne byt agresivni na toho psa.No a prave ten pes nepribehne ani na zavolani, moje vzdy pribehne.Tady je ten problem s tim psem.fence je 1rok a 3 mesice, a psovi je 1rok a 9 mesicu.My spolecne chodivame pesky na cvicak a nechame aby se psi vyblbli.mame na ne ohlavky aby nebyli ma sebe agresivni, ale jak si nam to nepomaha.Fenka miva kosicek a vrcela a stekala na neho jako kdyby ho nemela.

Tak na ten cvičák už nelezte, když vás tam nedokážou naučit, jak hru řídit. A pokud jí necháváte, aby jí otravovali psi a nechráníte jí, nedivte se, že to dělá sama. Košík nebo ohlávka vám s tím nepomohou, zkuste najíte někoho, kdo vás to naučí. Například Evu Štemberovou.

14.1.2018 13:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

scylla napsal(a):
Tak na ten cvičák už nelezte, když vás tam nedokážou naučit, jak hru řídit. A pokud jí necháváte, aby jí otravovali psi a nechráníte jí, nedivte se, že to dělá sama. Košík nebo ohlávka vám s tím nepomohou, zkuste najíte někoho, kdo vás to naučí. Například Evu Štemberovou.

Scyllo, co je podle vás: otravovali psi? Psi se očichávají, psi na sebe naskakují v rámci řešení si postavení, nadrženci naskakují(či se o to alespoň pokusí) na háravky. Tohle všechno je podle vás otravují? To jsou běžné psí tanečky v rámci psí komunikace. Úzkostlivé paničky z toho většinou vyšilují a vyrobí si akorát tak psího neurotika.

14.1.2018 13:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak jestli jsem to správně pochopila, obě máte labradory. Jsou to opravdu labradoři, tedy psi s PP? Je to normálně jedno, jde mi o to, jestli ti psi mají typickou labradoří povahu, nebo jsou mixnutí čímkoliv. labrador je možná otravné, ale ne agresivní plemeno. Proto nějak nechápu, proč je vodíte jak tygry s košíky a ohlávkami? Když pustím psa hrát si, určitě ho u toho nebudu držet na ohlávce. Paní tady teďka chodí s mladým křížencem labradora. Pes je v pohodě, chce si hrát. Přes to, nevím proč, jsem ji už dvakrát potkala s košíkem. Neměla jsem možnost s ní promluvit, ale když k němu na vodítku a s košíkem pak přiběhne pes na volno, vůbec bych se nedivila, když se pes cítí v nevýhodě, ohrožený a začne se bránit. sama mi říkala, že nechce vychovat vzteklého psa, jako měla před tím a zase k tomu spěje. Chodí na cvičák tak nevím, který chytrák jí tento postup radí.

14.1.2018 13:25
scylla

XXX.XXX.150.32

lesnížínka napsal(a):
Scyllo, co je podle vás: otravovali psi? Psi se očichávají, psi na sebe naskakují v rámci řešení si postavení, nadrženci naskakují(či se o to alespoň pokusí) na háravky. Tohle všechno je podle vás otravují? To jsou běžné psí tanečky v rámci psí komunikace. Úzkostlivé paničky z toho většinou vyšilují a vyrobí si akorát tak psího neurotika.

To nejsou běžné psí hrátky, ale to je jedno. Takže podle vás je prostě normální, nasadit čubě hoš a hodit jí do toho, ať si poradí? Tak vznikají bázliví a útoční psi. Ona s tím potřebuje pomoct, pak možná ty hrátky ustojí, ale zatím to tak není. Majitel by měl být pro psa bezpečné útočiště, ne jouda, který ho hodí po hlavě do vody a uč se plavat, to snad je jasné, ne?

14.1.2018 13:29
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

lesnížínka napsal(a):

Ano, tohle je, že psi otravují. Pokud byste měla fenu a nevadilo vám, že celou procházku na ní naskakuje pes a fenám, co nejsou v nejlepším to zaručeně vadí, tak chudák fena. Nechávám svoje psy komunikovat, ale pokud už mě hledají očima, tak prosí o pomoc a to okamžitě zasáhnu. Což bývá v případě hárání pokaždý.

14.1.2018 13:34
Petra a Luckynka

XXX.XXX.236.1

Spravne fenka cista labradorka a pes je Labrador krizeny se setrem.Jo a fence vubec nevadi ze ma neco na tlame.Vzdy ji branim a ona my pomaha.Ale dekuji vsem co napsali.

14.1.2018 13:41
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Huskyjanina napsal(a):
Ano, tohle je, že psi otravují. Pokud byste měla fenu a nevadilo vám, že celou procházku na ní naskakuje pes a fenám, co nejsou v nejlepším to zaručeně vadí, tak chudák fena. Nechávám svoje psy komunikovat, ale pokud už mě hledají očima, tak prosí o pomoc a to okamžitě zasáhnu. Což bývá v případě hárání pokaždý.

A vy jste tam ode mne něco takového četla, či od zadavatelky? viz. Ano psi jsou kamaradi, ale moje fenka kdyz ji mam na voditku zacne byt agresivni na toho psa.No a prave ten pes nepribehne ani na zavolani, moje vzdy pribehne.Tady je ten problem s tim psem.fence je 1rok a 3 mesice, a psovi je 1rok a 9 mesicu.My spolecne chodivame pesky na cvicak a nechame aby se psi vyblbli.mame na ne ohlavky aby nebyli ma sebe agresivni, ale jak si nam to nepomaha.Fenka miva kosicek a vrcela a stekala na neho jako kdyby ho nemela. - moc jsem tedy nepochopila, jak je s vodítkama a ohlávkama nechají vyblbnout a jak na vodítku a ohlávce pes nejde odvolat, ale i tak tam nikde nečtu, že fena prosí očima. Jen to, že se oháněla, když neměla zájem a poprali se - což jsem si upřesňovala, jestli vážně myslí poprali...?

14.1.2018 13:43
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Popravdě, by to musel někdo vidět. Pouští je, aby se spolu vyblbli a, fenka vrčí a štěká na psa". Není to náhodou hra? Nevím zadavatelko, odkud jste, ale třeba Scylla vám tam radila zkušenou výcvikářku, tak bych se psy zašla a jejich chování předvedla.

14.1.2018 17:28
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Muzeme je nechat volne si uzivat sexu, nebo je mame hlidat.

14.1.2018 19:18

Nikdy psa nenechám, aby naskakoval na fenu (pokud tedy nejde o chtěné krytí). To je základ slušnosti, ovšem mnoho pejskařů včetně majitelů fen to vůbec netuší.

Fena navíc nese psovu aktivitu nelibě, takže prostě pokračujte v tom, že od ní psa držíte dál, aby ji neprudil. Pokud je neovladatelný a procházka s ním je jen o tom, že prudí, pak nemá smysl s takovým psem na procházky chodit.

14.1.2018 19:24
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

lesnížínka napsal(a):
A vy jste tam ode mne něco takového četla, či od zadavatelky? viz. Ano psi jsou kamaradi, ale moje fenka kdyz ji mam na voditku zacne byt agresivni na toho psa.No a prave ten pes nepribehne ani na zavolani, moje vzdy pribehne.Tady je ten problem s tim psem.fence je 1rok a 3 mesice, a psovi je 1rok a 9 mesicu.My spolecne chodivame pesky na cvicak a nechame aby se psi vyblbli.mame na ne ohlavky aby nebyli ma sebe agresivni, ale jak si nam to nepomaha.Fenka miva kosicek a vrcela a stekala na neho jako kdyby ho nemela. - moc jsem tedy nepochopila, jak je s vodítkama a ohlávkama nechají vyblbnout a jak na vodítku a ohlávce pes nejde odvolat, ale i tak tam nikde nečtu, že fena prosí očima. Jen to, že se oháněla, když neměla zájem a poprali se - což jsem si upřesňovala, jestli vážně myslí poprali...?

Kdybyste měla někdy fenu, tak byste to četla i mezi řádky. Měla jsem fen několik a vím, jak dokážou bejt nadržený psi otravný

14.1.2018 19:44

Huskyjanina napsal(a):
Kdybyste měla někdy fenu, tak byste to četla i mezi řádky. Měla jsem fen několik a vím, jak dokážou bejt nadržený psi otravný

Jo, přesně tak, moje feny nebyly agresivní, nevztekaly se, ale byly nervózní a nedokázaly si ani procházku užít. Prostě psa zásadně nenechat otravovat a slušnej majitel si to dokáže ošefovat.

14.1.2018 19:47

Přesně, moje čuba by ho zpražila tak, že by z toho byla asi rvačka, nesnáší to, ale to i já.

14.1.2018 20:25
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Bože holky, fakt uvažujete jak potrefené husy. Vždyť ona se v první otázce ptala, jestli je mají nechat užívat si sexu. Přijde vám, že ta fena je tím tedy nějak deprimovaná? Když bych šla na procházku se psem, který na mou fenu neustále leze a otravuje, tak s ním prostě na tu procházku nejdu. Pokud jí dá košík a ohlávku, její nasr.nost to tedy moc nevylepší.

14.1.2018 21:03

Spíše to vypadá na to, že fena ještě nemá "kritické dny" a proto po něm řve.

14.1.2018 21:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Spíš to vypadá, že je zadavatelka trollík

Neregistrovaný uživatel

14.1.2018 21:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Fiona.Praha napsal(a):
Spíš to vypadá, že je zadavatelka trollík

Nebo troTlík (popř. kombinace obého ).

14.1.2018 21:57

Dyť by tu jinak chcíp i pes...

17.1.2018 10:41
Luciien

XXX.XXX.213.242

Prý nechce zasahovat do přirozeného množení.. :D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík