Jak jste naučili psa povel “štěkej”. Já už zkusila snad všechno od blbýho ššššštěkej, kočččička, přes různý dráždění, jak mnou tak osoby cizi, na vodítku, bez něj, videa psů v TV, dokonce i masku opice, chodit pod prosteradlem, nic má z toho desnou srandu a nevydá ani hlásku.Zkousela jsem ji i zlobit s miskou jídla v ruce. Když na ni štěkám já tak na mě kouká, jestli jsem jako normální.
Proste nic.
Rada bych ji to naučila. Jedinej případ kdy stekne tak na velkého, cizího chlapa..no a to je mi blby začít říkat štekej a následně ji chválit aby si to spojíla v té její hlavičce.
Na jiný psy nesteka, to jsem ji odnaucila hned od mala. Na ty chlapy začala v pubertě, tak na tom pracujem.
Jinak se učí tyhle “pitominky” hrozně rychle jako je dej pac, popros, mrtvej pes :D :D Jen nevím jak ji vysvětlit do štěkání.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Něco ke čtení, co máte vlastně doma...
http://www.wolfdog.wbs.cz/Co-je-pro-cs-vlcaky-typicke.html.

Holt pokud nenajdete způsob, jak ji přimět štěkat po dobrém, nedělala bych to.
Koneckonců, můj pes se dost rozštěkal poté, co jsem ho to učila na povel. Možná, že by se rozštěkal i bez toho, ale dnes si říkám, že bysme se bez toho cviku obešli, a že kdyby třeba všeobecně štěkal míň, vůbec by mi to nevadilo :) Není to žádnej urafánek, ale zase když už spustí, je to randál na celej barák.
Luciandthewolf
napsal(a):
Jak jste naučili psa povel “štěkej”. Já už zkusila snad všechno od blbýho ššššštěkej, kočččička, přes různý dráždění, jak mnou tak osoby cizi, na vodítku, bez něj, videa psů v TV, dokonce i masku opice, chodit pod prosteradlem, nic má z toho desnou srandu a nevydá ani hlásku.Zkousela jsem ji i zlobit s miskou jídla v ruce. Když na ni štěkám já tak na mě kouká, jestli jsem jako normální.
Proste nic.
Rada bych ji to naučila. Jedinej případ kdy stekne tak na velkého, cizího chlapa..no a to je mi blby začít říkat štekej a následně ji chválit aby si to spojíla v té její hlavičce.
Na jiný psy nesteka, to jsem ji odnaucila hned od mala. Na ty chlapy začala v pubertě, tak na tom pracujem.
Jinak se učí tyhle “pitominky” hrozně rychle jako je dej pac, popros, mrtvej pes :D :D Jen nevím jak ji vysvětlit do štěkání.
Máte čsv, ti nejsou uřvaní.
napsal(a):
Něco ke čtení, co máte vlastně doma...
http://www.wolfdog.wbs.cz/Co-je-pro-cs-vlcaky-typicke.html.
...vím co mám doma. Hlavně, ze jste chytrá jak rádio, rada žádná
Vím, ze CSV není nejustekanejsi, ale věřte nebo ne, moje umí stekat na jedničku, jen ji to chci naučit na povel. Nechtěla jsem primo do otázky michat to ze vím, ze neumí nějak extra stekat aby misto zkušenosti, jak jste vy naučili psa stekat mi chodili odpovedi na CSV a jejich stekot.
Teď jsem díky verun za idio.. co neví co má doma, děkuji.
Vím co mám doma, nebojte:)
Keriton moc dekuju

Ještě přemýšlím nad tím, že - přeloženo - štěká jenom na chlapy, u kterých si není jistá nebo se jich trochu bojí.
Právě proto bych asi z povelu "štěkej" ustoupila. Myslím si, že pro psa, kterýmu štěkání tak nějak nejde samo od sebe, to může být pobídkou, aby začal štěkáním mnohem více řešit právě situace, kdy si není jistej, kdy má přetlak emocí (i dobrých), a podobně. Což je ve výsledku nežádoucí.
U mýho psa to tak do nějaký míry bylo, a zpátky se to bere fakt blbě :) :).
Luciandthewolf
napsal(a):
...vím co mám doma. Hlavně, ze jste chytrá jak rádio, rada žádná
Vím, ze CSV není nejustekanejsi, ale věřte nebo ne, moje umí stekat na jedničku, jen ji to chci naučit na povel. Nechtěla jsem primo do otázky michat to ze vím, ze neumí nějak extra stekat aby misto zkušenosti, jak jste vy naučili psa stekat mi chodili odpovedi na CSV a jejich stekot.
Teď jsem díky verun za idio.. co neví co má doma, děkuji.
Vím co mám doma, nebojte:)
Keriton moc dekuju
Fakt štěká? Myslím štěká hodně? Byla jsem u sestřenky, které CSV fenu taky má. Běhala kolem plotu nervozně vyskakovala, ale nevydala kromě nějakého zamručení hlásku. Když má dobrou náladu a cítí se dobře, řve v jenom kuse na každou kravinu. Věřte, že to pak leze dost na nervy. Vím, psala jste na povel, tam je to o něčem jiném
No jako štěká, klidně do někdy natočím a soupnu to sem, ze začátku to byly takové skreky až jsem se za ni kolikrát styděla. :D no a jednoho dne k nám do práce přišel novej odchytak no a padla mi brada, lecktery NO by se za takový stekot nemusel stydět.
No a od te te doby...
Jinak bych ji tím netrapila, abych ji naucila stekat a vylezl z ni ten paskřek :D.
Já jsem rada, ze nesteka to mi věřte. Ještě v práci na noční steka, když nekdo chodí okolo baráku. Ale musí to být fakt noc a jenom my dvě. Mame to tam proskleny, takže všude vidí. Přijde mi to takový obranarsky a celkem zlý stekot.
I když ušetříme verun dalšího článku, vím, ze se o CSV říká, ze nejsou dobri hlidaci.

Milá Luciand..., běžte se bodnout, ( na hrubý pytel hrubá záplata)...
Kdybych chtěla být chytrá jako rádio, tak vám nebudu posílat odkaz.
A co čekáte, že vám v půl dvanáctý budu vypisovat jak se učí pes štěkat na povel?Dala jsem odkaz a šla ležet.
Kdyby jste si to přečetla, možná jste se i něco dozvěděla , štěkají více méně v noci, sama to i píšete, tak jí to učte v noci. Jak?, když jste byla schopná ji naučit jiné povely, proč ne tento? Přesný návod na to není...každý pes se rozštěká na něco jiného. Naše štěkala, současná štěká na hrozící prst-ukazovák.
Luciandthewolf
napsal(a):
No jako štěká, klidně do někdy natočím a soupnu to sem, ze začátku to byly takové skreky až jsem se za ni kolikrát styděla. :D no a jednoho dne k nám do práce přišel novej odchytak no a padla mi brada, lecktery NO by se za takový stekot nemusel stydět.
No a od te te doby...
Jinak bych ji tím netrapila, abych ji naucila stekat a vylezl z ni ten paskřek :D.
Vím, že melu o ničem ale ještě si neodpustím. Samojed v noci štěká nanejvíš, když je kolem sousedů nějaký rozruch(vrátí se odněkud, vyprovázejí návštěvu) To štěká jen tak, aby se neřeklo, že ani nenahlásí Jeho oblíbené štěkání je vyštěkávání na kocoura(pět minut na něj blafá, ať mu vypadne z boudy a když zjistí, že to nemá účinek, tak tam zaleze za ním) a pak na nesnězenou kost. Doteď jsem vlastně nepochopila, proč tohle dělá? Místo, aby třeba kuřecí skelet prostě sežral, bude se k němu třikrát za den vracet a vyštěkávat na něj(snad, aby to běhalo, mrtvoly nežere ) a když to pak dělá v jednu v noci, tak to dovede nasr.t i mne. Ještě, že nemáme sousedy blízko Nějaké srny a lišky v noci nehlídá, ty prožene kolem plotu jen ve dne.

Lesnížínko, štěkání na ošklivé zlé jídlo, které se nechce nechat sežrat, je v kurzu i u nás. Další fáze je odchod na místečko a nešťastné pískání. Fáze "no tak já to teda sežeru" přichází až mnohem mnohem později.
Což je i důvodem, proč jsem krmení masa s kostma vcelku vzdala a jedeme na mletinách. On by si asi (možná? kdoví) zvykl, ale mě to jaksi neba.
Já biglovou naučila štěkat u vrat baráku. Stálá jsem tam s obojkem a vodítkem a začala z vesela jancit že jdeme do lesaaaaa a blbla jsem ji hlavu tak dlouho dokud ze sebe něco nedostala. A pak pochvala a pojmenování jejího činu. Každý den chvilku a brzo stekala.
Bígla psa jsem to neučila. Toho jsem učila na povel chrochtat. A on chrochta kdykoliv se dostane do euforickeho stavu tak to nebylo těžké.
A ovcoun ten to má spojené s hlídáním jako takovým. Ale ten je urvanej víc než já.
Možná bych samíka měla taky naučit na povel štěkat...a tedy hlavně pak neštěkat. Dneska měl obvzlášť dobrou náladu a řval celou naši ranní obchůzku na všechno, co se kde šustlo Jdeme zadem, za domama, lidi jsou většinou v práci, takže to snad až tak nevadí, jenže tím samozřejmě rozeštěká i všechny ostatní psy. Ti, co nás znají jen vyštěknou, jako by:, jo, víme o tobě bl.ečku, že tam zase lezeš" ale třeba noví psi štěkají pak dýl. A to mi fakt vadí, nechci, aby jsme někoho otravovali. Jen si tak říkám, že je mu za dva měsíce 10 a už ho tím nebudu otravovat. Teď už jsem ve stavu, kdy jsem skoro ráda, že vyštěkává, protože tím vím, že se cítí dobře

Luciandthewolf
napsal(a):
Proste nic.
Štěkání na povel je něco úplně jiného, než štěkání přirozené na něco, např. osobu procházející okolo plotu, na neznámý předmět apod. Štěkání na povel spolu s aportem (základ mnoha dalších cviků) je docela těžký cvik a některý pes se to nenaučí nikdy, kdyby jste se na hlavu postavila. ČV bych do toho ani nenutila. Verun vám napsala ten odkaz moc dobře, protože kdyby jste věděla, jak píšete co doma máte, tak by jste takový dotaz ani nezadala.

Jo, štěká na zavolej. A vy. když s ním budete sama někde na louce, nikde nikdo, přivoláte ho, on si předsedne a vy vztyčíte ukazováček, aniž by jste řekla jediné slovo, tak zaštěká nahlas aspoň 4x? Já myslím, že ne. Ani se to po něm nechce, vždyť je to samojed.
To mi vazne chcete říct, ze protoze učím cevo stekat na povel, nevím co mám doma. Tak doufám, ze díky jednomu článku to víte lépe jak já.
Tohle je fakt poslední otázka, kterou zde pokládám. Na otázku jak jste vy naučili psa stekat jsem dostala odpověď nevíte co mate doma. Čupr.
Všem ostatním děkuji za vaše příklady a příběhy jak se vám to povedlo. :)
Já jdu dumat nad tím co jsem si to pořídila za psa vlastně
Dobrou noc
Luciandthewolf
napsal(a):
To mi vazne chcete říct, ze protoze učím cevo stekat na povel, nevím co mám doma. Tak doufám, ze díky jednomu článku to víte lépe jak já.
Tohle je fakt poslední otázka, kterou zde pokládám. Na otázku jak jste vy naučili psa stekat jsem dostala odpověď nevíte co mate doma. Čupr.
Všem ostatním děkuji za vaše příklady a příběhy jak se vám to povedlo. :)
Já jdu dumat nad tím co jsem si to pořídila za psa vlastně
Dobrou noc
Ve štěkání na chlapy jí tedy opravdu nepodporujte, to by nemuselo dobře dopadnout.
napsal(a):
Jo, štěká na zavolej. A vy. když s ním budete sama někde na louce, nikde nikdo, přivoláte ho, on si předsedne a vy vztyčíte ukazováček, aniž by jste řekla jediné slovo, tak zaštěká nahlas aspoň 4x? Já myslím, že ne. Ani se to po něm nechce, vždyť je to samojed.
Ne, to ne, to jsem ho neučila. On funguje spíš na mluvení. Když na pejsky štěkal, říkala jsem mu: ano, zavolal jsi kluky šikovný si, ještě na ně zavolej. Pochopil snad na druhý pokus.

lesnížínka
napsal(a):
Ne, to ne, to jsem ho neučila. On funguje spíš na mluvení. Když na pejsky štěkal, říkala jsem mu: ano, zavolal jsi kluky šikovný si, ještě na ně zavolej. Pochopil snad na druhý pokus.
Jasně, taky to tak chápu, to je to samé, když jsem měla barzoje a chtěla bych po něm štěkání na povel a dělat s ním sportovku. Nemyslitelné. Každé plemeno je na něco jiného. A Luciandthewolf, vy se nečilte, máte krásného psa a myslím, že s tím štěkáním na povel, to nebude žádná sláva. Třeba se to někdy povede, ale moc tomu nevěřím.
Jéžíš, kterej pes štěká
se to dá naučit.
Už jako štěně.
Když štěká, říkám : ŠTĚKEJ, ŠTĚKEJ ! (nebo pozdrav, pozdrav)
Přestane, neřeším.
Zaštěká příště, melduju: ŠTĚKEJ, ŠTĚKEJ !
Přestane bafat, mlčím, nevybízím. můžu říct = nevyžadovat(!) hodnej, klid.
Za týden to musí umět i psí idiot.
Prostě. Jdu sama, nesemeskuju, netelefonuju,
sleduju a KOMENTUJU činnost psa.
Hra je me si.
Váš pes neštěká ?
Jednou budete komunikovat s miminem - trénujte, hledejte způsoby.

Rapotacka11, takže vy byste takto učila štěkat i psa, který štěká pouze na chlapy a to ze strachu a nejistoty?
i za cenu toho, že strach a nejistota tím zákonitě poroste?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Jasně, taky to tak chápu, to je to samé, když jsem měla barzoje a chtěla bych po něm štěkání na povel a dělat s ním sportovku. Nemyslitelné. Každé plemeno je na něco jiného. A Luciandthewolf, vy se nečilte, máte krásného psa a myslím, že s tím štěkáním na povel, to nebude žádná sláva. Třeba se to někdy povede, ale moc tomu nevěřím.
Nóó, tak zrovna můj barzoj "kousal" líp než většina čévéček
... ale protože to brala na táboře jako srandu, a nikdy by mě nenapadlo chtít po ní sportovku

"jen nevím jak ji vysvětlit do štěkání "
zkouset
na každého psa vazne funguje něco jiného.
A ja ti fandim kdyz dokazes psa po dobrem naucit neco, co pro nej neni uplne prirozene - posune vas to... clovek tak lepe chape, jak se psi vlastne uci.
kdysi jsem nekde cetla diskuzi, jak se vsichni zhrozili nad dotazem, ze nekdo chtel naucit psa vrcet na povel. ze jak je to nezodpovedne, ze to pak pes bude pouzivat pokazde, kdyz se mu neco nebube libit
neslo jim vysvetlit, ze opravdu je velky rozdil JAK se pes ten pozadavek uci...

Vrčení na povel jsem učila, ale dostala jsem se jen do fáze, že je to pro psa náročný to ze sebe dostat, a proto obvykle předstírá, že neví, co po něm chci. Případně rád nečekaně jednou za čas "omylem" zaměňuje - štěká na povel k vrčení a vrčí na povel ke štěkání (ideálně před přáteli "jo, štěkat na povel umí, hele, štěkej" - "vrrr").
Ale co je hlavní, to vrčení na povel je úplně jiný zvuk a jiná aktivita, než když pes vrčí doopravdy.
A viděla jsem i psy, kteří umí na povel vycenit zuby. Můj pes necení zuby nikdy, prostě to nemá v repertoáru, takže to jsem ani nezkoušela :).
napsal(a):
Vrčení na povel jsem učila, ale dostala jsem se jen do fáze, že je to pro psa náročný to ze sebe dostat, a proto obvykle předstírá, že neví, co po něm chci. Případně rád nečekaně jednou za čas "omylem" zaměňuje - štěká na povel k vrčení a vrčí na povel ke štěkání (ideálně před přáteli "jo, štěkat na povel umí, hele, štěkej" - "vrrr").
Ale co je hlavní, to vrčení na povel je úplně jiný zvuk a jiná aktivita, než když pes vrčí doopravdy.
A viděla jsem i psy, kteří umí na povel vycenit zuby. Můj pes necení zuby nikdy, prostě to nemá v repertoáru, takže to jsem ani nezkoušela :).
Samík vždycky cenil jen na svého kámoše berňuchu. To jsem mu vždycky říkala: nech toho, nedělej ty ksichty
Tak mne napadá, zadavatelko, to asi v repertoáru taky máte, ne? Když máme ta plemena celkem dost podobná(naturelem).

Jj. když pes rad vrci/ceni zuby -snadno se to nauci.
Ale když ne - je otázka priorit, jestli o to clovek opravdu stoji, naucit ho to - a teda i jak hodne casu tomu povenuje - ale není to nemozne.
tak jako to stekani, no...
Napsat ze - mas Cv-ko - tak co po nem chces stekani ? To mi proste prijde jako docela smutny pristup.
k postupu -napada me - zavrena krabicka s masem, rukou zakryty pamlsek -zkousela jsi ?
odmenovat sebemensi zvukovy projev?
napsal(a):
"jen nevím jak ji vysvětlit do štěkání "
zkouset
na každého psa vazne funguje něco jiného.
A ja ti fandim kdyz dokazes psa po dobrem naucit neco, co pro nej neni uplne prirozene - posune vas to... clovek tak lepe chape, jak se psi vlastne uci.
kdysi jsem nekde cetla diskuzi, jak se vsichni zhrozili nad dotazem, ze nekdo chtel naucit psa vrcet na povel. ze jak je to nezodpovedne, ze to pak pes bude pouzivat pokazde, kdyz se mu neco nebube libit
neslo jim vysvetlit, ze opravdu je velky rozdil JAK se pes ten pozadavek uci...
Však joo, zkoušíme všechno, vždyť jsem to i vypisovala, jen jsem hledala inspiraci co ještě :D na chlapy ji určo štěkat neučím. Naopak, když chlapa znám nechávám je se sblížit, to je pak lásky.
Já si myslím, že když se úspěšně učí všechny ty kraviny a to vlastně jen tak když vařím a mám kousek tlustého, tak něco zkusíme, žadný dril, tak to štěkání bude taky otázka chvíle než to pochopí, jen najít ten štěkací podnět :D.

"a to vlastně jen tak když vařím a mám kousek tlustého"
v kuchyni u vareni jsem naučila všechny cviky z narodaku plus par hovadinek navíc
problém mam ted, co jsou dve -to uz tak jednoduche není

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nóó, tak zrovna můj barzoj "kousal" líp než většina čévéček
... ale protože to brala na táboře jako srandu, a nikdy by mě nenapadlo chtít po ní sportovku
Jé, tak to já jsem nikdy s ní ani kousat nezkoušela. Byla to taková princezna. Měla jste hezkého barzoje. Posílám starou fotku té mojí. A ještě někdo, jak tady psal o tom cenění zubů. Moje barzojka taky cenila zuby už vlastně od malička. Dělala to i její máma. Ale ne ze zlosti, naopak z radosti, když přiběhla, nebo vítala a byla šťastná, tak ohrnula horní pysky a zubila se, kývala přitom hlavou do stran, nahoru dolů, jak osel. Bylo to takové zvláštní. Vaše to taky dělala?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Jé, tak to já jsem nikdy s ní ani kousat nezkoušela. Byla to taková princezna. Měla jste hezkého barzoje. Posílám starou fotku té mojí. A ještě někdo, jak tady psal o tom cenění zubů. Moje barzojka taky cenila zuby už vlastně od malička. Dělala to i její máma. Ale ne ze zlosti, naopak z radosti, když přiběhla, nebo vítala a byla šťastná, tak ohrnula horní pysky a zubila se, kývala přitom hlavou do stran, nahoru dolů, jak osel. Bylo to takové zvláštní. Vaše to taky dělala?
V jste měla krásnou barzojku! To ukazovnání zubů nedělal ani jeden ze 3 barzojů, co jsem měla, ale dělá to kamarádova fena - vždycky říkám, že se směje

"kdysi jsem nekde cetla diskuzi, jak se vsichni zhrozili nad dotazem, ze nekdo chtel naucit psa vrcet na povel. ze jak je to nezodpovedne, ze to pak pes bude pouzivat pokazde, kdyz se mu neco nebube libit
neslo jim vysvetlit, ze opravdu je velky rozdil JAK se pes ten pozadavek uci... "
no, ono to ale až tak (jenom tak) není...
Klidu psa lze naučit tak, že je odměňován za cvik "ulehnutí s uvolněným svalstvem" - tedy postup opačný, chování vyvolá stav mysli. Funguje to.
Nedávno byl v TV u Moravce v debatě jakýsi psycholog, který mimo jiné hovořil o léčebném programu, který spočíval v tom, že pacienti (nějací takoví depresivní) chodili povinně s úsměvem na tváři...což vyvolalo i "klid mysli"...fungovalo to
stejně tak jsem využívala i klikr u agresivního pastevce...fungovalo to
protože fungujeme my i psi jako systém, provázaný, spojitý...tělo i mysl
Takže pokud se budeme bavit o vnějších projevech, které mají v psím světě svůj význam, tak je třeba mít i toto na mysli...a je celkem jedno, JAK se to ti psi učí.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V jste měla krásnou barzojku! To ukazovnání zubů nedělal ani jeden ze 3 barzojů, co jsem měla, ale dělá to kamarádova fena - vždycky říkám, že se směje
Jo, přesně tak, smála se, když jsem to poprvé viděla u chovatelky u jejich barzojů, tak mi to přišlo zvláštní. Nikdy předtím jsem se s tím nesetkala. Fiuschka byla fajn pes, ovčanda ji vychovala, pak jsme si ještě koupili 1a půl ročního psa N.O., jak je na fotce vpravo, no a žili spokojeně všichni 3 spolu až do smrti. Ten pejsek byl psychicky dost na dně, znal jen kotec buzeraci na cvičáku a kotec. Když jsem s ním šla a jen trošku škrkla botou o zem, tak se chudák krčil, bál se, že ho někdo kopne. Bál se i ruky a rychlých pohybů. Trvalo to asi půl roku, než se srovnal. Společný život s těma fenama, každodenní prochajdy, přiměřená práce mu prospěly. Nežil pak v kotci, ale společně s nima, Dostal takové sebevědomí. Barzojka byla zdravá jak řepa po celý život veta nepotřebovala, kromě v 11 letech dostala pyometru, tak šla hned komplet na kastraci no a umřela ve 14 a půl letech. Jak jsou na tom barzojkové se zdravím dneska nevím, ale plno plemen je domršených. Až moje fena N.O. odejde( bohužel mám exterieračku), tak si pořídím jedině N.O. vlkošeďáka z prac. linky. Jsou úplně jiní, než exterieráci, radost s nima pracovat. Něco takového, jak jsem psala tady. https://www.ifauna.cz/psi/forum/r/detail/664773/splnili-jste-si-svuj-sen-pochlubte-se#a3427515 Z jaké chovky jste měla barzoje? Jsou taky krásní. Líbí se mi ten s černým flíčkem u oka na 1. fotce.

napsal(a):
"kdysi jsem nekde cetla diskuzi, jak se vsichni zhrozili nad dotazem, ze nekdo chtel naucit psa vrcet na povel. ze jak je to nezodpovedne, ze to pak pes bude pouzivat pokazde, kdyz se mu neco nebube libit
neslo jim vysvetlit, ze opravdu je velky rozdil JAK se pes ten pozadavek uci... "
no, ono to ale až tak (jenom tak) není...
Klidu psa lze naučit tak, že je odměňován za cvik "ulehnutí s uvolněným svalstvem" - tedy postup opačný, chování vyvolá stav mysli. Funguje to.
Nedávno byl v TV u Moravce v debatě jakýsi psycholog, který mimo jiné hovořil o léčebném programu, který spočíval v tom, že pacienti (nějací takoví depresivní) chodili povinně s úsměvem na tváři...což vyvolalo i "klid mysli"...fungovalo to
stejně tak jsem využívala i klikr u agresivního pastevce...fungovalo to
protože fungujeme my i psi jako systém, provázaný, spojitý...tělo i mysl
Takže pokud se budeme bavit o vnějších projevech, které mají v psím světě svůj význam, tak je třeba mít i toto na mysli...a je celkem jedno, JAK se to ti psi učí.
"..a je celkem jedno, JAK se to ti psi učí."
slovo JAK v sobe zahrnovalo i mentalni rozpolozeni psa pri uceni...
proto tady konec koncu nikdo nedoporucuje podporovat strachove vystekavani atd.

"slovo JAK v sobe zahrnovalo i mentalni rozpolozeni psa pri uceni..."
si myslí, že jsi to, co jsem psala, moc neuchopila...
"proto tady konec koncu nikdo nedoporucuje podporovat strachove vystekavani atd"
tak tohle v každém případě, ale o tom jsem nepsala.

napsal(a):
"slovo JAK v sobe zahrnovalo i mentalni rozpolozeni psa pri uceni..."
si myslí, že jsi to, co jsem psala, moc neuchopila...
"proto tady konec koncu nikdo nedoporucuje podporovat strachove vystekavani atd"
tak tohle v každém případě, ale o tom jsem nepsala.
"si myslí, že jsi to, co jsem psala, moc neuchopila..."
asi ne. v te souvislosti, ktera se tu resi - ne.
Luciandthewolf
napsal(a):
Proste nic.
Dobrý den,
mám malou uštěkanou kříženku a představte si, nemohla jsem jí to naučit, venku štěkala na vše možné, ale vzhledem k tomu, že jsem se to snažila odbourávat (což se mimochodem nepovedlo :D) nechtěla jsem jí odměňovat na procházce. Doma jsem se před ní mohla stavět na hlavu, nic. Maximálně si tak ležérně ňafla. Až přišla na návštěvu kamarádka (nepejskařka), nejdřív hrozný kravál, protože to je vetřelec samozřejmě. Když zjistila, že ji zná uklidnila se a s mírným nespokojeným ňafáním odešla na místo. Tak se o tom kamarádkou bavíme, že je uštěkaná, ale na povel jí to nenaučím a ona říká.
"Když na ní štěkneš ona to neokouká, myslela jsem, že se tak ty psi učí?"
Já: "Ne, tak se neučí, ale dokonce i to jsem zkoušela, nefunguje to."
Ona ze srandy: "Jí sem přiveď já na ní štěknu!"
Ale co, tak jsem jí zavolala, kamarádka štěkla a fena spustila jako odpověď.
Takže nic není ztracené a zkoušejte a zkoušejte. Nic jiného nejde! Přeji úspěšný trénink