Štěně se bojí kolem plotu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.1.2018 11:46
Nutcase

XXX.XXX.109.108

Zdravím, máme 2 měsíční štěně ČSV a máme takový problém. Dříve na vodítku nechtěl vyjít ani z branky, strašně táhl do protipohybu ale to už je v pohodě. Teď máme problém takový že jak je za plotem (a štěká) pes tak dělá to stejné, nechce jít, táhle nazpátek apod. Jak ho naučit je "ignorovat" ?

Předem děkuji za rady.

23.1.2018 12:08
K...

XXX.XXX.245.2

Ostatním se to asi nebude líbit, ale mně se osvědčilo brát štěně v takových situacích do ruky. Žádný chlácholení, prostě někam jdeme, štěně se bojí, zasekne se, beze slova vzít, kritický úsek přenýst, štěně položit a jít dál. Nic se neděje. Časem to přejde, štěně se potřebuje rozkoukat. V další fázi mi začala na psy za plotem štěkat taky - zastavit, posadit, co blbneš, proč řveš, vždyť o nic nejde.Teď ji většinou beru preventivně k noze.

23.1.2018 12:24
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Brát mezi hodné, socializované psy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.1.2018 13:11

K... napsal(a):
Ostatním se to asi nebude líbit, ale mně se osvědčilo brát štěně v takových situacích do ruky. Žádný chlácholení, prostě někam jdeme, štěně se bojí, zasekne se, beze slova vzít, kritický úsek přenýst, štěně položit a jít dál. Nic se neděje. Časem to přejde, štěně se potřebuje rozkoukat. V další fázi mi začala na psy za plotem štěkat taky - zastavit, posadit, co blbneš, proč řveš, vždyť o nic nejde.Teď ji většinou beru preventivně k noze.

No taky nejsem zastánce nějakého "tahání štěněte na ruce"...pokud je to normální situace, tak si prostě dřepnu a povzbuzuju štěně, aby šlo ke mně-za mnou...tento postup bohužel u plotu s řvoucím psem použít nejde...už s ohledem na domácího hlídače, takže klidně taky drapnu do ruky...a jak píšete bez nějakých emocí, naprosto přirozeně poponesu...prostě doufám, že štěně vidí, že jsme tento úsek zdolali v naprostém klidu...(přece se nic neděje)...a bez emocí. Určitě je to lepší než štěně chlácholit, "hodinu" přemlouvat nebo dokonce nedejbože táhnout "násilím" kolem takového místa...štěňátko věkem a zkušenostmi pak už není tak "vyprdlé" ze štěkajícího psa za plotem a můžeme přejít k nácviku, jak projít "v klidu".

23.1.2018 13:53
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Nutcase napsal(a):
Zdravím, máme 2 měsíční štěně ČSV a máme takový problém. Dříve na vodítku nechtěl vyjít ani z branky, strašně táhl do protipohybu ale to už je v pohodě. Teď máme problém takový že jak je za plotem (a štěká) pes tak dělá to stejné, nechce jít, táhle nazpátek apod. Jak ho naučit je "ignorovat" ?

Předem děkuji za rady.

Pokud můžu poradit - obraťte se spíše na chovatele od kterého štěně máte. Podle kladeného dotazu tak trochu lze tušit, že moc asi nevíte o ČSV a taky si s tím asi těžko sám/sama poradíte. ĆSV není jednoduchý pesan na výchovu a plachost je jim dost vrozená, rady na dálku u tohoto plemene nejsou úplně ideální. kontaktujte někoho, kdo má s těmito psy DLOUHOLETÉ zkušenosti a učte se od něj. Jinak si koledujete o průser. pro sebe a hlavně i pro toho psa. Pokud je u každého ze psů důležitá socializace, tak u čéveček je to 10000000x důležitější.

23.1.2018 15:16
Nutcase

XXX.XXX.219.57

Zrzavci napsal(a):
Pokud můžu poradit - obraťte se spíše na chovatele od kterého štěně máte. Podle kladeného dotazu tak trochu lze tušit, že moc asi nevíte o ČSV a taky si s tím asi těžko sám/sama poradíte. ĆSV není jednoduchý pesan na výchovu a plachost je jim dost vrozená, rady na dálku u tohoto plemene nejsou úplně ideální. kontaktujte někoho, kdo má s těmito psy DLOUHOLETÉ zkušenosti a učte se od něj. Jinak si koledujete o průser. pro sebe a hlavně i pro toho psa. Pokud je u každého ze psů důležitá socializace, tak u čéveček je to 10000000x důležitější.

Určitě se zeptám, chtěl jsem se nejdříve zkusit zeptat tady, případně na více místech abych právě něco nepodcenil a neudělal špatně.

23.1.2018 15:26
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Nutcase napsal(a):
Určitě se zeptám, chtěl jsem se nejdříve zkusit zeptat tady, případně na více místech abych právě něco nepodcenil a neudělal špatně.

Víte, rady takhle po netu můžou být ošidný a zvlášť pokud člověk nemá zkušenosti a taky trochu cit pro psí duši. čévéčko je opravdu hodně specifický plemeno a nikdo vám neporadí líp, než ZKUŠENÝ chovatel těchto psů. nevím za jaké chovky štěndo máte a jaký má přístup k novým majitelům sám chovatel/ka, ale oni by právě měli umět poradit nejlépe.
Samozřejmě zásada je "ochodit, ochodit a ochodit" ale jak to udělat, j ak správně socializovat tak, aby z něj vyrostl zdravě sebevědomý jedinec, to chce fakt naživo.

23.1.2018 16:19
Luciandthewolf

XXX.XXX.5.195

Kdyz vidím, ze se blizi plot a je za nim pes vezmu si ji na druhou nohu a už v chvíli kdy ona o něm neví na ni dělám opicky, třeba s mlskou v ruce. Mluvím na ni jak idiot, vesele. Když mě chce obejít a steknout si strčim ji nohu do cesty, řeknu NE! a jde se dal. Hlavne jít rychle, klidně ze začátku jenom proběhnout kolem.

A hlavně socializace, socializace, socializace. Ať jsou pro nej psi normální, běžná věc.

Je to zatim vyjukanej prdola:).

23.1.2018 18:07

zvlášť pokud člověk nemá zkušenosti a taky trochu cit pro psí duši. čévéčko je opravdu hodně specifický plemeno

To bych vypíchla...obzvlášť ten cit pro psí duši, čévéčko opravdu patří mezi plemena specifická tím svým způsobem a za sebe si myslím, že patří k těm plemenům, kde člověk musí dávat pozor, aby svého psa nezklamal, aby mu jeho pes věřil, protože tady by se mohly nasekat nenapravitelné chyby...

23.1.2018 19:20

Jak píše K..., štěně jsem poponesla když se bálo a byl klid, bez stresu...teď chodíme kolem plotů se štěkajícími psy úplně v klidu, buli se zastaví pokud je pes kámoš, tak se onosuje, pokud pes štěká tak provokativně nasaje až u plotu a jde.
Naše začátky na vodítku taky nebyly růžové- já navlečená, že jdem na procházku a doma jsme byly za 15 minut- štěně sedělo pár kroků od baráku a nikam nechtělo... to se časem poddá. Já měla výhodu, že jsem štěně vzala na jednu ruku a šlo se.

Přidejte reakci

Přidat smajlík