TTA rapid - zkušenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.1.2018 00:19

Má někdo touto operační metodu ošetřeného psa? Zajímá mne rekonvalescence, komplikace...vše co souvisí.
Jsme po operaci.

25.1.2018 19:30

To je ta bulina zase?

25.1.2018 21:09

Hm, došli jsme na plánovanou operaci pately a zjistilo se, že má i poškozený přední křížový vaz. Jiná operace tedy, tím se taky vyřešila i ta patela. vet mi doporučil pojištění, neb se to pravděpodobně stane i na druhé noze...operace není levná.
Psina fungovala žádné velké kulhání, sem tam si popajdla, což jsem přisuzovala té čéšce.
Operace je to skvělá v tom, že pes opravdu ihned na nohu došlapuje, mohu srovnat s operací zlomeniny- týden se nechala "nosit" a celkově byla v lehké depresi, dost jsem se bála v jejím věku(půl roku), že po dobu rekonvalescence se nebude moct socializovat- náhlé, rychlé pohyby. Dopadlo to dobře, je zlato.
Něco z internetu okolo TTA jsem si už četla, ale pokecat s někým o zkušenostech by bylo lepší, mám pocit, že lehkou depresi mám teď já, psina je v poho, jen nesmí chodit pořádně ven, to je jako mít 3leté dítě a vymíšlet mu zábavu a večer padnou vyčerpáním.

25.1.2018 22:05
Zrzavci

XXX.XXX.174.40

Verun - nevím - jestli je to přesně to co hledáte?

https://mawenzi.cz/operace-pretrzenych-vazu-u-feri-metodou-tta/.

25.1.2018 23:49

Jj, to jsem četla, naše buli chodí úplně normálně, v kleci jí nemám, venku na vyčurání na ní musím skoro ležet, jak by chtěla blbnout, koleno máme rehabilitovat - cvičit ohýbání...bez bandáže jsme už 3 den od operace, máme pomazáno a zakryto, límec musí mít. na stehy jdem v pondělí...tak už nebudem mít sedřený lýtka od límce smajlík

26.1.2018 11:45
Prestige

XXX.XXX.172.212

Máme po operaci TTA jedno koleno dobrý, druhý se musela dělat reoperace, a odstranit meniskus.Teď fena je v pohodě.

26.1.2018 12:11
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jj, to jsem četla, naše buli chodí úplně normálně, v kleci jí nemám, venku na vyčurání na ní musím skoro ležet, jak by chtěla blbnout, koleno máme rehabilitovat - cvičit ohýbání...bez bandáže jsme už 3 den od operace, máme pomazáno a zakryto, límec musí mít. na stehy jdem v pondělí...tak už nebudem mít sedřený lýtka od límce smajlík

My měli křížový urvaný u bývalého psa v 10letech, operace ještě klasicky. Omezený pohyb(vodítko) do vyndání stehů a pak byl daný do výběhu 4x4m, aby nestartil za psy k plotu, venku ještě flexinu asi do konce měsíce. Pak už volný pohyb. Běhal v pohodě dalších 6let, než mu začaly odcházet nožky obě(byl delší, od páteře) Dožil se 17.

28.1.2018 22:53

Prestige napsal(a):
Máme po operaci TTA jedno koleno dobrý, druhý se musela dělat reoperace, a odstranit meniskus.Teď fena je v pohodě.

Hm, komplikací v kolenech se bojím, ona ještě potřebuje vyndat z druhé nohy železné plotny z fixace zlomeniny, to bude chudák pes...nu což, je to naše mimi.
Jak jste rehabilitovali? Nám psina chodí pěkně(už nemá ani prášky na bolest), ale nikam nesmíme, jen vyčurat a to 4-6 týdnů- u toho sice musíme trochu pochodit, čurá na dvakrát...s bobešem taky hledá vhodné místo...tak trochu pochodíme. a další měsíc jen stále na vodítku bez prudkých startů. Na you tube jsem koukala na videa, jak psi chodí snad tedy i na krátké procházky...zítra by jsme měli jet na stehy, tak to proberu s vetem.

29.1.2018 11:53
Prestige

XXX.XXX.71.69

No u toho prvního kolena v podstatě jsem se snažila chodit na vodítku, ale fena je magor a skákala i na tom vodítku tak jsem vetovi říkala jestli mi nepředepíše nějaké prášky na" přispání " , už si moc nevzpomenu jak to bylo, ale vím že začala velice brzo chodit normálně. U toho druhého kolene porad kulhala, tak se dělala ta reoperace, pak to už bylo dobré.

Přidejte reakci

Přidat smajlík