Jak krmit, aby pes zhubnul (syrové maso)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2018 18:44
tichuna

XXX.XXX.6.53

Zdravím všechny,
jelikož se od kastrace (již 2 roky) potýkame u našeho pejska s nadváhou, začala jsem (na radu veterináře) krmit syrovým masem. Pejsek má nyní cca 19kg, měl by mít, ale max 15kg...dřív byl jako radiátor, cpala jsem ho vším možným a nenabral a po kastraci se začal přifukovat i ze vzduchu. Je pravda, že je trochu lenivější než dříve, ale stále zvládá v pohodě procházky přes 10km, nebo delší aportování. Jen mám strach, aby mu neodešly klouby, je opravdu jak vagónek. Kastrovat jsme ho museli, neb neustále utíkal za fenkami a bylo to opravdu nebezpečné, běhal věčně po silnici i tak zvládl ten padouch založit rodinku dva týdny před kastrací Krmím syrovým masem teprve týden, ale přijde mi, že snad nabral ještě víc. Odvážila jsem mu denní porce na 500g a je to směs hovězí svaloviny, kuřecích žaludků, srnčí svaloviny a plic, k tomu má ještě spěnát a lžíci rýže. Průjem při přechodu vůbec neměl, už byl jakž takž zvyklý. Co mám dělat aby trochu zhubnul, je ta krmná dávka moc vysoká?

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.1.2018 19:06

tichuna napsal(a):
Zdravím všechny,
jelikož se od kastrace (již 2 roky) potýkame u našeho pejska s nadváhou, začala jsem (na radu veterináře) krmit syrovým masem. Pejsek má nyní cca 19kg, měl by mít, ale max 15kg...dřív byl jako radiátor, cpala jsem ho vším možným a nenabral a po kastraci se začal přifukovat i ze vzduchu. Je pravda, že je trochu lenivější než dříve, ale stále zvládá v pohodě procházky přes 10km, nebo delší aportování. Jen mám strach, aby mu neodešly klouby, je opravdu jak vagónek. Kastrovat jsme ho museli, neb neustále utíkal za fenkami a bylo to opravdu nebezpečné, běhal věčně po silnici i tak zvládl ten padouch založit rodinku dva týdny před kastrací Krmím syrovým masem teprve týden, ale přijde mi, že snad nabral ještě víc. Odvážila jsem mu denní porce na 500g a je to směs hovězí svaloviny, kuřecích žaludků, srnčí svaloviny a plic, k tomu má ještě spěnát a lžíci rýže. Průjem při přechodu vůbec neměl, už byl jakž takž zvyklý. Co mám dělat aby trochu zhubnul, je ta krmná dávka moc vysoká?

Jo je hodně vysoká já mám u mé australacky dávku dohromady sotva 300g(už hubne konečně).
Dávejte dávku 200g (mám to napsané v knize paní Novosadove)na den i jídelníček bych poupravila.
No pokud mu budete dávat jen svalovinu (s pocitem ze ma "nejlepší masíčko") tak ty klouby to schitaji.
Ryzi vyradit ta naopak podporuje ukládání tuku.
Hovězí, srnčí, králičí, jehněčí, krůtí, kureci odřezky+ netucnou rybu(třeba treska).
Kolik dáváte toho špenátu? Hrstka( do 10% dávky)na trávení stačí klidně i bylinky (sušené (můžete i čerstvé) šípky, kopřivy, pampeliška, sedmikráska, )
Z vnitřností zelené neprané drstky (počítejte se smradem ale psovi to prospívá a skoro vždy chutná), plíce, žaludky.
Pohyb... choďte do kopce, a pokud to pejsek vzladne a bude ho bavit můžete zkusit pomalejší jízdu na koloběžce.
Je si vam po kastraci přestal utíkat tak to gratuluji, kamarádka dali fenku vykastrovat ze stejného důvodu akorát utíkala za psy i na "procházku"...no utíká jim dodnes zrovna před 2 dny probíhala mezi auty.

26.1.2018 19:29
katkaa1

XXX.XXX.91.43

500 g je veľa, ak má schudnúť vypočítajte si 2% z 15kg ktoré by mal mať vychádza asi 300g. Z tejto porcie nech je 100g kostí - krky, krídla, skelety.. a 60g príloha, tá sa môže skladať z rôznych druhov zeleniny, vhodné pri diéte sú aj varené zemiaky, alebo varená tekvica, či ryža. Občas mu môžete dať nízkotučný jogurt alebo tvaroh s vajíčkom.
A čo sa mäsa týka tak hovädzie zrovna patrí medzi tie diétnejšie, držky sú moc fajn, ale pokojne ho kombinujte s kuracím, alebo veľmi diétny je napríklad aj králik. Na vepřové a lososa pozor tie sú tučnejšie, ale ak to dáte psovi 1-2x do mesiaca nemalo by ani to vadiť.

26.1.2018 19:29
tichuna

XXX.XXX.6.53

Australačka a 300g denně my máme míšence borderky a pravděpodobně huskyho... je to ten nejlepší pes kterého jsme kdy měli. Ale 300g, není to málo? Už těch 500g zaplní misku jen z půlky. A co dáváte na ty klouby? Hrtany a uši dostává ob den. A opravdu se po kastraci hodně zklidnil, bylo mu v době kastrace 7 let a veterinář říkal, že u tak starých psů, někdy kastrace nic neřeší. Ale neměli jsme jinou možnost, ten pes je tak chytrý, to znáte určitě i od své australady buď přeskočil nebo šplhal, neb rozkpusa plot...teď už je těžký na skákání

26.1.2018 19:45
tichuna

XXX.XXX.6.53

Jinak mi přijde divné, že veškeré kosti i hrtany a uši nejdřív zahrabe a vůbec si jich nevšímá. Vyzvedne si je až když má hlad, když se třeba o hodinu zpozdím s krmením. Dle selského rozumu, znamená to, že je přezraný? Ptám se jak blbka, ale nedávno jsme museli nechat uspat 18ti letého pejska, byl na tom špatně a aby ještě tento pesan strádal, nebo se s ním něco stalo, to bych nezvládla...ještě jsem přemýšlela, pořídit mu kolegu, má s tím někdo zkušenost? Třeba by se víc hýbal...

26.1.2018 20:25

tichuna napsal(a):
Jinak mi přijde divné, že veškeré kosti i hrtany a uši nejdřív zahrabe a vůbec si jich nevšímá. Vyzvedne si je až když má hlad, když se třeba o hodinu zpozdím s krmením. Dle selského rozumu, znamená to, že je přezraný? Ptám se jak blbka, ale nedávno jsme museli nechat uspat 18ti letého pejska, byl na tom špatně a aby ještě tento pesan strádal, nebo se s ním něco stalo, to bych nezvládla...ještě jsem přemýšlela, pořídit mu kolegu, má s tím někdo zkušenost? Třeba by se víc hýbal...

Jo nám to dělala taky vždy tak po měsíci to vytáhla já si vždy myslím ze rozčilovala něco botu
Oni si to nechavaji na horší časy.

26.1.2018 20:30

tichuna napsal(a):
Australačka a 300g denně my máme míšence borderky a pravděpodobně huskyho... je to ten nejlepší pes kterého jsme kdy měli. Ale 300g, není to málo? Už těch 500g zaplní misku jen z půlky. A co dáváte na ty klouby? Hrtany a uši dostává ob den. A opravdu se po kastraci hodně zklidnil, bylo mu v době kastrace 7 let a veterinář říkal, že u tak starých psů, někdy kastrace nic neřeší. Ale neměli jsme jinou možnost, ten pes je tak chytrý, to znáte určitě i od své australady buď přeskočil nebo šplhal, neb rozkpusa plot...teď už je těžký na skákání

Je si chcete aby zhubnul tak vam nic jiného nezbývá.
Na klouby dávám velké hovězí kosti sežere všechny ty klouby a to obsahuje kolagen nebo ještě (jelikož chcete aby zhubnul tak dietnejsi varianta bude urco lepší) sulc z kralicich 6-8 hlav.

26.1.2018 20:30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jo nám to dělala taky vždy tak po měsíci to vytáhla já si vždy myslím ze rozčilovala něco botu
Oni si to nechavaji na horší časy.

Překlep rozcupovala něčí botu.

26.1.2018 20:38

katkaa1 napsal(a):
500 g je veľa, ak má schudnúť vypočítajte si 2% z 15kg ktoré by mal mať vychádza asi 300g. Z tejto porcie nech je 100g kostí - krky, krídla, skelety.. a 60g príloha, tá sa môže skladať z rôznych druhov zeleniny, vhodné pri diéte sú aj varené zemiaky, alebo varená tekvica, či ryža. Občas mu môžete dať nízkotučný jogurt alebo tvaroh s vajíčkom.
A čo sa mäsa týka tak hovädzie zrovna patrí medzi tie diétnejšie, držky sú moc fajn, ale pokojne ho kombinujte s kuracím, alebo veľmi diétny je napríklad aj králik. Na vepřové a lososa pozor tie sú tučnejšie, ale ak to dáte psovi 1-2x do mesiaca nemalo by ani to vadiť.

Tohle je pes https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Maso%C5%BEravec (dejte si tam pravý masožravec).
Co se týče jak se má přidávat DOPLNKOVA rostlina strava (proto je vhodné přidávat bylinky a ne cpat do něj na kila zeleninu a ovoce)
Ikdyž je rozdíl mu dát kuře ze supermarketu a domácí slepici živená trávou.(upřímně mi to připomíná něco jako granule ultrapremium, superpremium, premium...
BIO, domácí, velkochovni kuře ).

26.1.2018 22:52
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

A špenát určitě ne každý den, není dobrý na ledviny. Jako zeleninu používám i nasekaný pýr, který vytahám ze záhonu (to je právě ta tráva, co psi občas rádi žerou) Zeleniny bych klidně přidala - rýži zrušila. Strouhám mrkev, celer, petržel tak různě na střídačku. K tomu rozvařím dýni s lněným semínkem nebo mákem, dýnovým semínkem nadrceným...No a různé bylinky jak píše Anet. A saláty, ty jsou dobré(ledový, polníček, různé ty salátové směsy z pytlíku...) nasekám na drobněji. Snažím se to každý den trochu obměnit.

26.1.2018 22:55
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Také k nám zdrhala kastrátka i po vykastrování, ale ona byla kastrovaná tak nějak napůl: hárala, ale nemohla zabřeznout, takže si užívali nezávazný sex (s mým psem) Mámy fenka zdrhá k nám taky jako kastrovaná, ale ta začala zdrhat až dlouho po vykastrování, když se jí zdá, že je doma nuda

26.1.2018 23:00
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ještě k tomu zahrabávání..někteří psi to prostě dělají, je to pudové, stejně jako válení se ve výkalech kohokoliv. Křídla nebo krky prostě nasekejte na drobno nebo trochu namlaťte paličkou na maso a pokrájejte. Já sekám i stehna, když ho dám v kuse, tak ho nechce sníst vůbec(mám naopak nimru).

27.1.2018 07:26
scylla

XXX.XXX.150.32

tichuna napsal(a):
Zdravím všechny,

Kastrovat jste nemuseli, stačilo si psa zabezpečit a věnovat se mu, kastrovali jste z nezodpovědnosti a pohodlnosti.

Dojděte k lepšímu veteirnáři, než je ten váš, protože toho by napadlo nechat psovi vyšetřit funkci štítné žlázy, protože kastrace vede velice často k její snížené funkci a při té vám bude pes přibírat, i kdybyste ho nekrmili vůbec a bude nutné mu doživotně podávat léky na štítnou žlázu. Tím začněte.

Ke krmení - nedávejte tučné maso, nedávejte jiné přílohy než zeleninu.

27.1.2018 09:24
Sunnik

XXX.XXX.104.72

Taky se mi těch 200g zdá málo. Moje 5kg fenka sní denně těch 200g a je stále jak záložka. Sice není vykastrovaná, ale stejně. Dávejte 300g a pomalu zvyšujte pohybovou aktivitu.

27.1.2018 09:30
scylla

XXX.XXX.150.32

Sunnik napsal(a):
Taky se mi těch 200g zdá málo. Moje 5kg fenka sní denně těch 200g a je stále jak záložka. Sice není vykastrovaná, ale stejně. Dávejte 300g a pomalu zvyšujte pohybovou aktivitu.

Nemohou dávat podle gramů, ale podle toho, aby pes měl dobrou výživovou a mechanickou zasycenost. Není přece možné, aby, když někdo pokazí psovi zdraví kastrací, je ho ještě držel doživotně vyhladovělého.

27.1.2018 09:39

Nevím, jestli po týdnu není brzo hodnotit. Snížila bych trochu dávku...postupně, a uvidíte, myslím, že na dietku by mu stačilo tak 350-380 gramů...vyřadit rýži, nahradit třeba salátem nebo masíčkem (maso myšleno svalovina i vnitřnosti) a zvýšila bych třeba podíl plic v krmné dávce, mám pocit, že plíce jsou "dietní" a uvidíte sama, samozřejmě nečekat, že pejsek zhubne ze dne na den...

Když se mi zdá, že se mi začíná kulatit feňule (potvora jedna líná, mimochodem taky kastrovaná), tak dávku nesnižuju (psi mají cca 50 kg, denní dávka je 1 kg), ale přílohu nahradím zeleninou a právě zařadím větší podíl plic, které jsou navíc "lehké maso", tím myslím, že kilo plic je větší v objemu než třeba kilo žaludků, takže objemově vypadá dávka velká...takže pesové spokojení, poněvadž miska je plná, naplní si bříško, ale přitom vlastně držíme dietku...

A pak mě napadá ještě jedna věc, nevím, jak ostatním, ale mě pesani na zimu vždycky přiberou cca 3-5 kilo, takže zatímco v srpnu vážíme třeba 48 kg, tak v listopadu to je klidně 52kg...to vše při stále stejném režimu a stravě, nevím čím to je, jestli si i tihle domestikovaní mazlíčci dělají zásoby na "horší" časy...

27.1.2018 09:50
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ano určitě, všichni psi běžně na zimu trochu přibírají.

27.1.2018 09:55

lesnížínka napsal(a):
A špenát určitě ne každý den, není dobrý na ledviny. Jako zeleninu používám i nasekaný pýr, který vytahám ze záhonu (to je právě ta tráva, co psi občas rádi žerou) Zeleniny bych klidně přidala - rýži zrušila. Strouhám mrkev, celer, petržel tak různě na střídačku. K tomu rozvařím dýni s lněným semínkem nebo mákem, dýnovým semínkem nadrceným...No a různé bylinky jak píše Anet. A saláty, ty jsou dobré(ledový, polníček, různé ty salátové směsy z pytlíku...) nasekám na drobněji. Snažím se to každý den trochu obměnit.

Pýr není zelenina ale bylina.

27.1.2018 09:58
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Pýr není zelenina ale bylina.

Však proto jsem psala, že ho používám jako zeleninu ne, že je to zelenina Ale je to dost zelené hmoty, abych to použila jako salát

27.1.2018 10:03

scylla napsal(a):
Nemohou dávat podle gramů, ale podle toho, aby pes měl dobrou výživovou a mechanickou zasycenost. Není přece možné, aby, když někdo pokazí psovi zdraví kastrací, je ho ještě držel doživotně vyhladovělého.

Teď bez rýpání...jaká si myslíte, že je optimální krmná dávka pro 19 kilovýho pesana? Předpokládejme samozřejmě vyvážená, kvalitní krmná dávka...
Sama si nemyslím, že kastráti obecně tloustnou proto, že jsou kastrovaní, ve většině případů mi přijde, že jsou spíš línější...takže kastraci necháme stranou...vidím to na mých psech...fena kastrát, pes nekastrovaný, aktivity i krmení stejné a váhu mají oba stejnou...fena je teď ke stáru trochu línější, prostě už na procházce nelítá jak blázen, spíš se prochází, tak občas musím krmnou dávku upravit...
Dle mého naprosto sedí, to co se obecně udává 2-3% hmotnosti psa...sama krmím 2%, protože pesani nejsou moc akční, spíš povalovací a nepřijde mi, že bych je trápila hlady...u nás je teda důležitá i ta "mechanická zasycenost", jak zmiňujete výše, prostě aby byli pejsci spokojení, což za svoje pejsky můžu říct, že plním na jedničku, oni by si totiž okamžitě stěžovali, když by neměli "plný spokojený bříška"
...což u psa zadavatelky vychází na 380-570 gramů...pokud potřebuje, aby pejsek zhubnul, tak já osobně nevidím problém držet se při dolní hranici...až pejsek bude váhově ok, tak se dávka přeci může upravit na nějaké optimum, klidně mírným zvýšením...samozřejmě vždycky musíme přihlédnout ke konkrétnímu pesanovi...ty gramy a procenta beru jako orientační, spíš aby se člověk mohl něčeho chytit, časem sám přijde na to, kolik papáníčka dávat, aby byl pejsek spokojený, zasycený a přitom zdravý a držel si váhu...

Prostě to funguje jako u lidí...chcete zhubnout, tak snížíte energetický příjem (to ale neznamená, že držíte hladovku, naopak) a ideálně zvýšíte výdej (víc se hýbáte)...to je prostá matematika.

27.1.2018 10:20

lesnížínka napsal(a):
Však proto jsem psala, že ho používám jako zeleninu ne, že je to zelenina Ale je to dost zelené hmoty, abych to použila jako salát

To jo, mé cubě to chutná tak dík za typ

27.1.2018 10:35

Ten pyr sice psi zerou "radi" -ale hlavne kdyz potrebuji zvracet, ne?

a k te nizsi davce - jestli pes potřebuje zhubnout, snížila bych davku, upravila. -ale vic pozvolna!
jestli do ted zral pes 500g a z fleku dostane 300g -je to moc velky rozdil.
na gramy pomalu omezoval - slozeni jde menit preci jen vetsim skokem.

27.1.2018 14:17
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Sardullah kilo masa na 50kg denně? To je masakr, jak se to liší, já dávám Barnymu cca 1200g denně masa na 29kg. Kdybych dávala míň tak se mi vypaří, přemýšlí, že dávku ještě zvednu.

27.1.2018 16:05

Andrýsek3 napsal(a):
Sardullah kilo masa na 50kg denně? To je masakr, jak se to liší, já dávám Barnymu cca 1200g denně masa na 29kg. Kdybych dávala míň tak se mi vypaří, přemýšlí, že dávku ještě zvednu.

No není to celý kilo masa, je v tom ještě zelenina a trochu rejže...na druhou stranu nepočítám piškotky s jogurtíkem (dělám jim domácí) a ovocem k svačině popř. palačinky s ovesnýma vločkama máznutý tvarohem, popř. syrový křídla a tak, nepočítám namazanej chlebík domácí paštikou, kterou speciálně pro ně dělám, ...(sobě kupuju ty hnusy v obchodě )ke snídani popř. krupicová kašička...my jsme jak mateřská školka...snídaně,1.sváča (část ofigo krmný dávky) polední klid pak 2. sváča a véča.

Nepředstavuj si nějaký mega porce, spíš symbolicky...neumím si totiž představit, že by ti moji hladi dostávali najíst třeba jednou denně...

A pak další věc...Barny se hýbe podstatně víc, než ty moje dvě lemry líný, které se mimo procházku defakto celej den povalujou , takže logicky musí i víc papkat...

27.1.2018 16:28

No není to celý kilo masa, je v tom ještě zelenina a trochu rejže...na druhou stranu nepočítám piškotky s jogurtíkem (dělám jim domácí) a ovocem k svačině popř. palačinky s ovesnýma vločkama máznutý tvarohem, popř. syrový křídla a tak, nepočítám namazanej chlebík domácí paštikou, kterou speciálně pro ně dělám, ...(sobě kupuju ty hnusy v obchodě )ke snídani popř. krupicová kašička...my jsme jak mateřská školka...snídaně,1.sváča (část ofigo krmný dávky) polední klid pak 2. sváča a véča.

Nepředstavuj si nějaký mega porce, spíš symbolicky...neumím si totiž představit, že by ti moji hladi dostávali najíst třeba jednou denně...

A pak další věc...Barny se hýbe podstatně víc, než ty moje dvě lemry líný, které se mimo procházku defakto celej den povalujou , takže logicky musí i víc papkat...

Sardulah, jak děláte tu domácí psí paštiku? Hoďte sem recept.

27.1.2018 16:42

u Barnyho to může být i tím onemocněním...

27.1.2018 17:26
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ten pyr sice psi zerou "radi" -ale hlavne kdyz potrebuji zvracet, ne?

a k te nizsi davce - jestli pes potřebuje zhubnout, snížila bych davku, upravila. -ale vic pozvolna!
jestli do ted zral pes 500g a z fleku dostane 300g -je to moc velky rozdil.
na gramy pomalu omezoval - slozeni jde menit preci jen vetsim skokem.

Myslím, že ne tak ani zvracet, spíš si tím možná klidní žaludek. Můj pes ho sám žere občas, ale zvracet jsem ho neviděla nikdy.
K tomu dalšímu: někde jsem viděla pořad, kde veterinář říkal, že to, co platí pro lidi: hubnout pomalu, platí u psů ještě víc. Takže ano, nesnižovat dávku psu skokově, drasticky na polovinu.

27.1.2018 20:02

Sardulah, jak děláte tu domácí psí paštiku? Hoďte sem recept.

Já se s tim moc necrcám...přiměřeně, přiměřeně...co dům dal...defakto vezmu játra...většinou kuřecí hodim orestovat na trochu máslo, kam teda přikápnu i trochu oleje...a přidám něco odřezkú, co v kuchyni ořežu třeba z vepřový krkovice, bůčku nebo tak něco, když nemám tak třeba jen játra, ale líp se mi to pak rozmazává na chleba, když tam nějaký mastnější maso je...dám nějaké koření, většinou kmín a tymián nebo majoránku nebo sušenou celerovou nať, podle toho co mám doma, rozmixuju se syrovým vejcem, pak vezmu malou zapékací misku, já teda dno vyložim anglickou slaninou, aby to víc vonělo, ale to ani být nemusí a dám to péct do vyhřáté trouby do vodní lázně...

No michelinskou hvězdu by to asi určitě nedostalo, ale prostě mám hmotu, kterou můžu pesanům namazat na chleba, ve které vím co je a která není slaná a pod...

27.1.2018 22:18
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já četla napjatá až do konce a dle popisu jsem byla fakt zvědavá, jestli je to nakonec recept na, psí"! paštiku?

27.1.2018 23:54

lesnížínka napsal(a):
Já četla napjatá až do konce a dle popisu jsem byla fakt zvědavá, jestli je to nakonec recept na, psí"! paštiku?

"Psí paštiku" dělám. Kvůli potvoře kupuji drůbež vcelku. Většinu kůže házím do mrazáku - z prsou vždycky, i u kachny/husy. Při pečení se vysuší a to já nerada. Když jich mám hodně, tak je hodím do hrnce a udělám sulc jak šutr, tuk seberu. Pak vezmu další sáček s nastřádanými odřezky, které jsem uhájila před vyděračem, přidám srdce, trochu jater, třeba i mrkev a co se hodí, resp. co vhodného dům dal. Po dušení na nula nic vody všechno v sulcu rozmixuji a vychladím. Když je snaha a podzim, tak přidám i dýni. Bylinky ve finále bez tepelné úpravy podle fantazie a chuti. Pro tuhle paštiku by pomalu vraždil jako pro Fleischeslust.

28.1.2018 09:00

Fajn recepty, oba hned příští týden zkusím

28.1.2018 09:51

"Psí paštiku" dělám. Kvůli potvoře kupuji drůbež vcelku. Většinu kůže házím do mrazáku - z prsou vždycky, i u kachny/husy. Při pečení se vysuší a to já nerada. Když jich mám hodně, tak je hodím do hrnce a udělám sulc jak šutr, tuk seberu. Pak vezmu další sáček s nastřádanými odřezky, které jsem uhájila před vyděračem, přidám srdce, trochu jater, třeba i mrkev a co se hodí, resp. co vhodného dům dal. Po dušení na nula nic vody všechno v sulcu rozmixuji a vychladím. Když je snaha a podzim, tak přidám i dýni. Bylinky ve finále bez tepelné úpravy podle fantazie a chuti. Pro tuhle paštiku by pomalu vraždil jako pro Fleischeslust.

Dělám něco podobného, ale ne jako "paštiku" ale jako sulc s kouskama...

udělám vývar z prasečích nožiček, nějaký to kuřecí křídlo, mrkvička, kousky masa (ořezky)...z toho sulc a všechno do toho nakrájím, ale nedělám to moc často, protože je s tím na mě moc crcání a pesani tuto záležitost defakto vdechnou, udělají chramst chramst a je po...
Ale mixovanou verzi určo vyzkoušíme...

Jo a každej rok si říkám, jak vyzkouším pesům nějakej receptík s dýní, ale když pak přijde na lámání chleba, tak se mi s tou dýní nechce crcat

28.1.2018 10:21
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

To mi připomnělo: kuřecí křídlo se válí tři dny u baráku. Oďobávají ho kosové a sýkorky. Zařekla jsem se, že pes nedostane jinou kost, dokud ho nesní. Asi dneska už vyměknu, bo ho nesežrala ani sousedovic feňule, která dnes s náma od rána bydlí Já z kuřecího vždycky stahovala kůži, protože vím, že s ní to prostě nechce. Minule jsem dotáhnula několik kilo, křídla s hrudí". Tak se mi to taky nechtělo stahovat celé, sundala jsem jen ten švonec, co tam je na hrudi a u krku, křídla se mi už taky stahovat nechtěla(je to piplačka) a muž mi brblal, že se mám na to vykašlat. No a přesně jak sem předpokládala, pes to nežere

28.1.2018 11:31

lesnížínka napsal(a):
To mi připomnělo: kuřecí křídlo se válí tři dny u baráku. Oďobávají ho kosové a sýkorky. Zařekla jsem se, že pes nedostane jinou kost, dokud ho nesní. Asi dneska už vyměknu, bo ho nesežrala ani sousedovic feňule, která dnes s náma od rána bydlí Já z kuřecího vždycky stahovala kůži, protože vím, že s ní to prostě nechce. Minule jsem dotáhnula několik kilo, křídla s hrudí". Tak se mi to taky nechtělo stahovat celé, sundala jsem jen ten švonec, co tam je na hrudi a u krku, křídla se mi už taky stahovat nechtěla(je to piplačka) a muž mi brblal, že se mám na to vykašlat. No a přesně jak sem předpokládala, pes to nežere

Vy máte toho samíka pěkně mlsného. To moje sežere kuře i s kůžičkama a což teprve, když je hezky vypečená a křupkavá, protože kůže z kuřete nejím zase já, Co nesežere, jsou vešketé těstoviny.

28.1.2018 11:45

Vy máte toho samíka pěkně mlsného. To moje sežere kuře i s kůžičkama a což teprve, když je hezky vypečená a křupkavá, protože kůže z kuřete nejím zase já, Co nesežere, jsou vešketé těstoviny.

Jediné (na co jsme za osm let jejího života přišli), co moje fena nesežere je, když mi při vaření upadne kousek syrový cibule, tak tu tam nechá, jinak je schopná zfutrovat úplně všechno...
Vlastně kdybych neměla jejího vybíravýho bratříčka, tak nemám problém krmit syrovým masem...ale pejsek syrový nepapá, tak holt vaříme...

28.1.2018 12:07

lesnížínka napsal(a):

Tak to zase máte dobrý, že se to válí venku, mě občas napadne taková volovina, že pesovi nebudu křídlo spařovat horkou vodou a že mu k tomu jako přílohu nedám trochu spešl psího bramborovýho salátu, teda k tomu...ten namatlám na to křídlo samozřejmě...že už je to velkej kluk, který by k svačině mohl sníst křídlo v naturální podobě...no on pak s ním celej nešťastnej chodí, protože ví, že by ho měl sníst, ale fááákt se mu do toho nechce, pohled kterým mě obdaří, když mu to křídlo...no a pak se stane, že si večer lehnu na gauč k televizi...posunu si polštářek a hle pod polštářkem křídlo...

28.1.2018 12:21
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Vypečenou křupavou žere(z té odkrájené mu peču škvarky ) nežere jen syrovou.

28.1.2018 12:24
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak to zase máte dobrý, že se to válí venku, mě občas napadne taková volovina, že pesovi nebudu křídlo spařovat horkou vodou a že mu k tomu jako přílohu nedám trochu spešl psího bramborovýho salátu, teda k tomu...ten namatlám na to křídlo samozřejmě...že už je to velkej kluk, který by k svačině mohl sníst křídlo v naturální podobě...no on pak s ním celej nešťastnej chodí, protože ví, že by ho měl sníst, ale fááákt se mu do toho nechce, pohled kterým mě obdaří, když mu to křídlo...no a pak se stane, že si večer lehnu na gauč k televizi...posunu si polštářek a hle pod polštářkem křídlo...

No však právě. On k němu šel x krát, řval na něj, ať zdrhá(nezdrhalo ) i ho přežváchnul v hubě a zase vyplivnul s tím, že se to fakt nedá. Zahrabávat nechodí nikdy nic. Prostě to tam nechá a kosi to přetahujou po celé terase

28.1.2018 13:44

Jste mě předběhla...jsem chtěla napsat úplně to samé

28.1.2018 14:17
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jste mě předběhla...jsem chtěla napsat úplně to samé

On bohužel není ani tak rozmlsaný, jako prostě nežravý. Vydrží s minimální dávkou x dní a vůbec se netváří, že by chtěl něco lepšího. On se prostě tváří, že nechce nic. Jako ano, kdybych mu nabídnula nějaký namazaný rohlík paštikou, tak ho jistě sní, ale to mu prostě nedám, pokud nežere své jídlo. Pak klidně ano. Nedělám to tak, že když něco nechce, letím za ním s dalším. Když nežere, tak nežere, má smůlu. I to syrové maso už jakž takž dává, ale některé dny prostě ne. Jenom na podzim, když vypadal hodně nemocně, jsem dělala vyjímky.

28.1.2018 17:01

lesnížínka napsal(a):
On bohužel není ani tak rozmlsaný, jako prostě nežravý. Vydrží s minimální dávkou x dní a vůbec se netváří, že by chtěl něco lepšího. On se prostě tváří, že nechce nic. Jako ano, kdybych mu nabídnula nějaký namazaný rohlík paštikou, tak ho jistě sní, ale to mu prostě nedám, pokud nežere své jídlo. Pak klidně ano. Nedělám to tak, že když něco nechce, letím za ním s dalším. Když nežere, tak nežere, má smůlu. I to syrové maso už jakž takž dává, ale některé dny prostě ne. Jenom na podzim, když vypadal hodně nemocně, jsem dělala vyjímky.

No tak to můj chrťák byl to samé...klečela jsem před ním a přemlouvala ho, aby něco spapkal...pak jsem prostě vzdala nějaký nucení "psího" jídla a jedl to samé, co jsem uvařila našim, tehdy maličkým dětičkám. Zase výhoda byla, že se pro psa nepřipravovalo nic extra, dětem se samozřejmě moc nesolilo a nekořenilo a nic špatnýho bych jim taky nedala...ale holt, když byla svíčková, tak pes taky dostal knedlík s omajdou a maso...na takový jídlo ho nikdo přemlouvat nemusel...

Ještě snad takový postřeh, přestože jedl stravu pro psa naprosto nevhodnou, tak se ve zdraví dožil 11 let, jasně třeba by žil déle ale...

28.5.2020 14:10
mysakpasak

XXX.XXX.164.253

Dobrý den,
nechci zbytečně začínat nové téma. Je to také o výživě, tak snad to bude v pohodě. Potřebuji zhubnout 3 letou kříženku, asi Westík s Labradorem. Dostali jsem jí hubeňoučkou, jen ten kulatý hrudníček jí vystupoval uprostřed trupu. Pak dospěla a její postava se dotvarovala do takového toho labradořího válečku. Má taky huňatou srst, každý si myslí, že je tlustá, ale já mám pocit, že vyfásla takovou postavu. Samozřejmě, že asi o něco by mohla zhubnout, ale já už jí skoro nedávám jíst a to není cesta. Dostává rybí Ontario + pár kousků masa do toho. Co jsem si tady pročetla, asi bych měla nasadit jen maso a k tomu větší část zeleniny, přílohy asi ne. Bude to stačit nebo aspoň Roboran nebo kvasnice ? Díky moc předem za rady. Má asi 16 kg, ale vím, že má těžkou kostru. A kvůli kloubům bych jí právě potřebovala dostat na správnou váhu. fotky 1 rok a něco, druhá 3 roky a 5 měs.

28.5.2020 16:37

mysakpasak napsal(a):
Dobrý den,
nechci zbytečně začínat nové téma. Je to také o výživě, tak snad to bude v pohodě. Potřebuji zhubnout 3 letou kříženku, asi Westík s Labradorem. Dostali jsem jí hubeňoučkou, jen ten kulatý hrudníček jí vystupoval uprostřed trupu. Pak dospěla a její postava se dotvarovala do takového toho labradořího válečku. Má taky huňatou srst, každý si myslí, že je tlustá, ale já mám pocit, že vyfásla takovou postavu. Samozřejmě, že asi o něco by mohla zhubnout, ale já už jí skoro nedávám jíst a to není cesta. Dostává rybí Ontario + pár kousků masa do toho. Co jsem si tady pročetla, asi bych měla nasadit jen maso a k tomu větší část zeleniny, přílohy asi ne. Bude to stačit nebo aspoň Roboran nebo kvasnice ? Díky moc předem za rady. Má asi 16 kg, ale vím, že má těžkou kostru. A kvůli kloubům bych jí právě potřebovala dostat na správnou váhu. fotky 1 rok a něco, druhá 3 roky a 5 měs.

Tak mě teda při pohledu shora nějak echt tlustá nepřijde.
Já se u svých psů řídím tím, jestli "nahmatám" žebra a jestli při pohledu shora vidím pas.

Jinak při převodu na maso bych doporučila nejdřív krmit pouze libovým a pak teprve opatrně přidávat vnitřnosti a syrové kosti, zkraje možná vhodnější nějaká mletina s kostmi.
Velmi dietní jsou hovězí plíce...velký objem, ale lehoučké, takže to na porci vypadá, že je toho hodně a psa to zaplácne, ale samozřejmě nemůžete krmit jen toto. Obocně libovější masa, nekrmit tučné....třeba takovej bůček by byl na hubnutí fáákt nevhodný, ale třeba králík mi přijde fajn.

Pokud bude mít pestrou stravu, co se týká doplňků, tak to záleží na tom, jak pestrá strava "na mase" bude...

1.6.2020 09:34
mysakpasak

XXX.XXX.164.253

Ty fotky byly právě pro srovnání. 1. foto hubená v roce a půl a součaná fotka ta druhá, tak samozřejmě, že vám nepřijde tlustá na fotce, která ukazuje, jak byla hubená :o)

1.6.2020 09:34
mysakpasak

XXX.XXX.164.253

jinak samozřejmě děkuji za názor a tipy

1.6.2020 13:19

maso bez kuze. treba kridla jsou dost tucna. mletiny se skelety nebrat vůbec atd.
vice pohybu by mit nemohla?

2.6.2020 11:49
mysakpasak

XXX.XXX.164.253

Má, jak je zrovna situace. Máme ještě 12letou seniorku s cukrovkou, musí být neustále pod dozorem. Když jsem s nimi sama, mohu ji pustit s dohledu na cca hodinku. Když je manžel, chodím se Sárkou na celodeňáky

2.6.2020 21:06

maso bez kuze. treba kridla jsou dost tucna. mletiny se skelety nebrat vůbec atd.
vice pohybu by mit nemohla?

Mletina je oká, pokud jde třeba o krky. Ale to samo není komplet, musí se to brát v podstatě jako kosti. Hodně populární, asi nejsem jediná, kdo má polykače.

Přidejte reakci

Přidat smajlík