Štěně vyjíždí po ostatních psech i lidech..

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2018 20:54
Andy10092017

XXX.XXX.139.249

Zdravím..
Chci se zeptat, zda se už někdo setkal s tím, že by jeho pejsek startoval po ostatních psech i lidech. Myslím si, že on se až tak bojí.. Že z toho vyjíždí. I na cvičáku mi to tak říkali. Kdyz tam s ním jsem, absolutně mě nevnímá. Pouze ostatni pejsky a lidi a do toho štěká a je naježený. Snažím se ho co nejvíce socializovat.. Ale nejspíš to chce více času a trpělivosti. Jen pokud se s tím někdo potkal.. Prosim o rady... Dekuji :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.1.2018 21:06

Tak samozřejmě, to je normální reakce u špatně socializovaných psů nebo psů s blbýma zkušenostma. Pokud vám na cvičáku neumějí kloudně poradit, jak pejskovi dát najevo, že není čeho se bát, radši tam ani nechoďte, můžete si to ještě pokazit.

30.1.2018 21:13
vetřelec

XXX.XXX.224.254

To ani náhodou nevypadá na strachovou reakci.

30.1.2018 21:23
Andy10092017

XXX.XXX.139.249

Bude mu 5 měsíců a chci to ještě nějak zvládnout... Je to sice můj první pejsek..a proste netuším, kde jsem udělala chybu. Jinak na vše ostatní je miliónový.. Jen prostě tohle no..

30.1.2018 22:24
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Andy10092017 napsal(a):
Zdravím..
Chci se zeptat, zda se už někdo setkal s tím, že by jeho pejsek startoval po ostatních psech i lidech. Myslím si, že on se až tak bojí.. Že z toho vyjíždí. I na cvičáku mi to tak říkali. Kdyz tam s ním jsem, absolutně mě nevnímá. Pouze ostatni pejsky a lidi a do toho štěká a je naježený. Snažím se ho co nejvíce socializovat.. Ale nejspíš to chce více času a trpělivosti. Jen pokud se s tím někdo potkal.. Prosim o rady... Dekuji :).

Netahejte ho na vodítku, pusťte ho na volno s klidným psem. Nechte ho tak dlouho, až ho to přestane bavit a přijde k vám. Nějaké taháni a škubání ho jen rozdráždí.

30.1.2018 22:56
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

Tak samozřejmě, to je normální reakce u špatně socializovaných psů nebo psů s blbýma zkušenostma
"""""""""""""""""""""""""""
Smutné...

31.1.2018 05:53
scylla

XXX.XXX.150.32

Andy10092017 napsal(a):
Zdravím..

Měli byste navázat co nejužší vztahy důvěry, tak, aby pes se o vás mohl opřít a vy mu představíte hodné, vyrovnané psy, se kterými se postupně, nenásilně, seznámí. Najděte lidi, kteří se nebojí psů, štěně pusťte a lidé si ho nebudou všímat, dají se očichat, nebudou se nad něj naklánět, jestli je žravý, mohou mu nabídnout pamlsek, ale nebudou se mu vnucovat ani na něj sahat. Vy se naučte pracovat s intonací hlasu, nenapínat vodítko - to je spouštěč agrese - a neškubat s ním, to je vysloveně kontraproduktivní. Chce to klid, trpělivost, pracovat s ním a pracovat na tom, aby vám štěně věřilo, že je u vás v bezpečí a vy kontrolujete situaci a ono nemusí nic řešit. Co je to za rasu?

31.1.2018 19:18
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Andy
Podle Vašeho vyjádření odhaduji, že jste strachovou reakci u svého psa neviděla- projev strachu je věc evidentní. Představuji si psa, který se chová nesnášenlivě. Zrají mu gonády. Je dominantní, všem vyhrožuje a neokusil trpký následek svého jednání. Tudíž agresivita přebujela- proto bych již nedoporučoval přímou konfrontaci s jiným psem (podobně, jako jej nepustíte ani na člověka). Ať už by Vašemu zvířeti bylo ubližováno někým koho nesnáší, nebo by jinému zvířeti ubližoval, nevidím z toho koukat nic dobrého. Pokud jde o zvíře v profilovém obrázku, doporučil bych citlivou negativní motivaci prutem a hlasem. Abyste zvíře nezničila a nepoškodila Váš vztah, vystavujte ho nezvládanému podnětu a negativní motivaci omezeně. Pokud je schopen se i přátelit, potud jej socializujte. A vzhledem k tomu, že mu budete působit bolest, dopřejte mu často také zvýšené potěšení z Vaší vzájemné interakce- to tak, že s ním budete dělat něco, co mu jde dobře a řádně jej odměníte- nejlépe vykoná-li práci, abyste mu mohla být vděčná, až z ní bude unavený. Zaměřte se především na problém s lidmi, jinak budete nepříjemně nebezpečná svému okolí. Nevím jak by tohle viděli zkušenější, ale na obrany bych se ve Vašem případě snad raději úplně vysral, nicméně přetahovanou se spřátelenou osobou (třeba s Vámi) mu klidně dopřejte.

31.1.2018 19:36
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

No nevím. Řezat 5měsíční štěně? Bude mít strach z pána.

31.1.2018 20:11

Ále vždyť se vetřelec přepsal - chtěl napsat motivovat prosciuttem, jenže těch odborností, to člověka zamotá raz dva

naopak, psa vystavovat lidem i psům, ale jen potud, dokud pes nenaznačí, že přijde stav "nemůžu se ovládnout"
např. uši postaví jinak, ocas, začíná se ježit, jinak dýchá, rozšíří očička (zkuste to odhadnout o vteřinu dříve - zastavte před objektem ve chvíli, kdy je vše ok)

přiblížím se jen na takovou vzdálenost, kdy pes vydrží "sedni"
to už musíte na svém psu vidět, kdy máte zastavit
psa neotáčet, ani mluvit není potřeba (možná tak pro sebe si říct, to je v pohodě, nic se neděje), vodítko nenapnuté, neomezovat náhubkem ani svým strachem
můžete se na tom místě třeba přetahovat o hračku a tak
o další metr se přiblížíte jedině když je pes v pohodě
když není, musíte se vrátit o kus zpět
dle reakce psa nácvik odložit na další den klidně, není kam spěchat, není to stroj

no a přeju hodně štěstí při hledání cvičáku či dobrovolníků, kteří nejsou nervózní a mají klidné psy
společné venčení na neutrálním území anebo někdo jako E. Štemberová.

1.2.2018 05:02
scylla

XXX.XXX.150.32

vetřelec napsal(a):
Andy
Podle Vašeho vyjádření odhaduji, že jste strachovou reakci u svého psa neviděla- projev strachu je věc evidentní. Představuji si psa, který se chová nesnášenlivě. Zrají mu gonády. Je dominantní, všem vyhrožuje a neokusil trpký následek svého jednání. Tudíž agresivita přebujela- proto bych již nedoporučoval přímou konfrontaci s jiným psem (podobně, jako jej nepustíte ani na člověka). Ať už by Vašemu zvířeti bylo ubližováno někým koho nesnáší, nebo by jinému zvířeti ubližoval, nevidím z toho koukat nic dobrého. Pokud jde o zvíře v profilovém obrázku, doporučil bych citlivou negativní motivaci prutem a hlasem. Abyste zvíře nezničila a nepoškodila Váš vztah, vystavujte ho nezvládanému podnětu a negativní motivaci omezeně. Pokud je schopen se i přátelit, potud jej socializujte. A vzhledem k tomu, že mu budete působit bolest, dopřejte mu často také zvýšené potěšení z Vaší vzájemné interakce- to tak, že s ním budete dělat něco, co mu jde dobře a řádně jej odměníte- nejlépe vykoná-li práci, abyste mu mohla být vděčná, až z ní bude unavený. Zaměřte se především na problém s lidmi, jinak budete nepříjemně nebezpečná svému okolí. Nevím jak by tohle viděli zkušenější, ale na obrany bych se ve Vašem případě snad raději úplně vysral, nicméně přetahovanou se spřátelenou osobou (třeba s Vámi) mu klidně dopřejte.

Zadavateli, prosím vás, neřiďte se tímto nesmyslem. Dominantní malé štěně? Bití prutem? Nevím, kam rádce na tuhle hovadinu šel, ale vy se jí prosím neřiďte. Pes se nikdy nebije, nikdy a ničím a už vůbec ne štěně, které neví, jak se chovat a co se s ním děje. Potřebujete ho něčemu učit, říkat mu, co má dělat, radit mu a podporovat. Tato rada je odstrašující příklad, tou se opravdu neřiďte. Škoda, že takovýto rádce nemůže okusit svých rad.

1.2.2018 05:38

Bych ještě podotkla, že strachová reakce vůbec nemusí znamenat jenom to, že se pejsek stáhne ustrašeně se staženým ocáskem. Strach je i to, když preventivně pouští hrůzu a snaží se "zabít" zdroj svýho strachu. Takže to může vypadat, že je to štěně strašně zlý (nedejbože dominantní, oblíbené slovo "cvičitelů" používajících pruty a škrťáky a bití atd), ale opravdu je za těmihle projevy strach nebo nejistota.
To jen na doplnění pana vetřelce.

1.2.2018 07:59
LájošM

XXX.XXX.14.251

Jak píše scylla, chce to konečně pořádnou socializaci.
Pes ve vás necítí žádnou podporu, jistotu.
Chodtě co nejvíc mezi lidi a klidné psy, neuklidňujte ho, nelitujte ho, ale ani ho násilně (fyzicky) nekorigujte. Musí z vás cítit to, že lidé a psi v okolním světě jsou přátelé, že to není žádná zvláštní situace a on ji nemusí řešit. Chce to od vás velkou práci, chodit, chodit, chodit do klidných situací.
Pokud si neuděláte čas na psa nyní, budete mít dalších hodně let doma neurotika, to si uvědomte a začněte se psem opravdu pracovat!

1.2.2018 09:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

Pokud si neuděláte čas na psa nyní, budete mít dalších hodně let doma neurotika, to si uvědomte a začněte se psem opravdu pracovat!
"""""""""""""""""""""""""""""""""
Čas si udělám - není problém...

Jsem zdravotní sestřička a ještě dálkově studuji.
Chodím 2x nebo 3x týdně též na 12ti hodinovou směnu.

1.2.2018 10:26
Andy10092017

XXX.XXX.102.136

rapotacka11 napsal(a):
"""""""""""""""""""""""""""""""""
Čas si udělám - není problém...

Jsem zdravotní sestřička a ještě dálkově studuji.
Chodím 2x nebo 3x týdně též na 12ti hodinovou směnu.

Pokud vím, neřekla jsem ani slovo o tom, že bych na něho neměla čas. Času mám až kam. A se psem OPRAVDU pracuji a nenechám se tady urážet, když jsem tu pouze poprosila o rady a zkušenosti. Věnuji mu celý svůj čas.. Až kašlu na školu a všechno a pro svého psa dělám a vždy budu dělat jen to nejlepší. Děkuji za pochopení. Je zvláštní, že pouze na fauně se najdou lidé, kteří člověka dokáží pouze urážet a být za borce světa. :) Tímto bych asi nejspíše uzavřela konverzaci a též diskuzi.

1.2.2018 10:27
Andy10092017

XXX.XXX.102.136

Všem ostatním děkuji za milé odpovědi a rady. :)

1.2.2018 10:28
L(phi)

XXX.XXX.41.130

Uz to pisala scylla, ale opakovanie je matkou mudrosti.
Ludia na neho hlavne nesmu pri tej socializacii sahat, ked je to stenatu neprijemne. Takze len za takymi ludmi, ktori si ho nebudu vsimat.

Nemozem zabudnut na jednu fenku, ktoru dotiahli majitelia na tabor v 3 mesiacoch, ze je taka bojazlivejsia tak ju potrebuju poriadne socializovat - postupne ju dotiahli k hromade ludi, casto sa nad nou tyciacich v kolecku, strcili im do ruky piskoty a ludia mali po nej matlat rukami a krmit ju.
Stretla som ju potom o 2 roky neskor a "necakane" sa vrhala agresivne po niektorych ludoch - co je super sranda s 30kilovym teliatkom.

1.2.2018 10:29
Andy10092017

XXX.XXX.102.136

Jinak.. Rozhodne svého psa nebudu bít. :) Nebojte.

1.2.2018 10:54
scylla

XXX.XXX.150.32

Andy10092017 napsal(a):
Jinak.. Rozhodne svého psa nebudu bít. :) Nebojte.

Ony na cvičákách padají někdy opravdu děsné rady a to, že se někdo nazve výcvikářem, ještě neznamená, že je dobré od něj rady poslouchat, všechno přefiltrujte přes zdravý rozum.

1.2.2018 10:57
Terven

XXX.XXX.110.147

Ještě něco k "dominantním" psům nebo nedejbože štěňatům a k oblíbené "smečkové teorii"...
https://www.pesweb.cz/cz/1832.pozitivni-posilovani-ve-vycviku-psu-dominance-u-psu-jak-je-to-doopravdy.

1.2.2018 11:00
Andy10092017

XXX.XXX.102.136

scylla napsal(a):
Ony na cvičákách padají někdy opravdu děsné rady a to, že se někdo nazve výcvikářem, ještě neznamená, že je dobré od něj rady poslouchat, všechno přefiltrujte přes zdravý rozum.

Ano.. To chápu a dost se nad tím vším vždy zamyslim, než něco udělám. :) moc děkuji.

1.2.2018 11:01
Andy10092017

XXX.XXX.102.136

Terven napsal(a):
Ještě něco k "dominantním" psům nebo nedejbože štěňatům a k oblíbené "smečkové teorii"...
https://www.pesweb.cz/cz/1832.pozitivni-posilovani-ve-vycviku-psu-dominance-u-psu-jak-je-to-doopravdy.

Děkuji :).

1.2.2018 12:07
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Pokud jsem situaci správně odhadl, na netečného soka bude tohle zvíře naskakovat a vojíždět ho bez bázně a hany. Od jakékoli surovosti se distancuji, nic takového nedoporučuji. Věk jsem zaznamenal a přiměřený kousanec prutem, jeho zadnice zvládne.

Určitě se nehodím do Vašich škatulek. Jestli se domníváte že ten pes má strach už teď, jenom proto že veme do zaječích když se setká s nepříjemnou odezvou, tak se IMHO pletete. Argumentujte prosím, Vaše prozíravost zavání klasickým kynologickým šamanismem.

1.2.2018 12:16
scylla

XXX.XXX.89.110

Vaše postupy bohužel ne zavádějí, ale smrdí podřadným cvičákem a neb pes se musí bát víc psovodova trestu než zdroje svého strachu, co bychom psa učili, proč bychom s ním pracovali, když ho můžeme okřikovat a bít prutem po zadku...

1.2.2018 12:19
L(phi)

XXX.XXX.41.130

scylla napsal(a):
Vaše postupy bohužel ne zavádějí, ale smrdí podřadným cvičákem a neb pes se musí bát víc psovodova trestu než zdroje svého strachu, co bychom psa učili, proč bychom s ním pracovali, když ho můžeme okřikovat a bít prutem po zadku...

Vase hadzanie vsetkej viny na cvicaky je podobne, ako na beznych debatach kazdy vsetku vinu za svoj zivot hadze na politikov.

Vetrelec je proste mimo a maskuje to kopou ucenych slov - jak tu, tak vo vacsine inych tem. Ale cvicaky s tym nemaju nic spolocne.

1.2.2018 12:33
vetřelec

XXX.XXX.224.254

scylla
Jsem si takřka jistý, že to ten pes nedělá ze strachu.
Myslíte, že se snaží zabít zdroj svého strachu- jak uvádí keriton? Děláte si ze mě srandu?!
L(phi)
Klasické mimikry! Svoji chybu nikdy neuznám, bojím se že byste mě pojebali vo všechno

1.2.2018 13:06

"Děláte si ze mě srandu?! "
tož bodejť, vždyť jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá...a ty tu dneska teda perlíš, to se musí nechat...

1.2.2018 15:40
scylla

XXX.XXX.150.32

vetřelec napsal(a):
scylla
Jsem si takřka jistý, že to ten pes nedělá ze strachu.
Myslíte, že se snaží zabít zdroj svého strachu- jak uvádí keriton? Děláte si ze mě srandu?!
L(phi)
Klasické mimikry! Svoji chybu nikdy neuznám, bojím se že byste mě pojebali vo všechno

Vy jste toho psa viděl? Jak si můžete být jistý?

Ano, jsou psi, kteří utečou před svým strachem, psi, kteří tu možnost nemají, například na vodítku na cvičáku, po psech ze strachu vyjedou, protože jim nic jiného nezbývá. Shodou okolností jsem nedávno viděla jednoho aplíka, kterého trestali podobně zhovadile, jako doporučujete vy - výsledek úžasný: pes vyjede po jiném psovi, z toho se otočí a vyletí po ruce svého psovoda, nádhera ne? Už se pracuje na nápravě, ale tohle ho naučili na cvičáku.

1.2.2018 17:07
vetřelec

XXX.XXX.224.254

scylla
Píšu takřka, myslím téměř. Nejčastější příčina agrese je rivalita. U bázlivých psů jde pak spíše o výpad v bezvýchodné situaci- to je úplně jiná kvalita útoku- to nelze přehlédnout. Navíc jsem poskytl informace, na jejichž základě se slečna může sama ujistit. Možná jsem to nevyjádřil dokonale, ale v tomto (plemenně příslušném) případě jen nezužuji spektrum nápravných opatření. Tím chci upozornit, že za ideální považuji jednak pozitivní socializaci, včetně toho co popsala megííí, ale i negativní motivaci- takový mishmash bych mu naordinoval od počítače.

Případ který popisujete vlastními závěry, netřeba komentovat. Dejte mi vědět, až se někomu vysere zvíře na základě mojí rady- buď bude špatně pochopena, nebo ochotně spáchám virtuální seppuku.

1.2.2018 17:08
scylla

XXX.XXX.150.32

vetřelec napsal(a):
scylla
Píšu takřka, myslím téměř. Nejčastější příčina agrese je rivalita. U bázlivých psů jde pak spíše o výpad v bezvýchodné situaci- to je úplně jiná kvalita útoku- to nelze přehlédnout. Navíc jsem poskytl informace, na jejichž základě se slečna může sama ujistit. Možná jsem to nevyjádřil dokonale, ale v tomto (plemenně příslušném) případě jen nezužuji spektrum nápravných opatření. Tím chci upozornit, že za ideální považuji jednak pozitivní socializaci, včetně toho co popsala megííí, ale i negativní motivaci- takový mishmash bych mu naordinoval od počítače.

Případ který popisujete vlastními závěry, netřeba komentovat. Dejte mi vědět, až se někomu vysere zvíře na základě mojí rady- buď bude špatně pochopena, nebo ochotně spáchám virtuální seppuku.

Možná by stačilo neradit hovadiny typu bití štěněte prutem nebo čímkoli jiným. Měla jsem v ruce dost psů zničených silou a bitím a prostě tyto metody budu odsuzovat, protože jsou na dvě věci, na nic a na... pokažení psa.

1.2.2018 17:19
vetřelec

XXX.XXX.224.254

scylla napsal(a):
Možná by stačilo neradit hovadiny typu bití štěněte prutem nebo čímkoli jiným. Měla jsem v ruce dost psů zničených silou a bitím a prostě tyto metody budu odsuzovat, protože jsou na dvě věci, na nic a na... pokažení psa.

V žádném případě nedoporučuji bití, jen negativní motivaci od člověka který netrpí nedostatkem sebekontroly

1.2.2018 20:38

vetřelec napsal(a):

V žádném případě nedoporučuji bití, jen negativní motivaci od člověka který netrpí nedostatkem sebekontroly

Nevím, kam až chce zadavatelka se psem dojít...Ale pro další výcvik není asi negativní motivace prutem ( váš výraz ) to nejlepší ořechové.

2.2.2018 06:20
scylla

XXX.XXX.150.32

vetřelec napsal(a):

Aha, takže prutem po zadku není bití... zase nějaká novinka.

2.2.2018 06:42
scylla

XXX.XXX.150.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevím, kam až chce zadavatelka se psem dojít...Ale pro další výcvik není asi negativní motivace prutem ( váš výraz ) to nejlepší ořechové.

Bití psa není dobré ani pro další výcvik a už vůbec ne pro výchovu.

2.2.2018 09:22

scylla napsal(a):
Bití psa není dobré ani pro další výcvik a už vůbec ne pro výchovu.

To přece orionka psala..

nemáte nějaké video smečky ? výchovy ?

2.2.2018 09:49
scylla

XXX.XXX.150.32

Nemá už čím natáčet a stará odešla se starým ntb, nepodařilo se je vytáhnout. Zeptejte se Ivety Soukupové.

2.2.2018 10:11
Terven

XXX.XXX.110.147

Bych ještě podotkla, že strachová reakce vůbec nemusí znamenat jenom to, že se pejsek stáhne ustrašeně se staženým ocáskem. Strach je i to, když preventivně pouští hrůzu a snaží se "zabít" zdroj svýho strachu. Takže to může vypadat, že je to štěně strašně zlý (nedejbože dominantní, oblíbené slovo "cvičitelů" používajících pruty a škrťáky a bití atd), ale opravdu je za těmihle projevy strach nebo nejistota.
To jen na doplnění pana vetřelce.

Jj, a ono i za tou rivalitou nebo majetkovou agresí není nic jiného než strach - strach, že o něco přijdu - o klacek, o kost, o své místo na slunci...
Agresivita je nejen u zvířat, ale i u lidí, výsadou nevyrovnaných jedinců, nikoli známkou dominance. Vyrovnaný jedinec a skutečný "vůdce" se agresivně projevuje jen výjimečně.
Za preventivní agresivitou, kdy pes ječí a zmítá se na vodítku, jen co spatří jiného psa na dohled, je strach téměř vždy.

5.2.2018 06:28
Andy10092017

XXX.XXX.203.248

Děkuji za názory. A ještě jednou píši, že na psa doopravdy nehodlám používat metody typu bití. Nadále se snažíme socializovat pejska..a lepší se. Už si i s několika pejsky včera hrál. To je pokrok oproti tomu, že je nejprve chtěl sežrat. Každopádně nadále vyjíždí po ostatních a to i po lidech. Bude s nim práce, ale myslím si, že se to ještě dá nějak zvládnout.

5.2.2018 06:38
scylla

XXX.XXX.150.32

Vždycky se dá, jen klid, trpělivost, důslednost a vedení, žádné pruty a řvaní a podobné kraviny.

5.2.2018 06:58

Určitě by se to urychlilo, kdybyste navštívili někoho, kdo s tím umí pracovat. Okoukat, jak to dělat, jak to může fungovat, kam šáhnout a jaký emoce do toho dát, to je prostě nejvíc. Já doporučuju buď Evu Štemberovou v Praze nebo Desenskýho u Strakonic, klidně rovnou na free sobotu, tam se nemusíte ani předem hlásit, prostě přijedete a štěně tam potká psů, že se mu o tom bude zdát ještě dlouho.

8.2.2018 19:32
Izodor

XXX.XXX.57.42

Dobrý večer,

zkuste se zeptat na nejbližším cvičáku nebo v útulcích. Zde máte k dizpozici seznam: https://vernypes.cz/psi-cvicaky/

8.2.2018 23:13

Izodor napsal(a):
Dobrý večer,

zkuste se zeptat na nejbližším cvičáku nebo v útulcích. Zde máte k dizpozici seznam: https://vernypes.cz/psi-cvicaky/

Peknej pokus o reklamu,
ale nez To zacnete propagovat, tak To aspon dodelejte. Googlit uz umi i moje babicka...

10.2.2018 11:20

Peknej pokus o reklamu,
ale nez To zacnete propagovat, tak To aspon dodelejte. Googlit uz umi i moje babicka...

Proč o reklamu? Mě to přijde jako dost užitečný web, že to takhle pěkně někdo dal dohromady.

11.2.2018 21:20

...proze si staci do Googlu zadat "psi cvicaky Praha" napr. a vyleze mi v podstate to same?

Cekala bych "od pekne dohromady" i hodnoceni, fotky, diskuze + dalsi odkazy (napr. FB), videa.
Ne jen starodavne "Zlate stranky" hozene na net.
Pridana hodnota je kde?

Nedodelane, "nedomyslene" = je to jen sezanam z netu. Nic vic. Smutne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík