Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2018 09:10
Atheira

XXX.XXX.146.253

Mám dojem, že nám začíná blbnout pes. Má 12let, už pár měsíců neslyší. Je mamky, má ho u baráku na zahradě, ale protože jsme na jednon pozemku, je to tak trochu i můj problém... Občas se tedy zdá, že hodně hlasitý zvuk z opravdu hodně blízka registruje, ale jinak ani ťuk.
Jsou noci, kdy neustále vyštěkává. Prochází se po zahradě. Tu štěká vlevo, hned zas v pravo, vrčí. Opravdu se jen tak lážo plážo promenáduje kolem a řve. Všichni ostatní psi v ulici jsou ticho, takže určitě neštěká na nic konkrétního. A kdyby opravdu hlídal, nechodil by si u toho jak manekýn, ale běžel by na místo, kde mu je něco podezřelého.
Setkal jste se někdo s něčím podobným? Napadlo mě, že v tom hraje roli ta hluchota, ale jak ho přimět, aby dal pokoj? Když za ním někdo vyleze ven, nic se nezmění. Všimne so světla, takže přijde, ale za chvíli zase vyštěkáva, i když tam pořád jsme. Tváří se u toho tak divně, skoro spokojeně. Úplně jak kdyby mu šiblo. Nám z toho ale brzy nejspíš šibne taky...

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.2.2018 09:15

Atheira napsal(a):
Mám dojem, že nám začíná blbnout pes. Má 12let, už pár měsíců neslyší. Je mamky, má ho u baráku na zahradě, ale protože jsme na jednon pozemku, je to tak trochu i můj problém... Občas se tedy zdá, že hodně hlasitý zvuk z opravdu hodně blízka registruje, ale jinak ani ťuk.
Jsou noci, kdy neustále vyštěkává. Prochází se po zahradě. Tu štěká vlevo, hned zas v pravo, vrčí. Opravdu se jen tak lážo plážo promenáduje kolem a řve. Všichni ostatní psi v ulici jsou ticho, takže určitě neštěká na nic konkrétního. A kdyby opravdu hlídal, nechodil by si u toho jak manekýn, ale běžel by na místo, kde mu je něco podezřelého.
Setkal jste se někdo s něčím podobným? Napadlo mě, že v tom hraje roli ta hluchota, ale jak ho přimět, aby dal pokoj? Když za ním někdo vyleze ven, nic se nezmění. Všimne so světla, takže přijde, ale za chvíli zase vyštěkáva, i když tam pořád jsme. Tváří se u toho tak divně, skoro spokojeně. Úplně jak kdyby mu šiblo. Nám z toho ale brzy nejspíš šibne taky...

Demence?

5.2.2018 09:16

" A kdyby opravdu hlídal, nechodil by si u toho jak manekýn, ale běžel by na místo, kde mu je něco podezřelého"

jenom k tomuto - není to pravda, preventivní štěkání není NA NĚCO ale je to oznámení okolnímu světu, že jsem (jako pes) TADY a ostražitý...

Jinak radu nemám, krom idey ho brát domů (pokud by z toho nebyl, nezvyknut, na švestky)...

5.2.2018 09:22
Atheira

XXX.XXX.146.253

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
" A kdyby opravdu hlídal, nechodil by si u toho jak manekýn, ale běžel by na místo, kde mu je něco podezřelého"

jenom k tomuto - není to pravda, preventivní štěkání není NA NĚCO ale je to oznámení okolnímu světu, že jsem (jako pes) TADY a ostražitý...

Jinak radu nemám, krom idey ho brát domů (pokud by z toho nebyl, nezvyknut, na švestky)...

To sice ano, ale začal to dělat teď, co ohluchl, dřív to nedělal. Proto si myslím, že takový projev nepatří mezi jeho běžný hlídání.
Doma by mu asi hráblo ještě víc. On do dveří nejde, ani když ho pozvete. Navíc dost blbě snáší teplo, v zimě právě o to radši chodí po venku a válí se na trávníku třeba i v noci. On se takhle po zahradě procházel často, ale nikdy u toho takhle nehulákal.

5.2.2018 09:25
Atheira

XXX.XXX.146.253

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Demence?

Na to jsem taky pomyslela. Ale zase nevím, jak přesně a jak často se projevuje. Od rána je jinak celé dny úplně normální. V pět vyleze a čeká na procházku. V průběhu dne se nechová nijak divně.

5.2.2018 09:29

No právě že ohluchl, má méně kontroly, proto možná začal preventovat (a ani mu to nepřijde, když neslyší...)

teoretická možnost je, ho naučit povel "ticho" na vibrační povel.

5.2.2018 09:43
Prestige

XXX.XXX.71.69

Možná bych zkusila nějaké preparáty pro zlepšení kvality života starých psů Karsivan, nebo Bachovky? Co zkusit ho na noc do boudy "zavřít"?

5.2.2018 11:06
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Demence mne taky napadla jako první, ale pravdu bude asi mít hmn. Bude to nejspíš z toho, že neslyší a není si jistý, co se kolem děje, tak vyštěkává preventivně.

5.2.2018 11:23
linduš

XXX.XXX.79.14

Takže štěká, i když jste u něj? třeba ho i hladíte a on štěká?

5.2.2018 11:32
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Já mám za to, že je to běžné u hluchých psů, že pořád vydávají nějaké zvuky nebo štěkají. Nevím jestli preventivní ostražitost nebo, že se prostě sám neslyší a tak si prostě blafe nebo to je blbost, ale nějak to mám spojené s tím, že hluchý pes je prostě hlučný.

5.2.2018 11:38
Tedysek

XXX.XXX.50.185

Andrýsek3 napsal(a):
Já mám za to, že je to běžné u hluchých psů, že pořád vydávají nějaké zvuky nebo štěkají. Nevím jestli preventivní ostražitost nebo, že se prostě sám neslyší a tak si prostě blafe nebo to je blbost, ale nějak to mám spojené s tím, že hluchý pes je prostě hlučný.

Mě když ohluchla fena tak to mělo přesně opačný efekt. Byla úplně v klidu a bylo vidět, že se jí i ulevilo. Ze spánku ji nic nevytrhlo, odpočívala jako nikdy... Prostě si užívala důchod fakt plnými doušky. Dokonce i Silvestr od té doby byl super. Koukala poprvé na světýlka a byla viditelně šťastná. :).

5.2.2018 11:41
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Tedysek napsal(a):
Mě když ohluchla fena tak to mělo přesně opačný efekt. Byla úplně v klidu a bylo vidět, že se jí i ulevilo. Ze spánku ji nic nevytrhlo, odpočívala jako nikdy... Prostě si užívala důchod fakt plnými doušky. Dokonce i Silvestr od té doby byl super. Koukala poprvé na světýlka a byla viditelně šťastná. :).

Jasný, tak aby ji něco vzbudilo, že když neslyší. Já ani nevím, kde jsem to vzala, ale mám to v sobě takové zakořeněné, že to tak ti psi mají, ale spíše teda ty, co mají hluchotu vrozenou. Asi jak se prostě neslyší, tak furt něco komentujou a ani to sami nevnímají. Představím si hluchého uštěkaného dalmatina. A Silvestr je pozitivum, to joo.

5.2.2018 11:53
Atheira

XXX.XXX.146.253

Prestige napsal(a):
Možná bych zkusila nějaké preparáty pro zlepšení kvality života starých psů Karsivan, nebo Bachovky? Co zkusit ho na noc do boudy "zavřít"?

Ráno jsme mluvily o tom, že když zase začne, zkusíme ho odvést do kotce a zavřít. Když nebude mít možnost se promenádovat kolem, třeba zabere a bude normálně spát. Uvidíme.

5.2.2018 11:57
Atheira

XXX.XXX.146.253

linduš napsal(a):
Takže štěká, i když jste u něj? třeba ho i hladíte a on štěká?

Ne, to on na chvíli ztichne. Přijde, nechá se pohladit a u toho neštěká, jen se tváří, jak kdybychom ho hrozně vyrušovali. Jako: "jo dobrý, podrb mě a já jdu zase štěkat." ihned se zas odvrací a pokračuje v obcházení a vyštěkávání. S tím, že když na něj zablikám baterkou, otočí se nebo přijde blíž, ale pak si zase pokračuje dál po svém.

5.2.2018 12:01
linduš

XXX.XXX.79.14

Tak to bych se taky přiklonila k počátkům demence. podobně začínala naše čubinka.
snad ještě zabere ten kotec, držím palce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík