Ekzem/vyrazka? - prosim poradte mi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2018 20:40
Lulicoll

XXX.XXX.224.126

Fenka 2 roky. Civava. Na brise ma vyrazku. Porad se drbe. Ma to delsi dobu. Stale to nemizi. Mam ji vgit k veterinari, ci lze necim mazat? Ale asi to ma az ke krku. Svedi ji to. Mate nekdo radu? Neni to muj pes, ale momentalne se o ni staram. Rada bych to vyresila. Panicka buse dlouhodobe v nemocnici. Krmime Britem. Druha fenka ji stejne, vyrazku nema.

5.2.2018 22:20
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Čím krmila majitelka? Měla to i u ní, nebo až u vás? Pokud ne, kupte granule, kterými krmila ona. To, že druhá fenka vyrážku nemá, nic neznamená. Krmivo není jedovaté, ale může být na nějakou složku alergická. Pro začátek bych udělala odvar z řepíku a ťupkala to tamponkem. Můžete do něj kapnout i malinko! octa na desinfekci.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.2.2018 22:23

Ano, jděte k veterináři. Kožní problémy NELZE řešit po internetu podle fotky. Jen málokdy lze byť jen odhadnout diagnózu i po klinickém vyšetření zvířete bez dalších diagnostických testů.

5.2.2018 22:27

lesnížínka napsal(a):
Čím krmila majitelka? Měla to i u ní, nebo až u vás? Pokud ne, kupte granule, kterými krmila ona. To, že druhá fenka vyrážku nemá, nic neznamená. Krmivo není jedovaté, ale může být na nějakou složku alergická. Pro začátek bych udělala odvar z řepíku a ťupkala to tamponkem. Můžete do něj kapnout i malinko! octa na desinfekci.

No, jenže vyrážka na břiše opravdu není typické rozložení kožních změn u alergie na krmivo. Jo, kdyby si lízala pacičky nebo měla zánět v uchu, prosím. Ale takhle je pravděpodobná bakteriální infekce. nebo hmyzáci. nebo obojí. nebo bakteriální infekce u atopické dermatitidy. nebo i kvasinky. no prostě je toho hooodně.

5.2.2018 22:31

Nebo, je na návštěvě, uklízí se tam savem.. příklad.

5.2.2018 22:32
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, jenže vyrážka na břiše opravdu není typické rozložení kožních změn u alergie na krmivo. Jo, kdyby si lízala pacičky nebo měla zánět v uchu, prosím. Ale takhle je pravděpodobná bakteriální infekce. nebo hmyzáci. nebo obojí. nebo bakteriální infekce u atopické dermatitidy. nebo i kvasinky. no prostě je toho hooodně.

Tak hmyzáci teď asi ne pokud tím nemyslíte přímo alergii na blechy, ale ta by taky nebyla jen na břichu? Je mi teda divné, proč jen na břichu... Ještě mne napadlo: nemá to z něčeho na čem leží? Třeba alergii na vypraný pelech v něčem?

5.2.2018 22:34

lesnížínka napsal(a):
Tak hmyzáci teď asi ne pokud tím nemyslíte přímo alergii na blechy, ale ta by taky nebyla jen na břichu? Je mi teda divné, proč jen na břichu... Ještě mne napadlo: nemá to z něčeho na čem leží? Třeba alergii na vypraný pelech v něčem?

Třeba roztoči v koberci a tak..peří v polštáři..

5.2.2018 22:34

lesnížínka napsal(a):

Hmyzáci celoročně a nejen blechy, ale i dravčík nebo svrab. i když svrab zase radši jiný části těla než břicho, ale jiný fotky nemáme, takže nevíme, jak ten pes vypadá i jinde.

a kontaktní alergie je samozřejmě možná. ale ta stafylokoková pyodermie je mnohem častější.

ale na fotce to bude vypadat úplně stejně. o tom, co tomu psovi je, tady můžete nad obrázkem plkat celou noc, ale prakticky to k ničemu nebude.

5.2.2018 22:36

A pokud to má až ke krku, tzn. i v srsti, kontaktní ekzém to spíš nebude, ale... jak jsem řekla, podle vzhledu si člověk zrovna v dermatologii nemůže myslet vůbec nic.

5.2.2018 22:59

A stres ?

5.2.2018 23:11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A stres ?

Stres je obecně spouštěč úplně čehokoliv, protože souvisí s imunitou.

ale vyrážka se opravdu málokdy udělá čistě jen ze stresu, jakože by pak sama zase zmizela. to leda u kočky, která je schopná si na kůži leccos primárně vylízat, protože se chce uklidnit. nebo u psa akrální dermatitida.

ale ne červené svědivé pupínky, ty samy jen tak ze stresu nenaskáčí. ale při stresu se může oslabit kožní imunita a přemnoží se ty stafylokoky. třeba. nebo kvasinky. nebo plíseň. nebo parazité.

6.2.2018 07:18
Lulicoll

XXX.XXX.224.176

Krmime prave granulkama od panicky. Je to tak jemne cervene, ze tam, kde je srst neni nic videt. Nema hola mista. Doma maji drevenou podlahu a spi s panickou v posteli. Je to pes gaucak. Takze 90% travi doma. A ma dost nadvahu. Neni nema nic do krve. Asi proto, jak je tlusta, ze se tam nepodrbe. Takze urcite nasadime neco dietniho. Jinak ten stres, panicka ma hodne stresu, muze to na ni prenaset. Pejsek je vylozene vlezprdelka. Pelech muzu zkusit vyprat, ale byvala tam hodne malo diky posteli. Je to posera, hodne se boji cizich.

6.2.2018 08:21
scylla

XXX.XXX.150.32

Lulicoll napsal(a):
Fenka 2 roky. Civava. Na brise ma vyrazku. Porad se drbe. Ma to delsi dobu. Stale to nemizi. Mam ji vgit k veterinari, ci lze necim mazat? Ale asi to ma az ke krku. Svedi ji to. Mate nekdo radu? Neni to muj pes, ale momentalne se o ni staram. Rada bych to vyresila. Panicka buse dlouhodobe v nemocnici. Krmime Britem. Druha fenka ji stejne, vyrazku nema.

Ona to má delší dobu a vy jste ještě nebyli u vete? Proč?

6.2.2018 08:30
Lulicoll

XXX.XXX.224.176

Byla v lete u veterinare skrz drapky a on rekl, ze ji ma panicka koupat v nejakem samponu specialnim. Tak ji koupala. Noo asi s ni budu muset...

6.2.2018 11:24
Lulicoll

XXX.XXX.224.176

Tak jsem mluvila s veterinarem zda okamžitě přijet nebo jestli můžeme nějakou samoléčbou začít. Dostali jsme radu, že začít protialergickým práškem a papat hypoalergenní granule. pokud to nepomůže, dostavit se. Pokud to zmizí postupně do papání přidávat potraviny po jednom aby se zjistilo, co to způsobuje. Musim dnes koupit... léčba začíná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík